icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

swanqueen
7. nov 2011

@julinkaaa11 aj ja tebe, potom si vymenime dojmy ako bolo 🙂

julinkaaa11
7. nov 2011

ok 😉

julinkaaa11
7. nov 2011

@swanqueen ok 😉

batina
7. nov 2011

@lienocka1212 Dakujem.. tak ale aj ty mas pekny, same dvanastky ;)))) a hlavne, skor to budes mat za sebou a na vianoce ste doma ;))

fibus
7. nov 2011

@wieruss ahoj ja som bola v 30tt, a nelutujem mame perfektne fotky🙂

lucylla
7. nov 2011

@monka9999 sa musal aj zlaknut maly, ked mu dal taku kopacku 🙂 ..., aj ja som sa kolko krat tak zlakla, ked mi dal supu, ale tiez sa mi zda, ze sa trosku skludnil posledne dva dni, ale za to mi tlaci zase na mechur... Vsak to, aj mne ide vsetko tak tazko, sa citim ako velryba, ani v posteli sa uz neviem prevalit, taky zeriav by bodol 😀 ...
Prave pozeram spravy, zase strasia, ze nemocnice sa pripravuju na krizovy rezim... 😒 , uz nad tym nebudem ani rozmyslat, lebo sa zase rozculim ... Ja som bola minuly tyzden chora, tak mi bolo dost na prt, len som lezala ako skapacinka, najhorsie je, ze som nemohla ani ziadne lieky, len spray do nosa, ale dufam ze to bude uz ok..., takze vsetko co som chcela urobit som odlozila na tento tyzden, ani tu tasku do porodnice este nemam...
Ja si beriem Balneum ako sprchovy gel, mam to od koznej, je to bez parfumu a ze s tym mozem umyvat aj maleho od narodenia, aj ked prve mesiace ho chcem umyvat len v cistej vode...

zuzmor002
7. nov 2011

@drobcek24 Ja som mala pri prvom tehu malú tiež otočenú zadočkom dole, ale mne nechceli robiť cisarák, tak som sa strašne bála ako to dopadne. Na nete som si našla všelijaké "triky" na presvedčenie bábetka aby sa otočilo a tak sme robili všetko možné a nakoniec sa v 35.!!! t.t. otočila dole hlavičkou, tak som si vtedy vydýchla! Možno aj Tebe sa ešte otočí. A ak nie, potom určite bude lepší ten cisarák, našťastie Tebe ho chcú urobiť.

zuzmor002
7. nov 2011

@alenka600 Samozrejme, je to každého vec ako sa rozhodne, ale ja mám zase des z toho, žeby som nemohla kojiť! Keď si predstavím to sterilizovanie fliaš a cumlíkov, zarábanie UM a starosti okolo toho, príde mi pri tom kojenie ako niečo oveľa jednoduchšie. 😉

monka9999
7. nov 2011

@lucylla moj prvy mal vyražku.vraj alergiu na plodovu vodu.taku diagnozu som ešte nepočula kupala som ho vo vyvare z otrub a mal potom peknu pokožku.to mi poradila sestrička v porodnici.ja mu beriem tuhe BUPI.a možeš brat panadol tabletky ked si chora.ale len jednu denne.ja som mala chripku tak som volala gynekologovi a on povedal že to možem len nie vela.len jednu za den.zobrala som 2dni po sebe po jednej pirule a bolo mi dobre.to som mala doma obydvoch chlapov chorych tak ma nakazili.ale dnes som sa zbalila komplet.stači mi tam dat sobašny list a mam všetko.

alenka600
7. nov 2011

@zuzmor002 UM - vstavanie, sterilizovanie, zarabanie, nosenie so sebou. Kojenie - vyberies prso a to je vsetko 🙂 Takze kojenie ma jednoznacne obrovske vyhody. Ale navacsou je, ze je to ooooooovela zdravsie

lucylla
7. nov 2011

@monka9999 vdaka za radu, to som nevedela, budem vediet nabuduce 🙂 ani som sa nepytala doktorky co mozem, pravdupovediac sa vyvarujem vsetkym liekom pocas tehotenstva, este v lekarni mi dala sirup na kasel- homeopatikum, tak to som brala, no vsak aj ja som sa nakazila od kamoskinych deti..., ale hadam sa mi to uz nevrati. Tak tu zbalenu tasku ti naozaj zavidim 🙂

drobcek24
8. nov 2011

@zuzmor002 a preco ti ho nechceli robit ? kvoli nejakym tvojim zdrav.problemom ?....tak zajtra sa uvidi, bude 35.tyzden a rozhodne sa ci mi naplanuju cisarak alebo sa malinka otocila ale nepredpokladam, ze by sa otocila to by som citila nie ?

zuzmor002
8. nov 2011

@drobcek24 Jednoducho to pre nich nebola indikácia na cisársky rez, nemala som žiadne zdravotné problémy, takže to bolo výlučne preto, že jednoducho nechceli! Ešteže sa otočila! Ja som to vtedy cítila kedy, ale možno to nemusí byť tak cítiť, veď uvidíš čo zistia na sone.

