icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

veronicka1901
17. okt 2011

Viete co mna trapi najviac? Drobcek sa narodi v zime, ako budem riesit, ked budem potrebovat ist na nakupy a postu a tak 🙂. Som asi dost paranoidna, ze myslim tak dlho dopredu 😀. Ale manzel pracuje v inom meste, mama a svokra tiez nebyvaju najblizsie a v blizkom okoli nikoho nemam. Napr. budem varit a nieco sa mi minie a teraz budem obliekat drobceka a utekat do potravin 😀. Chapete, ze ja nad takymito vecami premyslam, namiesto porodu a tak? 🙂 asi nie som normalna.

lauricka
17. okt 2011

@lucylla Ahojky, predpokladam, ze v polovici decembra budem rodit, skor to snad nevyjde, aj ked riziko tam je. Idem na Antolsku a chcem si zazmluvnit Oravca. Este som tam nebola, ale chystam sa tak do dvoch tyzdnov na prvu navstevu.

lauricka
17. okt 2011

@veronicka1901 jasne, ze si normalna. Budes musiet co najviac premyslat vopred, aby tych nutnych vyjazdov bolo co najmenej. No a ked, tak pojdes aj s nim. Mozno nakoniec ani nebude taka treskuca zima, uvidime. Alebo skus najst v okoli mamicku na MD, s ktorou by ste si mohli pomoct navzajom...

superstarka
17. okt 2011

Je tu niekto z Trenčína? 🙂

lucylla
17. okt 2011

@lauricka jeeej ty cakas dvojicky, gratulka 🙂 ...., no tak to mozno ani nevydrzia do polky decembra, hlavne nech ste ok, drzim palceky....,mozno sa tam teda stretneme.... no ja zatial ani neviem aki doktori su na Antolskej, ani sa nechystam zazmluvnit si dakeho, dufam, ze nedostanem dakeho dilina 😒 , ale pocula som, ze su tam celkom v poho lekari vsetci, tak uvidim...., hlavne, ze bude priatel so mnou, to mi bude najvacsia opora, aj ked mi nepomoze odrodit 😀

lucylla
17. okt 2011

@veronicka1901 to nie si sama , aj ja hocikedy rozmyslam nad tym, ze kedy nakupim, navarim, upracem, to je normalka, ale asi tak ako pise lauricka, musime si to zorganizovat vopred vsetko, aj ked si myslim, ze drobci nam to velmi radi niekedy prekazia 🙂 ...., ta zima bude zaujimava, obliekanie a chystanie sa, hmmm no uvidime 😒 ,ja sa to budem snazit vybavit vsetko v ramci prechadzky s malym, to sa chystam kazdy den aspon na chvilu, pokial nebude nebude vichrica a brutal zima, a ked nie, tak svet sa nezruti, aj na druhy den je den a ked tak obed al. vecera bude neskor, ked pride priatel domov z prace.... 😅

alenka600
17. okt 2011

@veronicka1901 to je uplne normalne, ze nad tym rozmyslas, tak isto ako Ti to potvrdili @lucylla @lauricka
Nie je to ziadna paranoja,, prave naopak, ja sa tym zaoberam uz relativne dlho. napr. vianocne darceky uz kupujem teraz, vsak nebudem zhanat na poslednu chvilu s bruchom. A co sa tyka zasobovania - zijem v zahranici, siroko daleko okolo seba nemame nikoho (najblizsiu rodinu mame 400km), a tak samozrejme riesim to ako si vybavit nakupy. Postu v dedine mame, ale obchod nie - nakupy teraz robim 1x do tyzdna autom, co budem chodit v januari s malym babom medzi chorych ludi ddo supermarketu? No neviem. Mate najake dobre napady? Ak ano, sem s nimi - ja som si zhodou okolnosti dnes robila zoznam, ze co si musim nakupit do zasoby, co sa tyka potravin a takych veci - takze mlieko, nejake kozervy s kukuricou, ryza, cestoviny, zemiaky, muka, cukor, kava, toaletak - to sa v poho da nakupit. Cerstve pecvo nehrozi - ale mame napr. doma pekarnicku, tak si kupim muku a drozdie a to sa tiez bude dat. A potom som si napr. este zavarila do zavaracich poharov mäso - neviem, ci to poznate, robila som to ked sme v lete chodili k moru kempovat - znesie to hociaku teplotu a vydrzi dllho - navari sa maso (hociake) s omackou (skor takou vodnatou omackou, neriskovala by som smotanovu, neviem co to urobi), naleje sa do poharov, 2 x 30min sa necha vo vriacej vode varit. A mate domacu chutnu stravu a nemusi byt v chladnicke. Nesmejte sa, ja nie ze by som sa chystala na vojnu, ale vsak snazim sa ulahcit si zivot teraz, ked mam cas a priestor. Mate nejake zlepsovaky este? 🙂

