icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kamusek
5. aug 2010

@tetamon Tak to ti věřím....já jsem ráda, že zatím bydlíme u našich. Máme svoje a přitom to mám 10 kroků k našim. Mamča se už nemůže dočkat prvního vnoučátka, takže určitě pomůže se vším 🙂 A i když chodí do práce, už má naplánovanou dovču 😀 Cvok jeden 😀 Ale co bych bez ní dělala 🙂 A tchýně, která je taky zlatá, bydlí jenom 4km a nedělá každý den, takže určo taky ráda pomůže....

sjussi
5. aug 2010

@kamusek tak to mas dobre,mne je nekdy doccela lito ze je mamka tak daleko.skorotchyne je skvela ale mamku nenahradi nikdo

tetamon
5. aug 2010

@kamusek no ja mam obavy, ze drahous si to maluje jako nezkuseny jelito, pry "ale milacku, jsem tady prece ja, a bud tip omahat" - no, tak kdyz studuje a musi si najit praci, aby nas uzivil, chci videt, kolik casu na tu pomoct mu bude zustavat, vcetne energie 😀

lavazza
5. aug 2010

@sjussi -tak sem zjistila co to je za ten fusak, jak jsme si psali. Je od emitexu, jmenuje se combi. V obchodě stojí okolo 1100kč a já sem koukala na netu, že byl i okolo 997kč. Je i do autosedačky a je odepínací.Mají více barev.

lavazza
5. aug 2010

Jak tady píšete o tom porodným, tak manžel si pořád taky myslí, že to stihnu ještě v prosinci, ale já bych tomu zas až tak nevěřila.
Koukala sem tady ve fóru na diskuzi jménem porodné 2011 a můžu vám říct, že nechápu některé ženské co mají za názory na porodné. Většině snad připadá, že těhule rodí jen pro porodné jen kvůli tomu že sou ostatní rozhořčené nad jejím odebráním.Když sem tam řekla svůj názor, že je sprostý odebrat porodný, tak sem si tam připadala jak nějaká socka.
Někdo asi neví co s penězi a vidí to jako správný krok.

cufinka
5. aug 2010

Tak závidím vám kdo píšete že si rozumíte s tchýní a mamču máte blízko. Já bydlím na Kladně rodiče mám ve varech a s přítelovo matkou se nebavím a ani nehodlám se bavit po tom co nám udělala 😠 😠 .budem to muset zvládnout sami 🙂

kostri
5. aug 2010

@lavazza u nas taky fusak-novy-stoji 53euro na nete plus postovne 😝

cufinka
5. aug 2010

@lavazza ono to porodné už je schválené ? nebo jak teda? jáá že jsem o tom zase včera zaslechla v telce ..ale neslyšela jsem od kdy too má být ..Takže od ledna 2011? je to hnus ,a ano jsou ženský co rodí mimi jen kvůli porodnému ale to je jinej druh než my 😀

kostri
5. aug 2010

@cufinka urcite zvladnete a iste mate aj nejakych dobrych znamych okolo seba..a to s maminou sa mozno po case utrasie.tiez som mala ten problem s mojou mamou,po tom ako sa hanka narodila sme sa asi styri mes poriadne nebavili 😔 potom to nejako povolilo,same odseba.

sjussi
5. aug 2010

@lavazza jo taky sem cetla tu diskuzi a jako ne ze by mi porodne pripadalo jako neco zasadniho ale myslim ze hodne pomuze.je jasne ze i bez porodneho by sme meli deti ale je to pro ne do zacatku a pochybuju ze by nekdo porodne vracel nebo odmital dobrovolne.ja sem si treba rikala jak za porodne nakoupim plenky,nekdo bude treba bohuzel muset umele dokrmovat mimco a to taky dost stoji atd.myslim ze tech penez neni malo a hodne pomuzou

lavazza
5. aug 2010

@sjussi - přesně tak, švagrová třeba kojila jen do 3 měsíců a pak musela najet na nutrilon a ten stojí myslím okolo 300kč.

