icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

macina_k
30. sep 2010

@kinsli Ahoj prosím tě už jsem o Epinu četla, ale nevím jestli to má cenu si to pořizovat. Máš nějaké zkušenosti nebo nějaké info? Já se nemůžu rozhodnout. Díky

lavazza
30. sep 2010

@cufinka já teď koukám od minulého týdne na firkony ale nemůžu najít nikde prodejce okolo Ústí nad Orlicí a z netu ho nechci objednávat, chci ho vidět v reálu

haniula
30. sep 2010

Holčiny jdu spát. Zítra ráno brzo vstávám k tomu dr. Držte mi palce, ať to dobře dopadne. Snad mi ten papír dá. ☹ Dobrou noc!!!

cufinka
30. sep 2010

@lavazza jj to se ti nedivím právě taky nechci objednávat z netu a pak mmit problémy s reklamací (třeba) Jinak ten Firkon verano se mi moc líbí víc naživo než na obrázku 🙂 ty ostatní např firkon quatro nebo swing maj takový robusný ty boudičky a to se mi nelíbí.

monalis
30. sep 2010

@romik123 A odkud jsi, jestli se můžu zeptat?

kijonkova.k
30. sep 2010

@cufinka jestli se Ti líbí pletené věcičky,tak koukni do alba k mojí segře (zuzimila),ta je maniak na pletení 😀

cufinka
30. sep 2010

@kijonkova.k tak to je jako mazeeeeeeec nádhera !!!
Jdu si lehnout páč mi je čím dál divněji .dobrou noc těhulky a krásné sny

romik123
30. sep 2010

@monalis Čermná nad orlici 🙂 předtím jsem jezdila do HK na polikliniku na urlicháč dokonce jsem bydlela na pěší zóně , ale už tak 3r.tam nebydlím jen ty doktoři mi tam zustávaj zatím jsem našla jen gin.zbytek pořád v HK

kinsli
30. sep 2010
kinsli
30. sep 2010

@romik123 Tam je Kárníková, k ní jsem chodila taky 🙂

kinsli
30. sep 2010

@romik123 my bydleli u Kulhánka 🙂 ale už je to taky delší dobu. Na slezkém jsme tak 8 let.

romik123
30. sep 2010

@kinsli Ano to je ona a dlouho jse uvažovala zda jít jinam taky jsem hledala dlouho 🙂

stanulka551
30. sep 2010

@kinsli co to je to epino ??? nikdy som o tom nepocula

lolelole
30. sep 2010

@kinsli ta pani co to prodáva říkala že by se nemělo začínat moc dřív, protože to přece jenom může mít malinko vlyv na děložní aktivitu - resp. když dřív tak určitě dát velký pozor aby se balónek zaváděl jen z 2/3 aby "neroztahoval" i čípek.
Ale dobrá zpráva je, že prý se to dá zvládnou nacvičit již za několik dní - týden - 10 dni a pak už jenom udržuješ. Myslím že je to hodně o psychice, že má rodička pocit, že je "připravená"...no jak tak zvažuji asi to zkousnu a půjdu do toho taky. Zatím jsem na to měla jen kladný reference.
@elzu no radost měl velikú - on mi ještě hned jak jsem odešla volal na mobila ale měla jsem vyplé zvonění, takže jsem ho neslyšela 😠 no to víš, večer jsem se musela činit - starat se, uvařít čajíček, dobroty, zahřát nohy 🙂
Snad to brzy s přítelem rozlousknete - někdy je to těžký přenést se přes konflikt, ale fakt to stojí za to. Co mu třeba o svých pocitech a o tom co tě trápi a jak chceš aby se změnil napsat ? My když jsme před lety měli takové období, tak jsem mu vždy když toho bylo moc napsala "dopis" spíš to byla taková terapie i pro mně, napsaním se mi hodně věcí vyjasnilo v hlavě a pak když si to manžel přečetl měl čas v klidu si to taky srovnat v hlavě. Hold fakt jsou chlapi z jiné planety 😝
@ellahop gratuluji k dobrému cukru 😉 zavinovačky do sedačky jsem zrovna včera řešila se ségrou a tá mi říkala, že svého malého (taky je lednový) dávala jenom do takového overálku a pod deku..tak nevím..nechcem nakupovat zbytečně moc blbostí ale zrovna do te autosedačky mi to taky přišlo vhodné...asi půjdu do te zavinky od emitexu..ach jaj to jsou starosti 🙂 ještě před pár měsíci jsem ani pořádně neveděla co je zavinovačka 😀

monalis
30. sep 2010

@romik123 Tak to cestuješ asi často do H.K. 😉 My měli blízko Vás svatbu (v Častolovicích). A kde hodláš rodit? Ani nevím kam je to nejblíž.