nikita308
17. okt 2011

@superstarka Ja som síce neni z TN, bývam medzi TN a PN... 😀 ale rodiť idem do TN... 😉

beatrisss1
17. okt 2011

Ahojte ja som tiez decembrovka 2011🙂 Som zo Ziliny..ale asi jedina..ci je tu nejaka Zilincanka?

odabinka
17. okt 2011

@veronicka1901 Dakujem ti velmi pekne!!!!! 😀 😀 😀 Ja som nad takymto niecim este ani nepremyslala, mna to totiz doteraz ani len nenapadlo 😀 Ale ja zase rozmyslam, ako budem na prve poschodie po tocitych schodoch trepat kocik, lebo dole nemame miesto 😀 To je jedine nad cim som cele tehotenstvo rozmyslala. No vdaka tebe, ma trapi uz aj nieco ine 😝

fifi284
17. okt 2011

@lucylla
hehe, keď som čítala tvoje riadky, tak mi prišli ako moje. Presne tie isté myšlienky. A aj ja si vždy poviem, keď to už zvládli toľké ženy, zvládnem aj ja! Ale aj tak tu tie obavy sú. Ale to asi každá z nás cíti podobne. čo sa výbavičky týka, tak my už máme celkom fain nachystné, už chýba dokúpiť len krém na zadoček, a možno ešte dáke maličkosti pre malého a pre mňa veci do pôrodnice. Ostatné by hádam aj bolo.Postieľku, prebalovací pult, šaty, spacie vaky sme podedili, čomu sa veľmi teším. Nemám odsávačku mliečka, lebo sa neviem rozhodnúť akú kúpiť. Aj keď sestra mi vravela, že mi dá tú jej, no uvidím. Niektoré veci by som radšej nové. Tiež som zvedavá, ako sú na tom ostatné maminky.

fifi284
17. okt 2011

taká som rada, že nie som jediná, koho trápi milion otázok. Každý deň ma napadne niečo, čo ešte neviem presne ako budem riešiť potom. Dnes som napríklad rozmýšľala, či sa mi kočík vojde do zdravcentra, tam budeme dúfam nie príliš často ale predsa chodiť k pediatričke. No a je na prvom poschodí, takže tiež budem musieť kočík nejako navlačovať... Jasné nemám ešte ani v tom, kde budem mať prebalovací pult. Do spálne sa k postieľke veľmi nezmestí. Bude musieť byť v obývačke alebo v detskej. Na nákupy chodíme s priateľom s autom cca 1x do týždňa, mimo to chodím málo do obchodu. Ale také menšie nákupy asi vyriešim s klokankou. Neviem si riadne predstaviť ani koľko oblečenia na to malinké babätko navliecť, aby mu nebolo ani príliš teplo ale ani zima. Jáááj, je toho tooooľko. Hádam sa objaví materinský inštinkt a pôjde to akosi prirodzene...