lavazza
5. aug 2010

@cufinka - tak já si zrovna s manželovou mamkou rozumím víc než s mojí, tu beru spíš jako maminu, bohužel. S mojí mámou sou věčně problémy, věčně spolu nemluvíme a přijde jen když něco potřebuje.A to bydlíme na jedný ulici, jen ob barák.
Naposledy se mnou nemluvila asi 3-4 měsíce, protože sem chtěla vrátit peníze který si půjčila. A přišla za mnou na jedný městský akci když zjistila že čekáme přírůstek, tak to mě teda vytočilo pěkně.
Je to hnusný, ale když se se mnou nebaví tak je klid a nemusím se věčně rozčilovat.

cufinka
5. aug 2010

@lavazza no s našima je to v blede modrém,oni sou samé půjčky a kdybych měla svojí matku někde poblíž tak bych asi zešílela ,takhle tam jezdím 1 za měsíc (mám tam dr ) a přítelovo matka je kapitola sama pro sebe,bydleli sme u ní 2 roky a byli to nejhorší dny v mím životě,pořád jsem brečela jaká byla... je to krutý ale řekla jsem že se o prcka postarám sama s přítelem nejsem sama kdo to takhle má 🙂

lavazza
5. aug 2010

@cufinka - kolikrát mě přijde, že to mámě vadí, že radši chodím za tchýní, ale co mám dělat. Tchýně už se těší na našeho vnoučka, ptá jestli třeba něco nepotřebujem, na tohle se moje vůbec nezeptá. Že by řekla, že už se těší až bude jezdit s kočárkem? To ani náhodou, to jen náš taťka je natěšenej. Vím, že když dám na hlídání mimčo tak bude všechno v pořádku, že o to malé bude postarané. U naší mámy tomu nevěřím.
Nechápu jak nás mohla vychovat. Někdy si říkám, že po tom co sem se starala o 3 sourozence a sem tam sem asistovala ségře u synovců, že mám víc zkušeností.
No jo musíme být ženský silný.

cufinka
5. aug 2010

@lavazza no stěma zkušenostma ..já naposled videla mimčo před 2 rokama a to 5 minut 😀 (bála jsem se ho i pochovat) jsem zvědavá teda na sebe ted ..mám strašněj strach

cufinka
5. aug 2010

těhulky já pořád čtu o tvrdnutí břicha ..co to je ? kdo ví jak to poznám? jsem celá zmatená 😒

kostri
5. aug 2010

@cufinka neboj sa spoznas to.je to take akoby trpnutie,velmi napate brusko,ja mam pre istotu vzdy doma magnezium 😉 zatial mi este netvrdlo,u hanky tak od 25teho tyzdna vacsinou v noci
a uvidis,ze ked dostanes dietatko do ruky,hned budes vediet co a ako 🙂

cufinka
5. aug 2010

@kostri děkuji za odpověd 🙂 taky si myslím že se ve mě ozvou maminkovské pudy 😀 jen si to ještě pořád nemůžu předtavit že tu mezi námi bude malinkej drobeček a bude na nás závislí 🙂

lavazza
5. aug 2010

cufinka: neboj, i když sem odhlídala takových dětí tak mám taky strach, vždycky se to dalo vrátit 🙂 všecko příjde časem.

To tvrdnutí, taky sem si říkala, jestli to poznám.

sjussi
5. aug 2010

@cufinka no moje teta ma sice mesicni dcerku ale i ja mam strach,chovala sem ji vzdy jen kdyz mi ji nekdo dal do rukou,mela a mam strach ji sama vytahnout z postylky.nebo taky mam strach ze kdyz bude brecet nebudu vedet co chce ale rikam si ze to prijde a zvladlo to mnoho zen,jine mnohem mladsi nebo v horsi situaci tak proc ne ja

tetamon
5. aug 2010

Holky, tvrdnuti zarucene poznate. Parkrat se mi to stalo, dkyz jsem to pretahla (beru magnezko, tak je to lepsi). To bricho je fakt TVRDY (a o navzdory mojemu speku 🙂) A obcas to i boli, rozhodne je to neprijemny. A kdy si pak sahnete na bricho, tak je to fakt tvrdy, v kreci, pocitam, ze uz si nahmatate delohu, poznate ji, no, tak je proste jako zatnuty sval... To se neda prehlidnout..

