icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

babo79
3. júl 2010

@kate24 ahoj a kde si v zahranici lebo ja mam ten isty problem ziadne vysetrenia nic...som stoho na prasky ☹

babo79
3. júl 2010

@zuzanabb presne nase zdravotnictvo sice po financnej stranke a vybavenosti neni tak dokonale ale co sa tyka starostlivosti myslim ze super naozaj viem o com rozpravam..jasne ze by som mohla ist na Svk skor ale cakam ci daju priatevi dovolenku len teraz zacal pracovat vies..a letenky su strasne strasne drahe..tak takto by sme isli na aute a sice je to skoro ale chcela by som si sem uz zobrat veci pre babo ak je a bude vsetko v poriadku dufam...je to fakt na hlavu system ved co ked ma zena mimomaternicove tehu a mnoho dalsich kompikacii..no asi si vymyslim nieco ale este neviem co nech si to sono vydupem este pred tym 18tt...14.7 mam stretko s midwife ale ta ma len odvazi odmeria mi brucho ci co a pokusi sa pocut srdiecko cez taky ten lievik no neviem si teraz narychlo spomenut ako sa to vola...tak dufam ze aspon toho 14teho aspon to srdiecko budem pocut nech som kludnejsia.. potom napisem ako to prebiehalo lebo som aj ja dost zvedava a neviem si to realne predstavit ☹

kate24
3. júl 2010

@babo79 ahoj. ja som v uk, tu je to podobne, ziadny gynekolog, len vseobecny, 2 sona za cele tehu. tiez som z toho bola vystresovana, ale pomaly sa s tym zmierujem. tiez som bola strasne zvedava na babinko, tak som bola na 2 sukromne sona, ale je to tu dost drahe. stale to za to, ale pri tom druhom sone mi vysli zle krvne vysledky, co mi zvysilo riziko na downov syndrom, tak teraz sme z toho dost zniceni. i ked babinko vyzeralo zdravucko. a asi ak by nastali nejake problemy, tak idem domov. len chcem pockat na matersku. pn pre tehotne a podobne veci, na to tu mozme zabudnut. ale ten prvy scan v 18 tt to je fakt brutal. tu robia prvy v 13 tt. tak vela stastia a pekne tehulkovanie.

zuzanabb
3. júl 2010

@babo79 tak to je ako v dobe kamennej, ze cez lievik. ved v tomto stadiu, podla mna este nebude pocut srdiecko cez lievik. ale mozno sa mylim. ja si predstavuje taky lievik akym pocuvali nase maminy 😀
daj vediet ako to prebiehalo. Preco maju taky hrozny problem so sonom? Tam asi tazko davaju aj nejake lieky ako utrogestan a duphaston na udrzanie tehu co?

dada2007
3. júl 2010

@zuzanabb nie je zač... 😉

babo79
3. júl 2010

@kate24 jojjj tak ja vam drzim palce nech vam vsetko dobre dobadne..ale neboj urcite to bude ok..mna ani nenapadli sukromne kliniky musim sa poinformovat...aj ked o tom pochybujem sme totizto na malinkatom ostrove a do najblizssie vacsieho mesta si musime brat trajekt...a to na zaklade akych krvnych testov ti zistili ze mimco mozno...?mne brali krv ale este neviem vysledky az 14.7.len mi povedala ze ma budu viac sledovat lebo mam A1 rh negativ a priatel opak..tak tiez dufam ze bude vsetko ok..len keby som uz vedela ze to mimco tam naozaj je a vsetko je v poridku..lebo uz mi nejake pominuli vsetky tehu priznaky 😒 tu je to zase s pn pre tehu v poho.. kate naozaj vam drzim palce a ked budes mat vysledky daj vediet..

babo79
3. júl 2010

@zuzanabb no urcite ta budem informovat...aj ja si to myslim ze to presne bude tak a ako mi chce merat brucho to tiez netusim...ale ja uz som bola stoho vsetkeho taka vynervovana ze som si povedala pre dobro baba ze proste nesmiem to riesit ze nase mamy ake vysetrenia mali urcite nie ako teraz..a sme tu zdravy...boze o tych liekoch ani nevrav.ja neviem musim sa vsetko popytat vies moje prve tehu vsak ja ani neviem na co vsetko sa pytat 😠 a preco maju problem so sonom neviem ...ked mas problemy tak problem neni...porad nieco s cim by som u doki mohla vyrukovat aby ma na to sono poslali...ja som si tiez moje prve tehu takto nepredst..ale co uz musime to tkto riesit kedze doma by mi asi matersku nepriznali a tu mam na 44 tyzdnou narok na 100% z platu alebo 54tyzd.na 80% takze porodim tu a po 2 mes.chcem ist domov...ak teda vsetko pojde ako ma to su len plany...

