icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vera1132
2. nov 2010

@cara.m tak to je dobre, si aspon v domacom prostredí. ved to dobre dopadne.

cara.m
2. nov 2010

@vera1132 doufám, že jo, musí 🙂 S malým jsme se domluvili, že v bříšku počká min. do prosince 🙂

vera1132
2. nov 2010

no ved to, treba snim vyjednavať 🙂
@cara.m

cara.m
2. nov 2010

@vera1132 jo jo 😀

tereza79
2. nov 2010

@vikaki na to si treba zvykať,rómovia žili a žijú v tom že sú zákonom chránení a podľa toho sa aj správajú.Tam nejde o rasizmus,ale v tomto štáte to hraničí s diskrimináciou bielych,nie čiernych. 🙄 a nikto z nás s tým nedokáže nič spraviť,mala si sa jej spýtať kam sa ponáhľa,či do roboty 😀

tereza79
2. nov 2010

@stanulka551 čím je dieťatko väčšie tým má menej miesta na pohyb tak sa menej hýbe je to normálne,stačí keď ho cítiš je nepodstatné ako silno kope ale či áno,neboj sa...

stanulka551
2. nov 2010

@vera1132 ja periem priebezne ked nieco kupim alebo dostanem operiem ozehlim a odlozim

stanulka551
2. nov 2010

diky za radu a podporu, dnes uz je male zase vo forme, sice to nie su take kopance ako predtym, ze ma az vystieralo ked ma koplo, ale hybe sa od rana poriadne 🙂

tereza79
2. nov 2010

ja som kupovala kupovala a hádzala všetko na jednu kopu,prať som sa to rozhodla aj preto aby som to poukladala a poriadne sa pozrela čo ešte potrebujem,ale vyzerá to tak že nič,teda ešte namám vaničku ale to ma neštve. 😀

vikaki
2. nov 2010

@tereza79 vies,mna nenastvala jej farba,je mi jedno akej je rasy,skor ma vytocil jej postoj na vec...ved aj ja som tu v podstate cudzinka,v grecku je strasne vela bulharov,albancov,ciganov,egyptanov,iracancov a aj rusov...takze uz sa pomali ani neorientujem ked niekoho stretnem...Na cestach vidim pomali viec bulharskych ako greckych SPZ-iek az mam niekedy pocit ze som namiesto v grecku,v bulharsku..Inak ma stve jedna vec....Ja mam totiz auto so slovenskymi SPZ-kami=cize je tam znacka=SK a tu si vsetci myslia ze to znamena=SKOPIA=macedonia.Greci sa s macedoncami neznasaju koli nejakym pozemkom ukradnutym,a tak vzdy ked vidia moje auto,najradsej by ho opluli,ze aha=SKOPIE

vikaki
2. nov 2010

@tereza79 kukam ze ty uz mas velkeho syna,ako prezivas tehotenstvo teraz po tolkych rokoch?

vikaki
2. nov 2010

:-@tereza79 jeeej a to teraz kukam,ze vy budete mat doma Matka a Kubka 😀

vera1132
2. nov 2010

@stanulka551 miminkovské vecičky perieš zvlasť od dospelackych?

stanulka551
2. nov 2010

@vera1132 nie vsetko spolu

aninulka
2. nov 2010

@misha8 ahoj. ja mam tiez najblizsie do ruzinova, no pocula som nan aj pozitivne aj negativne ohlasy. este zvazujem aj antolsku, na tu som zas pocula len same pozitiva. asi to vyriesim tak, ze sa pojdem osobne pozriet do oboch a potom sa definitvne rozhodnem. 🙂

vera1132
2. nov 2010

@stanulka551 ja mam v plane aspon rok prať zvlášť malého vecičky, a po niakom čase prať všetko naraz. 😉

tereza79
2. nov 2010

@vikaki v pohode,cítim sa dobre akurát mám teraz viac tehu kíl ako predtým ale nevadí zhodím,netrápim sa tým,teda hej ale len trošku. 😀

tereza79
2. nov 2010

@vikaki veru Maťka a Kubka už len ovečky nám chýbajú na dvore

andykruspe67
2. nov 2010

Ahojte, vcera sme doskladali vstavanu skrinu, dnes som tam dala malemu vecicky, obed navareny, takze uz len odpocivam,bo ma teraz bolia krize. hlavne, ze malinky uz ma izbu hotovu.🙂 😎

luuca1
2. nov 2010

ahojte baby počujte od januára by čerství rodičia mali poberať materskú 60% a o 6 týždňov dlhšie, myslíte že to platí aj pre tie ktoré idú už od decembra na mateskú??alebo sa to týka opäť len tých ktoré pôjdu na materskú od januára??? som z toho debo..... to by ma nahnevalo keby nás to minulo, tie ktoré sme začiatok poorodu január....