tetamon
5. aug 2010

ad maminky: moje mamka je co se tyka pece ok, ale nektere veci bere moc...navolno. Segra si ji sice na ten rok, rok a pul, vycepovala, ale ted uz se na me divala skarede, ze to prehanim s pravidlama. Tak jsem ji musela pripominat, ze mela v podstate misty i prisnejsi pravidla, nez hodlam mit ja (pred prckem se NEBUDE kourit, i kdyby to tisickrat bylo venku), sladky taky cim pozdeji, tim lip, ale nejmin do jednoho roku nic (samo, kdyz spapka neco nehodou, tak to z neho nevymlatim, ale k preziti to potreba neni, a dokud to nezna, tak mu to nechybi), a samy takovy maly blbustky, ktery mamce prijdou zbytecne (ale ze nam jako detem sladkosti nedavala, to uz nejak stastne zapomnela, jsme vlastne az ve skolce zacly s bonbonama, protoze tam byvalo zvykem na narozeniny prijit s pytlikem bonbonu i pro ostatni deti 🙂)

Ale co se tyka penez, tak to si neumim predstavit, ze by mamka nekdy nevratila penize, spis mi cpe, o co nestojim (a taky keca do toho, jak hospodarim, tam je jeji problem, ma tendence do vseho kecat, a urazi se, kdyz se clovek ohradi. A je ochotna prisahat, ze nam nikdy do niceho nekecala...)

tetamon
5. aug 2010

@cufinka ja kdyz jsem videla fotky synovce, tak jsem segre riakla, jak mohla vzit do ruky toho cvrcinka malinkatyho (nemel ani 3 kg)...a prijela domu a bylo to hned 🙂
Je pravda, ze jsem to zazila jenom a vyhradne u synovce, pocitam, ze to bylo dostatecne blizky pro moje hormony, tak doufam, ze to prijde i s tim prcochem v brusku 🙂

siculicka
5. aug 2010

@sjussi to si taky myslím a především maminy co zůstanou s prckem samy,je to pro ně velká pomoc,když už se na ně chlap vykašle...

cufinka
6. aug 2010

@tetamon jj přesně tak ,napsala jsi přesně mojí větu "dokud to nezná tak mu to nechybí ! " 🙂 (jak už jsem tu psala dudlíka dávat nebudu,když vidím 3 letýho prcka jak má v tlamě ještě dudla přes celou pusu tak je to strašné) jako já osobně nechápu rodiče co místo aby prckovi uvařili tak si to štrádujou do mekáče to vždycky mě běhá mráz po zádech 😒 a pak vidíš jak si nese obtloustlej prcek hranolky a maminka se diví že je pořád nemocnej 😠 já sladký taky čím později tím líp, smažený vůbec,kuřáky vůbec( u nás nikdo nekouří ). no a když jsem něco z toho už říkala mí matce tak řekla " nesmíš bejt tak přehnaná co zněho vyrozte"!! tak to jsem byla nasraná fest 😠 (kašlu na ní je to moje dítě a budu si ho vychovávat jak chci já! že? 😀

sjussi
6. aug 2010

tak sem si dneska volala k dr jak mi dopadly triplly a rikala ze dobre 🙂 🙂

cufinka
6. aug 2010

@sjussi super zprávička!!!!! 🙂 ..... já mám žaludek na vodě ☹ mám zavolat až ve čtvrtek . po kolika dnech si tam volala?

cara.m
6. aug 2010

@sjussi super zpráva, gratuluju.
Já předpokládám, že když mi nikdo nevolal, že je všechno ok. Už jsem to taky hodila za hlavu.

cufinka
6. aug 2010

@cara.m tak když ti řekli nevolat zaavoláme kdyby neco bylo špatně tak to máš taky v pořádku 🙂

cara.m
6. aug 2010

@cufinka jo jo doufám že jo, moje doktorka má dovolenou, ale říkala, že volá sám ten primář, který to vyhodnocuje, když není něco ok a nevolal 😀