icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

janettan
18. okt 2010

@vikaki To som nevedela, že v Grécku je to až takéto zlé. Takže grécke mamičky to musia mať poriadne ťažké, lebo si písala už aj o tom, aké sú tam drahé matrace a pomôcky pre dojčiace ženy ☹ Takže my tu môžeme byť radi, že máme aspoň niečo 🙂 A odkiaľ zo Slovenska pochádzaš?

vikaki
18. okt 2010

@janettan pochadzam z okresu Prievidza=Dolne Vestenice....chcela som povodne ist rodit na kliniku,ale zislo z toho,porod tam stoji od 1600-2500 eur ...a odkial si ty?

stanulka551
18. okt 2010

@vikaki ja som mala spinalku a bolo to fajn, hned som aj maleho videla, potom je to horsie, co si neodtrpis pri porode, odtrpis potom 😉

stanulka551
18. okt 2010

Inac taka otazka mimo babatiek, uz kupujete vianocne darceky, alebo aspon rozmyslate ze co kupit? Dneska som nad tym uvazovala, ze musim asi postupne zacat nieco kupovat

vikaki
18. okt 2010

@stanulka551 to ti verim ,aj svagyna tak hovorila... 😒

vikaki
18. okt 2010

@stanulka551 nie ja este nad vianocami nerozmyslam,mam hlavu skor co mam este dokupit pre babo,aby som mala vsetko,keby daco.....inak tu mame trosku ine vianocne tradicie,vianoce az 25.12,stromcek mesiac dopredu a az do konca januara,darceky len symbolicke,zo 2 na vianoce a zo dva na novy rok...je to tu skor take vesele,nie nostalgia ako na slovenku...ja SA ALE SNAZIM DODRZAT SLOVENSKU tradiciu a robim pre vsetkych veceru 24.12 a potom na druhy den jeme u svokrovcov,darceky davam normalne pod stromcek,aby mala mala radost

stanulka551
18. okt 2010

@vikaki tu su tiez vianoce 25. ale ako aj ty aj ja budem robit 24 veceru ako u nas a 25 budeme u draheho rodinky

vikaki
18. okt 2010

@stanulka551 sak sme nejake slovacky ,nie?...musime si zachovavat tradiciu....naucila si samka po slovensky?

stanulka551
18. okt 2010

@vikaki hej snazim sa s nim co najviac rozpravat po slovensky, ale nie je to take lahke kedze partnera mam anglicana, chodi do anglickej skolky, vsade anglictina, ta mu ide lepsie ale chcem aby vedel po slovensky, tak sa stale snazim ☹

vikaki
18. okt 2010

@stanulka551 ja malej tiez od mala rozpravam po slovensky,viem ake je to tazke,tiez vsetci okolo len po grecky,okrem toho zacala teraz chodit do1.triedy....stahujem jej z netu slovenske rozpravky,aby cim viac pocula slovencinu.Snazi sa,celkom jej to ide,ale samozrejme po grecky vie lepsie....Ked sa nauci citat a pisat po grecky,narok ju zacnem ucit citat aj po slovensky,teraz sa mi to zda nevhodne,aby sa jej to v skole nepoplietlo.Inak sama sa na to pytala,ze kedy ju naucim slovensku abecedu

lavazza
18. okt 2010

@monik1 to mě říkal kolega s tou pojišťovnou, to bylo fajn, teď co se týče peněz, jde všechno dolů

lavazza
18. okt 2010

@lolelole od 35.tt

sjussi
18. okt 2010

@vikaki v lekarne nebo ve zdrave vyzive 🙂

lavazza
18. okt 2010

@janettan to asi jo, ale dlouho to nebude, berou všechno co se dá

albao
18. okt 2010

@sjussi jej, dakujem ;) Takze od 36tt, to mam este chvilu cas, ale aspon si ho napisem na zoznam, co mam kupit. A potom som niekde videla, ze asi 2x denne sa pije. Alebo si nasla nieco ine?

@stanulka551 ano, my kazdy rok nakupujeme v oktobri a dokoncujeme vianocne nakupy v novembri. Lenze tohto roku sme kvoli babatkovskym nakupom v oneskoreni, musime to rychlo dobehnut 😝 Robime to takto kvoli pohode - obchody su prazdne a my mame cas si rozmysliet co kupit, vyhybame sa casovej tiesni. A tohto roku to am vyhodu navyse - nebudem sa tlacit v tych davoch s velkym bruskom.

