Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@euffra ja som sa pravdupovediac tej soli az tak nevyhybala, teda skoro nesolime ale jem vlastne vsetko. Bielkovinu som mala vzdy zvysenu ked som bola chora. ale teraz nie som :( takze smola.
Ano syr vraj kludne mozes, ale len tvrdy, tie mäkke radsej nie a uz vobec nie plesnive. ale to urcite vies. Super, tvaroh mam rada, makove rezance si mozem spravit na veceru, dobry napad 😉
Tebe ta bielkovina v moci klesa?
@sova33 to je mazec 😖 bože už teď mám hruzu z toho jak budu našemu malému všechny babičky cpát kinderka a podobné sladké prkotiny ☹ jinak ja na kakauu ulítavam taky a hodně ! ale dělám si raděj to klasické holandské a sladím ho medem..ale taky to asi není nejlepší protože má kakao hodně tuku..ale zase do sebe tak dostanu v klidu půllitr mlíka denne
kwa_kwa: já piju denně těhu čaje, střídám tyto dva: http://www.lekarna.cz/teekanne-caj-pro-tehotne-... a http://www.lekarna.cz/apotheke-tehotne-zeny-caj... Oba jsou dobré, jsem zvyklá pít bylinky denně, nevadí mi to,ale chápu, že někomu to nechutná.
sova33: no ten článek dám přečíst manželovi, protože pro něj nestíhám kupovat granko 😀
já piju těhotenský čaj tento http://www.lekarna.cz/leros-baby-caj-pro-tehotn... osladím medem a je fajn
@lolelole Mátu piju taky hodně s medem a heřmánek taky, ale jinak nic. Myslím, že meduňka je na uklidnění, to by nemělo vadit. Ale zas tak bylinkám nerozumím. Od začátku těhu nemůžu pít kafe. Zelené čaje se prý taky nesmí, tak piju hodně ty přímo pro těhotné.
Holky, které jste pojištěné u bývalé hutnické pojišťovny, víte o tom, že proplácí 1500 Kč - viz http://www.cpzp.cz/clanek/2847-0-Preventivni-pr... - Manažerka svého mateřství
@lolelole Kopřiva, heřmánek, meduňka by neměly vadit. S mátou bych to ale nepřeháněla-prý mění krevní obraz a doporučuje se spíše až po porodu. A tři co rozhodně teď nepít-fenykl, zázvor a aloe vera-vyvolávají porod tím, že působí na děložní svalovinu a překrvují pánevní dno! Asi bych raději pila čaje těhotenské a ovocné, protože bylinky jsou velice podobné lékům, příroda do nich vložila velkou sílu. A protože jsou bylinky čístá příroda, jsou stejně tak nevyzpytatelné-jednomu nezpůsobí nic, druhému ano, takže skutečně-raději míň než víc!
@lolelole 🙂 Na druhou stranu-teta si zázvor taky vařila celé těhotenství, ne nějak moc, ale přesně jak říkáš-když na ni něco lezlo nebo měla migrénu-to si myslím, že nevadí- jednou za čas a ne moc silný nálev.
Myslím si, že kdyby si dal zázvor někdo, kdo ho celý život nepil, tak by na něj působil o mnoho silněji než na tebe, která jsi na něj zvyklá tím, že si ho děláš už delší čas.
To je stejné jako třeba se saunou-v těhotenství se nedoporučuje, ale moje kamarádka chodila dlouhé roky do sauny před těhotenstvím několikrát týdně a když otěhotněla, jejímu tělu to hrozně chybělo, tak začala chodit zas a nic se nestalo...
