Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@dualcore KP znamena zadockom dole ? aj nasa malinka je zadockom dole :( preto to vyzera u nas na cisarak, ale ze v 36.tyzdni na usg sa uvidi a ak nebude stale dobre otocena tak mi ju budu tiez lovit z bruska cisarskym :( trosku sa toho bojim ty mas skusenosti, nepodelis sa ? 🙂 cisarak sa planuje tyzden pred terminom alebo tyzden po termine kazdy hovori cosi ine... teraz mas Daniho dobre otoceneho bude prirodzeny porod ci opat cisarsky ?
@drobcek24 ano KP znamena zadockom dole 🙂 cisarak sa planuje v takom pripade tyzden pred terminom aby dietatko nebolo zbytocne moc velke.je lepsie robit cisarsky lebo pri tejto polohe ked nechaju rodit prirodzene byvaju dost skaredo dotlacene pohlavne organy a u chlapcov by mohlo dojst aj k poskodeniu semenikov.
Ja som bola hodne smutna ked mi pri prvom povedal doki ze to bude asi CS.skusala som aj rozne ,, odporucane cviky" na otocenie babatka ale nic. Sice mi stanovili termin sekcie ale maly sa na druhy den (v 38tt) rozhodol vypytat na svet sam a tak mi nechali postupovat porod a kontrakcie skoro az do konca aby ma nemuseli pchat liekmi na spustenie laktacie a podobne... potom mi zaviedol anesteziolog spinal a dali ma na salu.vedela som o vsetkom a bolo to uzasne ked som pocula hned maleho plakat a aj mi ho hned ukazali. na druhy den po CS som uz behala a rychlo som sa dala do kopy. no a teraz uvidim ako pojdem rodit ale doktor odporuca opat cisarak koli tomu ze je to necele 3 roky aby nedoslo k vnutornemu krvacaniu pri kontrakciach.tak uvidim co ma caka tento krat 🙂
@dualcore fiha tak dakujem za opis 🙂 mne moja sestricka u dokiho tiez vravela ze, ak zostane zadockom dole nebudeme sa trapit normalnym porodom ale bude to cisarak....
spinal je nieco ako epiduralka ? ze ti umrtvi len od pasa dole a si pri vedomi ano ? ale otecko nemoze byt na porod. sale vsak ? chudacik ten nas chce byt velmi pri porode ale ak to bude cisarak asi si pocka vonku....
juj no ale dlhsie sa hoji ta rana po CS nie ? sa bojim ze sa nebudem moct venovat babatku naplno ked budem taka ubolena po CS.....
hej to som tiez pocula ze ak to nie je viac ako 3 roky odstup tak to nie je uplne zahojene a asi ta nedaju prirodzene rodit ale zase bude CS....
@drobcek24 ano pri spinale si pri vedomi iba sa necitis od pasa dole.ale ak ti mozem podla seba poradit ja som odmietla infuie od bolesti po zakroku .mas narok potom na 3 ale ide to do mlieka.ja som mala sekciu o 18.13h a o 12 v noci mi to vsetko ozilo.najvacsiu bolest ked pretrpis co sa da mas za sebou do 3 h a potom uz sa da v pohode.rano od 6h som uz trenovala sedenie a o desiatej som uz behala. takze je lepsie sa zbytocne dlho nenechavat oblbovat. ja som sa potom v pohode mohla starat o maleho.manzel nemoze byt sice pri tom ale byva v nemocniciach miestnost v ktorej muz caka a uz pri merani a vazeni sa moze nachadzat 🙂 moj to nestihol z ba prist a tiez bol z toho smutny ale hadam teraz na 2 pokus to stihne 😀
@dualcore dakujem za info moc mi to pomohlo tak budem odmietat tie oblbovaky a radsej to pretrpim nech mozem malinku kojit 🙂 tak v tej miestnosti urcite bude ale chcela som ho pri sebe ako psych.oporu.... ☹
no nic budem to musiet zvladnut sama...
tak prajeme nech to vas ocinko na 2.pokus stihne 😉
@swanqueen tak to ti teda poviem. sa napočúvam a ako všetci obzerajú bruško. no, nech je ten drobček čo chce, tešíme sa čím ďalej tým viac.xi.
