icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

blela
18. aug 2011

ahojte ja som bola včera na tom teste a celkom sme to zvladli až na to dlhe čakanie a kusok ma sice ponaťahovalo ale udržali sme 😉 vysledky pošlu dokimu tak dufam že budu ok 😉 čakala som sice niečo horšie a neni to ani jednoduche..

@swanqueen neboj nič aj aj patrimkuvam však stal epišem že nič nekupujem sice som čo to pokukala na nete ale ani vybrate ani kupene nemame nič mame čas 😉 🙂

simi251
18. aug 2011

@swanqueen No vies ja cakam uz druhe, takze nejake vecicky mam, kocik mame overenu znacku ktoru uz staci len kupit, postielku mam tiez, chystam sa este na nejaku tu kozmetiku, jednu malu flasticku na vodicku pripadne na mliecko ak by sa nedalo kojit, ale take veci ako odsavacku mlieka, sterilizator a podobne veci, s tym pockam az po porode ak to bude treba. S prveho porodu a s prvym dietatkom mam take skusenosti ze toho velmi vela netreba. Radsej dokupim ked pridem z porodnice a budem si uz ista, co mi treba. Moje prve dieta bolo totiz kompletne krmene takze flasky neboli treba, cumel nechcel ani vidiet a tak podobne Tak asi preto sa nestresujem. Fakt uvidim az neskor co mi fakt treba. Najdolezitejsie je asi oblecko do porodnice. Ale keby som cakala prve babo , urcite by som uz nakupovala ako diva. 😀 😀 😀 Ozaj neviem ci som to tu uz spominala ale jednu vec co chcem urcite kupit je teplomer ten bezdotykovy s infracervenym ziarenim. Len si este musim pozistovat ci je to pri babatkach spolahlive. Tak uvidim.

monika288
18. aug 2011

@veronicka1901 ahoj. tak to som zvedava, ale mam stale pocit, ze pojdem skor neviem preco 😉 len aby som nestravila vianoce v nemocnici 🙂

slniecko2011
18. aug 2011

@blela aj ja som bola vcera na testoch ohladne cukrovky, pre vysledky si uz mozem prist dnes, vsade je to asi inak 🙂 v kazdom pripade drzim palce 🙂

veronicka1901
18. aug 2011

@monika288: U nas by to podla prvych pohybov teoreticky mohlo byt uz 30. novembra, ale uvidime. Ja mam skor pocit, ze tonase sa nebude ponahlat, uvidime 😀.

monika288
18. aug 2011

@veronicka1901 a kedy si citila prve pohyby? a uz viete co to bude?

veronicka1901
18. aug 2011

@monika288: Zatial nevieme, lebo na poslednom ultrazvku sa nechcelo babatko ukazat a dalsi mam az v 30. tt, tak sme sa rozhodli, ze chceme prekvapko. V 17. tyzdni som citila prve pohyby a na zaklade toho si to nejako lekarka vyratala, ale neviem, ci je to spolahliva informacia 🙂. A vy viete pohlavie?

monika288
18. aug 2011

ja som chcela vediet ale manzel nie tak som sa rozhodla, ze vydrzim a necham sa prekvapit. ale minule uz bolo vidno co to je. Ja mam pocit ze je to dievcatko tak uvidim ci som sa mylila 🙂

veronicka1901
18. aug 2011

@monika288: Jej, to je super. Ja tak v kutiku duse dufam, ze to bude dievcatko, ale hlavne nech je zdravucke, na pohlavi naozaj nezalezi 🙂. No uvidime na tom buducom sone, mozno neodolam a budem chciet vediet. Vybavicku uz nakupujete?

monika288
18. aug 2011

@veronicka1901 jasne zdravie je najdolezitejsie. Zatial mam iba kocik a par veciciek co som si kupila z bazarika inak nic a dnes mi prisiel fusacik z ktoreho sa velmi tesim 😀

veronicka1901
18. aug 2011

@monika288: My tiez mame kocik, autosedacku a zatial par veci, co mi dala svagrina a niekolko kuskov tiez odtialto z bazarika. Fusacik este nemame, ja prave riesim co a ako, aby bol vhodny do kocika aj autosedacky. Premyslam, ci nakoniec nekupim taku poriadne teplu kombinezku a budem davat od kocika v tom + riadnu deku. Fakt neviem. Vy ste aky fusacik kupili?

yuyka28
18. aug 2011

ahojte mamky kolko vas tu je 🙂 aj my sa uz tesime na vianocne babo...len keby tuto zimu nepadal sneh 😀 a ani mrznut by nemuselo... 😉

silkos
18. aug 2011

Ahojte maminky, pripájam sa k tejto skupine. Predpokladaný termín mám 19.12. a bude to naše druhé dieťatko.

monika288
18. aug 2011

@veronicka1901 ja som tiez rozmyslala o kombineze ale babo rychlo rastie a by som potrebovala viac kombinez. ja som kupila fusak do autosedacky ale myslim ze je dobry aj do kocika.

