icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sova33
5. aug 2010

@lavazza Ahoj, to cvičení ti docela závidím. Já se tady taky snažím něco sehnat, ale zatím jsem nic neobjevila.

lolelole
5. aug 2010

@sova33 odkud si ? myslela jsem že z Prahy nebo okolí..nebo jsem si te spletla ?

lavazza
5. aug 2010

@sova33 - navíc to těhu cvičení u nás v porodnici je fajn, že je bezplatné. Těhu plavání stojí 60kč a navíc plavání i to cvičení mám do 10minut od baráku.

tetamon
5. aug 2010

@lavazza ted jsem ti koukala do alba, kde jsi koupila ten prebalovak a tu omotavaci lodicku s morem? 🙂 (takovy ten drat, ja to videla vsude jen jako kyticku nebo berusku) 🙂

kamusek
5. aug 2010

@lavazza No u nás je naštěstí cvičení i plavání až o půl 6 večer, takže v pohodě....i když končím v práci až o půl 5, v pohodě to budu stíhat 🙂 Spíš bych řekla, že pak na podzim a v zimě to bude na mě i pozdě, už bude i tma a musím dojíždět autem, tak toho chci zvládnout co nejvíc teď, kdyby byla krutá zima a námrazy, budu se už autíčkem bát 😀

lavazza
5. aug 2010

@tetamon - sem se musela kouknout po faktuře,protože některý věci objednával manžel a já si nepamatovala internetovou stránku - je to www.batoleshop.cz
Právě z těchto stránek máme tu postýlku, matraci, povlečení s mantinelem a nebesy, kapsář, kolotoč, hračky, zavinovačku a tu přebalovací podložku. Přišlo to asi do týdne.

lavazza
5. aug 2010

@kamusek - tak o tom ježdění autem v zimě mi povídej, já mám řidičák už kolik let, ale jezdit v zimě mě to donutilo až teď , ale s prckem se budu bát.Já dojíždím do vedlejšího města do práce vlakem. Takže plavat budu muset chodit asi sama, bez cvičení.

tetamon
5. aug 2010

@lavazza diky, prosmejdim to tam 🙂

No, ja se na to cviceni divala, a vzhledem k finacni situaci, tak si asi tehu cviceni budu muset odpustit. Ono tech 170 zase tak malo, aby se to pri pravidelnym cviceni nepodepsalo na rozpoctu 😕
Holt si asi zaplatim par hodin nejakyho kurzu, kde mi aspon vysvetli zaklady (stejne nepocitam, ze bych si pri porodu na neco vzpomnela) a zbytek budu nejak smoulit neorganizovane doma 😲

cufinka
5. aug 2010

Ahojík těhulinky vy už některá kupujete postýlku nebo dokonce kočárek? mě se to zdá strašně brzy a bojím se..nechci to uspěchat . oblečky už nějaký mám ale většinu ze sekáčů,ty krásné nové chci taky koupit až déle 🙂 po to 25tt si myslí že už brzo není ale te ještě brzy je... 🙂 přeju krásný den všem 🙂

lavazza
5. aug 2010

cufinka: když víš co, my na tom nejsme nejlíp a tak musíme kupovat postupně, třeba když manžel bere peníze za beznemocnost atd., já vím, že některý věci sou brzo, ale pak naráz by na to nebylo ☹ takže se nedá nic dělat, kočárek nekupujeme, na ty se jen díváme, na ten je opravdu brzo.
Některé oblečení mám od ségry po synovcích a něco málo sem už koupila. Ale ještě toho hodně chybí.
A navíc nechceme nic dohánět na poslední chvíli, co kdybych rodila dřív, stát se to může. V lednu rodila švagrová a neměla skoro nic, pak všechno nakupovala na poslední chvíli, něco neměla ještě když byla v porodnici. Pak už koupím jen maličkosti, co budou potřeba.Navíc švagrová připravovala věci do nemocnice na poslední chvíli a já mám ráda klid a všechno postupně, žádný honění.

Jestli mi doktor v pondělí potvrdí při velkým UZ, že je to fakt holka, že se doktor na screeningu nespletl, tak už budu kupovat konkrétní věci a barvy.

cara.m
5. aug 2010

Tak já už taky začínám kupovat, protože si to chci rozložit a né kupovat všechno najednou. Chci kupovat věci co se mi líbí a některé jsou dražží, takže si je spíše budu moc dovolit, když to rozfázuju, než to zaplatit vše najednou. Kočárek budu objednávat v září. Musí to být dopředu, protože se dělá na zakázku a dodací lhůta je tedy delší a ještě je to období, kdy končí jedna kolekce a bude se chystat kolekce na další rok, takže je třeba neotálet 🙂
Včera jsem si objednala fusak a mám z něj radost, těším se až dorazí 😀