romik123
30. sep 2010

@monalis to jo 🙂 jé svatba to já pořad nic 😒 Já zas v Hk už jsem tam rodila kluka pak holku a nedovedu si představit jít jinam

monalis
30. sep 2010

@romik123 Takže jsi byla spokojená? Doufám, že to tam bude v rámci možností v pohodě. 😉

kinsli
30. sep 2010

@romik123
@monalis
ty jo holky tak to už jim tam zabereme jeden pokoj 🙂

Já bych to ještě ale chtěla zvládnout v prosinci. Na tom 37tt jako s Kačenkou, aby nebyl prcek zase až tak přerostlý.
Kačenka měla na 37tt 4000g a 55 cm. rodit v termínu bych jí fakt nechtěla.

@lolelole: Začátek prosince vychází na 34tt a neznám nikoho komu by epino vyvolalo porod. I holčina které už dlouho vyhrožují cca od 32tt tak je teď na 39tt cvičí a s malým to ani nehne 🙂

@stanulka551 koukni 🙂

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=35760601&tab=6

kinsli
30. sep 2010

@romik123 mě nic extra nepřišla. Nevím prostě asi neměla zrovna "svůj den", když jsem tam přišla oznámit, že jsem těhotná. kdyby to bylo teď po druhé tak už bych to neřešila, už to tak nějak neprožívám, jenže u Kačenky jsem z toho byla hotová 🙂 a čekla jsem trošku lepší přístup. Jen vzala UZ, pošťorala se ve mě, řekla nic nevidím, za chvíli jo tady je a to bylo celé. Pak jsem přešla k Rešlové na polikliniku na Slezkém a tam jsem zase byla jako v jiříkově vidění. Ta je zase naprosto pravý opak 🙂 Fakt milá, sympatická a ví co dělá. Hlavně i rodí, operuje, takže do budoucna se bude určitě hodit 🙂 Třeba s Kačenkou jsem to těhu měla takové na prd, a když jsem šla na plodovku tak šla dr do FN se mnou když jsme pak ležely po porodu v nemocnici tak se přišla na mě i na Kačenku podívat, u ní prostě fakt vidíš, že to není jen práce, že to co dělá jí baví, a je prostě taková lidská 🙂

