Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vikaki na to si treba zvykať,rómovia žili a žijú v tom že sú zákonom chránení a podľa toho sa aj správajú.Tam nejde o rasizmus,ale v tomto štáte to hraničí s diskrimináciou bielych,nie čiernych. 🙄 a nikto z nás s tým nedokáže nič spraviť,mala si sa jej spýtať kam sa ponáhľa,či do roboty 😀
@stanulka551 čím je dieťatko väčšie tým má menej miesta na pohyb tak sa menej hýbe je to normálne,stačí keď ho cítiš je nepodstatné ako silno kope ale či áno,neboj sa...
@vera1132 ja periem priebezne ked nieco kupim alebo dostanem operiem ozehlim a odlozim
diky za radu a podporu, dnes uz je male zase vo forme, sice to nie su take kopance ako predtym, ze ma az vystieralo ked ma koplo, ale hybe sa od rana poriadne 🙂
ja som kupovala kupovala a hádzala všetko na jednu kopu,prať som sa to rozhodla aj preto aby som to poukladala a poriadne sa pozrela čo ešte potrebujem,ale vyzerá to tak že nič,teda ešte namám vaničku ale to ma neštve. 😀
@tereza79 vies,mna nenastvala jej farba,je mi jedno akej je rasy,skor ma vytocil jej postoj na vec...ved aj ja som tu v podstate cudzinka,v grecku je strasne vela bulharov,albancov,ciganov,egyptanov,iracancov a aj rusov...takze uz sa pomali ani neorientujem ked niekoho stretnem...Na cestach vidim pomali viec bulharskych ako greckych SPZ-iek az mam niekedy pocit ze som namiesto v grecku,v bulharsku..Inak ma stve jedna vec....Ja mam totiz auto so slovenskymi SPZ-kami=cize je tam znacka=SK a tu si vsetci myslia ze to znamena=SKOPIA=macedonia.Greci sa s macedoncami neznasaju koli nejakym pozemkom ukradnutym,a tak vzdy ked vidia moje auto,najradsej by ho opluli,ze aha=SKOPIE
@stanulka551 miminkovské vecičky perieš zvlasť od dospelackych?
@vera1132 nie vsetko spolu
@stanulka551 ja mam v plane aspon rok prať zvlášť malého vecičky, a po niakom čase prať všetko naraz. 😉
Ahojte, vcera sme doskladali vstavanu skrinu, dnes som tam dala malemu vecicky, obed navareny, takze uz len odpocivam,bo ma teraz bolia krize. hlavne, ze malinky uz ma izbu hotovu.🙂 😎
ahojte baby počujte od januára by čerství rodičia mali poberať materskú 60% a o 6 týždňov dlhšie, myslíte že to platí aj pre tie ktoré idú už od decembra na mateskú??alebo sa to týka opäť len tých ktoré pôjdu na materskú od januára??? som z toho debo..... to by ma nahnevalo keby nás to minulo, tie ktoré sme začiatok poorodu január....
@vera1132 @luuca1 no podla mna by teda bolo fer, kebyze sa nas to tyka, kedze sa nas zail tyka znizenie rodicovskeho prispevku 😒 Na socialke este nic nebudu vediet, teraz je to na poslancoch, ci nezabudnu na takyto "detail", kedze sa to bude riesit v novele zak. o soc. poisteni koncom novembra v parlamente. Budu to len narychlo doplnat pozmenujucimi navrhmi, takze je velke riziko, ze sa na nas co sice rodime v januari, ale nastupujeme na MD v decembri jednoducho vykaslu ... chcelo by to nejako na nas upozornit
@kvetinka211 ano, máš pravdu. nechajme sa prekvapiť, ale ved ked sa nam detúrence narodia v januári, a ked pojdeme požiadať o ten rodičovsky príspevok k prvému babu tak by sa mohlo aj požiadať o zvišenie alebo ak to schvalia tak niak na to reagovať, ne?
@kvetinka211 nooo ale ako na to upozorniť??? Ved mám pocit že zatiaľ robia všetko proti tomu aby mamičky v januári mohli vyžiť z toho mála.....
@vera1132 no oni su to 3 uplne odlisne veci (materska, rodicovsky prispevok, prispevok pri narodeni dietata+priplatok k nemu) ... Na matersku nastupujeme v decembri, cize zalezi od toho, ako budu v zakone zadefinovane prechodne ustanovenia (ci bude rozhodujuci datum porodu alebo datum nastupu na matersku). Socialna poistovna musi ist podla platnych zakonov, cize ak nam to teraz pobabru v zakone, viac si uz nepomozeme. Rodicovsky prispevok je uz viac menej isty, ze ked my pojdeme na rodicovsku dovolenku (po skonceni materskej, niekedy v lete), budeme mat uz ten nizsi 190 eurovy. Jednorazovy prispevok pri narodeni dietata s priplatkom nastastie ostal v povodnej vyske. Teraz by to chcelo aby bol nejaky poslanec taky mily, a navrhol ze sa materska zvysi/predlzi vsetkym mamickam alebo aspon tym, co sa deti narodia v januari.
@kvetinka211 bude to zaujímave. a január je taký "blbí " mesiac čo všetko chcú nové zakony.... no nechame sa prekvapiť dobre alebo zle. Ale s januárovkami to nevizerá asi dobre. 😒
@vera1132 no ja dufam, ze to fakt poriesia ... tu sa o tom pise detailnejsie: http://peniaze.pravda.sk/vyssie-materske-ma-byt...
Vraj "Ako to však bude s matkami, ktoré majú termín nástupu na materskú dovolenku posledné decembrové dni tohto roku? Bude sa na ne vzťahovať ešte stará alebo už nová legislatíva? "K finálnej podobe zmien v zákone je zatiaľ predčasné sa vyjadrovať. Dajú sa však očakávať nejaké prechodné ustanovenia, ktoré by sa týmto mali zaoberať," vysvetľuje Andrea Devanová z mediálneho odboru ministerstva práce." Ja tie prechodne ustanovenia fakt ocakavam tak dufam ze nebudu trapne setrit nespravodlivostou na 3-4 tisic rodinach ....
babyb ked mám termín pôrodu 17.1.2010 a na materskú nastupujem od 6 decembra 2010 z ktorého roka sa mi bude materská počítať??? 2009 alebo 2010.
@luuca1 ak si zamestana v trvalom pracovnom pomere na tom istom mieste ako v predchadzajucom roku, tak z 2009. Ak si na to miesto nastupila az v tomto roku, tak z 2010. Ak s platis dobrovolne poistenie, tak to sa rata z posledneho dobrovolneho poistenia.
@kvetinka211 nie vo firme pracujem od 2005 takže dostanem materskú za 2009 hej?? lebo som tu začala stresovať lebo niekto tu napísal že to zavisí od termínu pôrodu a rten mám naplánovaný na 2011...... 🙂

@cara.m tak to je dobre, si aspon v domacom prostredí. ved to dobre dopadne.