cara.m
5. aug 2010

Já plánuju chodit na předporodní kurz, ale ten je v naší porodnici až od 30 tt, tak se na něj zkusím přihlásit jak budu na velkém utz. Jen je problém, že neřídím, tak budu muset sehnat nějaký odvoz a dovoz. Je to v jiném městě než bydlím 😒

kamusek
5. aug 2010

@tetamon ahojky...no já jsem si zaplatila celý kurz, který stál 1650,- a je v tom 7krát plavání, 7krát cvičení a 7 přednášek z čehož ta poslední se odehrává i s manželem jako prohlídka místní porodnice. Je to sice dost, ale od pojišťovny mám nárok na 1500,- korun jako těhotná buď na cvičení nebo vitamíny, tak to použiju na tohle. 🙂

sjussi
5. aug 2010

@cufinka no ja to kupuju postupne.postylku kupovat nemusim tu mi domluvila mamka na pujceni,sedacku do auta budu mit v zari nebo rijnu a kocarek zatim nemam ale myslim ze tak na zacatku prosince bych ho mohla koupit.

kamusek
5. aug 2010

@cufinka Taky se ještě trochu bojím to uspěchat a kupovat to takhle brzo 🙂 Kočárek určitě koupím až tak koncem listopadu....Jinak jsme se s manželem dohodli, že po každé výplatě koupíme jednu větší věc, teď jsme třeba koupili chůvičky. Jinak drobnosti koupím postupně, něco budoucí babičky, ale taky nechci pak jít a nechat v obchodě 10000,- to radši postupně po stovkách, vyjde to sice na stejno, ale ty stovky se během měsíce ztratí 😀

cufinka
5. aug 2010

@kamusek jj mám stejný názor 🙂 jen se ted ještě bojím ,až bude po tom velkém ultrazvuku tak budu klidnější 🙂 jinak kočárek a postýlku a přebalovák chci kupovat v listopadu 🙂

lavazza
5. aug 2010

O koupi kočárku sme taky uvažovali až kolem listopadu.

Jinak k tomu kurzu předporodnímu - když si zaplatím kurz a manžela u porodu tak mě to bude stát 850kč, pokud má porodnice aktualizovaný ceník. Pokud to chci nějak zvlášt tak to vyjde na víc.
Ale škoda, že u nás není ucelený kurz s plaváním a cvičením a předporodní.Ale zas to těhu cvičení je zdarma.

cara.m
5. aug 2010

@cufinka tak to já vzhledem k tomu, že můžu klidně rodit v prosinci bych kočárek nestihla, kdybych ho objednávala až v listopadu. Sice mě to září děsí, ale aspoň budu mít hned tu nejnákladnější věc z krku 🙂

kamusek
5. aug 2010

@cufinka No já taky tak nějak....na velký ultrazvuk jdeme 1.9. tak pak se taky trochu uklidním....Na triply jsem byla minulou středu a říkala sestra, že když nebude něco v pořádku, tak zavolají, tak se jenom modlím, ať se neobjeví na telefonu číslo ordinace 😀 Ale jak říká můj manžel, snažím se být optimista a říkám si pořád dokola, že je všechno v pořádku - břiško roste, takže i to kuřátko uvnitř taky 🙂 Musíme myslet pozitivně, ať máme veselé a zdravé kuřátka 🙂

tetamon
5. aug 2010

kamu: a ty jsi u jake ZP? Jsem se divala, nam u MV nejak krouhli ty podpory a vyhody...

Na kurzy v Motole jsem se divala, ale konaji se mimo, takze si asi objevim nejaky jiny (vyhoda, ze se daji kupovat po hodinach a nemusim absolvovat vsechno), tak holt asi budu resit tak. V Motole primo pak delaji jen jako takovy "navazovaci", kdy provedou porodnici, vysvetli zakladni prubeh pri beznym, pri komplikovanym porodu, a nazdar. Zadny zabyvani se nejakyma detailama (aspon tak jsem to vycetla ze stranek 🙂)

Pockam do konce srpna a neco si vyhlidku a zacnu chodit.

@cara.m tak v tom prosinci to ma jednu vyhodu: budes mit jeste porodny 😀

cara.m
5. aug 2010

@tetamon no jo to jsme si taky dělali s manželem srandu, že musím porodit v prosinci 😀 No jen bych nerada rodila na Štědrý den 😀