romik123
30. sep 2010

V Hk jsem byla velice spokojená nemohu si na nic stěžovat 🙂 Když jsem tam rodila poprve tak mi bylo vše řečeno všichni moc ochotní a trpělivý porod byl rychlej došla jsem tam sama 😀 ten den jsem byla u gin.na kon.a ta mi řekla že se otvíram že jsem na 3 prsty o bylo kolem 10 hod.tak jsem tam tak po obj.měla být bohužel ten den jsme neměli auto doma tak jsem mojeho uklidňovala a šlijsme pěšky 🙂 muj byl víc mimo než já já neměla žadné bolesti nic a všeci byly zemně mimo když jsem řekla že sem šla pěšky prej proč sem si nezavolala sanitku 😀 kolem 14hod.jsem byla na té porodní místnosti nejradči jsem měla sprchu pořad mě monitorovaly že se otvíram dobře , ale že je divné že nemám stahy spíš je necítim protože na monitoru byly 🙂 tak se ve 16 hod.rozhodli že mi protrhnou plodovou vodu to bylo snad to nejhorší co jsem zažila sestram to nešlo tak zavolali doktora a mordovali mě dál , ale taky nic ☹ asi po 5min.sem zařvala že už a pak to začlo naštěstí to netvalo dlouho a v 18 hod. se malí narodil 🙂 Ještě si velice dobře pamatuji že jsem pořad couvala museli mě držet za ramena a pak mě pan.dr.nastřihl a já ho kopla chudák 🙂 to si pamatuji živě , ale pan.dr.to přežil a prej to schytal za ty 4stehy 😀 malého jsem dostala hned na bříško pak přestřihli a šli ho umít i s přitelemdvě hod.sem tam pak ležela i s malím a na pokoji taky supr.Jediné co hrůza to jidlo tam člověk zhubne já si nechala pořad něco nosit z domova na to se připravte tam vám chutnat nebude.Když jsem rodila holku to jsem tu měla na víkend segru a v pondělí jsem jela já na kon.do Hk k gin.segra šla semnou chtěla jet domu , ale počkala.Tam jsme byly zas na 10 hod.a gin.mi řekla že to semnou už není možné že jsem otevřená na 4 cm to jsem byla v 37 tt.opět jsem se tam dovezla sama segra nebyla schopná klepala se jak ratlík 😀 když jsme přijeli do nem.a než se někde zaparkovalo tak byl čas objedu to je asi nejhorší doba kdy jsme tam mohli dorazit ☹ minimálně 30min.se čekalo na chodbě pak už to odsejpalo ještě mi stihli říct jestli tu přitel nebude do 14 hod.tak to prošvyhne 🙂 byl v praci 30km od Hk 🙂 Perfekní péče vše hlídali a šlo to rychle už bez nástřihu a to měla 3.450 a 49 cm když mi ji daly na břiško uplně špinavou byla celá bíla byla to nádhera pak ji donesli pořadně to nešlo omít a měla krasnou pletenou čepičku 🙂Já se těším a doufám že to pujde zas tak dobře to jídlo se tam nezměnilo☹ Omlouvám se že jsem se rozepsala 🙂)))

macina_k
30. sep 2010

@stanulka551 To jsme dvě, já to četla poprvé tady, a až potom jsem si něco našla na netu, ale chtěla bych nějak víc informací, možná i od někoho kdo to použil

romik123
30. sep 2010

@kinsli asi měla špatný den ke mě byla až moc přátelská zas říkám 🙂 já byla spokojená

kinsli
30. sep 2010

@romik123 super výklad 🙂 Já taky jela na 3 prsty do porodnice a malá byla na světě 4h od prasknutí vody.
Jinak já s jídlem neměla ve FN žádný problém 🙂 a to jsem byla 3 dny na dietě nula ( sračky ) prostě mixované a další dny na 9 ( pro cukrovkáře ) ale fakt si nestěžuji. S Kačenkou jsem přibrala 14 kg a když jsem odcházela po 15 dnech domů tak jsem měla -17 kg 🙂 Nakonec jsem se dostala do 2 měsíců Kačenky až na -27 kg
ale pak se to zastavilo a šlo to zase nahoru ☹ Takže teď když jsem otěhotněla tak už jsem měla dokonce +3 kg než před Kačenkou.

kinsli
30. sep 2010

@romik123 jo je to možný, že jen neměla svůj den. Já jsem ale se změnou max spokojená a mám to 5 min. od baráku 🙂

romik123
30. sep 2010

@kinsli Já přibrala u obou 17 kg a do měsíce jsem byla zpět na své váze žádné známky že bych byla po porodu 🙂 Teď jsem přibrala pouhé 2.5 kg tak jsem zvědavá kolik přiberu celkem 😀 A hlavně že jsi našla co jsi hledala a máš to za rohem 🙂

kinsli
30. sep 2010

@romik123 Já mám teď také míň když to srovnám s Kačenkou. U ní jsem měla na 25tt 7 kg a teď mám 4 kg.

kinsli
30. sep 2010

tak takovéhle malé bobísky teď máme v bříškách 🙂
chlapeček je nádherný 🙂

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/denisee/albu...

macina_k
30. sep 2010

@kinsli je krásný, ale já bych raději kdyby ta naše Irenka ještě nějakou dobu zůstala v tom bříšku 🙂 co ty na to? 😉

kinsli
30. sep 2010

@macina_k no samozřejmě 🙂 je ať si tam minimálně do prosince zůstanou a pěkně nakynou 🙂

macina_k
30. sep 2010

@kinsli Tak tak, i když všechny moje těhotné kamarádky porodí nejpozději v listopadu. Ale říká se že nejlepší nakonec. 🙂