vera1132
2. nov 2010

@luuca1 to by bola iná sranda, ale mne sa zdá že aj my do toho spadame. treba zistiť na socialke.

kvetinka211
2. nov 2010

@vera1132 @luuca1 no podla mna by teda bolo fer, kebyze sa nas to tyka, kedze sa nas zail tyka znizenie rodicovskeho prispevku 😒 Na socialke este nic nebudu vediet, teraz je to na poslancoch, ci nezabudnu na takyto "detail", kedze sa to bude riesit v novele zak. o soc. poisteni koncom novembra v parlamente. Budu to len narychlo doplnat pozmenujucimi navrhmi, takze je velke riziko, ze sa na nas co sice rodime v januari, ale nastupujeme na MD v decembri jednoducho vykaslu ... chcelo by to nejako na nas upozornit

vera1132
2. nov 2010

@kvetinka211 ano, máš pravdu. nechajme sa prekvapiť, ale ved ked sa nam detúrence narodia v januári, a ked pojdeme požiadať o ten rodičovsky príspevok k prvému babu tak by sa mohlo aj požiadať o zvišenie alebo ak to schvalia tak niak na to reagovať, ne?

luuca1
2. nov 2010

@kvetinka211 nooo ale ako na to upozorniť??? Ved mám pocit že zatiaľ robia všetko proti tomu aby mamičky v januári mohli vyžiť z toho mála.....

kvetinka211
2. nov 2010

@vera1132 no oni su to 3 uplne odlisne veci (materska, rodicovsky prispevok, prispevok pri narodeni dietata+priplatok k nemu) ... Na matersku nastupujeme v decembri, cize zalezi od toho, ako budu v zakone zadefinovane prechodne ustanovenia (ci bude rozhodujuci datum porodu alebo datum nastupu na matersku). Socialna poistovna musi ist podla platnych zakonov, cize ak nam to teraz pobabru v zakone, viac si uz nepomozeme. Rodicovsky prispevok je uz viac menej isty, ze ked my pojdeme na rodicovsku dovolenku (po skonceni materskej, niekedy v lete), budeme mat uz ten nizsi 190 eurovy. Jednorazovy prispevok pri narodeni dietata s priplatkom nastastie ostal v povodnej vyske. Teraz by to chcelo aby bol nejaky poslanec taky mily, a navrhol ze sa materska zvysi/predlzi vsetkym mamickam alebo aspon tym, co sa deti narodia v januari.

vera1132
2. nov 2010

@kvetinka211 bude to zaujímave. a január je taký "blbí " mesiac čo všetko chcú nové zakony.... no nechame sa prekvapiť dobre alebo zle. Ale s januárovkami to nevizerá asi dobre. 😒

kvetinka211
2. nov 2010

@vera1132 no ja dufam, ze to fakt poriesia ... tu sa o tom pise detailnejsie: http://peniaze.pravda.sk/vyssie-materske-ma-byt...
Vraj "Ako to však bude s matkami, ktoré majú termín nástupu na materskú dovolenku posledné decembrové dni tohto roku? Bude sa na ne vzťahovať ešte stará alebo už nová legislatíva? "K finálnej podobe zmien v zákone je zatiaľ predčasné sa vyjadrovať. Dajú sa však očakávať nejaké prechodné ustanovenia, ktoré by sa týmto mali zaoberať," vysvetľuje Andrea Devanová z mediálneho odboru ministerstva práce." Ja tie prechodne ustanovenia fakt ocakavam tak dufam ze nebudu trapne setrit nespravodlivostou na 3-4 tisic rodinach ....

luuca1
2. nov 2010

babyb ked mám termín pôrodu 17.1.2010 a na materskú nastupujem od 6 decembra 2010 z ktorého roka sa mi bude materská počítať??? 2009 alebo 2010.

kvetinka211
2. nov 2010

@luuca1 ak si zamestana v trvalom pracovnom pomere na tom istom mieste ako v predchadzajucom roku, tak z 2009. Ak si na to miesto nastupila az v tomto roku, tak z 2010. Ak s platis dobrovolne poistenie, tak to sa rata z posledneho dobrovolneho poistenia.

luuca1
2. nov 2010

@kvetinka211 nie vo firme pracujem od 2005 takže dostanem materskú za 2009 hej?? lebo som tu začala stresovať lebo niekto tu napísal že to zavisí od termínu pôrodu a rten mám naplánovaný na 2011...... 🙂