Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m ja som si do porodnice vybrala viac velkosti,pri prvej dcere som mala so sebov tie najmensie cisla a nakoniec sa do nich nevopchala=mala 4 kg=baculka...Takze tento krat uz ani na cisla nekukam,od oka som vybrala par dupaciek roznych velkosti=samozrejme mensie cisla..radsej si toho so sebov zoberiem viac a uvidim co je sadne
@kinsli ja som mala velky problem porodit dceru=4 kg prirodzene....tahali ju prisavkou,mala pupocnik 2 krat okolo krku a nedychala....uz to nikdy nechcem zazit,pomedzi kontrakcie som omdlievala od bolesti a museli ma fackat..Mala som z vnutra 20 stehov a z vonku doktor uz ani nepocital...Zato moja svokra porodila mojho muza 4,7 kg prirozdzene,ale to uz bolo 4.dieta v poradi,takze bola roztiahnuta.Svagryna ako jej prve dieta vazila 3,6 kg a tu jej tiaez tahali prisavkou.A ja sa teraz strasne bojim porodu,ak bude mat mala do 3,9 kg musim zas rodit prirodzene a to nechceeeeeeem
@hanaraj nechci te zklamat ale ja nasla jeste levnejsi 😀 http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=142...
Holky, já doufám, že neporodím cvalíka, sama jsem drobná a jak jsem už psala ani teď nemám vůůbec velké bříško, nedokážu si představit, kolik přiberu nebo jak bříško poroste v dalších třech měsících. Ale s 4-kilovým mimčem nepočítám, já měla nějak 2,80 když jsem se narodila. Manžel sice má skoro 90 kg.. No uvidíme 😲
Jinak děkuju za tipy, budu tedy taky koukat po matraci kokos-molitan-kokos 😉
inak ja uz som sa rozculovala aj minule ze ta ista odsavacka co stoji na slovensku 15 eur stoji v grecku=40 eur........tak to sa vam necudujem ked si mozte dovolit kupit znackovu kozmetiku pre babo atd......ja vzdy musim kukat kde usporit
no vcera som objednala tu odsavacku na slovensku adresu k mamine a ona mi ju potom posle do grecka......nastastie ine veci mam po prvej dcere,postielku,kocik,vecicky atd,tak uz toho nejak vela nepotrebujeme dokupovat
Ahoj holky,až dneska jsem objevila toto forum.Také mám termín v lednu 18.Mám takovej problém zrovna jsem přemýšlela kde bych se mohla zeptat.Včéra večer jsem si šla lehnout a jen co jsem zalehla mi začlo tvrdnout břicho vždycky chvilku pak to povolilo a takhle dokolečka až do rána párkrát mě to i probudilo takové tahnutí jsem u toho cítila.Dneska ráno jsem vstala a dobrý tak jsem začla uklízet uklidila jsem celej byt a za celou tu dobu nic.Kdyby to bylo opačně kdyby mě to tvrdlo při aktivitě tak bych se nedivila,ale tohodle jsem se docela lekla.Nevíte některá co by to mohlo být a jestli se mám bát??děkuji.
ahojte.........no ja som nasla ciarocku v maji 🙂 ale to som uz bola 6tt.....hned po nasom 6vyroci s priatelom som sa citila dost blbo myslela som si, ze to budu mesiaciky ale neboli a v prijemnom soku som zistila , ze som tehotna 😀 .babo sme mali planovane 🙂 snazili sme sa asi mesiac 🙂....termin mam 8.1 a velmi sa tesime obaja malicka uz riadne vystraja 🙂v brusku 🙂...no ale budeme mat to perne 24.12 vianoce.1.1 novy rok 8.1 by mala prist na svet nasa malicka 🙂 13.1 ma moj priatel meniny a hned tyzden nato narodeniny 😅 a ktomu dost daleko od rodiny no dufam ze to zvladneme neako.......🙂
Holky kdo berete magnesko, jakou dávku berete? Mi bylo původně předepsáno Magnesia lacitii 0,5 3.x 2 tablety za den, a na poslední kontrole mi bylo sníženo na 3x1. Ale začalo mi zase břicho dost tvrdnout, tak jak ho mám tvrdší, vezmu si místo 1 tablety 2 a je to lepší. Ale říkám si, jestli si to tak nárazově můžu zvedat sama od sebe.
@roniinka ahoj, mi tvrdne břicho, ale při aktivitě. Beru na to magnesko. Ale nevím, jak je to v lehu, ale je pravda, že někdy tvrdne i v lehu. Takže já jsem měla naordinován klid na lůžku, teď už to bylo lepší, tak jsem se pomalu mohla začít pohybovat, ale když vařím nebo něco, tak mi zase tvrdne, takže většinu času stejně musím ležet 😒
@cufinka no já jsem ho v té dávce 6 za den brala první 3 týdny, pak už to bylo ok, tak to snížila. Jenže teď ho mívám jak kámen 😒 tak jsem si včera večer vzala místo jednoho dva a teď odpo jsem si vzala zase dva 😒 K doktorce jdu až příští pondělí. Možná se nám to teď s přibývajícími týdny bude zhoršovat 😒
@cara.m Mne lekar najprv dal Magne B6, ale tam som mohla si davat len tolko kolko predpisal. Potom mi dal normalne Magnezium ciste od Galvexu a to teraz neberiem pravidelne, ale len ked brusko tvrdne - a tam nevadi, ked prekrocim davku aj dva razy. A ked som raz v noci mala slabe kontrakcie, tak som si ich za hodinu zobrala 10 x 500mg 😀 Lekar nic na to nehovoril, bol rad, ze to preslo tak lahko. Ale inak ho neberiem vobec 😉
@albao ,děkuji,jejej už takhle brzo začínaj poslíčkové??Jak jsem psala když bych to měla při tom úklidu tak bych se nedivila lehla bych si a bylo by to vše ok,ale hrozně mě překvapilo,že to bylo v leže a až do rána. s tim nastydnutím by to mohla být asi taky pravda sice teda nevim kde bych nastydla,ale včera jsem chodila pořád čůrat a to jsem moc nepila.Ale dneska je to ok. Jo a ještě jak mi tvrdlo tak malej mi tam hrozně řádil je to normální při tom tvrdnutí??děkuji
Ahojky 🙂
Tak my už máme matraci taky koupenou. Mamka mě v pátek vytáhla do Kika a tam koupila nějakou zdravotní. 🙂
A pak jsem ještě dostala nové těhu kalhoty a bundu na zimu. 🙂
Ale tak poslední týden mě hrozně bolí záda, máte to taky některá? Vůbec nevím, co s tím. Sedět pořádně nemůžu, ležet taky ne.... 😖

@cara.m o 50 cm jsem fakt nepřemýšlela když Kačence byla malá 56. Je fakt, že jsi menší takže máš předpoklad, že i prcek bude "normální"
Holčina co si píšeme z jiné diskuze včera porodila chlapečka 4260g a 53 cm.
A to jsou proti nám drobci, s manželem, samozřejmě, že měla nakonec císaře. Toho se taky docela bojím, fakt počítám s obříkem, ale nevím jestli mě v tom epino pomůže. Jestli na to vůbec mám, abych zvládla porodit přirozeně dítě nad 4 kg. Kačenka měla přesně 4 kg a skákaly po mě sestry jak prdlí, aby jsme jí dostali ven. Nejsem drobek, ale pánev asi zase až tak širokou nemám.
beru magnézko proti svalovým křečím, když si ho zapomenu vzít tak v noci se fakt kroutím, nevím co s tím, když ho budu brát do porodu tak budu ještě nakonec přenášet ☹