Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kookaij gratulujem!!!! vidim ze viac bude dievcatiek..
Holky, ještě jeden dotaz ohledně vypočítávání mateřské (máte to nastudované, tak je to jednodušší než to hledat ve fóru 😅 ). Že se to počítá z průměrné roční mzdy, už jsem pochopila... Ale kolik je to procent? 60? Nebo 70? Fakt nemám páru... 🤐
@lavazza jo, takovy miluju. Byla jsem na poste, neskutecny fronty (fakt plna velka hala, vetsinou duchny), a oni si tam sli a vykecavali se na prepazkach (hernajs, ja chapu, ze jsou sami doma, ale do prkynka prace 😠 )
No, ja jsem ted napjata, dnes byla na kontrole u gyn. Tak snad z jejiho pohledu vse ok (znovu me ujistila, ze si mysli, ze Jasmin bude mit ledviny ok), cipek mam krasny, ale protoze mam nejaky ty protilatky na streptokoka zvyseny, tak delala vyter na kultivaci, ze nemusi byt jen v krku, ale i dole 😒 Tak doufam, ze je to jen pozustatek predtehu streptokokove anginy...
Ale to dalsi "bonusovy".. Stehuje se laborator. Takze jak jsem byla ve ctvrtek na OGTT, tak nejsou vysledky. Zitra odpo si mam zkusit zavolat, snad je nekde objevi, aby to urgovali. Hahaha. Jestli ja na ty dzogance do zily budu muset jit znovu, tak se z toho picnu 😢
Ahojte vsetci 😉 tak dnes som sa dozvedela vysledky z testov cukrovky - a ziadnu nemam! super, lebo neviem ako by som to bez sladkosti a ovocia vydrzala 🙂
Citam ze sa bavite o materskej. Tak pozeram ze v cesku to mate lepsie: 70% z hrubej mzdy! to je parada! U nas je to 50% ale z predchadajuceho roka. Takze ked idem na matersku v decembri 2010, materska sa mi bude pocitat z hrubej mzdy minuleho roka, cize 2009. mile, no nie?
@tetamon Tak to je teda pěkný hnus...jak jako ztratit výsledky?Bych je tam sežrala!!!! To by se teda stávat nemělo,no já bych udělala kravál 😠 😉 To je dneska bordel,co?
nestretli ste sa niektorá s tehotenskou cukrouvkou ? Ja som bola na vyšetrení a po dvoch hodinách som mala cukor 10,1 čo pznačili za hraničné (som zvedavá čo s tým ). Ináč budeme mať chlapčeka a pravdepodobne sa bude volať Števko. 😵
@monulik0209 ďakujem,aj ja gratulujem k dievčatku
Ahojky holky, tak se hlásím. Včera jsem byla u dr. prcek hezky roste už máme 730g 🙂
Jinak venku je krásné počasí tak zkulturňujeme zahrádku 🙂
( koupili jsme si teď chtičku se zahrádkou, aby jsme měli být kde s prckama na léto.)
chtěli by jsme tam duben-září bydlet 🙂
jsem zvědavá jak se nám tam bude líbít, no když by ne tak domů to mám 3 zastávky autobusem 🙂
robili Vam aj endokrynologicke vysetrenie, kvoli stitnej zlaze?
@renatka100 viem že sa má robiť v 24 týždni ale mne ho robili skôr lebo mám 38 rokov a na veľkom ultrazvuku zistili, že malý má dierku v ľavej srdcovej komore, ktorú je treba sledovať a ona sa ešte môže do 30 týždňa uzavrieť (takže ešte nestresujem).
@aha1 drzte sa, vsetko bude dobre 🙂
@lavazza me pichali jenom dvakrat, na porodnici nejaky doktor odpovidal, ze trikrat je podle ceskych norem, 2x podle WHO. A ze zily. A protoze mam jenom na jedne ruce, tak z te same 😒 No nic, budu doufat, ze to objevi 🙄
@renatka100 ja jsem lecena se stitnou uz x roku, takze automaticky jo, ale i tak...to delaji kazde, ne? 😕
@vilca Ahojky, posílám dva super odkazy s kalkulačkou. Jinak to činí 70%.
http://www.penize.cz/kalkulacky/materska-2010
http://kalkulacky.idnes.cz/cr_vypocet-penezite-...
Takže tady si to může každý spočítat. Na druhém odkazu jsou i podrobnější informace. 😉
Jinak hezký sluníčkový den. Asi to bude jeden z posledních slunných dnů. ☹
@renatka100 no to si sa asi zbytocne tesila 😒 , inak ja takisto. A vraj chcu zmenit aj rodicovsky prispevok, povodne bol pre pracujucich 256 a teraz bude len 190. Dobre nie? Pan Mihal myslel len na nepracujucich, ktorym sa to zdvihlo...proste uzasne.
endokrynologicke vysetrenie, kvoli stitnej zlaze mi zatial nerobili, ani neviem ci budu.
Krásný den přeju 🙂 chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví jak je to s epidurálem. U první dcerky jsem rodila v Krči a tam za to chtěli 5tis., tak sem to rovnou zamítla. Teď sem se dozvěděla, že se to u nich platí nějaký služby anesteziologa nebo co. A jinde jsem četla, že v Hořovicích, kde chci podruhý rodit, dali někomu epidurál, i když nechtěl nebo co, ale zmíňka, že se to platí žádná.
Tak jak to tedy je, neví někdo? Jsem z toho zmatená 🤐 děkuji za odpovědi 🙂
@ver_broderie Tak já budu rodit v Opavě a tam stojí epidurál na vyžádání 1400,- Teda pokud jsem našla na netu aktuální ceník 🙂 Podrobněji jsem se o to ještě nezajímala, protože chodím na přípravný kurz a na poslední hodině se půjdeme podívat do porodnice, takže se když tak budu informovat až tam 🙂
@ver_broderie A jinak můžeš zkusit tady: http://www.babyonline.cz/porodnice/=/city/opava...
Je tu většina nemocnic, možná to tam přímo najdeš 🙂
pomoooc tloustnuuuu 😒 každý týden snad kilo nahoře 😠 ted jsem málem omdlela jak jsem stoupla na váhu mám skoro 83kg 😕 😠
Kolik máte těhulky vy ?
a kolik máte obvod bříška? já 105cm! 😅 😕
Krásný den a stejně zbaštím ty zákusky co jsem si koupila 😀 😀 😀
@cufinka Tak já mám zatím 5 kg nahoře,ale zrovna jsem dožrala čokoládu a ještě chci udělat puding,takže odpoledne si dám do nosu.Karolínka si vybrala malinový,tak jsem zvědavá,jaký bude.Jdu umýt nádobí a vrhnu se na něj 😉

Ahojte! Na předporodní kurz jdu příští týden. Postýlku budu asi kupovat bez stahovacího boku. Kosmetiku budu kupovat Astrid s olivovým olejem. Pro kočár jedeme ted v sobotu. Podíváme, ozkoušíme, uvidíme jaký.
Vítám všechny nové.
Gratuluji ke zjištěným pohlavím.
Dnes jsem prala už mrňavé věci. Mám plné dva sušáky a pochybli mi kolíčky...