Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m donesla jí nějaká paní podle známky na obojku zatím co jí manža hledal všudemožně po sídlišti 🙂
Naši jsou venku jenom když jsou otevřené dveře, takže je to u nás jak u cikánu - všechno pootvírané dokořán 😠 S tou postelí jsem to zatrhla hned jak jsem se kdysi dávno přistěhovala k drahému do bytu a taky to šlo odnaučit poměrně lehce i když stejně každý večer přijdou oba k posteli dát nám "dobrou noc" a dělají na nás kukadla, jestli jsme si to náhodou nerozmysleli 😀
tak se hlásím jsme po další kontrole a všechno je ok
tak jak tak čtu tak řešíte pejsky..taky máme jednoho, naštěstí má venku svou vilku (teda boudu od tchána, kterou mu kdekdo závidí), ale celkem se bojím jak bude na malé reagovat, je to sice flegmatik, ale jde o to že špatný zkušenosti ve vztazích dítě pes mám spíš já a tak se už tak nějak preventivně bojím (2x mě v dětství pokousal pes který by strašně fixovaný na svého majitele a když mě hlídal tak prostě na strejdu žárlil), ale prostě se to bude muset zvládnout je to taky naše zlatíčko a člen rodiny (takové naše první dítě, ted skoro 2leté)
konečně jsem se dovolala na gyndu a 2 skrínig máme taky v pořádku 🙂 juchúúúú teď už jen vydržet do 1.9 na velký ultrazvuk..
markys:
lolelole: no to je super, gratuluju 🙂
cara.m: lolelole: hh, s tema psama je to hezky 🙂 Ale ja myslim, ze oni si rychle zvyknou na novyho clena domacnosti. Ze kdzy pochopi, ze v hierarchii stoji vys nez oni, tak to proste prijmou, smecka je smecka 🙂 Ale ty stekatury vam nezavidim 😝
@lolelole Tak já přesně řeším to samé, máme tříletou fenu. Má separační úzkost a nemůžeme ji nechávat doma v paneláku a tak každé ráno ji vodíme k babičce.Jinak ničí na co příjde a navíc vydrží kňučet nebo štěkat třeba 9 hodin v kuse.Vzal si ji brácha jako štěně, jenže u našich u jeden pes byl, pak si ji vzala ségra, že se bude rozvádět a že nechce být sama, jenže z r ozvodu sešlo a švagr pejska týral, jenže pak to asi viděl synovec a teď se ten náš pejsek bojí dětí. Navíc docela žárlí a dost si nás hlídá.Jinak je h odná, poslechne na slovo ale samota ji trápí.
Tak sem zvědavá, co bude dělat až budeme mít doma mimčo. Snad si zvykne.
Jinak je taky prostě na hlavu, sebemenší hluk ji vyleká, hned se běží schovat.A teď když řádí ty bouřky, tak je věčně zalezlá.Ale na druhou stranu je dost velkej mazel.
Já si myslím, že začátek bude celkem fajn, protože mimina budou ležet a možná si postupně na ně psi zvyknou? Horší až začnou lozit a psi je budou děsně zajímat to je jasné! Budeme muset být asi trpěliví a postupně je na sebe zvykat. Hladit psy a mít u sebe dítě atd. Já když bude manžel doma, se budu snažit mít mimčo co nejvíce se psy, ať si zvykají, ale když budu sama, tak asi budu mít ten předěl mezi dveře. Ať psi na nás vidí, ale když nebudu mít čas to hlídat, tak ať mám jistotu, že se nic stát nemůže. Řekněme si, že děti se někdy taky zrovna ke psům nechovají fajn, protože si to neuvědomují. Neteř vyrůstá se psy od mala, ségra má psy, mamča i my. Ale někdy měla tu tendenci, že je třeba zatahala nebo něco. I když ví, že se to nesmí 🙂 Ale je pravda, že chování ke psům je 100 % jiné než dětí, které psy doma nemají a vůbec neví, co můžou a co ne. I když někdy to u neteře je až na škodu, protože prostě nemá ze psů strach a samozřejmě k cizím si nemůže dovolit to co k našim, když ji nezají, ale ona bere psa jako psa a vůbec nemá strach.
