icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
4. okt 2010

@tetamon to mě drobek seděl na močáku minulá týden a to teda byl zážitek

cara.m
4. okt 2010

Tak mi ty drobné křeče v močáku pravděpodobně přivodil prcek. Doktorka říkala, že tam šmátrá prstíkama 😀 hlavičku máe dole, zadeček vpravo a nožičky v levo 😀 Tak aspoň vím, čím že to do mě zrovna šťourá 😀

lavazza
4. okt 2010

@kinsli kamarádka mě vypočítala holku a podle internetových tabulek a měsíce zplození mě vycházela holka, i podle prvních UZ, no a vidíš čekáme kluka 😀

lavazza
4. okt 2010

Tak sem dnes byla kontrole. Cukrovku nemám, sem moc ráda. Doktor mi koukal na čípek, je to OK. Prcek už je hlavičkou dole, takže se snad neobratí i když místo ještě má. Váží okolo 899g. A termín nám z 10. a 16. ledna vrátili zpět na 7.ledna cca, docela skok.

cufinka
4. okt 2010

@lavazza gratulace k super výsledkům já budu volat zítra jak sem dopadla stou cukrovkou ...

beryk
4. okt 2010

@lavazza tak supr dobré zprávy z kontroly, já jsem dnes taky byla na kontrole, mimi,ale otočené nemám, dole mám jeho zadeček

haniula
4. okt 2010

@beryk děkuji!!!

haniula
4. okt 2010

@beryk ještě je čas!! ted se docela celkem hodně otáčí... hlavou dolů by se mělo otáčet kolem 30.tt...

beryk
4. okt 2010

@haniula zítra ti držím pěstičky ,at je to na úřadu práce vše v poho

stanulka551
4. okt 2010

Ja niekedy, hlavne poslednu dobu ked sa najem, mam pocit akoby som zjedla kamene, je to normalne ???

tetamon
4. okt 2010

@sirenita ja mam min plodovky. I kdyz me teda dr na 3D utz uklidnoval (ale to u tebe moc nehrozi, no 🙂), ze to muze byt tim, ze mam takovou cejchu a speka, ze se pak muze zdat, ze mam min plodovky nez mam mit (vim ja, co tim myslel, ten stroj nejak meri, jak velkou plochu ten doktor "objede" nebo co? 😀 ) Kazdopadne cetla jsem o hodne holkach, ktery mely min plodovky a vsechno OK. Akorat se prcek min vrtel. Podle me, kdybys mela fakt malo, tak uz jsou v pohotovosti, protoze to by hrozila spatna vyziva prcka, tak to by asi jinak kmitali. A jak rikala kinsli, ono se to furt meni. Prcek tu upije, tam pricura, telo porad dal dotvari, proste to mohlo byt i o tom, ze se pri mereni zrovna trefili do te chvilky, kdy mimco upilo a nestihlo se dotvorit 😉

lolelole
4. okt 2010

My se taky hlásime po kontrole 🙂 Prťavec a všechno je ok jen dr byla extra nepříjemná a stručná 😖 Zaskakovala za mojí doktorku a tedy neměnila bych ani za nic 😠 no nic hlavně že je vše v pořádku.

macina_k
4. okt 2010

@s_o_n_i_k_e Ahoj, kamarádka prožila s dvojčátkama to samé, jen se začala otevírat ještě dříve, přibližně ve 22.tt. V nemocnici jí udělali cerkláž, poležela si tam do 25tt a pak ji pustili domů. A ve 27 tt porodila krásná dvojčátka, obě měli při porodu něco málo přes 1 kg, byli v inkubátoru a ona tam každé tři hodiny dojížděla s odstříknutým mlékem. Jakmile jedno miminko dorostlo do 2,5kg tak nastoupila do nemocnice aby se zaučila. No a teď jsou všichni šťastně doma 🙂 , ještě ani teď by neměla termín porodu.
Miminka rostou, prospívají a to je hlavní. 🙂
Snad jsem tě trošku uklidnila. 🙂

macina_k
4. okt 2010

@kinsli nevychází, na 100% víme, že to bude holčička, ale podle tabulky vychází kluk ☹

macina_k
4. okt 2010

@kinsli někde jsem četla, že plodovka se mění i třikrát denně

kinsli
4. okt 2010

@macina_k : Nám to vyšlo, ale je to fakt asi náhoda 🙂

macina_k
4. okt 2010

@kinsli já bych vzala tu zelenou, ale my čekáme holčičku, tak proto. Jinak doma mám bílou, takovou meruňkovo-lososovou a s barevnou s kytičkama. Ale ještě něco přibude 🙂
Tyhle jsou moc hezké.
Taky podle toho jaký máš kočárek

macina_k
4. okt 2010

Holky a jak se orientujete v těch různých lehátkách? Máte něco vybraného? Já pořád váhám. ☹ Poraďte.

