Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
jj souhlasím hlavně žádne stresy 🙂 je to o psychice - moje ségra se od začátku těhu stresovala jaký hrozný bude porod, co všechno jí i malému hrozí a samozřejmě to nakonec skončilo blbě a císařem. Těsně před otěhotněním dělala praxi jako medik v porodinici, tak se to na ní podepsalo ☹
Já si taky myslím, že to není potřeba dopřdu řešit. A hodně holek mi říká, že to je to nejmenší. Kamarádka rodila 27 h a to že ji nastřihli fakt v té chvíli neřešila.
a sterilizovala som v hrnci 😀 mala som kupene dve flasky pre istotu-ak by som nahodou musela dokrmovat umelym-ale nakoniec som to robila s injekcnou striekackou,aby sa mi mala nenaucila na cumel na flasi,ale dokrmovala som len dva tyzdne,aj to len vecer
inak dobre je kupit si odsavacku uz aj s flastickami,ja myslim ze najlepsia je od aventu
ja som rodila od pol dvanastej(od piatej som bola v nemocke 😀 uz som chcela rodit 😀 )ale mala nechcela ist von,nakoniec rozhodli cisarsky a tam zistili,ze Hanka mala otocenu hlavicku,tak preto nepokracoval porod-nezostupovala hlavicka.jak mi urobili rez,Hanka na nich vygulila oci a bolo 😀
@kostri : Tak s odsavačkou nesouhlasím, pro mě byla avent ta nejhorší, nemá skoro žádný tah, nejlepší odsavačka je Madela, ta to zmákne do poslední kapky 😀 😀
I odsavačky elektronické co měli na dětským byly na nic, to nemělo ani třetinový tah co má ta madela.
mám klasickou ruční jaká je elektronická nevím, ale ta ruční myslím stačí, těch 5 min. odsávání nikoho nezabije 😀
@pajulinkka Gratuluji k chlapečkovi 😉
Holky k tomu epi-no já se o tom fakt dozvěděla až včera 😉 První reakce byly, nezpůsobí to dřívější porod, nebo zanesení infekce?? Na porod mi bylo řečeno, že ne a používá se to od 37tt - 3 týdny před porodem.
Já jsem na tyto věci docela konzerva 😅 nedovedu si představit, že bych do sebe měla dostat tu věc vyfouklou natož ji pak nafukovat do nějakého průměru 33 cm 😅
Teď si to koupila jedna holčina co je 33tt takže to má do porodu kousek, počkám co na to řekne a jestli se obejde bez většího zranění tak asi do toho půjdu. Sice, z toho odvařená nejsem, ale u Kačenky jsem měla rupturu 3 - protržení až do konečníku a žádná sranda to tedy nebyla 😖
@pajulinkka gartuluju 🙂
@kinsli ja nevim mne to prijde takove....divne 🙂 nevim jestli bych to pouzila asi bych mela strach,ikdyz nikdy nerikej nikdy.treba bych se k tomu taky priklonila po spatnych zkusenostech
no co druhý porody jsou prý lepší tak, tak či tak budu doufat 😀
holky já letím za chvíli do práce, tak se tu mějte 😉
Máte někdo zkušenosti s odsávačkou Tommee Tippee? Budu brát od nich lahvičky, tak že by i odsávačku.

bre rano maminy 🙂
ono s tím nástrihem asi hodne záleží na velikosti miminka a taky rychlosti a sile "tlačení" . Ja jsem zase četla i viděla v nějakých dokumentech, že malé natržení přirozenou cestou je míň bolestivé a lépe se léči, než nástřihy od porodníků, který je dělají v nějakem jinem směru, než by se to roztrhlo přirozeně...řekla bych, že co porodník to jiný názor..každopádně je dobrý pít maliník a pocitvě masírovat 🙂