Tak koukám, že máme víc společného než TP 😀
@tetamon no to jo 😀 a je pravda, že ségru kousl přes rifle jorkšír a měla tam pěkného moncla 😀
No já jemně cítí něco když jsem v klidu a soustředím se na to. Takže ještě nic moc, ale prý je to ono 🙂
Koukám jak tad řešítě ty psi,tak vám napíšu co se stalo kámošce. Měli jorkšíra 4roky ,zjistila že je těhotná a postupem času jak jí bříško rostlo tak pes na ni jen v kuse vrčel... No v březnu se jim narodil prcek a pesánek hrozně vyváděl ,dělal naschváli vrčel na mimi,štěkal neustále když chovala mimi.(prostě žárlil) no dopadlo to tak že museli psíka dát jinam ☹ myslím si že tyto malý psi to zvládají daleko hůř než ty velká plemena. My máme u rodiču Shitzu,je to užasnej pes a moje miminko 🙂 ale jakmile se někdo cizí přiblíží a chce ho pohladit začně i kousat!!! takže mám velké obavy jak bude reagovat na mimi ☹
@lavazza chudinka malá ☹ tak snad se brzy srovná, když už je v prostředí, ve kterém jí lidi mají rádi. Jinak na nově byl takov pořad Polepšovna mazlíčku a byli tam celkem dobré tipy právě na tyhle pejsky, který trpí separační uzkosti. Myslím, že to mají v archivu na webu, tak se zkus mrknout. Nám to trochu pomohlo.
Ahojte! Teď jsme se vrátili s manželem vrátili z velkého ultrazvuku. Pan dr. se nám koukl i na pohlaví a na 99% to bude holčička. Máme 355g a vše krásně vyvinuté i srdíčko. Krásně se panu dr. natáčela a ke konci toho měla plné zuby a pořádně si do mě několikrát kopla 😵 . Akorát fotku nám trochu dr. zkazil. Vůbec na ní nejde poznat, kde to má hlavu a patu 😒
Ahoj 🙂 Zdravím z relaxačního pobytu u našich 🙂 Manžela jsem dnes pooslala domů, tak tu zůstávám na týden sama. A vypadá to, že v neděli se prcek začal hýbat 🙂
Dneska jsem se poflakovala po obchodě s dětskými věcmi, ach ouvej, to je výběr. Ale taky ty ceny. ☹
Všem děkuji!!!
@haniula Tak super, gratuluji ke skvělému výsledku.
@lolelole Tak to jsme na tom stejně, taky jdu na velký UTZ 1.9., tak to si budeme vzájemně držet palečky 😉
@cara.m Jojo, to už určitě budou pohyby!!! 🙂 Je to víc cítit, když jseš v klidu. Naše mimčo už cítil i manžel, po dlouhém číhání 😀 , strašně se mu to líbilo a byl z toho celý dojatý 😀 Viděla jsem, jak se mu zasklily oči... 😅
Se skříněma to budu mít tak, že vyklidím jednu komodu v obýváku a pak použiju ještě nějakou skříň, co máme v pracovně...Něco si dám taky do komody s přebalovacím pultem, kterou si nechám udělat na míru od mého brášky (je truhlář)...

@cara.m Jojo, kamarádka má doma tři štěkavce a je fakt, že když se jí narodila malá, tak na jejich štěkot vůbec nereagovala...klidně spinkala dál. Byla prostě zvyklá už z pupíku...No, ale teď je jí rok a už jí to docela vadí, je vnímavější, takže občas když spustí štěkot, tak se pěkně lekne.
Moje mamka má taky dvě psí štěkavky, vlastně jsou moje, ale když jsem se odstěhovala, tak jí tam nějak zůstaly...:o) Jsou hrozně uštěkané, hlavně když někdo přijde, tak doufám, že trochu zmoudří a že je nebudem muset zavírat do vedlejšího pokoje, až k mamce přijdeme na návštěvu.
Mimochodem, byt mamce zdevastovaly neskutečným způsobem, po dvou vrzích štěňat musel obývák na celkovou rekonstrukci. Taky se mstí, když jsou samy doma...koušou koberec, časopisy, škrábou na dveře a tak...Ale je to dvousečné, jsou to zlatíčka i zlobidla...Jako dětičky... 😀 😀