icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

tetamon
10. okt 2010

@sova33 a tak, tak to uvidime 😀

macina_k
10. okt 2010

@monik1 Jedla jsem listovku, Omega mastné kyseliny (rybí olej v tabletách) a Pregnium, ale teď mám jen hořčík. Ale uvažuji, že ještě něco budu pojídat. Taky hodně ovoce, zeleniny.

macina_k
10. okt 2010

@radullinka Ahoj, taky nejsem vdaná. Příjmení jsme dali po příteli, ale opravdu musíte vyplnit na matrice (na kterékoli, nemusí to být v místě bydliště) papír o určení otcovství. Pokud ten paír nebudeš mít v porodnici sebou, tak automaticky miminko bude mít příjmeníá po tobě, nikdo se tě tam už ptát nebude.

vikaki
10. okt 2010

ako som si vas tu vcera citala,rozmuslala som,ze ako dobre ze ja zatial nemam potiaze s tymi krcami do noh, a predtavte si nad ranom to chytilo aj mna....zeby to bolo nakazlive? 😅 ..no dala som si pod nohy do postele nafukovaci vankus a trochu to pomohlo.....predtym,ked som musela lezat som pouzivala pod nohy trosku vyfuknutu fit loptu...neviem ci to zaberie aj na vase krce do noh,no vyskusajte 😵

kinsli
10. okt 2010

holky tak jsem zpět ze zahrádky 🙂 Máte pravdu, příjmení se automaticky dává po matce neníli vyplněný papír o určení otcovství. Ale netuším co se pak píše do rodného listu pod kolonku otec. Když by někdo nedodal papíry z matriky.

macina_k
10. okt 2010

@vikaki Díky za tip, určitě to v noci zkusím.

macina_k
10. okt 2010

Zítra jdu na glukózový test, tak potom napíšu jaké to bylo u mne. Podle vašich rad si s sebou beru lahev hořkého čaje a taky vymačkaný citron ve skleničce. Uvidím co tam bude možné. A jasně že i knížku nebo nějaký časopis, protože to čekání bude dlouhé 😒

haniula
10. okt 2010

Ahojte!! Dnes jsem byla u babičky a musela jsem si přebrat věci, které mi tam nechala její sousedka. Malá je zase bohatá o mnoho hadřku a velmi krásných a skoro nových, a navíc mi dala i zavinovačku do autosedačky a hrací podložku s hrazdičkou. A vůbec za to nic nechtěla!!! Já mám kolem sebe, tak hodné lidi, že se mi chce mnohdy brečet.
A navíc jsem byla ještě za kamarádkou v porodnici. Rodila císařem, protože se neotvírala a malý neměl dobré srdíčko. Porodní váhu měl 3 800g a míru 52cm, ale vůbec na to nevypadal. Byl úplně droboučký a k sežrání!!!

haniula
10. okt 2010

@macina_k Neboj, to zvlládneš!!!

macina_k
10. okt 2010

@haniula Díky, věřím v to 😀

misag23
10. okt 2010

@macina_k Neboj, já jsem to taky zvládla a to jsem na takový věci hrozná 😀 Jen ještě teď mám modřiny na rukou, jak mi brali krev. Něco ke čtení si určitě vem, to čekání je docela dlouhý.
Dneska jsem opět objednávala věcičky z netu - lehátko do vaničky, fusak do kočárku, chránič matrace ... A hlavně jsme objednali kočárek. Pak jsme odpoledne byli nakupovat, tak máme další plínky (Huggies pro nejmenší - v Albertovi měli akci) a taky z Nextu overalky na spinkání - jsou úžasný, mám z nich hroznou radost 🙂

kinsli
10. okt 2010

holky koukám, že je to všude jinak, u nás se nemůže nic, ani čistá voda a musíš sedět bez pohybu na zadku.

