Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dobré ránko 🙂 @radullinka ja ted na kakau úplně ujíždím - dělám si takové to klasické, žádne granko a sladím medem a je to žůžo. Hned je po něm hezký každý ráno 🙂
Jinak ja jsem včera taky něco cítila v bříšku, takové "ševelení". Ale nevím jesli to bylo miminko nebo ne. Přišlo mi to jako ten pocit, když jste čerstvě zamilovaná a máte takové vrnění, třeba u polibku nebo ták, akorát teď to ševelení nebylo v žaludku ale tam dole 😀 Tak nevím...uvidíme 😉
AHojky holky tak to ja pohyby citim, obcas tam radi jak tornado, jako zrovna dneska :( ano smutny smajlik protoze Matyášek je tyran ktery mi tyra streva a mocak, ale hlavne ty streva 🙂 Ale zas je to muj kluk tak co bych pro nej nevytrpela :D
Jinak ja mam nakoupeno neco malo 🙂 vcera jsme byli v nove otevrenym sekaci u nas a tam jsem nechala 400 jen to bylo :D ale jsem rada ze jsem tam ulovila dobre krasne veci...
@lolelole jsi me nakazila, jsem dlouho nemela, ze zacatku to bylo jediny jidlo po ranu, ktery jsem do sebe dokazala dostat, tak se asi zase vratim k tomu... 😀
Miminko...nevim, mivam takove divne hybani v brise, jenze je fakt, ze ja porad valcim se zazivanim, tak si rikam, ze si radsi pockam, az bude mimco vetsi a kopani zarucene poznam 🙂 Bratranec-gynekolog rikal, ze jako prvorodicka klidne do 22. tt, a ze mel i pacientky (pravda, vetsinou hooodne korpulentni), ktere necitily nic, a rikal, ze v takovym pripade to proste resi podle utz: mimco se hybe, kope nozickama rucickama? OK, pak je vse v poradku, i kdyz matka nic neciti. Tak doufam, ze to prte me da vedet, ze tam fakt je 😎
jinak čtu teď knižku - Hovory s porodní bábou z vydavatelství ARGO - doporučuji. Je to formou rozhovoru s porodní asistentkou Ivanou Konigsmarkovou...zajímavé čtení 🙂
Já teď na opary trpím hlavně nad horním rtem 😖 V lékarně mi doporučili zinkovou mast,ale zkusím tu Tvoji 🙂 Zrovna teď se mi zas něco dělá 😠 Ach jo!
@tetamon jj souhlasím, ja taky moc extrémné názory nemusím, ale vždy si z toho vemu jen to co vyhovuje mému přesvědčení...a ja jsem docela realisticky zmýšlejíci člověk 😉
Ale myslím, že je dobrý se o těch vecech něco dozvědet, aby jsme měli možnost výběru. Je fakt, že porody jsou dnes vedené zbytečně hodně "lekarsky" a trochu přirozenosti v tom procesu rozhodně nebude na škodu. Ja bych chtěla u porodu mít dulu, nějakou starší zkušenou ženu, která mně podporí a kterou již hlavně budu znát. Věřím, že mi poskytne jistotu a psychickou pohodu, která je tolik potřebná. Nemám ráda neosobní prostředí nemocnice, zakaždým na mně z těch všech nástrojú jdou mdloby 😀 , tak je pro mně důležité, aby to proběhlo v co možná nejcivilnějším prostředí, pokud možno bez zbytečných záshů...ale zase tím nejsem nějak "posedlá"..když to nepůjde, tak se nedá nic dělat, ale budu mít pocit, že jsem pro to alepoň něco udělala.
ahoj holky, tak dneska ze mě spadnul velký balvan. Psala jsem vám, že jsme měli větší šíjové projasnění a čekali jsme na výsledky tripl testu a na genetickou konzultaci. Tak dneska po ultrazvuku nám bylo řečeno, že je vše v pořádku, nosní kůstku máme a šíjové projasnění je odpovídající týdnu těhu, srdíčko taky v pořádku. A budeme mít holčičku, tak mám fakt velikánskou radost.
A budu za váma chodit určo častěji 😀
hezký den
@sova33 Ja chci manžela taky ale nejak neveřím, že by mi dokázal dát tu podporu, co budu potřebovat. Je to zlatíčko, snaží se, máme krásny vztah, ale pořád je to chlap 🙂 Myslím, že bude mít dost práce sám se sebou, aby to zvládnul.
Jinak TIP - nezapomenout sebou do porodky vzít nějaké jídlo pro chlapa, není větší katastrofa než vyhladovělý a vystresovaný chlap 😀
Taky ještě porod neřeším. Uvidím, jak na tom budu s jeho přibližováním, ale zatím to nechám osudu
@sova33 no, ja ti nevim, prave...mam pocit, ze v tomhle je lepsi zenska, ktera je tam jenom pro me (coz u PA bohuzel dost dobre nejde, kdyz hlida nekolik porodu), ktera VI, co se deje, zazila uz x porodu, ma to nastudovane, ... Co s chlapem, ktery se mi tam kaci, nebo mi bude vykladat, jak to "zvladnes, milacku" 😠 🙂
V tomhle ohledu mam nejak od detstvi i k lekarum-muzum pristup a priori neduvery, zatimco zeny jsou ty, ktere umi poradit, vysvetlit, utesit 🙂
@lolelole jo, jinak neni spatne (ale to taky bych rekla spis pujcit, nez kupovat, asi to bude drahe) Tehotenstvi a porod od Parizka... Je to sice z lekarske pozice (tj. neni tam zase az tak prilis prostoru pro alternativni techniky, ale na to, aby clovek mel predstavu je to fakt dobre napsany, pocita s tim, ze matka neni uplny blbec, ale taky neni doktor 🙂)
Kniha o těhotenství a porodu
První český interaktivní průvodce těhotenstvím, porodem a šestinedělím
Antonín Pařízek
anotace
Druhé, doplněné vydání prvního českého interaktivního průvodce těhotenstvím, porodem a šestinedělím. Tuto srozumitelně a přehledně psanou příručku jistě uvítá každá budoucí maminka - i tatínek.Zásady plánovaného rodičovství - Způsoby přirozeného i umělého otěhotnění - První známky těhotenství - Krok za krokem vývoj zárodku a plodu - Předporodní péče v ČR - Hygiena a životospráva těhotných - Porod - Šestinedělí - Rizikové těhotenství - Antikoncepční prostředky a metody

Přeju krásné ráno! Tak já pohyby zatím taky necítím, ale někdy mi přijde, že se bříško převalí z jedné strany na druhou 😀 ale to je asi jenom můj subjektivní pocit 🙂 Jo jen jsem chtěla doporučit, kdyby někoho trápily stejně jako mě opary nebo koutky, tak mi na to doporučila doktorka homeopatika oscilococcinum, můžou se brát i v těhotenství a opravdu za 2 dny bylo všechno pryč 🙂 Tak jen kdyby něco 🙂 Krásný den přeju....