jedna_iva
19. aug 2011

@yuyka28 hehe tak z toho mam obavy aj ja,lebo viem že ked bude mrznuť tak ma von nedostane nikto a tak sa nebudem môcť popýšiť s Naším novým prírastkom...ja mam termín 26.12.2011....xixix

miruli82
19. aug 2011

ahojte maminky, tiež sa pripájam k Vašej skupinke. Nás tiež čaká vianočné bábo 🙂 , termín mám 26.12.2011

martina28p
19. aug 2011

@miruli82 ahoj a vitaj 🙂

miruli82
20. aug 2011

@martina28p ďakujem 🙂

miruli82
20. aug 2011

ahojte, chcela by som sa spýtať či by ste mi neporadili aký kočík je najlepší pre zimné babo, nejaké som už pozerala ale neviem sa rozhodnúť, vďaka 🙂

nikita308
20. aug 2011

@miruli82 ahoj... najlepší je s takou väčšou vaničkou, ale ťažko hovoriť, je to aj podľa toho, akú sumu chceš investovať do kočíka... my sme tento týždeň kúpili Baby smile (je to jeden z kočíkov s väčšou vaničkou), je k tomu aj športový, aj vajíčko a ešte mi pani k tomu dala aj fusak... to som ale kupovala cez inzerát... vyzerá ako nový, bol málo používaný, zatiaľ som spokojná, uvidíme ako bude fungovať, keďže teraz sa naň iba pozeráme... 😀 😀 😀

nikita308
20. aug 2011

@miruli82 a ešte, ja som vyberala aj kočík, aby nebol moc veľký, keďže sme s manželom neni tiež moc vysokí, lebo by sme pôsobili pri veľkom kočíku "legračne"... 😉

mirkita
20. aug 2011

ahojte kocky...pardon ze som sem "vliezla" 🙂 len ma chytila taka nostalgia...este pred vyse rokom som sa zaradovala do skupinky Decembrovciatka 2010 a teraz tu vidim temu pre mamicky z dec.2011...
juj, krasne si to uzivajte, neskutocne rychlo to cele leti...o takomto case o rok budete mat doma 8 mesacne babatko co bude kricat mamamama, lozit, papat z lyzicky... 😉
a zaroven nech vam dllllho vydrzi temicka, je to skvela vec ked potom mozete riesit spolu papanie, kakanie, spanie 🙂
tak sa majte krasne

simi251
20. aug 2011

@veronicka1901 Prepac ze sa do toho pletiem ale to ti fakt lekarka urcila termin porodu podla pohybov? ved pohyby citi kazda zena v inom tyzdni. Podla mna to nie je spolahlive. Termin ma ratat podla poslednej MS a ak sa neda tak podla vysledkov zo sona. Takze to sa fakt cudujem.

swanqueen
22. aug 2011

@blela supeeer, som rada. ked zacnes nieco kupovat tak daj vediet 🙂

miruli82
22. aug 2011

@nikita308 ahoj, vďaka za radu, ešte popozerám kade jaké stránky a uvidím 🙂

veronicka1901
22. aug 2011

@simi251: Ahoj Simi, to je len neoficialny termin 🙂. Oficialny termin podla sona mam 11.12. Je to skusena lekarka a porodnicka, tak asi to nejako vie aj podla tych pohybov odhadnut, ma na to nejake tabulky. Moja svagrina chodi tiez k nej. Podla sona mala termin 15.12. a maly sa narodil 29.11., tak ako jej povedala lekarka podla tych prvych pohybov. Ale druhy synovec sa narodil zasa podla terminu zo sona. Ja vsak ako zavazny beriem ten termin 11. decembra 🙂.

simi251
22. aug 2011

@veronicka1901 OK chapem. Len mi to nejde do hlavy lebo co si tu na koniku piseme s babami tak napriklad jedna citila pohyby uz v 17tt a dalsia je v 22tt a este nic. Tak preto sa mi to zdalo nepresne. Ja osobne nemam pochyb lebo som mala pravidelny cyklus pred tehotenstvom a viem presne kedy som otehotnela. Dokonca aj pohyby mam presne ako sa pise v knihach pri prvom dietatku v 20 tt a pri druhom v 18tt ale chapem ze existuju aj zeny, ktore nevedia presne urcit termin pocatia ani poslednej menstruacie. Vtedy je to uz na lekaroch aby pocitali.

Inak aj ja by som brala keby sa to moje narodilo trosku skor aby som uz na Vianoce bola doma. 🙂 🙂 🙂

nkaps
22. aug 2011

@simi251 ja som s malým mala prvé pohyby 1 deň začiatku 18 tt. čiže 17+0... a pri malej sa mi zdalo už v 13 tt., že mám pohyby, ale istá som si bola až koncom 15 tt. že je to ono.. a malý sa mi narodil presne podľa pohybov na deň... o tri týždne skôr ako mi dal prvý termín...ale teraz mi podľa pohybov nepočítali deň pôrodu a ani na nete si to neviem nájsť.. a s malým neviem kedy som otehotnela iba cca 25.-28.5. 2009 a s malou viem presne na deň 17.3.2011, nemôžeš sa doslovne riadiť podľa knižky...

nkaps
22. aug 2011

@veronicka1901 pri malom mi termín podľa pohybov vyšiel presne na deň... pri malej mi termín pohybov nepočítal... ☹

simi251
22. aug 2011

@nkaps Ja sa neriadim podla knizky. Ja som len povedala ze patrim medzi tie zeny ktore tvoria tu vacsinu kde sa prve pohyby u prveho babatka objavia v 20 tt a u druheho v 18tt. To som tym myslela. 🙂 🙂 🙂 A prave preto ze sa neda riadit knizkou ci tabulkami tak nechapem ako sa moze lekar riadit pohybmi, ked su u kazdej zeny v inom tyzdni. Mne termin vzdy pocitali u kazdeho lekara podla poslednej menstruacie, pretoze mam pravidelny cyklus. .