cufinka
3. júl 2010

@dada2007 : děkuju moc ..tak ted vím co je ten světle hnědý flíček u bříška... takže na koupák max na hodku a žádný vystavování slunku 🙂

dada2007
3. júl 2010

@cufinka tak ja som bola včera do 19 na kúpku...ale keď som bola mimo bazén, bruško som si kryla 😉 vo vode som sa plahočila v pohodičke 😉

kinsli
3. júl 2010

@cufinka: to je pigment co se dělá v těhu. většinou se táhne od pupíru dolů, to po porodu zmizí 😉
@dada2007 : My byli na koupálku dnes a zítra jedeme asi zase 😀

zuzanabb
3. júl 2010

@babo79 tak ta materska je tam super, ze 44 tyzdnov 100% platu. to sa oplati. a mas pravdu ani nase maminy nevedeli co sa v brusku deje a neexistovali sona. Tak sa veru nestresuj, vsetko bude v poriadku 😵 V Kanade vraj nerobi a ani tie triple testy, len na poziadanie ked si to zena specialne zaziada. Kamoska teraz rodi v kanade, tak hovorila, ze ju ani raz nepozreli zo spodu, len sonom kontrolovali a tiez len merali brucho. prve sono mala asi v 13tt a vtedy aj zistili, ze caka dvojicky 😅

babo79
3. júl 2010

boze ved prave pri dvojickach by mala byt mamina viac sledovana..fakt kazdy stat to ma ine...koli tomu chcem ist na slovensko aby mi povedali aj pohlavie,lebo tu nevravia...strasne by som si priala dievcatko ale to asi kazda mamina 😀 ale na 1 mieste je hlavne zdrave babo.....

darjena
3. júl 2010

@babo79 jej tak to je teda haluz, ze sa s tam v norsku tak neparaju... ale ved nori sa rodia stale, tak hadam vedia co robia. aj ked asi vsetky by sme chceli tie nase mimca sledovat co najcastejsie. inac aj ja som A - a manzo A+. pri prvej mi robili kontrolu protilatok 3 krat za tehotenstvo. to sa vraj robi pri Rh konflikte a potom po prode mi do 72 hodin museli pichnut injekciu co ma ochranit druhe tehotenstvo. teda toto by malo byt chranene, ale ze zase mi budu brat krv na protilatky tri krat. a s tou materskou to mas dobre, to sa fakt oplati.

denne73
4. júl 2010

Dobré ránko. 😉

kinsli
4. júl 2010

Ahojky holky mám prosbičku, není tu někdo z Bratislavy??? NO asi určitě ano 😀
Tak moc poprosím o info do IP 😉
Jak je daleko v Bratislavě letiště od vlakového nádraží?? Dá se z vlakového nádraží dostat nějakým autobusem ( který by měl zastávku poblíž letiště??? Předem moc díky za info do IP prosím 😉

kinsli
4. júl 2010

@darjena: Měla jsem to stejné jako ty já jsem 0- přítel A+ a Kačenka nakonec po něm A+ 😉

darjena
4. júl 2010

@kinsli vidis kolko toho mame spolocneho 😉 deti zasadne v rovnakom mesiaci a krasny harmonicky Rh konflikt 😉

miyya
autor
4. júl 2010

ahojte

@darjena inak s tými rh faktormi som natom podobne,ale aj si vôbec nepamäťám,či mi pichali tie protilátky po pôrode. Nikto mi nič nepovedal vtedy a ja som sa tiež nespýtala. Lebo stále myslím na príčinu môjho potratu.tak neviem.

