Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kamusek ten pribeh je super 🙂 Ale nemyslim si, ze to bolo podmienene len tym cajom, ale brala by som to tiez. Len ci by sme sa tak rychlo stihli dopravit do nemocnice 😀
ja mavam zvíšení tlak ked idem na kontrolu, lebo vždy tam dofrčím, a stojím, lebo neni miesto na sedenie a na ukludnenie 🙂
ale čo doma si ho meram tak ho mam idealny. len mne vždy hovorí doky že v tehotenskej knižke sú iné KT ako čo si meriam....
@neposedna Ja som si kupila sypany z http://www.predajbylin.sk/malina_list/index.html Pride to sice z Hodonina, ale to mas akoby zo SR. Ale som si ista, ze aj v lekarni to zozenies 😉
@neliq no neviem,do poradne by sa malo chodit raz za mesiac a v poslednom mesiaci kazdy tyzden...ja chodim k sukromnikovi,lebo na poliklinike nemaju sono a do nemocnice to mam daleko...a vies,doktori sa tesia kazdej korunke,takze ma vola tak raz za 3 tyzdne.... 😕 ...ale som s nim spokojna,berie sice 50 euro za navstevu,ale aspon to neflaka,vzdy sa mi venuje a je pozorny.Moj gynekolog v prvom tehu bral 30 eur za navstevu,ale to odflakoval a viac sa zaujimal o ryby.....cakal ze mu nejake zakazdym donesieme...A tak ,aj ked nie sme z tych bohatych,snazime sa vzdy odlozit nejaku tu korunku,radsej zaplatim,akoby som zas mala nejake problemy s porodom ako pri prvom tehu....Vies,u nas v grecku je velmi tazke zohnat doktora,ktoremu sa da doverovat...Este aj v nemocnici si pytaju obalvocky=uplatky ,ak chces ,aby bolo o teba a babo dobre postarane...strasna korubcia 😢 ...no nastastie uz len 3 mesiace a budeme to mat za sebov...dufam ze porodime bez komplikacii a potom uz nebudeme musiet preratavat kazdy cent,aby nam vyslo na doktora
@neliq No já chodím zatím od začátku co 4.týdny! Takže tě můžu trošičku uklidnit. A myslím, že jsem někde v ordinaci četla, že od 30. tt budu chodit do 14 dnů a myslím až nějak od 38. tt už každý týden. A pak vlastně když se ti malé nenarodí v termínu, tak jezdíš do porodnice každý den na kontrolu (aspoň teda tady u nás). Takže je to fakt individální. 🙂 Hlavně klid, doktorka asi ví co dělá a kdyby ti náhodou nebylo dobře, tak ji stejně navštívíš i mimo termín kontroly ne?
Ja taky chodím jednou za měsíc, a teď zrovna mi to vyšlo tak, že nemůžu v ten den co mně objednala a tak jsme to šoupli až na 5 týdnu. Myslím, že pokud nemáš nějaké velké problémy tak je to ok 🙂 Nebojte k doktorům se ještě nachodíme v posledním měsíci až až 🙂
Jinak mám hroznú radost - objevila jsem včera tady kousek od nás pediatričku - podle webu vypadá na super ženskú, tak nás musím jít přihlásit. Nabízí první návštevu prcka po porodu i doma, což mi přijde úplně skvělý!
@vikaki Tak to tam máte skutočne veselé. To ti vôbec nezávidím, ale zas je pravda, že keby bolo treba, tak aj ja si radšej zaplatím, ako by sa malo niečo stať.
Bože holky, na pediatričku som úplne zabudla kurňa, musím začať hladať 😅
@kamusek veď hej, keby nečo, tak určite idem rovno do nemocnice. Ale zas na druhej strane ni neviem, či by som zistila, že je niečo inak, ako má byť. Nemyslím tým nejaké bolesti, ale napr. tvrdnutie bruška. Doteraz ani neviem, čo to vlastne je a neviem, či by som to spoznala. ☹ Asi som mimo, ale nemám okolo seba žiadne kamarátky ani známe, s ktorými by som sa mohla porozprávať ☹
Keď sme už pri tom, vie mi niekto napísať, ako to vlastne prebieha, to tvrdnutie bruška, alebo teda, čo si mám pod tým predstaviť?!
