icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

euffra
17. sep 2010

@louisiana este som citala teraz na tej stranke elinka.sk, ze treba jest vela bielkovin, lebo ze ju z tela stracame mocom, tak treba vela tvarohu. tiez viem, ze v maku je vela bielkoviny.

louisiana
17. sep 2010

@euffra ja som sa pravdupovediac tej soli az tak nevyhybala, teda skoro nesolime ale jem vlastne vsetko. Bielkovinu som mala vzdy zvysenu ked som bola chora. ale teraz nie som :( takze smola.
Ano syr vraj kludne mozes, ale len tvrdy, tie mäkke radsej nie a uz vobec nie plesnive. ale to urcite vies. Super, tvaroh mam rada, makove rezance si mozem spravit na veceru, dobry napad 😉
Tebe ta bielkovina v moci klesa?

cara.m
17. sep 2010

@kwa_kwa tak těhotné prý můžou ovocné čaje, já jich teď piju kvanta s medem a citronem, protože mám rýmu ☹ A ještě jsem dostala jeden těhotenský, tak ten si taky sem tam dám.

lolelole
17. sep 2010

@sova33 to je mazec 😖 bože už teď mám hruzu z toho jak budu našemu malému všechny babičky cpát kinderka a podobné sladké prkotiny ☹ jinak ja na kakauu ulítavam taky a hodně ! ale dělám si raděj to klasické holandské a sladím ho medem..ale taky to asi není nejlepší protože má kakao hodně tuku..ale zase do sebe tak dostanu v klidu půllitr mlíka denne

monik1
17. sep 2010

kwa_kwa: já piju denně těhu čaje, střídám tyto dva: http://www.lekarna.cz/teekanne-caj-pro-tehotne-... a http://www.lekarna.cz/apotheke-tehotne-zeny-caj... Oba jsou dobré, jsem zvyklá pít bylinky denně, nevadí mi to,ale chápu, že někomu to nechutná.
sova33: no ten článek dám přečíst manželovi, protože pro něj nestíhám kupovat granko 😀

monik1
17. sep 2010

@sjussi Už vidím fotečky ze svatby! Moc krásné 😵 moc vám to sluší a malý v bříšku vůbec není vidět 😉

cara.m
17. sep 2010

já piju těhotenský čaj tento http://www.lekarna.cz/leros-baby-caj-pro-tehotn... osladím medem a je fajn

lolelole
17. sep 2010

@monik1 moni a piješ i nějaké čisté byliny ? myslím mimo těhu směs čaje..ja piju hodně kopřivu, heřmánek, meduňku a mátu, ale nevím, zda jsou tyhle v těhu v pohodě...nevíš ?

monik1
17. sep 2010

@lolelole Mátu piju taky hodně s medem a heřmánek taky, ale jinak nic. Myslím, že meduňka je na uklidnění, to by nemělo vadit. Ale zas tak bylinkám nerozumím. Od začátku těhu nemůžu pít kafe. Zelené čaje se prý taky nesmí, tak piju hodně ty přímo pro těhotné.
Holky, které jste pojištěné u bývalé hutnické pojišťovny, víte o tom, že proplácí 1500 Kč - viz http://www.cpzp.cz/clanek/2847-0-Preventivni-pr... - Manažerka svého mateřství

elzu
17. sep 2010

@lolelole Kopřiva, heřmánek, meduňka by neměly vadit. S mátou bych to ale nepřeháněla-prý mění krevní obraz a doporučuje se spíše až po porodu. A tři co rozhodně teď nepít-fenykl, zázvor a aloe vera-vyvolávají porod tím, že působí na děložní svalovinu a překrvují pánevní dno! Asi bych raději pila čaje těhotenské a ovocné, protože bylinky jsou velice podobné lékům, příroda do nich vložila velkou sílu. A protože jsou bylinky čístá příroda, jsou stejně tak nevyzpytatelné-jednomu nezpůsobí nic, druhému ano, takže skutečně-raději míň než víc!

lolelole
17. sep 2010

@elzu díky - dám si na ně pozor..dobrý že si upozornila na zázvor, ten jsem si zvykla dělat, když na mně něco leze...ani by mně nenapadlo, že je to takový nebezpečný lump 😠 Ovocné čaje moc nemusím ☹ tak jsem si zvykla na ty bylinkové...no asi platí vše s mírou 😀

elzu
17. sep 2010

@lolelole 🙂 Na druhou stranu-teta si zázvor taky vařila celé těhotenství, ne nějak moc, ale přesně jak říkáš-když na ni něco lezlo nebo měla migrénu-to si myslím, že nevadí- jednou za čas a ne moc silný nálev.
Myslím si, že kdyby si dal zázvor někdo, kdo ho celý život nepil, tak by na něj působil o mnoho silněji než na tebe, která jsi na něj zvyklá tím, že si ho děláš už delší čas.
To je stejné jako třeba se saunou-v těhotenství se nedoporučuje, ale moje kamarádka chodila dlouhé roky do sauny před těhotenstvím několikrát týdně a když otěhotněla, jejímu tělu to hrozně chybělo, tak začala chodit zas a nic se nestalo...

