icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

jojci29
25. máj 2010

Ahojte
Denne preco cakas jeden den na HCG?Ja som mala vysledok do 4 hodin.
Neviem si veru predstavit ze by som sa este mala ucit,ledva zvladam ako tak fungovat v beznom kazdodennom zivote.Som nenormalne unavena.
Dnes som oznamila v praci tehotenstvo.No na jednej strane sa tesili na druhej neboli nadseni ze nebudem robit. 😝 😝 😝

florentina
25. máj 2010

Přeji hezký den, i když podle počasí to moc nevypadá, tady u nás pěkně prší.

Niki a Denne věřím, že to zvládnete a přeji vám hodně štěstíčka u zkoušek! Je fak, že když jsem dělala státnice, tak od rána kdy jsem vstala mi bylo od žaludku snad nejhůř co kdy pamatuji, ale ten den uteče tak rychle a zůstane jen dobrý pocit z toho, že to člověk zvládne.
Jinak já jsem noční ptáče a vždy jsem se učila nejlépe v noci, někdy až do rána a teď jsem tak grogy, že v osm večer se přemáhám, abych vůbec mluvila s mužem, když dorazí z práce.
No a já sice teď už neřeším zkoušky, ale zase mám dvě práce - jednu jako zaměstnanec a druhou jako OSVČ a i kdybych v té jedné dostala nemocenskou, tak tu druhou stejně musím dotáhnout, je to jen na mne, takže se taky děsím, jak to teď zvládnu, protože doteď jsem dělala po večerech a teď na to nemám vůbec energii.

nikinka1981
25. máj 2010

thozu- blahoželám, že Ti oponentka dala A, to je super. Ja ešte nemám posudok, tka som zvedavá na to 🙂 Ja by som tiež teraz potrebovala postieľku, som nejaká unavená a pritom som spala dosť veľa, ale som nejaká stále unavená 😖

eviqa
25. máj 2010

thozu, aj ja blahoželám k A. 😉
flo, tak toho máš teda dosť, dve práce.

nikinka1981
25. máj 2010

Vie mi niektorá z vás poradiť niečo o pripoistení do soc. poisťovne aby sa dostávala väčšia materská alebo rodičovský príspevok? Viem, že sa musí niečo doplácať, ale neviem aké sú tam podmienky.

eviqa
25. máj 2010

niki, dá sa to, ale musíš byť dobrovoľne poistená minimálne 270 pred pôrodom a to už nestíhame.

florentina
25. máj 2010

Thozu super, gratuluji!

Eviga - už delší dobu je toho na mne moc, ale bylo to potřeba. Manžel rozjížděl podnikání a chtěla jsem mu pomoci jak nejvíce to šlo. Dohodli jsme se spolu, že letos ke konci roku to ukončím. My jsem totiž o miminku už dlouho mluvili a přáli si ho, jenže nám tvrdili, že to nepůjde a tak nás to teď opravdu dost zaskočilo. Ale radostně, jako že se moc těšíme a doufáme, že to klapne, ale najednou toho musíme řešit hrozně moc. Manžel zatím pořádně nevydělává, já nevím jak to rozseknout s tou prací, protože jsem doufala, že na mateřské se budu věnovat jen mimču. Znám jiné holky, co to zvládly, ale bojím se jak bych to dokázala zvládnout oboje já, ale pokud se toho vzdám, tak co když to zase nepůjde finančně. A do toho to nemáme doma dodělané, práce měla přednost, takže nás teď toho čeká docela hodně.

No to jsem se zase rozkecala, tak se omlouvám, potřebovala jsem to ze sebe evidentně dostat 😉

eviqa
25. máj 2010

niki, 270 dni

nikinka1981
25. máj 2010

Ale práveže mi povedali, že pracujúca osoba len 6,5 mesiaca a nepracujúca 270 dní, tak neviem a asi sa pôjdem dnes informovať.

eviqa
25. máj 2010

flo, musíš si stanoviť priority a po narodení bábätka sa to určite zmení. Ja som si myslela, že pôjdem do práce od polroka alebo od roka a nikdy by som toho môjho chrobáčika nedala opatrovateľke. My sme tiež dlho pracovali na bábätku a som rada, že si to tak užívam. A ešte jedna vec, materská dovolenka je čas, kedy môžeš byť len tak doma, potom už nikdy. A finančne? no možno sa manželovi rozbehne biznis a ty budeš môcť skľudom zostať domaa užívať si bábo. Držím palčeky. ono vždy sa to nejako samo porieši 😉

florentina
25. máj 2010

Niki znám jen české zákony /teda některé/ ne slovenské. Ale s mateřskou je to u nás podobně, musí se člověk pokud pracuje sám na sebe připojistit takto dopředu, zaměstnanci volbu nemají, mají to dle platu a rodičovský příspěvek je u nás stejný bez ohledu na výši platu a odpracované doby, teda je třírychlostní, ale to závisí na volbě délky pobírání příspěvku / a taky si nemůžou vybrat všichni, to už na výši platu závisí🙂/...no proč by taky mělo být něco jednoduché, že 😀 No nevím, zda jsem se vyjádřila dost srozumitelně, ale je to jedno, když nežiješ v ČR.

eviqa
25. máj 2010

niki, no mne sa to nezdá. Jedine, že by zmenili v poslednej dobe zákon a to sa mi tiež nezdá. Ja som si to nestihla platiť ani pri prvom, ani pri druhom, lebo sme to zasa nestihli. Len si aj poriadne zisti, či sa ti oplatí platiť z maximálneho vymeriavacieho základu alebo z akého, lebo aj ked budeš platiť z maximálneho, vždy ti doplatia len ten rozdiel do najvyššej možnej materskej, čo je asi 16800 Sk, tak sa mi nejak zdá.