kinsli
10. okt 2010

@stanulka551 moc prosím nezapomeň zítra na mě 🙂 Když tak tam něco přihoď ( myslím teď ) kdyby jsi zapomněla nebo Ti třeba vypadl net ☹
Moc díky 🙂

stanulka551
10. okt 2010

@kinsli ano myslim na teba 😉

kinsli
10. okt 2010

@stanulka551 moc moc děkuji 🙂
monitory máme už myslím od čtvrtka doma a jsou fakt super 🙂

macina_k
10. okt 2010

@misag23 Taky už pomalu nakupujeme, ale oblečky už mi přítel zakázal, protože už mám 4 velký krabice 🙂 Ale ještě chci takové to lehátko, hrací deku a kolotoč nad postýlku. No a samo plenky a takové další nezbytnosti jako dudlíky, lahvičky, hračky, vaničku atd, atd. Je toho hodně 😉

misag23
10. okt 2010

@macina_k My už to taky nemáme pomalu kam dávat, skříň je skoro plná. Oblečků už máme taky dost, ale jinak se toho najde ještě dost, co je potřeba dokoupit. Kolotoč nad postýlku a lehátko chci taky, ale pořád přemýšlím jaké. Už máš nějaké vybrané?

macina_k
10. okt 2010

@misag23 Zatím ne, nevím jestli takový, který i promítá na strop nebo jen hrací a točící. Ale jsou tak moc hezký, že to bude těžký nějaký vybrat. Kde jsi koupila vaničku?

misag23
10. okt 2010

@macina_k Vaničku ještě nemáme, ale mám ji slíbenou od sestřenky, dneska jsem do ní jen objednala lehátko, tak snad tam bude pasovat. Ještě jsem tu vaničku ani neviděla.

misag23
10. okt 2010

@macina_k Kolotoč se mi asi nejvíce líbí tenhle http://www.ihracka.cz/detail.php?zbozi=1558419
Nemáte s ním některá zkušenost?

kinsli
10. okt 2010

@misag23 máme ho doma akorát ne s medvídky, ale s rybičkami, je super 🙂
@stanulka551 : ty asi nejsi ta přihazující, co??? Ta má 2 kometáře tak to na tebe nevypadá 🙂

macina_k
10. okt 2010

@misag23 ten se mi taky líbí a uvažuji o něm. Ještě ho musím taky ukázat příteli, vždycky mu připravím překvapení, co jsem zase našla pro naši budoucí holčičku 😀

misag23
10. okt 2010

@kinsli Děkuji za info.
@macina_k Já jsem ho manželovi zrovna před chvilkou ukazovala 😀

stanulka551
10. okt 2010

@kinsli ale hej dala som tam 1libru ale ziadny komentar

kinsli
10. okt 2010

@stanulka551 aha já myslela, že číslo v závorce = počet udělených kometářů. Já tam mám 98

stanulka551
10. okt 2010

@kinsli to znamena ze som poslala 2 feedbacky za posledny cas

ver_broderie
10. okt 2010

@tetamon ohledně toho příjmení zažila sme to takto: s (ex) přítelem sme se nechtěli brát. Zašli sme na matriku, tam podepsal papíry o určení otcovství. Chtěla sem aby se dcerka jmenovala mým příjmením a tak to tak i bylo. Vyplňovalo se to až v porodnici, kde máš dotazník o jméně. Tam musíš napsat jméno holčičky a příjmení a jméno kluka a příjmení. I když víš, že to bude 100% kluk nebo holka, musí to být vyplněno. Podle toho udělají na radnici v místě, kde si rodila rodný list se jménem a příjmením dítětě, právě podle toho dotazníku. Pokud budeš chctít v budoucnu změnit příjemní dítěte, musí k tomu dát souhlas i otec, ten který je napsaný v rodným listu.

knedluska
11. okt 2010

Ahoj 🙂
Tak my máme za sebou krušný víkend. V sobotu v noci mě vzala nějaká křeč do břicha a celý den mě pak pobolívalo břicho a necítila jsem vůbec pohyby. Tak mě mamka večer naložila a jeli jsme na pohotovost. Tam jsem dostala vynadáno, že sebou nemám průkazku. To mi sestra zopakovala ještě asi 20 krát. Pak mě doktor prohlédl a je všechno v pořádku. 🙂 Prý to břicho může být od toho, jak roste děloha.

monik1
11. okt 2010

@knedluska Hlavně, že je vše v pořádku. Ti malí nám někdy přivodí fat hrozný strach.
@misag23 Tak jakýpak kočárek zvítězil? X-lander? 😉
Holky, kamarádka mi poslala odkaz na probiotické kapky pro miminka, prý tady na tom webu o dost levnější než v lékárně http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=25834116&tab=1