Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@anthea6 aj ja som mala poslednu menstruaciu presne 9.4., takze budes mat asi podobny termin ako ja. AJ ked ja viem, ze sme pocali 22.aprila, a ratam to podla toho. Som teraz 7 tyzden + 5 dni tehotna . To je 7tt+5. Inac, aj ja som prvy krat a tiez v niektorych veciach nemam uplne jasno..
@jankakkk je to úbohé, keď ti lekár odmietne urobiť cisársky , a najlepšie na tom je že boli hospitalizovaný, kvôli zdravotnému stavu (zatiaľ sa ukážkovo starajú 🙂) a primár na detskom im povedal že nemajú hľadať vinníka, že to mohla byť aj genetika,
nechápem ako toto môže vypľúť zo seba uznávaný primár :( 😒
Ďakujem Vám za vysvetlenie,ešte sa len do toho pomaličky dostávam 🙂
Hľadala som na internete v ktorom týždni sa robia testy na toxoplazmózu. Viete niektorá z Vás?
Pred sebou mám také dve malé hrozby teraz 🙂 aby vo štvrtok bilo srdiečko,a tá druhá toxo. Keďže som do 6tt nevedela,že som tehotná,ba ani len netušila 🙂 a bývame s priateľom v rodinnom dome,tak okolo nás boli v kuse zvieratá... Náš zachránený kocúr z ulice,ktorý žije na dvore, a vnútri máme dvoch zakrslých zajacov, aj psa . Ale keďže som povahou optimistka,verím,že všetko bude v poriadku.
@jerryjanka myslela som si, ze Ty si uz rozhodnuta dat si tam zistit pohlavie Tvojho babatka...a ano to,ze to robia uz od 10 tt, lebo niektora z Vas (uz neviem ktora) tu pisala ze od 12 tt.
luculele jéj to fakt vieš aj dátum oplodnenia? 🙂 no my sme sa s priateľom snažili minulý rok,a nedarilo sa... Tak sme kúpili rodinný dom,začali sme stavať,určite to poznáte,roboty ako na kostole,a zrazu som nesledovala ovuláciu, aj ten menzes som nepočítala pravidelne,preto mi teraz až v 6.tt zaplo,že asi to fakt z prechladnutia nebude 🙂)
Som rada,že som zavítala na túto stránku,už po pár riadkoch vidím,že tu budem častý návštevník 🙂
babulky a mne napisali do tehotenskej knizky 1.7.sono a genetika. neviete o co ide?
@anthea6 toxo je obzvlast nebezpecna ked sa nainfikujes prvy raz, a to by si mala priznaky ako an chripku, tak sa zbytocne nestresuj 😉
@bubush no ja som v 8tt vyfasovala na kontrole skumavky, ktorych mam nosit moc na kazdu poradnu. Prvy ranny moc, nesmiem sa umyvat mydlom, iba vodou predtym, a este mam toho 15.6. prist nalacno. To mi zase bude skrucat zaludok, ale co pre mimi nevydrzim 😉 Asi ti teda daju ocikat tie papieriky, ked nenesies moc 😉
@jankakkk nie nie - oni to robia kludne aj skôr
len neradi davaju vysledky pred ukončenym 12 tt aby s tym niekto nekalkuloval v pripade neželaneho pohlavia a šiel kvoli tomu na potrat 😖
rozhodnuta by som bola keby sme nemali problem s financiami - ale kedže mame tak je to pre mna už dosť vysoka suma - ved za to sa da kupiť komplet vybava tommee tippee flašky, sterilizator aj ohrievač. 🤐
@awe aj mna trapi nevolnosť ale ked si dam ovocie a trochu oddych tak ma zvykne preisť, inač ked som v praci tak to mi je stale nevoľno..
@slniecko174 zrejme myslia to NT vysetrenie v 12tt, a vtedy sa zistuje aj presne vek plodu a urcia ti termin porodu.
@slniecko174 neviem v ktorom si tt, ale ak toho 1.7. budes okolo 12tt tak to sa chodi na sono, kde meraju NT hodnoty. To je tusim sijove prejasnenie...meria sa nieco na hlavicke - nie som si ista, ale zda sa mi ze na krku...
Ked uz hovorite o tom moci a o zapaloch, je to normalne ked idem v noci asi 3 krat na wcko?
@jerryjanka vidis, to by ma ani nenapadlo, ze by isiel niekto na potrat kvoli tomu, ze caka dietatko nezelaneho pohlavia... 😲
no to je bohužial kruta realita - nie každy to berie tak že je vďačny za novy život.
ja tiez chodim uz aj v noci na zachod...ale zatial len raz...dufam, ze sa to nebude zhorsovat...
@albao teraz by som mala byt priblizne v 6 tyzdni, a co je to NT vysetrenie? v tehotenskej knizke mam termin 27.1.2011
@slniecko174 ako spominala jankak, presvetluje sa nejaka kosticka babatka a podla nej sa da odhadnut, ci nema babatko nejake poskodenie.
@jankakkk a ako toto vyysetrenie robia?
@slniecko174 NT (nuchálna translucencia) musí byť prevedené medzi 11. až 14. tyždnom tehotenstva.
@slniecko174 to je iba sono...to uz bude tusim robene cez brusko...a tam bude dietatko merat.

ak mysliš to že už v 10 tt to zistia tak to som čitala
dokonca viem že to vedia zistiť aj v 7 tt - ale oni to nechcu robiť...