Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Dnes som vybavila pediatricku a mozem sa venovat sebe a malemu v brusku, dame si relax, pojdeme na kozmetiku nech sme krasny 🙂
Ahojte. Po nejakom čase sa hlásim opäť. Zajtra mám poradňu, tak som zvedavá, čo mi lekár povie. Minulý týždeň som bola na prietokoch- všetko ok, a ešte som sa ani neotvárala. Dosť pravidelne cítim také tlaky pod bruchom, a presne ako píše @swanqueen a @marthiana, tiež mám pocit, akoby sa malý naťahoval a chcel vytlačiť von, je jedno ktorou stranou 😀 už sa mi dosť ťažko chodí, dlhšie prechádzky sú už minulosťou, už si dávam len dva-trikrát do týždňa okolo 30-45 minút. Večer, keď si lahnem spať, je všetko ok, ale len kým sa nemusím otočiť. To ma zas dosť bolí pod bruškom. skoro ako brutálna svalovka... Cítim sa ako veľryba 😅 neviem si predstaviť, aké to bude v tom totálnom finále.
@adunka73 ...ahoj, presne taka ista starostlivost je aj v Sev. irsku kedze tu zijem, a taka ista je aj v Irsku ci v Anglicku...zo zaciatku som bola z toho vyplasena, ze dievcata, ktore su na slovensku maju omnoho vacsiu starostlivost, omnoho viac vysetreni, ultrazvukov a testov...jedine co mi zostalo je mysliet pozitivne a uvedomit si ze tehotenstvo nie je choroba...a teraz som v 37 tyzdni a som vysmiata, ziadne stresy z toho ci sa otvaram a pod...tento tyzden koncim v praci...ze uz by som sa mala zacat spravat ako tehotna 🙂
Ahojte. no ja mam termin 13.12. a maly sa tlaci vsade, kde moze...hlavne mam pocit, ze mi este aj rebra roztahuje... este min. tyzden som citila dole dost velke tlaky, ale uz to ustalo, zacala som viac polihovat... moc by som chcela chodit na prechadzky, ale kazde chodenie dlhsie ako 15 min. mi sposobuje mocove problemy 🙂 maly zatlaci na mechur a ja musim urgentne vyhladat wc... a dost sa hmyri, obcas sa asi prevaluje zo strany na stranu a roztlaca bedrove kosti...maly silak!!! citim sa ako hroch na suchu, strasne nemotorna a nic dlho nevydrzim...nocne otacanie a obkladanie sa vankusami asi nespominam 😀
@lusja tak ja sa citim presne rovnako..Tie noci su neuveritelne..A tiez sa ma maly narodit 13.decembra,aj ked pan doktor povedal,ze sa hodne pyta na svet.Som v 36.tt. a tiez by som sa presla,ale jedine ak s nocnickom 😀 Niekedy mam pocit,ze tam pozera futbal,alebo hokej a skusa mexicku vlnu-celkom tak to niekedy vypada 😎 Som zvedava,co bude robit po narodeni 😀 .Tak sa drzkajte zatial.
ahojte babulky tak sa na chvilku votriem som tiez decembrova..a uz si prestavam uzivat to obdobie ktore by malo byt tak krasne..tie opuchnute nohy a unava po par metroch..hrozny spanok a bolest panvy..niekedy uz neviem co so sebou 😖
@tatianka7 ale keď máš termín 13.12. tak si už v 38 tt, či to bol len preklep? 😕
@tehulka21 napodobne az to ze zatial nemam ziadne opuchy, ale drobcek zacne vnoci kopkat tak mi ide brucho roztrhnut a potom mma z toho nejake divne nervne stavy ani neviem ci je to normalne, drahy na mna potom pozera , a ze ma vobec nespoznava, no ale vydrzime...pozeram, ze mame spolocny termin, do, ktorej porodnice sa chystas rodit?
to som jediná, čo sa cíti úplne super? ja vnoci spím ako zarezaná, maličká sa ani nepohne celú noc, ráno sa len zobudím a pozerám, či vôbec mám brucho. pár dní som mala bolesti krížov,ale tie uz prešli a inak ma nič nebolí, žiadne opuchy nemám, ani s chodením nemám problém, v pohode behám po obchodoch. ja môžem byť tehotná kľudne ešte pár mesiacov, dokonca mi je ľúto, že už o 12 dní koniec 🙂 takže u mňa klop klop klop, dúfam, že to tak ostane do konca 🙂
maminky uz pomaly asi vazne zacneme pripravovat kotle s vodou a handry...dnesny clanok na sme ma fakt k tomu povzbudil...http://ekonomika.sme.sk/c/6150899/nemocnice-bud... som zvedava kde budem rodit kedze som mala rodit v bojniciach ☹ som z toho na nervy!