lolelole
18. okt 2010

@sjussi díky za link 🙂 taky se mi zdálo, že se to pije až od 36 týdne ale mám doba knihu a tam na něj upozorňují již v kapitole o 7 měsíci, tak jsem se radej poptala ještě tady
@albao s tím nástřihem máš prvadu - hodně doktoru střihá "ze zvyku" ...vlastně nevím co si o tom mám myslet, protože moje sestra je porodník a přesvědčuje mě, že nástrih je lepší než roztržení - že se lépe hojí a pod.. ale zase na druhú stranu jsem četla mnoho názoru že je to naopak 😲 čert aby se v tom vyznal - doufám, že nebudeme potřebovat ani jedno ani druhé 😀 Plánují ten maliník, dělám dřepy, pořídim epino a zkusím masírovat hráz - tak snad se to povede 😀

albao
18. okt 2010

@lolelole co je epino? Inak tiez som to pocula v oboch verziach - jedni tvrdia ze sa lepsie hoji nastrih, druhi, ze prirodzene natrhnutie 😀 Najlepsie je nenatrhnut sa, keby sa to dalo zarucit 😅

cara.m
18. okt 2010

No já si osobně myslím, že když už si má čověk vybrat 🙂 tak je lepší nástřih, je rovný a určitě se lépe bude šít. Ale mám taky v plánu koupit Epi-no, ale až na poslední chvíli, kdybych náhodou rodila předčasně, tak ať ho nemám doma na výstavku. A ještě se chci na něj zeptat doktorky. Mám strach když mám ty problémy, tak aby to nevadilo.

tetamon
18. okt 2010

@lolelole ja jsem nekde objevila, ze se da pit v celem tehu, ze by to nemelo vadit, ze je to bylinka vhodna po cele tehu, i PA jsem to slysela rikat, i kdyz jinak obecne je vsude od toho 36. tt.
Uz ho tu mam nasuseny, studovala jsem slozeni tehotenskyho caje od Apotheke, a tam malinikovy list taky je, a neni tam uvedena nejaka specifikace od kdy je ten caj v tehu vhodny, tak fakt nevim...

Ale nemuzu se porad odhodlat zkusit to lneny seminko (to se muze urco cele tehu, dokonce to pomaha proti zacpe, ale kdyz tomu rikaji vsichni tak nechutne, sliz, tak fakt nevim. Zkusim, jestl na me zabere, jak rikala jedna holcina v diskuzi kdesi, ze manzel ji poradil nerikat sliz, ale "želé" 🙂) Kdyz nic jinyho, tak je to aspon zdravy 🙂

lolelole
18. okt 2010

@tetamon asi v menším množství bude ok - fakt je to trochu i o tom kdo jak na ty bylinky reaguje ..jinak lnený semínko jsem slyšela taky ( kdysi si to dělala moje mamka proti zácpě) a asi to nebude nic moc 😠 Ja naštěstí zatím problémy s zácopou nemám - ale to bude tím že papáme hodně zeleniny a ovoce 😵
@albao mrkni na epino http://www.epino.cz/ je to takové udělátko na "nácvik" porodu -všude možně na netu je o tom spousta diskuzí - vesměs s dobrými ohlasy

tetamon
18. okt 2010

@lolelole no zacpa me netrapi, ale rada bych si "oslizla" porodni cesty, pokud to pomuze potom male "vyklouznout" ven, jak vsude rikaji 😀

sjussi
18. okt 2010

@albao taky sem videla ze se ma pit jen 2x denne 🙂

lolelole
18. okt 2010

@tetamon no až na to sebereš odvahu tak dej vedět jaký to je 😀 ja se budu ještě určitě několik dní zpamatovávat po tom cukrovkovom blivajze 🤐 Musela to být po ránu pro chudáčka prťouse pořádna energetická šupa protože to co pak vyváděl v břiše je nepopsatelný 😀 😝
Jinak co "tychýně" ? Už ji máte doma ?

vikaki
19. okt 2010

@sjussi dakujem pozriem

vikaki
19. okt 2010

@lolelole ja pijem psyllium,,je prirodny=povoleny v tehu a je dobry na vsetko mozne,aj na zapchy ,hnacky...atd http://slnieckova.sk/p/psyllium/

vikaki
19. okt 2010

@albao dakujem ,chcela som kuknut ale sa mi to neotvara,ani ked to zadam do googlu....niektore stranky nespolupracuju s greckom,uz sa mi to viackrat stalo,hlavne z you tube

vikaki
19. okt 2010

babky ja som na rizikovom koli makkemu krcku=mam ho poskodeny prisavkou pri prvom porode.....zaujalo ma to epido ,ale v mojom pripade by to asi nebolo vhodne,ze? skor ten malinak? Strasne sa bojim porodu ze sa mala zas nezmestia a budu strihat a tahat

lolelole
19. okt 2010

@vikaki ja občas dávam psyllium do těsta na koláč 🙂 je to tak zdravější a drahý to sní ani neví jak 😀

albao
19. okt 2010

@vikaki no proste len som ti chcela napisat, ze malinik je list z divokej maliny "Ostružiník maliník - Maliník obecný - Rubus idaeus". 😉 Mas to blbe s tymi odkazmi, ze ti ich neukazuje. Je to zvlastne. A to ti neukazuje niektore slovenske stranky vobec, alebo len odkazy nefunguju?
Inak ja som zistila, ze uz mam malinik doma 😀 Uplne som na to zabudla, ale mam ho medzi bylinkami.

@lolelole tak to epino si mrknem. Ta cena je zavratna, ale ktovie, ak to pomoze