baby dakujem za rada.. :D monik ani mne nevadia bylinkove caje, upila som sa uz vseliakych cajov ked som bola chora.. :D
dnes ma strasne rozculili deti v druzine,, teda nie vsetky ale dvaja nezvladnutelni surodenci, uz som vyhlasila ze este raz a radsej idem na pn.... aj ked tomu by som sa najradsej vyhla. kedze viem ze to nerobi dobrotu ..... kamoska bola skoro cele tehotenstvo a skutocne jej nebolo co zavidiet.... ☹
@kostri ja tiez asi budem musiet nieco poriesit co sa bundy tyka teraz nosim taku turisticku, este ze sme boli minuly rok v tatrach 🙂 no ale dlho ma uz tiez nevydrzi a hlavne niekedy mam chut sa obliect aj trosku elegantnejsie a na to sa to vobec nehodi , na tie prilezitosti mam jeden sveter... ktory este zapnem
@kostri
praveze ja sa snazim brat toto tehotnestvo tak pohodovo a nesnazim sa nejako dramatizovat.. viem ze vela deti sa rodia s omotanou snurou okolo krku len to maminky nevedia co je fajn, len teraz casto kontrolujem maleho ci sa hybe a tak... vcera mal nejaky utlm a to vecer vzdy santi .... a tak som si aj lahla na stranu ktoru nema rad a nic.... nakoniec sa dnes cez den nejako zas rozbehol.. ale mali sme s muzikom nervy... veru..... najhorsie na tom je ze to co sa deje v brusku nemozme ovplyvnit... nijako veru... ach jo.... 😒
Ahoj holky, chci se zeptat netvrdne Vám některé břicho? Je to moje druhé těhu a prvního mi tvrdlo až v 9. měsíci a teď jsem v 5 břicho skoro žádné a tvrdne mi, docela se bojím nemáte s tím někdo zkušenost?
@ellahop no veru je dobre ked chodis do prace, ja som doma a velmi mi to neprospieva, hlavne nie na psychiku, potom ma clovek cas mysliet na blbosti. Pokial nie si velmi unavena alebo nemas nejako nebezpecne zamestnanie tak je to fajn ze si medzi ludmi a mas co robit. 😉
@ellahop Já jsem učitelka na střední škole a jsem doma na PN, protože to fakt nešlo. PO maturitách, po výletě nebo teď poreparátech mi bylo večer tak zle (a to jinak mám těhotenství bezproblémové, žádné nevolnosti a tak). Tak jsem řekla, že moje dítě na ty pubertáky doplácet nebude.
Ahojky 🙂
Tak dnešní utz byl úplně super a čekáme holčičku. 🙂
@sova33 já učím na druhém stupni ZŠ, takže jsme tak trochu kolegyňky 🙂 Jinak chtěla bych zůstat v práci až do konce listopadu, ale když to nepůjde, tak to nebudu lámat přes koleno... Zatím to zvládám, i když musím přiznat, že občas jsem dost unavená... A když na dětičky křičím, tak cítím, že mi trošku tvrdne břicho... Tak se snažím nekřičet, i když někdy se zapomenu... Ale nestěžuju si 😎
baby, kupujete aj sterilizator na flasky?
@vilca Já jsem taky chtěla chodit až do listopadu, ale nějak se to vyvinulo jinak, taky kvůli tomu, že bych rozjela rok a po dvou měsících odešla (učím češtinu a měla bych asi tři maturitní třídy, tak by to byl docela problém), navíc mi to fakt nedělalo dobře. Předevčírem jsem se tam byla podívat a jsem ráda, že jsem zůstala doma.
Ahojky spolubojovnice v učitelství. Také jsem učitelka a dokonce jsem letos začala i učit. Bohužel jen první dva dny. Pak jsem měla nějaký problém a doktor mě ihned nechal doma. Možná, že při naši profesi lepší řešení. V plánu jsem měla učit do konce listopadu, ale ... ☹ Na druhou stranu za nechtěné údery do břicha to nestojí. Dvakrát se mi to stalo před prázdninami a jednou hned první den v letošním roce. Na zlákladce se tomu člověk asi neubrání. I když se mi po těch zlobidlech docela zasteskne. Učím na 2.stupni angličtinu takže žádná slast, ale i tak jsou často super 😉 Teď už se tam můžu chodit jen podívat.
Jsem zvědavá, co budu říkat za dva za tři roky až se vrátím 😀 Takže vy, co stále učíte tak hodně štěstí a myslete hlavně na ty svá prťata. papa

@louisiana este som citala teraz na tej stranke elinka.sk, ze treba jest vela bielkovin, lebo ze ju z tela stracame mocom, tak treba vela tvarohu. tiez viem, ze v maku je vela bielkoviny.