monik1
17. sep 2010

@elzu Děkuji za ty rady s bylinkama.. s mátou to už teda taky nebudu až tak přehánět.. Ale já nejčastěji piju ten těhu čaj - uvařím si ho do půllitru a to popíjím 😉

elzu
17. sep 2010

@monik1 Nemáš vůbec zač, nevyznámse v tom úplně nějak extra moc, ale něco jsem si o tom už hledala, protože jsem taky dost bylinková 🙂 taky si to tak vařím... 🙂

kwa_kwa
17. sep 2010

baby dakujem za rada.. :D monik ani mne nevadia bylinkove caje, upila som sa uz vseliakych cajov ked som bola chora.. :D

sjussi
17. sep 2010

@monik1 diky 🙂

ellahop
17. sep 2010

dnes ma strasne rozculili deti v druzine,, teda nie vsetky ale dvaja nezvladnutelni surodenci, uz som vyhlasila ze este raz a radsej idem na pn.... aj ked tomu by som sa najradsej vyhla. kedze viem ze to nerobi dobrotu ..... kamoska bola skoro cele tehotenstvo a skutocne jej nebolo co zavidiet.... ☹

ellahop
17. sep 2010

@kostri ja tiez asi budem musiet nieco poriesit co sa bundy tyka teraz nosim taku turisticku, este ze sme boli minuly rok v tatrach 🙂 no ale dlho ma uz tiez nevydrzi a hlavne niekedy mam chut sa obliect aj trosku elegantnejsie a na to sa to vobec nehodi , na tie prilezitosti mam jeden sveter... ktory este zapnem

ellahop
17. sep 2010

@kostri
praveze ja sa snazim brat toto tehotnestvo tak pohodovo a nesnazim sa nejako dramatizovat.. viem ze vela deti sa rodia s omotanou snurou okolo krku len to maminky nevedia co je fajn, len teraz casto kontrolujem maleho ci sa hybe a tak... vcera mal nejaky utlm a to vecer vzdy santi .... a tak som si aj lahla na stranu ktoru nema rad a nic.... nakoniec sa dnes cez den nejako zas rozbehol.. ale mali sme s muzikom nervy... veru..... najhorsie na tom je ze to co sa deje v brusku nemozme ovplyvnit... nijako veru... ach jo.... 😒

janeczka
17. sep 2010

Ahoj holky, chci se zeptat netvrdne Vám některé břicho? Je to moje druhé těhu a prvního mi tvrdlo až v 9. měsíci a teď jsem v 5 břicho skoro žádné a tvrdne mi, docela se bojím nemáte s tím někdo zkušenost?

stanulka551
17. sep 2010

@ellahop no veru je dobre ked chodis do prace, ja som doma a velmi mi to neprospieva, hlavne nie na psychiku, potom ma clovek cas mysliet na blbosti. Pokial nie si velmi unavena alebo nemas nejako nebezpecne zamestnanie tak je to fajn ze si medzi ludmi a mas co robit. 😉

sova33
17. sep 2010

@ellahop Já jsem učitelka na střední škole a jsem doma na PN, protože to fakt nešlo. PO maturitách, po výletě nebo teď poreparátech mi bylo večer tak zle (a to jinak mám těhotenství bezproblémové, žádné nevolnosti a tak). Tak jsem řekla, že moje dítě na ty pubertáky doplácet nebude.

knedluska
17. sep 2010

Ahojky 🙂
Tak dnešní utz byl úplně super a čekáme holčičku. 🙂

vilca
17. sep 2010

@sova33 já učím na druhém stupni ZŠ, takže jsme tak trochu kolegyňky 🙂 Jinak chtěla bych zůstat v práci až do konce listopadu, ale když to nepůjde, tak to nebudu lámat přes koleno... Zatím to zvládám, i když musím přiznat, že občas jsem dost unavená... A když na dětičky křičím, tak cítím, že mi trošku tvrdne břicho... Tak se snažím nekřičet, i když někdy se zapomenu... Ale nestěžuju si 😎

elzu
17. sep 2010

@knedluska Gratuluju moc k holčičce! 🙂

monik1
17. sep 2010

@vilca a @sova33 jééé holky, já jsem taky učitelka - učila jsem na SŠ - češtinu a zsv 😉 Ale už jsem taky doma, je to hold náročné povolání a já měla zdravotní problémy, takže vegetím doma 😉 to je fajn, že je tady více kolegyň 😀

@knedluska gratuluji k holčičce 😉

silvia0111
17. sep 2010

baby, kupujete aj sterilizator na flasky?

sova33
17. sep 2010

@vilca Já jsem taky chtěla chodit až do listopadu, ale nějak se to vyvinulo jinak, taky kvůli tomu, že bych rozjela rok a po dvou měsících odešla (učím češtinu a měla bych asi tři maturitní třídy, tak by to byl docela problém), navíc mi to fakt nedělalo dobře. Předevčírem jsem se tam byla podívat a jsem ráda, že jsem zůstala doma.

sova33
17. sep 2010

@monik1 Já mám k češtině dějepis 🙂

monalis
18. sep 2010

Ahojky spolubojovnice v učitelství. Také jsem učitelka a dokonce jsem letos začala i učit. Bohužel jen první dva dny. Pak jsem měla nějaký problém a doktor mě ihned nechal doma. Možná, že při naši profesi lepší řešení. V plánu jsem měla učit do konce listopadu, ale ... ☹ Na druhou stranu za nechtěné údery do břicha to nestojí. Dvakrát se mi to stalo před prázdninami a jednou hned první den v letošním roce. Na zlákladce se tomu člověk asi neubrání. I když se mi po těch zlobidlech docela zasteskne. Učím na 2.stupni angličtinu takže žádná slast, ale i tak jsou často super 😉 Teď už se tam můžu chodit jen podívat.
Jsem zvědavá, co budu říkat za dva za tři roky až se vrátím 😀 Takže vy, co stále učíte tak hodně štěstí a myslete hlavně na ty svá prťata. papa