kostri
5. aug 2010

avojte 🙂
dakujem za odpovede,len som este chcela doplnit,ze ja sa tiez natieram elastik -Q je vyborny,pouzivala som ho aj po porode
ten fusak do autosedacky ma zaujal,uvazujem aj ja ci ho nahodou nekupime.mala sa bude prve mesiace vozit vo vajicku a tam by sa jej nejaky zisiel,len sa mi to zda dost drahe 😖 neviem,ci to nakoniec neporiesim len nejakou dekou 😉
na cvicenie nebudem chodit,nechodila som ani pri hanke,doma som cvicila skoro kazdy den podla dvdcka-cvicenie so Zorou Czborovou a bolo to ok,take lahke poskakovanie.a nacvik dychania pri porode som neabsolvovala 😒 ale pri porode som hned prisla na to co a ako treba,kedy sa nadychnut,kedy vydychnut a kedy dychat rychlo,rychlo 😀 no veru,slo to samo 😉
ete k tym svokram a maminam-ja mam maminu par km a svokru na dvore 😠 😝 nie je to bohvieco,lebo do vsetkeho rype a vsetko vie najlepsie,cize to,co som bola tyzden s malou na novorodeneckoma a krasne nam to spolu slo,som po prichode domov akoby zabudla a uz som bola len ta,co to s malou nevie 😒 musim povedat,ze mi dlho trvalo,kym som si vybojovala,ze ja som matka a ja to viem najlepsie.tak mile maminky,nedajte sa a robte vsetko podla toho,ako to citite 🙂
a vobec sa netreba bat zavolat a opytat sa hocikoho,ked potrebujete radu,ja som svojimi telefonatmi donekonecna prve tyzdne otravovala jednu kamosku a musim povedat ze mi to nesmierne pomohlo 😉

kostri
5. aug 2010

inak blahozelam k dobrym vysledkom na tripltestoch a aj k peknej fotocke 😵 a tiez si myslim,cufinka,ze si to priatel este rozmysli 😉

kostri
5. aug 2010

ja idem na velky utz 24.8. a to na morfologicky,neviem,ci niektora idete tiez? 😕
my sme boli s muzom tento utorok aj na genetike,bola som tam vyslana koli veku 😝 pani dr sa ma popytala,ci sme zdravi a ci moj muz nie je moj bratranec 😕 😀 😀 😀 a sli sme stastlivo domov 😎

kostri
5. aug 2010

jaj a este dakujem za pochvalu bruska 🙂 nabuduce dodam aj hlavu 😀 ale teraz to nejak nevyslo 😅

kostri
5. aug 2010

kupuvanie veciciek-oblecenia ani hraciek riesit nemusim,ak to bude dievcatko ,mam veci po hanke a ak chlapcek,tak mam kamosku,ktora ma dvojrocneho chlapceka a ta mi vsetko odklada.takze taketo nakupy su uz bohuzial za mnou ☹ kocik mame tiez-Bertiny.je oranzovy,takze sa hodi aj aj 😉 kupovali sme ho pre hanku,ked som bola asi v 25tom tyzdni,lebo sme uz nevedeli vydrzat 😀 a musim povedat,ze len nam zavadzal na chodbe 😖 😀 ale zas som bola rada,ze ho mam kupeny,lebo ked som si predstavila,ze by som sa s tym trojtrimestrovym bruchom tahala po obchodoch 😝 😅 takze radim-pokukat,vybrat,zajednat a prist si pren az tesne pred porodom 😉

cufinka
5. aug 2010

@cara.m no pokud ho máš takhle na zakázku tak to je jasné 😀 taky jsem říkala že by sme to mohli stihnout tak kolem 30prosince 😀 😀 😀 ale to asi neprojde 😀

januarovky
5. aug 2010

ahojte dievcata, tie ktore este nie ste v tabulke a chceli by ste byt...piste mi IP : nick, vek, mesto a termin porodu...a tie ktore uz viete pohlavie - dajte mi vediet - uz sa pekne vyfarbujeme... 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...

kamusek
5. aug 2010

@tetamon : Já mám českou průmyslovou zdravotní pojišťovnu - dříve hutnickou! Právě že tam kde budu chodit (jsem z Opavy) se nabízí buď jednotlivé hodiny nebo celý balíček. Samozřejmě že ty jednotlivé hodiny vyjdou podstatně dražší, takže jsem si říkala, že to nechat propadnout, tak to aspoň využiju. I když mám už nějaký účet za vitamíny, ale to není taková suma. Souhlasím s tebou, kdo to stihne ještě v prosinci, bude mít 13000,- k dobru 🙂 Já i brácha jsme se narodili o 14 dní dřív, tak bych to mohla taky stihnout 🙂 Termín mám 14. ledna......manža si dělal srandu, že když dřív, tak se určitě narodí prcek 1.1. 😀

tetamon
5. aug 2010

@kostri jj, za tohle jsem vdecna, ze mam kamosku, ktera bude v pulce zari rodit druhyho prcka, takze mam kam volat v nouzi. A jeste tu mam vas 😀

@kamusek 😀 Tak to my to se segrou mame rozdelen, ja jsem 5. a mela jsem byt 11, segra je tyden prenosena 😀 Ale porod v prosinci by mi usnadnil reseni situace po porodu, jak me (bez auta) dostat na Moravu k mamce (planuju tam pobyt ze tri tydny, mesic, aby pomohly z nejhorsiho, protoze tady v pze fakt nemam nikoho, a to vim najisto, ze bych padla na hubu... 😲