Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
ahojte.tak mame za sebou 2poradnu.dani ma 4750g a 56cm.je ako maly sudocek 😀 teraz pekne spinka.baby co kojite neviete mi poradit-asi chytam zapal v prsniku.boli to jak slak ☹ snazim sa stale z neho kojit a poto este odsat ale cca po pol.h. to boli zas.
@dualcore A tiež ste mali taký istý problém?? Lebo ja neviem či to môžem nazvať kolikou, neviem čo to je, keď tak tlačí a nič nevykaká, až po dlhom čase.. ani zápcha to nieje lebo kaká riedke... Tak vyskúšam niečo z toho teda... Zápal prsníka, ooo nie.. vraj veľmi nepríjemná a bolestivá záležitosť... dúfam, že to naozaj nebudeš mať... A koľko týždňov má malý? Náš ide mať v stredu 7 týždňov, zajtra ideme do poradňe, som zvedavá koľko váži 🙂 Naposledy mal 5000g a 57 cm 🙂.. valibuk malý..
@fifi284 aj ja vtedy oddychujem , lebo vonku alebo pri okne spí najdlhšie 🙂.. alebo v lepšom prípade varím 🙂
@dualcore dej si na to tvaroh, nebo kapustny list. Ten kapustny list mam jen teoreticky zjisteny, tvaroh mi nekolikrat velmi pomohl. Zkus to! 🙂 A kojit z neho co nejvic to jde.
@barborkac teraz 4 mal 2mes. 🙂 no moj sa stale pucil a malo prtkal a ked aj tak s placom museli sme stale rurkovat a tiez sa nemohol sam vykakat aj napriek tekutej stolici.tie kvapky super zaberaju a rychlo. Na ten zapaleny prsnik som si dnes davala biely jogurt. a kojila a odsavala stale do kola.hadam to pomoze.dakujem za radu. 🙂
@dualcore 4? Jej, aj my sme mohli mať už 2 mesiace teraz 4, keby sa malý narodil v termíne..ale kedže som 16 dní prenášala, tak sme ešte len sedemtýždňový 🙂
Zajtra vybehnem do mesta, a kúpim teda niečo v lekárni. Dnes sme si doma užili, malému som prvý krát dala UM, lebo som už nemala ráno mlieko, a to som urobila chybu.. celý deň vracal vodopádmi . Potom som ho musela oklamať vodou, a potom po hodine troška môjho mliečka...och.. no to bolo, plakal ako dážď..
Ustupujú ti bolesti?
@dualcore
@barborkac tema kakanie,prdkanie je mi tiez doverne znama. Kvapkame tiez baby calm a raz za den natieram brusko pupikom. Odkedy mame ovapky je to s kakanim ovela lepsie. Tuez sa maly pucil aj dva dni a ziadne kaki nevytlacil. Kvapky nam zabrali hned a odvtedy raz za den,niekedy aj dvakrat kaka. No a pupik je na prdiky tiez super.