darjena
4. júl 2010

@miyya to by ti teda mali povedat. minimalne by to malo byt zapisane v prepustacej sprave. ci ti pichli rhegu. lebo ak nie, tak to kludne mohol byt dovol... ☹

miyya
autor
4. júl 2010

@darjena no tak sa spýtam lekára. ved správu má asi v mojej karte.tak ked pôjdem na KO,tak to prezistím. dufam,ze sa nato nepozabudlo.ale po cisárskom som mohla byť aj oťapená,ale dúfam,že sa tak stalo,lebo neviem čo by nasledovalo,keby to ozaj zabudli

darjena
4. júl 2010

@miyya zisti si to. ale hadam nezabudli. inak ani neviem co sa da potom robit. ale moja kolegyna mi tvrdila ze ma tri deti pri Rh konflikte a volakedy ze nic take nepichali. sice ze pri tretom ju uz varovali, ale aj to je zdrave...

kinsli
4. júl 2010

Mě jí píchali určitě to si pamatuji a mám i vystavený papír 😉
Kamarádce jí píchnout zapomněli, druhé těhu bylo krušné, nevík kolik může být protilátek,
plácnu třeba 80 a ona jich měla milióny, dr. jí říkal, že to nikdy ještě neviděl. Chlapeček je ale v pořádku
na 36tt ji vyvolali porod a dobrý 😉

@miyya: Mohl by být ten potrat i kvůli tomu, vím, že mi dr říkala, že kdybych iniekci nedostala tak by byl problém s dalším těhu. Že tělo by miminko chápalo jako vetřelce a snažilo se ho vypudit ☹
Co mi bylo řečeno tak jedině jak by bylo všechno OK, musí být žena i muž RH -
tudíž bude i dítě - a je vše v pořádku.

Co jsem se dočetla tak je silnější RH + ale třeba u nás v rodině to tak nebylo,
moje mamka 0 - otec A+ a já 0-

darjena
4. júl 2010

@kinsli vies co je strasna haluz, ze moji rodicia su obaja Rh + a ja som Rh -. zistila som to nedavno, ked som patrala ze po kom to blbe - mam. otec vedel ze je + lebo daroval krv. a mama nevedela ani aku ma krvnu skupinu. ale teraz jej robili testy, kvoli chorobe a zistila ze je tiez +. normalne som sa vydesila, ze ved nie su moji rodicia, ale svokra mi tvrdi, ze niekedy sa takato vec moze prihodit. tak dufam ze ma nenasli v kosi na pradlo pred dverami, ako mi hovoril moj brat, ked som mala 5 rokov a uplne ma vyhodil s konceptu na par tyzdnov 😀

kvetinka211
5. júl 2010

@darjena Svokra ma pravdu, Rh pozitivni mozu byt pozitivni dvoma sposobmi ++ alebo +- (pretoze + je dominantny gen). Negativny sa da byt iba ako - -. Ak sa spoji ++, deti mozu byt tiez len ++. Ak ++ a +-, deti mozu byt ++ alebo +-. Ale ak su dvaja pozitivni rodicia +-, deti mozu byt ++, +-, ale aj --, cize negativne. Dvaja negativni (--) mozu mat zasa iba negativne deti. A podobne sa vytvaraju dalsie kombinacie.

novomamina
5. júl 2010

@sjussi diky

cufinka
5. júl 2010

Ahoj holky ..možná že je to blbá otázka ale jak to máte z kýcháním? já musím kýchat opatrně ,protože se mi pokaždý v podbřišku něco skřípne a bolí to jak čert..nemá to některá z vás? bojim bojim

kinsli
5. júl 2010

@cufinka: Dej si magnézku a přejde to 😉

majamat
5. júl 2010

ahojte, @cufinka , mna pri kasli a kychani tiez picha po stranach brucha. vzdy ked citim, ze sa mi chce kychnut, zohnem sa. tym sa trochu uvolni brucho.

darjena
5. júl 2010

@kvetinka211 diky za objasnenie. tak uz im verim ze som ich 😉
@cufinka ja to mam tiez. ked kycham tak si automaticky pridrziavam brucho, lebo mam pocit ze sa mi tam nieco utrhne alebo co. aj kasel bol neprijemny, preto som uz jedla aj antibiotika ☹

cufinka
6. júl 2010

děkuju už jsem v klidu teda 🙂 já ted pšíkám právě pořád asi alergie 🙂 a myslela jsem si že se mi břicho roztrne jak jsem byla v nějaký blbí poloze .ted jsem skusila teda se stulit no klubíčka a je to ok 🙂 😎 děkuju