lienocka1212
8. nov 2011

@batina ahoj ved ano ,malicky darcek pod stromcek ....tak drzim palce nech nam to dopadne na 1

lienocka1212
8. nov 2011

@lucylla ahoj podobne pocity prezivam aj ja ,babenko je kludne len sen tam si to svihne a ako pises choroba dolahla ja na mna,nosny sprej a to je vsetko....
len z tou taskou som asi v predstiku,chybaju mi akurat nocna kosela,inak vsetko zbalene mam ....

lienocka1212
8. nov 2011

@zuzmor002 suhlasim s tebo,nakolko cakame prve babenko,v rodine sme mali kojene babenko a kamoska nekojila...
jej mala bola asi tak 5mes a potrebovala ist na zapis tak som suhlasila a od 5hod rano robit papat za 10min.mlieko fuc a7 bola hore,a kolotoc flasiek ohrievania a cistenia ma ozaj nebavilo....jasne chapem niekedy nie je na vyber,takze u mna jednoznacne vyhrava kojenie a uz sa neviem dockat...

lucylla
8. nov 2011

@lienocka1212 vsak to, take hnusne obdobie je teraz, sama choroba..., nic nam nezostava len to vylezat..., esteze som nemala teploty, inak by ma antibiotika asi neminuli... Aj ja som si dala zavazok, ze do konca tohto tyzdna sa uz konecne zbalim 😀 , a ty mas kedy termin ?

lienocka1212
8. nov 2011

ved to vonku 8.november a 16 stupnov hrozne volaco a nejlepsie na tom bude ,ked popjdeme do nemocnice napada snehu 🙂 ...ja mam termin 12.12.

fifi284
8. nov 2011

Som zbalená 😎 úspešne sa mi včera podarilo zbaliť veci do pôrodnice. Dnes som tam už doložila iba Dianatal gel a tašku definitívne zavrela. Vlastne mám 2 tašky. Jedna je k pôrodu a druhá je po pôrode. Budúci týždeň máme dohodnutú obhliadku nemocnice a potom sa už môže diať čo sa má 🙂 Fakt sa mi lepšie žije, že viem, že veci sú pripravené 🙂 Možno ma ešte čo-to napadne, ale to už budú len drobnosti, to hlavné je už pripravené. Mám síce ešte niečo cez mesiac čas, ale človek nikdy nevie a ako sa hovorí, čert nikdy nespí 😀

monika288
8. nov 2011

ahojte. Chcem sa opytat ci ste niektora rodila v Dolnom Kubine?

minuska8882
8. nov 2011

chystá sa niekto rodiť do čadce?

gabriellka
8. nov 2011

@fifi284 ja sa tiež balím tak do 2 tašiek. možem sa spýtať čo si si dala do tej k pôrodu? aby som na niečo nezabudla.

fifi284
8. nov 2011

@gabriellka ahoj. jasné, že sa môžeš opýtať. Takže v tej k pôrodu mám župan, krátku nočnú košeľu na pôrod, kojeneckú nočnú košeľu, šlapky do sprchy, papuče, sprchový gél, žiletku, dianatal gel, balzam na pery, sprej do nosa Mar, nohavičky, teplé ponožky, popôrodné nohavičky a popôrodné vložky a nepremokavé prebalovacie podložky. Tie posledné 3 veci neviem, či využijem, ale pre istotu som si zabalila pár kusov aj do tejto tašky. Zvyšok je v tej druhej - väčšej taške. Dúfam, že som pomohla. Ak ťa niečo napadlo, čo tu nemám písané, tak napíš, budem rada. Doklady a foťák som ešte nezabalila, lebo tie ešte používam. A môžem ti v správe poslať zoznam,podľa ktorého som sa balila. Ak chceš.

wcela
8. nov 2011

baby..nad VP balotuje hlavicka plodu- znamena ze je hlavickou dolu???...lebo doteraz sme boli otoceny zadkom...tak poradte....a este otazka,okolo 15-17teho sa chysta niekto rodit do sace???

dualcore
8. nov 2011

baby aj vas drobci tak strasne tlacia do spodu?ja mam az krce sem tam.mne dava maly riadne zabrat.pri prvom tehu som toto nepoznala.dufam ze je vsetko ok-vo stvrtok ma caka poradna tak budem dufat.🙂

vivienkata
8. nov 2011

Ahojte chysta sa nejaka z vas rodit v ke v novej nemocnici?

yuyka28
9. nov 2011

@monika288 ahoj ano ja pred 3 rokmi...a pojdem aj tentokrat 🙂

votaress
9. nov 2011

@dualcore AHoj aj mne sa tlaci dole hlavne ked som na dlhsej prechadzke, mam az take pichave bolesti, ale na poradni mi povedali, ze ak nekrvacam tak sa nic nedeje, staci si vylozit nohy a oddychovat a skratit prechadzky

yuyka28
9. nov 2011

ahojte, tak my sme boli vcera na kontrole a som z nej mierne vydesena 😅 maly ma vsetky hodnoty zodpovedajuce 40.tyzdnu tehotenstva, odhadovana hmotnost je 3,3kg 😀 na utz mu bolo nomalne vidiet zahyb na bradicke aky mavaju tuckovia 😀 no ale zacinam sa bat kam az dojdeme...

monika288
9. nov 2011

@yuyka28 ja som chcela vediet ze ked chces epiduralku co treba urobit a ci potrebujem zobrat nieco pre babatko do porodnice, ci iba veci ked pojdem domov?