ahojko ja som mala tiež zápal prsníka bola to riadna bolesť bola som na pohotovosti a zostala som aj v nemocnici ,prikladali mi v gáze jemný tvaroch každé 3 hod a antibiotiká super to pomáhalo ,chcem sa spýtať koľko vám vypijú deťúrence moja má 6 týždnou
Dnes sme boli v poradni.. tak malý má zajtra 7 týždňov, a dnes mal už 60 cm a 5800g .. papoš malý :D
@dualcore .. tak mi to ešte raz napíš, ako sa volá ten čaj a kde ho zoženiem , lebo som ho asi zle prečíala, lebo taký nepoznám 🙂
@fifi284 musíme dačo z toho vyskúšať, dnes napríklad nekakal celý deň, neviem čo to je s ním :(
@barborkac jasne aj jedno dieta je zaberak aj ja som si myslela,ze to bude jednoduchsie nakolko sme mali v rodine dieta,ale to bolo len tak popestovat ,pokocikovat a ist svojou cesto no ale realita KRUTA ☹
Aj ked mam doma maleho hladosa 🙂 jedosa 😠 druhemeu babenku sa nebranim a sa tesim 🙂
ahojte baby, chcela by som sa spytat potrebovala by som lieky na IVF ak ste niektora po IVF, nezostalo Vam nieco, chceme ist na 4.IVF a to uz nehradi poistovna potrebovala by som to dost surne, je uplne jedno menopur, puregon, diphereline, fostimon, gonal ... pomoze mi kazda jedna injekcia ... dakujem za pochopenie
@barborkac aj my sme boli dneska na poradni...malicky ma 7 tyzdnov a 4440g a 56 cm 🙂 🙂 som stasna 😀 😀 😀 😀
Tak nasla som si konecne aj ja cas vam napisat,ako sa mame.Mala Em ma vyse 4400,poradna nas caka tento tyzden.Uz nekojim,preto sa naskytol problem s kakanim,Dr mi povedal,ze na to mi nic nemoze dat,ze to sa mala musi sama naucit kakat.Ona sa strasne jedovala,plakala,brusko mala strasne nafuknute.Tak sme zacali davat teplomer.Prisla velka ulava a takto to islo 3 tyzdne.Skusali sme Espumisan,rascovu vodu,redsie mliecko,infacol,ale nic nepomohlo.Prdela statocne 🙂 ,ale kakat sama nechcela.Tak som tento tyzden kupila baby calm a ucinok sa dostavil,paraaaaada.Len mame zasa teraz taku vec,ze malicka chytila zapal do obidvoch usi :( ,takze place zasa.Nespime cely den,vecer zaspi o osmej z vycerpania,potiahne aj 5 hodin a potom uz len bdi a od piatej hod uz je hore a zasa az do vecera.Obcas zaspi na 10-20 min...Velmi ju to boli,je to pocut na tom,ako place,je to taky bolestivy plac.Musime byt doma,stale odsavat sopliky a mat pevne nervy 🙂 Zajtra mame dva mesiace a teda uz sme chore.Som z toho smutna,ale zasa na druhej strane som rada,ze sme odhalili pricinu jej dlhotrvajuceho placu...Tak vam prajem mamicky,aby vam deti kakali,prdkali,papali,spinkali,dzavotali a pod a aby ste vy zvladali a milovali 🙂
@sue226 Náš tiež dostal prievan do uška, preplakal 2 dni, tiež tak ľútostivo , bolestivo..moje malé zlaté. Sme nevedeli čo je s ním , tak sme utekali na pohotovosť..a tam mu zistili... dávam mu teraz Burow alkohol do uška na gázu, a Pamycon do nošteka.. dnes už v pohode...ale víkend bol hrozný.. tak viem, čo si prežívala, my sme mali to isté.. Som mu odsávala dnes noštek, a so soplíkom mu vyšla aj krv, som sa zľakla, nevieš mi povedať či to je normálne, alebo či nie?
Baby neviete mi poradiť? Malý dostal prievan na uško, tak máme aj soplíky. Dnes som mu odsávala,a vyšla mu aj krv v soplíkoch, neviem či mu praskla cievka len alebo čo..Zabudla som napísať, že s odsávačkou na vysavač, ale bolo na minime.. tak neviem... Neviete či je to normálne? Stalo sa vám to už niekedy?
@dualcore Ten krušinový čaj sme zatiaľ nenašli..

@barborkac nezávidím. Veru, ešte že sa malému nič nestalo! Mne malý tiež veľmi rád spinká vonku a to okno mu to aspoň trocha kompenzuje. Ani si neviem predstaviť, že by som ho nemohla dať aspoň k oknu. Cez deň v postielke vydrží spinkať max. hodinku. Pod oknom spinká aj 3 hodiny. To sú moje 3 hodiny regenerácie, oddychu 🙂