icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
23. sep 2010

@lavazza jj některé věcičky jsou jinak číslované taky jsem si toho všimla ,měla jsem v ruce 62 a bylo to jak 68 velikost .jj však říkam at si koupi par veci v 56 že prcek rychle vyroste.Ale já nechci aby mel prcek jen sami velký veci a vypadal v tom jak malej ve velky košili ,takhle jsem to myslela 🙂

monalis
23. sep 2010

@monik1 Tak to by mě zajímalo, z jakých zásob bere mimi u mě 😒 . Já měla před těhotenstvím 49 kilo (měřím jen 160cm) a teď mám jen 53,5 kilo. Opravdu nevím, kde mám nějaké zásoby. Trošku mě to děsí, ale mamka říkala, že také přibrala jen 9 kilo za celé těhotenství a má naprosto stejnou postavu. Tak nevím, ale asi to bude v pohodě. Mě příjde, že jím celý den a ne zrovna málo 😀 V pondělí jdu do poradny tak uvidím, co mi řeknou. 😅

monalis
23. sep 2010

@lavazza To snad nemá už cenu ani komentovat. Tomu se říká tzv. pozitivní diskriminace 😠

monalis
23. sep 2010

@beryk Ahojky, jen se přidej. To jsi sousedka. Já jsem ze znepřáteleného Hradce 😉

monik1
23. sep 2010

@beryk vítej 😉 Pohlaví miminka už víš nebo se necháte překvapit? 🙂

monik1
23. sep 2010

@monalis Moni, tak to jsme na tom s tou váhou podobně, i když ty jsi ještě drobnější než já 😉 Musíš hezky zapadnout mezi své žáky 😀 U mě často ve třídě - hlavně na nějaké exkurzi nevěděli, kdo je vyučující 😀 😀

Holky, jinak musím nastudovat info o epidurálu, abych řekla pravdu, moc o tom nevím - asi to pomůže od bolesti, ale ještě jsem se o to vůbec nezajímala 😅 zatím o porodu nechci nic slyšet 😀 😎

beryk
23. sep 2010

@monalis jé to jsme od sebe kousek, já do HK jezdila na střední školu

@monik1 jj zatím chceme překvápko, teda spíše chlap, já bych si to říct nechala

stanulka551
23. sep 2010

@blondi2 tak tak tiez nekupujem tie newborn zdaju sa mi male

kijonkova.k
23. sep 2010

@monik1 J8 bych se nebála.Ono když mimčo pod kombinézu ještě oblečeš,tak mi příjde,že přece nevadí,když ji bude mít o něco větší,pořád lepší,aby tam mělo místo,nebude to nikde tlačit.Já mám taky 62 a kupuju především tuto velikost.Karolínka byla taky větší miminko a 62 byla akurát.Raději ohrnu rukávky než aby v tom bylo mimčo nepěchované.Vlastní zkušenost.V případě malého miminka se dá pár věciček vždy dokoupit.

monalis
23. sep 2010

@monik1 Mě si také vždy pletli se žáky. Ale na druhou stranu je to dobrá kamufláž. Kolikrát mě nevidí ani děti a to se pak člověk dozví zajímavých věcí 😀
No tu váhu asi řešit nebudu uvidím v pondělí v poradně.

kookaij
23. sep 2010

@janettan ďakujem aj ja blahoželám k dievčatku,dokonca máme skoro spoločný termín,o jeden deň

monalis
23. sep 2010

@beryk Já zase jezdím do Pardubic za kamarády. Mám jich tam pár z táborů, které jsme dělali pro děti. Takže proti Pardubicím nijak nevraživá nejsem 😀

monik1
23. sep 2010

@kijonkova.k no já taky tajně doufám, že tu kombinézku vynosí a možná ještě teda koupím i 56, uvidím 😉
@monalis mě taky kolikrát děcka přehlídli a je to pak sranda 😀
Holky a to porodné mě štve - pokud ho chtějí zrušit - tak úplně všem! a ne zas jen těm "nejchudším" 🙄 🙄 🙄 🙄

blondi2
23. sep 2010

@kijonkova.k takze Karolinka nosila 62 hned od narodenia? bolo to v pohode? trosku ale bolo treba vyhrnut rukavy, nie? Ja si myslim, ze nas maly bude asi dlhy, kedze sme obidvaja dost vysoky, manzel ma skoro 2 metre a ja 1,76m.