no, to by teda bolo riadne prekvapko, keby sa sekli a mala by si ružovú výbavičku. heh. ale dúfam, že nie 🙂 , inak, ten sobíkový overal je fakt krasnučky
@drobcek24 Verim tomu,ze to prezident zastavi a tiez som prvorodicka a budem rodit na Antolskej... treba mysliet pozitivne ze vsetko dobre dopadne... ved ked v davnej minulosti rodili doma len z "porodnou babou" tak to zvaldneme aj my, najhorsie co sa moze stat ze nas budu posielat po dvoch dnoch domov ake nebudeme mat komplikacie, alebo nas daju na ine oddelenia, neviem...
@zuzlik_12 ja sa pre istotu este v pondelok zase opytam ci je to fakt dievka, lebo dnes sme boli na matrike zapisat meno a oni tam chceli od nas aj dievcenske aj chlapcenske. no a my sme sa o chlapcenskom nedohodli, uz sme to neriesili, len na zaciatku. a priatel chcel alex. mne sa alex paci,ale nepasuje k priezvisku. ale on nadiktoval alex, a este ked som to videla napisane, tak to vyzera hrozneee, boze dufam ze to bude dievka 🙂 aj ked sa to da potom zmenit, ale ja nemam ani premyslene ake by som vlastne chcela... ciii, dufam, ze sa nezmylili. o ruzovej vybavicke nehovoriac 🙂
hej ten overal je perfektny, hned ako dostali do tesca som utekala na druhy den to kupit a si predstav ze uz posledne male cislo bolo, uz same velke iba.
ale tak hádam nie..ale určite ak máš možnosť, nechaj si to radšej potvrdiť.xixi..a boli ste na matrike už teraz? u nás sa chodí až keď sa ti narodí mimi..teda,.....aspoň si myslím.. 🙂
@swanqueen ahoj prosim ta aj my sa chystame na matriku dat zapisat meno pre malinku, takze vravis ze mame mat nachystane aj pre chlapca ano ?...to nie je problem to mam uz od zaciatku kedze jedine chlapcenske meno ktore sa mi paci je Daniel 😀
prosim ta a musis tam priniest original svojho RL alebo im staci aj overena fotokopia ? ja neviem najst svoj original :(
@drobcek24 no od nas pytali meno aj pre dievca aj pre chlapca. to som necakala ze obidve treba. 🙂 vies co, ja som mala original,ale priatel mal iba vypis z rodneho listu ci co, neviem co to bolo, ale zobrala nam aj toto. ale vravela ze to ti vydaju na pockanie neviem kde. a musite tam byt obaja,lebo podpisujete sa. ale rodny list ti bude treba aj do porodnice a potom po porode na vybavovanie vsetkych tych dokladov. nam dala uz zoznam co vsetko treba vybavit po porode, uf, vela je toho. to bude vybavovat priatel s tvojim rodnym listom a tvojim obcianskym. tak asi by si mala ist poziadat nech ti vydaju novy.
@zuzlik_12 my nie sme zosobaseni vies, tak preto sme isli dopredu,lebo pocula som ze inak zapisu v porodnici pod mojim priezviskom. ale nakoniec nam na matrike povedali ze mohli sme aj po porode prist,ale to je problem ze musime obaja tam byt. a to ja asi nebudem vladat hned behat po uradoch, lebo to do 5 dni tusim treba prist na matriku, takze uz bude stacit ked pride len priatel s mojim rodnym listom vybavit papiere.
@swanqueen tak v pohode mame obidve mena nachystane 😀
ale s tym RL je to tak ze novy original ti uz nevydaju original je len jeden a potom ti davaju tusim len overene kopie a ja mam rovnaku matriku tam sa vydavaju tie kopie kam ideme dat zapisat aj malinku takze mame to nastastie na jednom mieste....no skusim este ten moj original pohladat teda...
jaaaaj neznasam tieto byrokraticke vybavovacky :(
ale dakujem za info pojdeme aj my bud. tyzden zapisat meno 😉
@swanqueen krasne to povedala, ale realita je vsak vacsinou ina 😀 to u nas sa musim o vsetko starat ja....priatelovi dam nieco do ruk a o 5 sekund nevie kam to dal a hladame to dva tyzdne 🙂
ale tak snad nejako to zvladneme 😉
a ako to zvladaju slobodne mamicky bez partnerov ked su na vsetko samy ?