@swanqueen Ahoj aj ja som tu este 🙂 🙂 🙂 ked ,citam ako sa babenky trapia tak mi je trapne sem napisat,ze mne je uplne super a zvladam vsetko a citim sa skvelo 🙂 dufam,ze mi tento elan a pohoda osanu este 19 dni 🙂
@lienocka1212 jeeej, takze nie som jedinaaa? 🙂 ja niekedy pochybujem ci som fakt tehu 🙂 tiez len citam ako sa baby stazuju a trapia a pre mna je to najkrajsie obdobie, ja si to maximalne uzivam. a uz aj keby sa to zmenilo,tak to nevadi, tych par dni uz prezijeme 🙂
@swanqueen nie nie si 🙂 povedal by som,ze este aj zdravotne sa citim lepsie ,vysledky mam na vybornu a to som mala tlak onicom ☹ a teraz super.... 🙂
pravdepodobne mi tehotenstvo prospieva 🙂 ,nie ze dopadne ako jablon a kazdy rok zarodim 😀
@lienocka1212 uvidime aky bude porod, mozno nas to nadsenie prejde 😀
inak dnes som mala poradňu, znova pozrel prietoky, znova sú ok, malý má predpokladanú hmostnosť 3000 gramov 🙂 môj malý valibuk 😅 a ešte som sa potom prešla na moje prvé CTG vyšetrenie. Tiež dopadlo dobre. Srdiečko nášho valibuka bije jedna radosť! O týždeň si to celé zopakujeme. To už bude cobi dup do pôrodu. Mne osobne pripadá, že to tehotenstvo straaaaašne rýchlo ubehlo-ubieha. Tiež máte taký pocit? Úplne presne si pamätám deň, keď som si test spravila, potvrdenie u gynekológa, akoby to bolo pred krátkou chvíľou. A už to bude pomaly končiť. Fakt mi je niekedy ľúto, že už to bude fuč :(
@swanqueen z toho mam obavu aj ja 🙂 nechcem na to mysliet dopredu a rozmyslat co a ako. zbytocne sa stresovat,robila so to casto,ze som si predstavovala ake to bude......mala som dost velke trable zo zubkami 😢 stale som myslela na to vsetko . pokazila som si dovolenku a nakoniec, ked sme prisli z dovoenky som si vycitala aka som bola hlupa ako budem vyzerat 😎 no onicom co ti budem hovorit,ci sa manzelovi vobec budem pacit a bla bla a ked som prisla domov, dal mi bostek na cielko a povedal,ze vsetko je v poriadku poplakala som si a teraz sa smejem aka som bola hlupa .aj tak to musime podstupit ,ked sme sa uz pustili do toho 🙂
@swanqueen aj mne je relatívne dobre. mám síce trochu opuchnuté nohy, ale tiež si chodím veselo po nákupoch. a keď o 11-tej zaspím a zobudím sa na WC-ko o nejakej 4-tej, tak mi to pripadá že nie som normálna. že niektoré baby chodia aj každú hodinu. nemám vôbec problémy so spánkom, ako ma strašila kamoška, ona sa chodila prechádzať aj o 4-tej ráno čo nemohla spať. akurát mi sem-tam šibe. revem skoro každý deň... 😀
@fifi284 mne to bude tiež ľúto. na jednej strane sa teším kedy budem mať bambulku doma v postielke, na druhej strane ja budem na svoje tehulkovanie v dobrom spomínať. nebývalo mi zle a celé som si to vychutnávala od začiatku až do teraz...keď sa mi malá vlní v bruchu, to je ten najkrajší pocit na svete, to chlapi nikdy nepochopia, lebo to sa nedá ani opísať... 😵
@fifi284 to sme tu vsetky babenky 🙂
@swanqueen z toho si nic nerobte ja som pri prvom synovi mala take super tehu.este tyzden pred porodom som robila plna elanu vo svojom salone,nic ma nebolelo a bolo mi celkovo skvele.nooo a toto 2tehu mam uplny opak.od zaciatku nevolnosti,nechut,teraz bolesti,zavodnovanie....veru sa mi potvrdilo ze kazde tehulkovanie je ine aj ked v tom istom tele 😀
@gabriellka aj ja chodim o 4 tej na wc 😀 asi jedina vec.sem tam som hladna dam si pohar mlieka v zivote som to nerobila ,babenko sa pretoci a spime dalej 😵

@janka3591 aj moja mala sa straasne roztahuje ako keby si myslela ze je kuriatko a ide sa vydobat zo skrupinky 🙂 niekedy mam pocit ze mi tymi nozkami pretrhne kozu. my uz mame hlavicku straasne dole, dnes sa ledva dalo pomerat. kolko vazite? a krcok mas ako? ja stale zatvoreny,ale dnes uz bol trosku mäksi.