nikinka1981
25. máj 2010

Tak teda neviem či sa to nejedná náhodou o rodičovský príspevok. To mi len kamarátka povedala, ktorá mala minulý rok v lete bábo a tá si platila niečo 6 mesiacov, ale povedala mi nech si to pozisťujem a teraz dostáva väčšiu materskú alebo ten príspevok.

florentina
25. máj 2010

eviga souhlasím, život je otázkou priorit. A já myslím, že vím co je opravdu důležité (a práce to teda není). A máš pravdu, že se to vždy nějak zvládne. Proto se tím zatím snažím moc nestresovat, uvidím taky jak bude postupovat těhotenství /doufám, že zdárně/, jak mi bude a rozhodnem se asi narychlo, podle toho jak to půjde i manželovi. Právě to, že je to jediný čas kdy můžu být jen tak doma, mě taky dost motivuje. Na druhou stranu mám zase tu výhodu, že můžu dělat z domu, nikam až na výjimky nemusím a tím, že je to v tuto chvíli moje vedlejší práce, tak to je na zkrácený úvazek a dalo by se to třeba za jeden až dva dny v týdnu zvládnout. Takže to zatím nechám a uvidím. Ale moc děkuji za podporu.

eviqa
25. máj 2010

niki a kamoška nedávno otehotnela, tiež to chcela platiť, začala, lebo si myslela, že to stihne a nakoniec jej na soc povedali, že nestihne, lebo už bola v 6tt, ked zistila že je tehotná a zaplatila to dva týždne pred tým.

eviqa
25. máj 2010

flo, tak držím palce, aby tehu dopadlo dobre a s tou prácou uvidíš, porieši sa to samo.

nikinka1981
25. máj 2010

Ale ja som pracujúca a platím si každý mesiac do nem.poisť. aj soc. poisť.

eviqa
25. máj 2010

niki, pozisťuj si to a daj potom vedieť. Sama som zvedavá, ako to teraz je.

nikinka1981
25. máj 2010

Pozisťujem a určite vám dám vedieť.

eviqa
25. máj 2010

niki, aj ja som bola pracujúca, aj tá kámoška. Ono vlastne materská je 55% denného vymeriavacieho základu. No a nie každý zarába toľko, aby dostal ten maximálny. Kámoška si platila to dobrovoľné, ale bola SZČO a ona celý čas odvádzala odvody z minimálnej mzdy, to znamená, že by dostala minimum. Tak si platila to dobrovoľné z maximálneho vymeriavacieho základu, ale začla to platiť už tri mesiace pred otehu.
skús kuk

http://baby-web.topky.sk/Materska-dovolenka.aspx
http://www.choredieta.sk/index.php/materska-dov...

eviqa
25. máj 2010

http://www.nanicmama.sk/prakticke-rady/matersky...
niki skús niečo počítať aj tu

nikinka1981
25. máj 2010

No skúsim prečítať aj dnes pôjdem pozisťovať, tak dám vam vedieť.

jerryjanka
25. máj 2010

ahojte
tak babatko vyrastlo - už ma 5 mm 😵 vyzera to všetko v poriadku - mam len kludovejši režim mať, a duphaston 3x1 buduci tyžden na srdiečko mam prisť lebo ešte nebolo - u nich mi to ukazalo že som len 5+4 no v skutočnosti by som mala byť nejak 5+6 ale to je fuk. par dni hore dole

čierne je dutinka biele pod tym je 5 mm babatko 😵

lolelole
25. máj 2010

Ahoj babenky 🙂 Přeji hezký ráno, i když u nás je upršeno ☹
flo ty taky pracujes z domova ? ja mám volné povolání ( i můj muž) takže jsme spolu doma 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu 😅 no co vám budu vykládat, někdy je to na zastřelení, ale má to i své výhody..hlavně doufam, že až bude mimi tak se budeme moc flexibilně střídat a trochu pracovat oba dva..no uvidiíme 😎
držím palce aby se vám povedlo rozjet byznys co nejdříve, není to jednoduché, ale když se to povede bude to stát zato.
jerry - tak jak si dopadla u dr ?

nikinka1981
25. máj 2010

jerryjanka - takže čakáš jedno bábätko?

lolelole
25. máj 2010

Jej jerry - supiš - to jsou dobré zprávy...a nakonec bude jeden ? i když je možný, že se druhý ještě schováva 😉

lolelole
25. máj 2010

holky, mne se deska již podruhé zdálo že byl těhotný můj muž 😀 ..to by mně zajímalo, co to může znamenat 😵

adrous
25. máj 2010

ahoj ženy 🙂 😉 jejda jerry byla na gyndě to je pěkný obrázek akorát bábo není moc vidno viď 😅 🙂 příště to bude lepší 🙂 😉 hlavně že je vše v pořádku 😵 😵

eviqa
25. máj 2010

jerry, super, že je všetko v poriadku.

jerryjanka
25. máj 2010

no biely fliačik tam je trocha to vidno - no nič určité 😀
akurat ked mi povedali sumu za hcg odbery a prenatalne sono skoro ma odviezli že 26 eur
😕 😅 no ale neva hlavne že sme ok
a ano zatial to vyzera na jedno - aj som povedala že škoda 😀 ale doki že ja vam dam škoda 😀