icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

stanulka551
29. okt 2010

@elzu
@vikaki diky no ved prave ze nechcem nanho velmi nasilu tlacit, aby nemal z toho traumu, alebo ako pisala elzu nejake ine problemi. Bolo to lepsie ked sme byvali v jednom dome so Slovakmi, byvala s nami jedna slovenska rodina, ale to bolo este predtym ked som este bola spolu so samkovym otcom. Vtedy aj ked chodil do skolky tak vedel rozlisit ten rozdiel doma slovencina, v skolke anglictina dako to bral prirodzene. Teraz ked byvame s mojim novym priatelom ktory je anglican je to horsie, lebo ja sa s nim musim rozpravat len po anglicky, on sa s malym tiez len po anglicky, s pratelovou mamou a rodinou tiez a v skole tiez. Tiez mu casto rozpravam aj aj po anglicky lebo ked sme v jednej miestnosti aj s priatelom, tak on sa ma potom stale pytal ze co si mu povedala??? a tak. Tiez mam postahovane rozpravky, dokonca take co sa len pocuvaju ako z radia ale musim povedat ze ho to moc nebavi. A problem nie je ze on nerozumie, on rozumie po slovensky, vsetko ked mu nieco vravim len mi po slovensky neodpovie. Asi sa budem musiet zacat ozaj tvarit ze mu nerozumiem aspon obcas aby bol nuteny mi to povedat v slovencine. Ale stale dufam, ze to postupne nejako pride samo a ze bude po slovensky hovorit, nemusi vediet gramatiku ani nic take ale aby sa vedel dorozumiet to je pre mna hlavne. Mozno je aj rozdiel medzi chlapcom a dievcatom lebo teda ten moj vobec nie je taky ze kde ho postavim, tak tam stoji 😀 , rad si robi co chce aj ked ja ho tiez vychovavam tak ako u nas doma, ale ten vplyv anglicky je velmi velky.

stanulka551
29. okt 2010

@sjussi no nie je to stale jednoduche a chyba rodina to je jasne. Musim sa len spolahnut na partnera ale mala som stastie na priatelovu mamu ktora je uplne perfektna velmi lubi aj mojho samka aj ked to nie je priatelovo dieta a berie ho ako svoje vnuca a na male sa tiez velmi tesi. Takze ak nieco potrebujem mozem sa obratit aj na nu, ale jasne ze doma by to bolo ine, ale nemyslim nato, kedze som sa takto rozhodla tak to nema zmysel 🙂

stanulka551
29. okt 2010

@vikaki jeeej super ja uz tiez musim vyrazit na tie nocne kosele, lebo uz musim byt nachystana, lebo nikdy nevies 😉

sjussi
29. okt 2010

@stanulka551 to verim ale jak rika moje babicka kdyz se das na vojnu,musis bojovat 🙂

sjussi
29. okt 2010

@vikaki akorat sem si ted sepisovala seznam co si musim jeste pro sebe a pro maleho koupit a uz bych to mela nachystat prece jen co kdyby...ikdyz ma jeste cas,jeden nikdy nevi 🙂

vikaki
29. okt 2010

@stanulka551 no vyzera to tak ze tvoj samko sa citi viac anglican ako slovak a za to ty nemozez...asi to bude jednoducho v dietati,ku ktoremu statu a jazyku ma vacsiu naklonnost.mas pravdu ze je to tazke hlavne ked si na to sama,vsetci dookola len anglicky.....aj u nas je to tak,nemam tu nablizku absolutne nikoho,coby sa okrem mna s malou bavil slovensky.....o to viac sa snazim ja...no mne mala nastastie spolupracuje a to je ine..Stanka ked sa ti narodi malicke,rozpravaj sa s nim len slovensky /ozaj este nevies,co to bude?/ A ak sa ti podari u 2.dietata vyvynut vztah k slovencine,urcite sa potom aj samko pripoji

vikaki
29. okt 2010

@sjussi no ved to je to.clovek nikdy nevie,kedy nas to pozenie do nemocnice,tak radsej nech mame vsetko prichystane 🙂 mne este treba zavinovacku a este jednu flasku=vacsiu,vankusiky do podprsenky,vlozky,samponik a puder

vikaki
29. okt 2010

@sjussi a zabudla som,u nas v nemocnici vyzaduju aj podlozku nepremokavu pod babo a detsky rozpustny KINDERTEE.

sjussi
29. okt 2010

@vikaki no ja toho mam jeste trochu vic,jeste nemam ani podprsenky ani sitkovane kalhotky a pak uz jen kosmetiku pro prcka,ale to muze koupit i manzel kdyz budu v porodnici 🙂

vikaki
29. okt 2010

@sjussi jaaj podprsenky musim aj ja este dokupit,zatial som kupila len jednu podla aktualnej velkosti.....to dokupim neskor podla toho jak sa mi prsia zvacsia...v najhorsom pripade mam zopar novych sportovych,do tych sa zmestia vsetky velkosti,keby daco nejak mimo terminu......a nohavicky som uz kupila,ale nie sietkovane,uplne normalne bavlnene=mam v ciernom a bezovom a aj niekolko takych elastickych....ciernych....Tu nevyzaduju nejake special

sjussi
29. okt 2010

@vikaki no u nas prave chteji ty sitkovane...co to je ten kindertee??