drobcok
4. okt 2010

ahojte baby,nebude Vám vadit,ked sa ku Vám pridám?? 😉

kinsli
4. okt 2010

@macina_k : kočárek máme ten co mám v albu, ale v kočárku budu mít teplou zavinku zimní od emitexu. Tahle je jen do postýlky 🙂

kinsli
4. okt 2010

@macina_k mě lehátka u Kačenky moc nechytly, měli jsme ho fakt jen 2 měsíce když jsme předělávali byt, to tu bylo fakt staveniště ☹
jinak je to asi fakt zbytečný. Když máš barák tak třeba, ale my máme 3+1 byt takže nikdy daleko od prcka nebudu, že bych si ho musela nosit sebou. Hlavně my se postěhujeme tak v dubnu na zahrádku a v září se tak asi budeme vracet. Takže odjedeme jako miminka a přijedeme jako lezci 🙂 tak to už budou jistě s Kačenkou řádit v pokojíčku a na nějaký lehátko by se mi z vysoka vykašlal 🙂
spíš jsem přemýšlela, že bych vzala cestovní postýlku, mají ji teď v Interspáru v akci za 1000,-
ale asi to nakonec nechám být a někomu si o ní řeknu 🙂 ( myslím po porodu )
my si totiž nakupujeme všechno sami, takže rodina ani nemá co dávat. Tak z jedný strany řeknu, že chci třeba postýlku a na druhé straně třeba drogerii a plíny. Ostatní fakt máme 🙂

kinsli
4. okt 2010

@drobcok Jasně, vítej 🙂

drobcok
4. okt 2010

tak babky vidim,ze uz pomaličky začinate pripravovat na prichod babatiek.ja ked sa priznam este som nekupila ani len jeden cumlik,v minule som hrabala v posteliach nejake vecičky po malej a prisla som na to,ze dokopy nic nemaaaam.neviem kde sa to vsetko stratilo.ale aj sa tešiim,lebo si mozem nakuupit novee 🙂 ,dnes som pobehala po tescu,a maju vseličo,len čakam kym pojdem na sono aby som vedela čo to tam je. 🙂

macina_k
4. okt 2010

@drobcok Ahoj, zdravím. Přidej se.

macina_k
4. okt 2010

@kinsli My taky máme byt, ale oba naši rodiče mají každý barák jak hrad, tak si říkám, že se to bude hodit. Ale asi počkám až po porodu, abych si taky mohla o něco říct. Jinak ta cestovní postýlka je prý super, má ji kámoška a nemůže si ji vynachválit. Složí, odveze na místě rozloží a je vystaráno. Já jsem na klasiku, všude kam budeme jezdit si zajišťují postýlky a u našich ještě koš.

kinsli
4. okt 2010

Jo cestovní postýlka je super, my si jí na Kačenku půjčovali 🙂 U rodičů jsou samozřejmě klasické postýlky, ale na dovolené je super. My určitě tak 4-5 do roka nějak razíme, takže určitě využiji 🙂

vilca
5. okt 2010

@macina_k já jsem zrovna před chvilkou četla, že plodová voda se mění každé tři hodiny 😕

kinsli
5. okt 2010

A i její množství? Jedné holčině na 30tt zakázali sladké, protože má hodně plodovky.

cufinka
5. okt 2010

Ahojky holky nekoukáte některá na Přešlapy na primě? Včerejší díl jako mazec doufám že nebudu taky taková 😀

sirenita
5. okt 2010

@tetamon 🙂 první uklidňující info, děkuji 🙂 Zatím to bylo vždy ok, až teď na poslední kontrole. Je pravda, že břicho moc velké nemám, ikdyž na fotce to působí úplně jinak, tak mě dr. trošku viděsila....četla jsem si jen hrůzy, ale i to, že maminky v klidu porodily, ikdyž měly míň plodovky. Ani nevím, jestli se to dá něčím ovlivnit.... Já teda pohyby cítím hodně, malá občas řádí jako ďáblík a kope taky dobře 🙂 ale jsem z toho troše nervózní... musím teď počkat 14 dní a pak se uvidí... děkuji za tvůj komentář 🙂