Já chodím taky po čtyřech týdnech. Akorát v září, když jsem měla pořád nějaký problémy, tak jsem tam byla skoro každý týden. Teď jdu příští úterý a přijde mi to strašně dlouhý. Ale mezitím jdeme v pátek ještě na 4D ultrazvuk do nemocnice, tak se moc těším, až malýho uvidím, snad se nám pěkně ukáže a budeme mít hezký fotky.
@sjussi ja jsem si ji našla na webu podle našeho bydliště a líbili se mi její webovky - má tam hezky popsané období novorozencu, očkování, kojení a tak něja jejé pohled na věc a pak jsem si ji našla na www.znamylekar.cz a měla samé kladné hodnocení od maminek 🙂 tak jen aby nás taky vzala 😉
Zkus mrknout na ty webovky - zadáš tam jekékoliv jméno doktora a najdeš komentáře od jeho pacientů..u mých doktorů to zatím vždy vyloženě sedělo
@vera1132 ahoj.... vraj pomaha pri porode.... a ja mam rada bylinkove caje, tak skusim, aspon si sprijemnim zimne dni 🙂 🙂 🙂
nasla som ho na http://www.docsimon.sk/tovar/megafyt-caj-malini... a nie ja ani nejak drahy..... tak skusim 🙂 🙂 🙂
pediater..... mam uz davno vybranu jednu pediatricku, v podstate som ku nej ako dieta chodila aj ja, je blizko od nas..... tak nemam co rozmyslat, byvame na dedine, tato je v susednej dedine, kazdy den... tak nebudem hladat niekde v meste, dalej od nas a s horsou dostupnostou 🙂 🙂 🙂 k tejto prejdem aj peso, ved dediny su v podstate spojene 🙂 🙂 🙂 a je to taka 1 km prechadzka 🙂 🙂 🙂 🙂
nasla som aj stranku www.nasilekari.sk, kde sa da podla mena najst hodnotenie.....
@ajka82 ja si pamatam ze nam deti automaticky boli priradene obvodnej detskej lekarke...takze hned po porode sme tam zacali chodit a hotovo....no,asi sa to medzicasom aj zmenilo....vsetko je modernejsie,viac lekariek,viac moznosti....ja som bola s dcerou na pehliadke a hned jak videl pediater,ze som tehotna,mi podaval cd-ecka o kojeni ,vseliake brozurky atd.....takze viacmenej sa mi ponukol sam...ale som rada,je to super dokror,38 rokov a studoval vo svedsku,takze ma skusenosti aj zo zahranicia a ma aj specializaciu na astmu a alergie
Nerada sa stazujem, ale zda sa, ze bolesti chrbta ma uz dobiehaju 😒 V praci vydrzim sediet tak 3 hodinky a potom sa uz neviem ulozit na stolicke 😖 Ale s tym asi treba ratat v tehu ...
Tak dnes som si kúpila aj ja magnézium - tablety. Včera v noci som dostala kŕč do lýtka, bolo to nepríjemné, už viem, o čom ste tu písali a dnes cez deň sa mi zdalo, že mi tuhne sval na lýtku ... Už to bude s nami asi len horšie, ale my to všetko zvládneme a vydržíme. Však? 🙂
Ahojte těhulky ,tak se hlásím z poradny. Na to bříško mi napsal magne B6. A prý čípek na 1 což nevím co znamená,ale mám odpočívat. A další poradna za 3týdny a bude velký ultrazvuk 🙂 (ted mi ultrazvuk znovu nedelal,takže kdybych nebyla na tom točení na dvd tak prcka nevidím 10týdnů !!! jako síla . Pohladte bříška a pěkný den 🙂

@neposedna ahoj , môžem sa opytať na čo je ten malinikovy caj? k čomu je dobrý?