icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

luciemar
23. júl 2010

@cara.m To je docela dlouho... 😒 Ale neva, určitě to budeme mít OK 😉

evita8080
23. júl 2010

Čaute baby, pridávam sa k vám....

cara.m
23. júl 2010

@luciemar no a mám takový neblahý pocit, že se nám ta lhůta může prodloužit, protože jsou dovolené ☹

lavazza
23. júl 2010

Nedělejte si hlavu z toho pesimizmu, mě když doktor řekl, že mám super výsledky, tak sem se ho zeptala co ještě teď může stát a on mi řekl, že abych se neurazila, ale že mám typicky českou otázku a že mám radši myslet na lepší věci.
Manžel mě pak doma skoro nadal, že a´t sem ráda že je vše OK a nemyslím na kraviny. Že mám být ráda a neptat se na takový věci.
No ale řekněte, kdo byl neměl strach o ty malé drobečky? Dokud člověk neporodí, nebude mít klid.

cara.m
23. júl 2010

@lavazza no já mám pocit, že ten klid už nebudeme mít nikdy, ani když porodíme 😉

luciemar
23. júl 2010

@lavazza 😀 To je hezké...Je to fakt. U mě první těhotenství bylo bohužel mimoděložní ☹ Takže u tohohle jsme ani nevěděli, kdy se máme začít radovat. Pořád jsme se něčeno báli...Ale člověk by měl opravdu myslet pozitivně a občas si dovolit z něčeho se radovat... 😉
@cara.m Jojooo, to máš tedy pravdu... 😅

sjussi
23. júl 2010

@cara.m nemam jen kdyz dlouho lezim nebo sedim a rychle vstanu tak se mi trosku mota hlava ale jinak je vse v poho.no uvidime pristi tyden ve ctvrtek jdem na tripply.ohledne toho tlaku mi dr nic nerikala jen sestricka 😒

lavazza
23. júl 2010

@cara.m - no to já vím, stát se může všechno.

A navíc člověk se bojí, bratranec mi umřel na vadu srdíčka po 10 dnech od narození, teď by mu bylo asi 18 nebo 19 let. Ségra byla na plodovce a to jí bylo 19, protože měli podezření že bude to malý nemocný, naštěstí je synovec zdravý.
I když je dnes medicína hodně vpřed, tak stejně se člověk pořád dočítá hrozný věci o těch špuntíkách.
Když mi doktor řekl, že je vše ok, tak mi spadl kámen ze srdce, ale stejně se člověk obává.
A já sem navíc odjakživa takovej pesimista ☹

luciemar
23. júl 2010

@sjussi Jo, to mívám taky, když ležím a pak rychle vstanu, tak se mi zatmí před očima...Ale tlak mám snad v poho...

cara.m
23. júl 2010

@lavazza no já jsem taky právě pesimista, i když se teď snažím myslet pozitivně, ale mám pořád strach, že se může stát cokoliv ☹ Ale je asi třeba si to nepřipouštět, nebo by se člověk zbláznil.

zuzik28
23. júl 2010

Holky, já se taky pořád bojím. S Ondrou jsem se bála a to všechno bylo na jedničku, no a teď? Máme celkem špatnou prognózu...NT 3,0 mm, nosní kůsta viděna nezřetelně...sice NT screening v 1. trimestru negativní, ale strach mám šílený a připravuji se na to nejhorší. Ve středu jdu na odběr na tripl test, za týden výsledky a zpátky na genetiku na konzultace, kde se domluvíme co a jak dál. Pravděpodobně odběr plodovky. A to jsme oba dva s manželem zdraví a jedno krásné zdravé dítě už máme...ach jo ☹
Tímto vás rozhodně nechni strašit, jen jsem tu dlouho nebyla a tohle byl důvod...tak jsem vám to taky chtěla říct. Vy se ničeho nebojte.

komarik
23. júl 2010

ahojte, pridám sa k vám. Máme termín 29.1.2011. Pred rokom som zažila niečo strašne zlé. Až v 20tt nám zistili postihnutie dieťatka a musela som ísť na vyvolanie pôrodu. NT a triplle testy vyšli úplne v poriadku. Až po odbere plodovej vody nám potvrdili na 100% DS a hydrops. Teraz som znovu tehu presne ako pred rokom ale kým nebudem mať výsledky z amniocentézy a kým nebudem držať zdravé dieťatko v náručí neuverím že sme zdraví.
zuzik28, nevešaj hlavu. Ešte nič nie je stratené. 😉

mariadaniela
23. júl 2010

@zuzik28 nevesaj hlavku, ja som mala pru syneckovi vysledky velmi zle, 1:50 na Dawn syndrom, ale narodil s a nam zdravy syncek aj pri NT 3 je velka sanca ze tvoje babatko bude zdravucke, ale chapem ta ako sa bojis, drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo
@komarik ked si tak casto citam ako dobre dopadli testy a aj tak bolo babatko chore tak som uplne prestrasena.. ako je to mozne?? A na ultrazvuku videli poskodenie babatka?? ja som z toho uplne vedla... ☹

zuzik28
23. júl 2010

Komarik, zrovna dneska jsem pročítala diskuzi o NT hodnotách a narazila na Tvůj příběh. Doufám, že si to nepletu. Je to fakt něco strašného, hrozně s Tebou cítím. Teď už to všechno dopadne výborně, určitě...držím pěsti.