@swanqueen ahoj 🙂 prepac, chcem sa len spytat, nebudes nahodou rodit v Saci?
@julinkaaa11 nie nie, ja idem do Starej 🙂
@swanqueen aha, jasne....mame podobny termin, tak som sa spytatla ci nahodou 🙂 aj ked tie terminy su neiste..mozu sa poposuvat 🙂
@julinkaaa11 tiez zhanam parťáčky do Starej. 🙂 jednu som uz nasla. a preco si sa rozhodla pre Sacu?
neviem viacmenej na odporucania....ja som z Po a vela mojich znamych tam rodili a velmi si pochvalovali....trochu som prechadzala aj fora- recenzie az som sa nakoniec rozhodla ze tam 🙂 Tu v Po nechcem skoncit ani nahodou 😖
@julinkaaa11 a praveze jedna moja znama z KE rodila v PO a straasne si pochvalovala, az som myslela ze aj ja tam pojdem 🙂 ale tak ja mam najblizsie Staru nemocnicu a robi tam moj priatel, takze mne sa nechce trepat az do Sace. ale urcite niekoho najdes kto pojde v rovnaky termin.
no ved aj keby ze nenajdem, tak tam budu baby 🙂 ja som minuly rok v decembri lezala tu v Po v monobloku a stacilo mi. Bola som tam sice len jednu noc- na kyretaz, ale bolo to strasne....a na 100% sme sa rozhodli koli tomu, ze ked bol manzel na chodbe a stretol tam jednu sestricku, ta mu narozpravala take veci..juuj hruza 😲 , takze aj keby to na mna prislo uz teraz, ani ma nenapadne ist tu.
Este som pocula ze tu v Po v starej si baby viac pochvaluju ako v monobloku...
@swanqueen ale tak to mas super ked mas v nemocnici priatela, to je ina kava....hlavne nech vsetucko dobre dopadne a spomienky na porod niesu hrozostrasne ale radsej nech nan rychlo zabudneme 😀
@lucylla dnes som sa konečne trocha vyspala bez kyseliny.asi sa mi posunul trocha dolu, prestal mi tak tlačit na žaludok.kope ale zda sa mi že je aj v noci kludnejši.asi podrastol a nema tolko miesta.včera ho moj maly chcel popočuvat a ten v bruchu ho kopol do hlavy .som mu hovorila nech si nezačina 😀 strašne s hybanim.som ako gula.už aj ponožky aj topanky nasadza muž.ked je doma.puchnem rovnako ale tlak mam ok.kupil mi tlakomer ked som mala vysoky aby som si mohla sledovat.dnes sa idem konečne balit do nemocnice.aby som si stihla popripade dokupit čo mi bude chybat.dnes som zhanala krabičku na mydlo.kupila som do porodnice tuhe bupi a stale to dolovat s toho papiera,no budem ju mat potom na doma.maly mi stale vystrkuje ritku.pomrvi sa vystrči a schova.ale včera dal ručičku.maly špicaty kopček asi sa natahoval.ešte tych 5,5tyždna vydržime.
@julinkaaa11 tak ja dufam,ze to bude zazitok. krasny, nie hrozostrasny 😀
@swanqueen tak drzim palceky potom 🙂

@drobcek24 mne tento dokt. rodil aj prveho syna takze ho uz mam odskusaneho 🙂 pri prvom porode bol problem a maly boj jednak KP a este aj doslova zakliesneny pod pravym rebrom bolo ho problem dostat von aj cisarskym ale doktor bol uzasny a maly uplne zdravy.pristup v nemocnici bol naozaj profesionalny aj lekari aj sestricky tak verim ze sa to zopakuje a budu taky opat 🙂