Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monalis :D tak to sme dvě 😀 taky mam na ní hroznou chuť, hlavně s grankem :D a dcerka Barča se vždycky ráda přidá 🙂
@cufinka som na tom podobne, vaha ide strasne nahor uz mam 9 kil navyse - doktor sa nado mnou dost zhrozil na poslednej kontrole. Nic zvlastne vsak nejem - podla mna je to z ovocia.
@monalis jůů my taky ujíždíme na krupičce 😀
@kijonkova.k mnamky puding 😀 jen si dejte holky pěkne 😀
@cara.m závidím já vždycky měla váhu navíc (zadek stehna,břícho jsem měla vždy hubený ) ale měla jsem i 79kg když jsem nebyla těhu ! Já chtěla za těhu přibrat tak maximálně 10kg ale asi to nevíjde 😒 ted už mám 8kg a bojím se, že mi to nepůjde dát hlavně dolů ,nechci být obtloustlá mamina 😝 a koukej hledat ten metr 😀
@renatka100 ahojky,to jako proč se zhrozil? já co čtu na jiných stránkách tak 9kg maj nahoře kolikrát těhulky už ve 17týdnu! neboj my to vyběháme u mimča 😀 já právě někdy ujedu po těch sladkostech nu 😅
@cufinka podla najnovsich poznatkov vraj ma byt pribratie od 8 do 11 kg. Potom ten zvysok ostava a tazko sa ho zbavuje
a co se týče váhy při prvním těhu sem v 20tt měla 3 kila, teď sem měla skoro 8. Na konci prvního těhu sem měla 22 kg nahoře, za tři měsíce to bylo pryč :D tak se to, doufam, bude zase opakovat 😀
Já jsem při prvním těhu přibrala 15,5 kg a taky to bylo hned dole,dokonce jsem jednu dobu měla ještě o kilo méně než před otěhotněním.Takže teď to neřeším.
Puding je hotový,každý máme 2 misky,dcerka má jen s piškotama a my s manžou i s kompotem-mandarinky 😉 Už aby byl studený. 😉
tak jste mně holky potěšili - ja mám zatím navíc 6 kg tak koukam, že je to takový průměr 🙂 břicho jsem neměřila ale změřím. Mně v posledných dnech taky desně honí mlsná 😖 ale musím se ovládat (i když to moc nedje) Mám fakt hrůzu z těhucukrovky a jelikož to máme v rodině cukrovkáře a nejsem ani moc hubená, tak k tomu mám nejspíš dispozice ☹ .no jsem zvědavá na ty testy - už aby jsem je měla za sebou
@lolelole taky mě to čeká příští čtvrtek: 200ml čaje, sednout si tam na dvě hodiny od 7 do 9 ráno, mezitím ještě poradna. Snad to rychle uběhne. Při prvním těhu jsem test neměla, teď mám, takže jak jsem se i dozvěděla je to fakt individuální u těch co nemaj dispozice. I když cukrovku měl naposledy praděda, nikdy nevíš... tak ti budu držet palce 😉
tak jsem se taky změřila a mám 91 v pasu a níž to bude trochu více...nevím kde se to má měřit zda přes to největší pupendo nebo v pase ?
@ver_broderie držím palce aby se ti to vyhlo - asi to není moc velká legrace počítat sacharidy a podobné věci 😠
@renatka100 ja idem 8.10. a to budem už na začiatku 28. týždňa
aha1 ahoj, ja som mala tehu cukrovku pri prvom tehu, hranica je 7.8, ja som mala 7.83, a to uz ma poslali na diabetologiu a mala som prisnu dietu, kazde dva tyzdne kontrola na diabetologii, nalacno krv, potom sa najest a po dvoch hodinach znovu odber, uz sa potom nepije cukrova voda, len sa najes. dietu ti urci diabetologicka, presne ti da tabulku a urci, kolko sacharidovych jednotiek mozes zjest. budes jest casto a male mnoztvo, 5-6 krat za den, zelenina a maso neobmedzene, ostatne sa uz pocita za sacharidy, teda muka, zemiaky, ryza, cestoviny, mlieko, ovocie. ovocie mozes len dopoludia. samozrejme ziadny jednoduchy cukor. tiez su zakazane dia vyrobky, pre tehotne su skodlive. da sa to vydrzat. trvalo mi asi dva tyzdne, kym som si zvykla a potom mi to uz nechybalo. 🙂
@lolelole já se měřila přes to největší pupendo 😀
@cufinka nooo myslím že jsem přibrala i trochu někde jinde. Jsem si před těhotenstvím objednala plavky a v listopadu začnu (teda jestli už budu moct chodit) navštěvovat kurz v porodnici a bude tam i plavání. Naivně jsem si říkala, že kvůli čtyřem návštěvám bazénu nebudu kupovat těhu plavky a že půjdu v těch dvoudílných. No a kalhotky mám už hooodně natěsno a podprsenka, ta jaksi už nejde použít vůbec, bych řekla, že mi ty trojuhelníky zakrývají tak akorát bradavky a když se pohnu, jsou veku 😀 😀 😀
@cara.m ja jsem si koupila v léte těhu plavky v Puntanele a jsou super. Byli ve slevě takže mně stáli necelé 4 stovky a na bříchu mají takové šití, že mohu v klidu přibírat a budu se roztahovat se mnou 🙂 Chodím plavat 2xtýdně, takže to hodně využiju, když zdraví a prcek dovolí tak bych v tom chtěla pokračovat až do porodu, plavání mi dělaá mooooc dobře 🙂

@cufinka Jen bašti a váhu moc často nesleduj. Já právě poobědvala krupicovou kaši na kterou jsem si nezapomněla dát spoustu granka a čokolády. Takže na váhu raději stoupat nebudu nebo se zděsím. Mimi teď hrozně rádo krupicovou kašičku tak mu ji dopřávám a pak strašně v bříšku řádí 😀