veronicka1901
18. okt 2011

@alenka600: No teda klobuk dole, aka si ty organizovana, to je inak super napad, aspon tie suche potraviny nakupit a tak 🙂, si ma inspirovala. Som teraz posledny tyzden v praci, tak od buduceho natvrdo zacinam nakupovat. Co sa tyka vianocnych darcekov, tiez uz sa chystam na nakupy, s pribudajucim terminom porodu sa bude asi cim dalej menej chciet a hlavne ake mnozstva ludi budu v obchochodoch.
Baby, mna trapi tolko veci. Byvame na 4. poschodi bez vytahu, ale nastastie mame kocikaren, tak kocik uskladnim tam. Dalsia vec je, ze u nas v meste nie je takmer nikde okrem supermarketov bezbarierovy vstup, tak fakt neviem 😒, ci uz banka, posta, atd. Ach jaj.

votaress
18. okt 2011

Ahojte mamicky 🙂 ako tak citam, vsetky mame podobne obavy. Ja budem na vsetko sama, kedze drahy je v praci od rana do vecera, momentalne si to ani neviem predstavit ako to bude prebiehat.....Nemame este ani poriadne nakupene potrebne veci do porodnice, ale uz je najvyssi cas. Momentlane riesim aky kocik kupit, kedze je ich toooolko, ze clovek ani nevie aky je najvhodnjesi :( Viac starosti ako radosti ....Ozaj su tu nejake mamicky, ktore budu rodit na Antolskej?

lucylla
18. okt 2011

@alenka600 super, vyborna priprava, no tak az tak nerozmyslam dopredu, mam sice obchod pod nosom, ale dobry napad, ked nebudem moct ist s malym von, tak mi asi blizkost obchodu nepomoze 😕 .... aj ja rozmyslam, ze pomaly nakupim darceky, aj ked som vsetkych pripravila na to, ze pod stromcekom si mozu rozbalit maleho a pocicikat si ho, to bude ich darcek 😀 ....a inak uz aj tu predavaju balene pecivo, predpripravene, das ho na par minut do truby a mas ho ako priamo z predajne, a take zabalene vydrzi ako polotovar aj niekolko mesiacov, to len k tym potravinam dopredu 🙂 ...

lucylla
18. okt 2011

@fifi284 😀 , no mame to tazke, a ked sa spytam priatela, ze ci mam este kupit toto a hento a co este....? tak na mna pozera ako keby som bola z inej planety ☹ , ze co stresujem, proste chlapi, vsetko riesia za pochodu, ale ja by som to uz vsetko mala najradsej z krku a nerozmyslala nad tym posledny mesiac.... inak tu klokanku mam aj ja a chcela by som ju vyuzit na take rychlovky von, malemu dam dake dupky a overalik asi a schovam si ho pod bundu, tam mu bude teplucko....
aj my sme dostali kopec veci, maly je vybaveny asi na pol roka dopredu a my sme kupovali len vecicky, ktore sa nam pacili a zariadenie do detskej a aj to sme dostali postielku... no a my mame zatial vsetko v detskej, tam mam aj taku malu pohovku rozkladaciu, z ikei za 50 € keby nieco 🙂 ....
a tiez uz len zopar malickosti a sme vybaveny, dufam 😕
odsavacku som dostala od svagrinej ona ju vobec nevyuzila, takze uplne nova... je asi lepsie pockat, kym sa male narodi, ci ju vobec vyuzijes a az potom kupit 🙂

lucylla
18. okt 2011

@votaress ahoj, neboj sa, ked sa uz vychystas na nakupy, kupis uz vsetko, najlepsie je ist asi do nejakej vacsej baby predajne, ked mas nejaku na blizku a tam nakupis vsetko vratane kociku.... my ho uz mame kupeny - casualplay S4, vyzera byt velmi dobry, tak dufam, ze aj taky bude 🙂, aj ja som mala chvilu taky pocit, ze je okolo toho tolko starosti, ze az, ale ked uz to male budes drzat v naruci, na vsetko zabudnes.... 🙂
ja rodim na antolskej, ale asi o take dva tyzdne skor, ako vidim 😀

votaress
18. okt 2011

@lauricka Ja chodim na Antolsku od zaciatku tehotenstva, pri vsetkych mojich komplikaciach je tiez mozne ze porodim v polke decembra , no uvidime 🙂