monalis
23. sep 2010

@monik1 Že jo? Když vzít tak všem. Vždyť oni si ve většině případů seženou ty peníze na jiných úřadech a ještě si pro ně přijedou v BMW. Tak ať dají všem za první dítěte a pak už nikomu. Sociálně z nás tímto způsobem nikdy nebude vyrovnaná společnost. 😖
Na politiku se od teď nedívám a vždy přepínám. Já se pak strašně rozvášním a jsem nazlobená 😠

beryk
23. sep 2010

@monalis super, tak až budeš v Pcích dej vědět,mohli by jsme jít někam na kavčo nebo ňákou mňamku a pokecat 😉

monalis
23. sep 2010

@beryk jjj, dám vědět. Určitě tam zavítám příští měsíc 😉

beryk
23. sep 2010

@monalis budu se těšit

lavazza
23. sep 2010

@monik1 právě tak sem to myslela taky, nebo to dát aspoň na první dítě
když sme se o tom bavili v práci, tak mě říkali neboj to se jen tak rychle neodsouhlasí ale když se jedná o prachy tak jde všechno rychle

lavazza
23. sep 2010

@monalis přesně tak

cufinka
23. sep 2010

Je to hnus , ty co poctivě makaj budou mít nakonec hovno a ty co nemakaj vůbec budou mít na vše nárok? ono to pánům poslancům je jedno že když maj veliký příjmy že,ale co jako mamka která je sama a bude doma 4roky a bude brát 4tisíce jak zaplatí najem a pod oni neřeší. Jsou to svině a velký a omlouvám se že jsem sprostá 😠

kinsli
23. sep 2010

@monalis: Taky jsem z HK 🙂

jinak k tématu, porodné to je stará věc, to že se bude snižovat rodičák jsem věděla, ale moc to nepobírám. Při tříleté variantě 7000,- jinak max měsíčně 11.500,- a dobu pobírání a částku si určujete sami. jestli jsem to pochopila dobře tak každý má 216.000,- a za jak dlouho je vyčerpá je na něm. Tak kdybych řekla, že chci třeba 9.000,- tak budu na rodičáku 2 roky.

monalis
23. sep 2010

@kinsli Ju, ju přesně tak to má být. Bude naprosto jedno kolik která mamina vydělávala v zaměstnání. Každá bude moc vyčerpat jen těch 216 000,- Takže přemýšlím, jestli ze sebe jednoho krásného dne také neudělám sociální případ. Vždyť kdo nepracuje bude mít stejně jako ti, co poctivě pracují. A to se můžeme vsadit, že sociální případy dostanou ještě něco navíc na jiných dávkách a že o ně umějí opravdu velmi dobře žádat.
Jinak platit by to mělo snad od dubna 2011. 😠

cara.m
23. sep 2010

Já kupuju taky hlavně 62. Kombinézu mám taky 62. V 56 mám jen pár bodyček a tepláčků. Ale ty šmrncovní věci kupuju v 62 ať nám to nějakou dobu aspoň vydrží 😀 A když bude malý fakt malý, tak pověřím manžela a rodinu a mezi tím co budu v porodnici udělají zátah na malé věci. 🙂

kijonkova.k
24. sep 2010

@blondi2 JJ,malá měla většinu věcí od narození 62,hlavně bodyčka teda,byla dlouhá a rukávky jsem ohrnula a bylo 😉 Jak říkám,raději volnější,než aby to někde tlačilo.Ona dost přibírala,takže i plíny 3-6 kg jsme spotřebovali jen 2 balíky a pak jsem ještě jeden dostali,ale to už bylo tak tak,museli jsem hodně přebalovat,aby jsme to spotřebovali 😉 A 2-5 kg měla malé už v porodce,zařezávalo se jí to do stehýnek( měla 3,72 kg a 51 cm),ale naštěstí jsme je neměli nakoupené,jen nějaký vzorek jsme dostali 😉 Teď mám taky jen 2 balíky 3-6 kg a už budu kupovat jen větší.Kdby jsme náhodou měli menší miminko,není problém nakoupit menší plíny 😉

kijonkova.k
24. sep 2010

Holky,vždyť já včera sly šela,že by se tříletá varianta rodičáky měnit neměla!Jen 2 a 4 letá se pokrátí na penězích,ne?

cara.m
24. sep 2010

@kijonkova.k Co se týká plín, tak jsem koupila jen 2 balíky jedniček, jeden manší, druhý normální a pak budu kupovat už jen dvojky. A kdyby byl Adámek malinkatý, tak bych pak jedničky dokoupila.

monik1
24. sep 2010

Holky, ještě k tomu porodnému a rodičáku.. v říjnu budou volby do Senátu, bude 27 nových senátorů. A každý nový zákon musí projít senátem, tak je možné, že noví senátoři neschválí, kdo ví..
A k tomu porodnému - kdoví jak se bude zjišťovat, že má člověk to životní minimum - podle mě to hodně lidí nějak ošidí, zaměstnavatel mu třeba napíše nižší mzdu než má.. prostě lidi budou chtít obejít zákon, tak to je vždycky.. Takže proto říkám, že žádné výjimky jen některým.. Buď všichni nebo nikdo 😠

monik1
24. sep 2010

@cara.m My taky uvažujem nad Adámkem, pak máme ještě vybraného Erička a Danečka.. 😀 nemůžeme se rozhodnout pro 1 jméno 😎

cara.m
24. sep 2010

@monik1 u nás to byl od začátku Adámek nebo Ella 😀 Ale když nám potvrdili kluka, tak jsme ještě přemýšleli o jiném jménu, přece jen máme obavy, aby se malý třeba nerozhodl jít na svět na Štědrý den, to by měl vše v jeden den, ale jiné jméno nám k němu už prostě nejde. Tak jsem zvědavá, jak se rozhodnete. Já hlasuju pro Adámka 😀 😀 😀