vikaki
29. okt 2010

@sjussi to je detsky cajik=tak sa vola.je nemecky ale da sa kupit bezne v lekarnach,taky specialny pre babatka s harmancekom proti bolestiam bruska

sjussi
29. okt 2010

@vikaki aha.tak ten asi necham na manzelovi az se prcek narodi pokud to nebudou v porodce vyzadovat abych ho mela🙂

sjussi
29. okt 2010

do jake tasky si budete balit veci do porodky...obavam se ze nic lepsiho jak cestovku nemam 😀 😀

cara.m
29. okt 2010

@sjussi Normálně do cestovní, všechny holky co přišly rodit do porodky, jak jsem tam ležela měly cestovní tašku 😉

jerryjanka
29. okt 2010

ahojte
k tomu baleniu - odhliadnuc od toho že ja chora hlava som už zbalena 😀
tak ja mam dve tašky a dosť to tak aj byva ked teda nemate nejak extra velku cestovku - tak ja mam menšiu tak mam jednu pre seba a ruksak a tam mam veci pre mimi - plienky, utierky a tak

sjussi
29. okt 2010

@cara.m uff tak to se mi ulevilo,nechtela bych tam delat blbce 😀 😀

hehe sepisuju si seznam co za kosmetiku pro mimi a pro sebe a porad pripisuju a vymyslim co sem jeste zapomela a rikam si aby mi neco nechybelo,ale to hlavni snad mam na seznamu 🙂

vikaki
29. okt 2010

@sjussi ja mam namoje veci cestovnu a na babatkovske veci jednu taku skladanu roztahovaciu tasku...ked sa rozlozi je z nej stvorec=je to prakticke,lebo sa tam vecicky pekne zmestia bez pokrcenia.....ale pri malej som mala tiez dve mensie cestovne

sjussi
29. okt 2010

@jerryjanka ja kdybych uz vse mela nakoupene tak ji mam taky sbalenou 😀 jde tu jen o to ze jeste plno veci nemam 🙂

vikaki
29. okt 2010

@sjussi ja si pamatam ze odomna v nemocnici ziadali antisepticky sprchovy gel na intimnu hygienu,ten mi potom manzel utekal dokupit

vikaki
29. okt 2010

@sjussi ja uz to mam tiez ciastocne pobalene,uz len dokladam co prikupujem

vikaki
29. okt 2010

@cara.m ako si dopadla na tej kontrole?

sjussi
29. okt 2010

@vikaki no ja se umyvam normalne intim gelem¨protoze mi ho dr doporucovala tak ten mam ale jestli je antisepticky to si musim precist....no jo ale ono je to francouzky jenom 😀

cara.m
29. okt 2010

@vikaki dneska dobře 🙂 čípek se zatím od pondělí nezkrátil 🙂 monitor taky ok 🙂 Na další kontrolu jdu zase v pátek, domluvily jsme se, že se začnu pomalu pohybovat po bytě a uvidíme, co na to děloha 🙂

vikaki
29. okt 2010

@cara.m tak super ze to je dobre....drzim palce 😉

cara.m
29. okt 2010

Já si říkám, že si podprsenku do porodnice vezmu jen jednu a pak si dokoupím až doma podle velikosti 😀 Co si do tašky všechno balíte? Já ji asi pomalu začnu balit, protože u mě fakt nevím, kdy tam pojedu 😒 Takže vložky do podprsenky, síťované kalhotky (kolik ?), vložky (kolik balíků ?), krém na opruzeniny a ještě něco z toho co potřebujeme k porodu? Nepočítám tam klasické věci co si balím když jedu do nemocnice normálně - nerodit 🙂

cara.m
29. okt 2010

@vikaki Děkuji moc snad to aspoň do prosince vydrží. I když na každé kontrole bude ve mě malá dušička, to je jasné.

vikaki
29. okt 2010

@cara.m ja neviem co ziadaju u vas,u nas je to inak,trba mi=nocne kosele=asi 3-4 s gombikmi vpredu na kojenie,zupan,nohavicky asi 5 ks,papuce,gumene papucky do sprchy,uteraky,hyg.potreby=kefka,pasta,hreben,sampon,spr.gel-antisepticky intim,vlozky=maxi=tena lady alebo ina znacka=ako u senilnych,podprsenky aspon 2,vlozky do podprsenky......ja som potrebovala aj balzam na vlasy lebo sa mi pocas porodu zachomlili vlasy a nemohla som ich odchomlit...aj fen sa zide......pre babo=kosielky,dupacky ,svetriky,ponozky,tenke rukavicky,tenka capicka,plienky,flasticky 2 =malu na caj,velku na mlieko=keby si mlieko nemala,dudka,uteraky,sampo,puder,olejcek,dezinfekcny prestriedok na pupok,kefku na vlasky,gum.podlozku do postielky,zavinovacku,deku,hrube veci na cestu domov,capica,detsky cajik.zvlhcene detske obrusky,podbradniky,prestieradlo do postielky,vatove spalku na cistenie usiek....zatial ma viac nenapada,ak si spomeniem,dopisem

cara.m
29. okt 2010

@vikaki Tý jjo u Vás toho chtějí tolik? To já teď koukala na mou porodnici a je tam toto http://www.fno.cz/porodnicko-gynekologicka-klin...
košilky tam dostaneme, tu jsem měla i teď, jen ten župan. Ale oblečení pro miminko až na cestu domů.