radullinka
23. júl 2010

Ahojky holky 🙂 Jsem tady nová a vůbec nevím jak to tu chodí 🙂 Já mám termín 3.1.2011 😅 Zatím nevíme co to bude.Chtěla bych se s vámi podělit o zkušenosti v těhotenství.Zatím papa 🙂

komarik
23. júl 2010

@mariadaniela, sú vraj prípady keď sa DS začína vyvíjať až v neskoršom štádiu tehotenstva a hydrops ten sa ukáže tiež až neskôr. Ale musíme ísť ďalej. Momentálne sa snažím žiť s vedomím že som tehotná ale bojím sa vytvoriť si vzťah k dieťatku. Urobím všetko čo bude v mojich silách aby bolo zdravé aj keď viem že to neovplyvním. City zatiaľ držím na uzde ale keď zacítim prvé pohyby viem že sa tomu už neubránim. Len dúfame že sa to nezopakuje. Z plodovej vody zistili že to bolo náhodné poškodenie a nie genetické a tak dúfame že tie 3% náhody už nebudeme práve my.
@zuzik28, myslím že si čítala o mne. Vtedy som o tom potrebovala veľa rozprávať lebo žiadny lekár sa nechcel presne vyjadriť. Až po plodovej vode nám to potvrdili. Odber plodovej vody sa robí prevažne v 17tt a nám to robili v 23tt. Vtedy je už málo plodovej vody a riziko je oveľa väčšie, no vtedy sme nad tým nerozmýšľali. Dokonca sa lekárovi podarilo zobrať toľko vody že urobili 2 testy. Takže sme to mali potvrdené 2x a v tom čase už aj na utz to bolo poriadne vidieť. Mne to nechceli ukázať ale manžel maličkú videl na sone aj po pôrode. Zuzik, na pevne verím že budete v poriadku.

denne73
23. júl 2010

@komarik ahoj tak jasom si smm prežila podobny pribeh ako ty takže ťa viem pochopiť. Nám tiež plodovka potvrdila pred rokom pri synčekovi najťaž. ment. postih a DS. ☹ ☹ ☹ Ako vidíš sme v rovnakom tt tehu. neboj teraz to bude ok. ja som teraz odber plodovky odmietla pretože prvotimestr. skrining teda biochemvyšile uplne fajn NT 1,00mm. Ver mi bude to vporiadku. 😉 😉 😉 😉

cufinka
23. júl 2010

Holky to je hrozné 😢 ale ted bude vše v pořádku nemyslete na to a myslete pozitivně 🙂 pohladte bříška a budte v pohodě 😉

denne73
23. júl 2010

@cufinka dakujem 😉

tetamon
23. júl 2010

Ahojte zeny 🙂,

dneska jsem dopoledne tuhla v Motole na triplech, a pak ficela domu k mamce na Moravu, takze se divam az ted...
Uprimne doufam, ze to cekani nam dovolene neprodlouzi, protoze by me jeblo. Jak vim, ze triply nejsou spolehlivy, tak stejne doufam, ze dopadnou dobre...
Mluvim do briska, ze by melo byt v poradku, tak snad posloucha 🙂

Ty pribehy jsou strasny, verim tomu, ze ted uz to bude v poradku a zdarne vsechno dopadne zdravyma mimcama v naruci 😉

denne73
23. júl 2010

@tetamon jej ty si Moraváčka??Bude to dobre. 😉

tetamon
23. júl 2010

@denne73 jj, ja v podstate musim hodne hledat ve svem okoli, abych nasla origo Prazacky a Prazaky 😀 Zdarne je tu Slovaci a Moravaci valcujem 😎

olga777
23. júl 2010

Ahoj holky, do vaší diskuze přidávám první příspěvek.
My čekáme druhé děťátko 24.1.2011 a abych pravdu řekla, tak jsem také na testy začale myslet (jdu 10.8.). Na netu jsem našla tento článek a myslím, že je dost uklidňující.
http://www.evalabusova.cz/preklady/prenatalni_d...

denne73
23. júl 2010

@olga777 jej ahoj a vitaj . Tak to čakáme uplne rovnako 🙂 🙂 🙂

janicac
26. júl 2010

Ahojky, jak se máte?

sjussi
26. júl 2010

@janicac ahojik no ja uplne skvele protoze venku neni takove horko jako v patek takze luxuuus.a tak si rikam co chudak tehulky co uz maji brisko 🙂

janicac
26. júl 2010

@sjussi Taky jsem s počasím spokojená. Šla jsem dnes procházkou na poštu a bylo to příjemné. Dá se chodit víc s pejsekm. je to fajn. Ta horka byla už šílená. Jsem dnes dostala balíček se dvěma osuškama a spacím pytlem. Moc hezký vše. Už abych znala pohlaví a mohla pořádně nakupovat. Těším se🙂

sjussi
26. júl 2010

@janicac mno ja jeste nenakupuju.nejak mam jeste strach protoze jdem ve ctrvrtek na triply.ale tam uz nam treba na utz reknou co to bude 🙂 ikdyz mezi nami devcaty ja myslim ze to bude holcicka 😉

janicac
26. júl 2010

@sjussi myslíš, že to bude holčička? a proč? já nemám vůbec tušení. víc lidí mi řeklo, že to bude kluk, ale nevím nevím.
já jdu .8. ke svému doktorovi, a tak doufám, že už mi to třeba řekne, když bude tedy hezky natočené. a jaká máš jména?

sjussi
26. júl 2010

@janicac no ono se rika ze kdyz se ti zacne zhorsovat plet tak to bude holka a mne se zacala dost zhorsovat tak si myslim ze to bude holka 😉 na kluka Tadeáš ale na holcicce se nemuzeme domluvit,nejak se kazdemu libi neco jineho 🙂 a ty?