votaress
18. okt 2011

@lucylla Ahoj, no je to nase prve a v BA som navsetko "sama" kedze nepochadzam odtial to mozno preto aj tie obavy, kadejake myslienky sa mi vrtia hlavou... no rozmyslam ze pojdem pozriet na Manesovom nam. je nejaka predajna, vyzera to ze by som tam mohla vybrat vsetko, skusala som si Peg Perego 9 kilovy ( kedze som utlucka odporucali mi lahsi kocik) a teraz hladam aj ine znacky a su o dost tazsie a este k tomu dorbec 🙂...
Tak mozno porodime cca v tom istom case 🙂

fibus
18. okt 2011

ahoj tehulky, dlho som sa neozvala, chcem sa opytat ci uz mate nachystanu tasku do porodnice, ci este mam cas, je tu nejaka košicanka ?

swanqueen
18. okt 2011

@fibus ahoj, ja som z košíc. a tašku ešte nechystám, ešte sa mi to zdá skoro. kam ideš rodiť?

lucylla
18. okt 2011

@votaress my sme nakupovali na košickej, je tam tiez velka baby predajna a tam sme kupili aj kocik a vela veci co nam chybalo este....a je otvorena aj v nedelu, ci aj vtedy tvoj partner pracuje, alebo zober daku kamosku, ked tu mas nech ti pomoze a poradi s vyberom 🙂 a nejake veci som poobjednavala aj cez mimibazar, niektore maju tovar aj hned k odberu a za lepsie ceny ako v obchode....
hej treba pozerat aj na vahu kocika, nie vsade je este bezbarierovy pristup a natahovat sa snim, aby si sa niekam dostala, to nie je bohvie co...
A mala si nieco vazne pocas tehotenstva, ci mas rizikove? Hlavne nech ste drobcom v poriadku.... a ktovie, mozno sa vidime na antolskej 😀 .... Drz sa!

fifi284
18. okt 2011

@fibus ahoj, ja ešte tiež nemám zbalenú tašku do pôrodnice. Budúci týždeň idem k lekárovi a potom si pomaly nakúpim veci, čo budem potrebovať a pomaly pobalím. To pomaly myslím až tak pomaly, že do polovice novembra by som chcela mať aspoň nakúpené. Som ten typ čo si všetko necháva na poslednú chvíľu, no tu by sa mi to nemuselo vyplatiť 🙂

fifi284
18. okt 2011

Mimochodom baby, niekto z Komárna?

ajciatko
18. okt 2011

Ahojte, ja mam termin tiez zaciatkom decembra, tak by ma zaujimalo cije tu niektora co bude rodit ruzinovskej nemocnici?

votaress
19. okt 2011

@lucylla Pre maleho mam relativne uz vecicky, len ich mam doma tak cakam kedy mi ich nasi do BA privezu aj s postielkou a tak aby som ich pretriedila co do porodnice , no a mali sme dvakrat vazne komplikacie, ale vsetko dobre dopadlo a uz je vsetko ok....akurat, ze drobcek je nocny vtak cez den spinka a vnoci mi ide "rozkopkat" brusnu stenu 😀 takze nespavost uz treti tyzden. Ides si niekoho zazmluvnovat? Este sa chystam na prednasku o epiduralke...
Drzim palce, nech to tiez lahucko zvladnete 🙂

lienocka1212
19. okt 2011

Ahojte mamicky cakatelky,ja mam termin 12.12.2011 a som z PN

superstarka
19. okt 2011

@nikita308 Tak to sa stretneme na pôrodnici 😵 Ja budem 16tého 😀

nikita308
19. okt 2011

@superstarka No neviem či sa stretneme, v pondelok mi dr. oznámil, že sa otváram, že to bude skôr a ak do decembra neporodím, tak asi hneď 1.12. idem na príjem a budú mi robiť cisársky... ale rada by som sa stretla... 😵

zuzana151
19. okt 2011

@lucylla ahoj ja sa chystam rodit na antolsku a termin mam 14.12 tak mozno sa tam stretneme 😉