Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Presne....aj ja som si myslela ze svoje tehotenstvo si uzijem ved je to krasne...ale zatial nic pekne mi nenosi...bojim sa o babetko...21tt som bola na amniocenteze a teraz mi povedia ze som na spicku prsta otvorena....dufam ze to dopadne dobre...musime to dotiahnut do konca...drzim palce 😉
to dufam 🙂 dakujem... 😉
@cara.m davaj si pozor,ja mam skrateny cipok uz par mesiacov,v noci sa mi sniva ze krvacam,alebo ze som predcasne porodila...normalne ma z toho hororovy strach...A tak lenco citim uz aj miernu unavu=hned zalahnem do postele a nohy hore..Svokra ma koli tomu hlupe poznamky,ze stale oddychujem,ale ja ju nepocuvam..Od zaciatku tehu som mala predtuchu ze volaco nie je v poriadku,dohodli sme sa s muzom ze pojdem rodit na slovensko,ale som mu aj povedala ze sa citim zvlastne,ze je to ine ako pri prvej tehu a ze mam stale strach o dieta,ze sa mi zle sniva a ze mam strach z cestovania...To bolo na ceste na sono...A este v ten den mi doktor bral vyter z krcka a povedal ze mam lezat,lebo krcok je makky,kratky a cely potrhany=doranany>od prisavky z prveho porodu ked mi tahali malu von...Kazdy den sa strachujem a kazdy vecer som vdacna,ze sa nic zleho nestalo...Nechcem ta strasit,ale davaj si fakt pozor,hlavne ak sa babo otoci dole hlavickou.Doktor mi povedal,ze v takom pripade budem muset len lezat a bude mi pichat denne injekcie proti predcasnemu porodu
@vikaki já vím, není to sranda 😒 já mám malého právě hlavičkou dole už dva měsíce a v to pondělí už naléhala na vchod. Takže se čekalo na výsledky a kdyby se krček zase zkrátil, asi by se začaly píchat kortikoidy na uzrání plic. Takže jsem se třepala, jak dopadne vyšetření. Naštěstí pro mě měli dobré zprávy. Mám ho taky měkký, ale nález je od pondělí stejný. V kultivaci vyšla ta bakterie a vypadá to, že je to tím. Takže doufám že doberu atb a bude to ok. Uvidím, co mi řeknou zítra na kontrole. Samozřejmě jen ležím a jsem vděčná za každý den navíc.
@kinsli no myslela sem si, že něktěrý věci co se týče naší rodiny nebudu muset řešit, že aspoň v tom těhotenství bude klid, ale ouha, je to trápení za trápením, ale co se týče naší mámy, začínám bohužel uvažovat nad tím, že moje děti neuvidí, dokud nebude se sebou něco dělat, pomalu mi začíná docházet trpělivost
jinak co se týče manželových rodičů jsem ji za moc vděčná, sem ráda, že je mám
a až prcek vyroste, tak se bojím toho, jak mu budu vysvětlovat, že k týhle babičce nechodíme, ta je zlá
@elzu tak sem dočetla dál, tak to nechápu, aby ti ve 24 letech, řekl to co řekl, co je na tom špatnýho že jsi na VŠ a čekáš dítě, kdybys nebyla plnoletá tak neřeknu
já mám ségru, která otěhotněla v 16 letech s chlapem o 12 let starším, myslela si asi, že když odejde z domu, že se něco vyřeší, v 19 se jí narodil druhý syn, dnes je jí 21 let, rozvádí se za strašných podmínek, nemá peníze, nemá kam jít a je u našich, kde je to fakt hrozný, táta naštěstí jezdí kamionem, takže pořádně ani neví co se děje doma (co máma všechno provádí) a to je šílený
ale buď ráda, že to mimčo budeš mít,protože v mém okolí je to čím dál větší problém otěhotnět, mám kamarádku, která 3xpotratila a teď nemůže přijít do jiného stavu, budou s manželem podávat žádost o adopci
:D ja som presne z Krizovian nad dudvahom...to je kusok od trnavy :D uz sa tesis co???uz aby totu bolo ze 😉
@elzu já nechápu jak někdo může odsuzovat člověka podle barvy pleti, kdyby měl tvůj taťka v rodině teď už skoro bývalého švagra tak za něj by se měl stydět, to je člověk, který má dvě děti, nedělá a ještě chce po mé ségře aby mu nechala děti v péči, protože se mu nechce makat a aby na něj platila, neplatí výživné a u soudu o děti pořád mele, aby mu ségra platila jeho dluhy, takže i mezi lidma s bílou pletí, sou pěkný parchanti, viz můj bývalý švagr
buď ráda že máš přítele takového jaký je a že se o tebe a malé postará, to je důležitý
@lavazza V pohodě, nemusíš říkat, že je zlá, prostě má jednu babičku a 2 dědečky. Dítě to fakt neřeší, pokud o ní nebudete před malou mluvit. Kačenka má babičku a pak babičku s dědečkem. a odlišuje to tak, že říká jedeme za babičkou co má vajíčka nebo co má bobíka. ( vajíčka = kinder vejce ) a bobík = pes 🙂
@lavazza Ahoj! Děkuju hrozně moc, žes mi napsala... Máš přesně pravdu! Vždycky je všechno o lidech a to, co mi tady píšeš, jsem před lety říkala i mému otci-kde mi dá tu jistotu, že s bílým chlapem budu šťastná? Jak může vědět, že nějaký úspěšný manažer či podnikatel mi nebude zahýbat, nebude mě bít nebo neodejde za mladší? Můj přítel je mojí polovinou, našli jsme se a od první chvíle víme, že spolu prostě chceme být navždy. Nemá sice plné kapsy zlaťáků, ale jeho smyslem (stejně jako mým) je pomáhat druhým lidem, jenže tohle prostě mému otci nestačí. Řekl mi už kdysi dávno, že pokud s ním zůstanu, ztratím tátu...a dodnes se toho drží... A když jsem před šesti měsíci oznamovala, že čekáme miminko, mamka byla ráda, ale táta řekl, že mám jít na potrat, že jiná alternativa neexistuje. Poslala jsem ho s tím někam! I když studuju a jsem na nich finančně závislá (při medině se vydělávat moc nedá, jen občas nějaká brigáda, a to teď už nejde vůbec), raději bych se na tu školu po čtyřech letech vykašlala, než abych se postavila proti životu. Jak říkáš, mít miminko je čím dál těžší, a navíc-co člověk vůbec může mít více, než vidět růst své dětí?
Budu na tvoji sestru i známou moc myslet, život je někdy sakra těžký! Ale přecejen-i když je nebe zatažené, za mraky se schovává sluníčko! A zákonitě jednou vyjít musí!

@kinsli bohužel, nevycházíme-když tě otec pošle na potrat a řekne ti, že se tvého života už nebude účastnit, tak to moc dobře nejde...jezdím k našim jen kvůli mamce a bráchovi...ale co už...dějou se i horší věci na světě-třeba, když se ti ze školy nevrátí dítě...takže si nemám na co stěžovat...