icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
8. nov 2010

☹ ale drzim ti palceky,,,mozno sa ti to po porode aj zlepsi.....Emulka ta obdari laskou a nehou..... 😉 a mozno to bude mat na teba terapeuticke ucinky

stanulka551
8. nov 2010

@tereza79 to je super ze si prestala fajcit, tu v Anglicku su mamicky take, ze urcite neprestanu ak uz fajcia. My tu mame tehotensku 'knizku' vo formate A4 a tie su tam strany venovane mamickam co sa snazia prestat fajcit a tam si robia zaznam ze kolko vela fajcia 🙂. ale aj tak vela mamiciek s bruskami fajci. Ja som bola tiez fajciar pred prvym tehotenstvom, ale tiez som prestala a uz nefajcim, som rada.

stanulka551
8. nov 2010

@luuca1 viem ze to mas tazke, aj my ostatne co nemame taky problem ako ty uz mame toho plne zuby a kazda by sme uz radsej to babo mala pri sebe. Neboj uz to nebude dlho trvat a budes mat aj ty to svoje pri sebe. Vidis ja ani nemam taky problem ako ty a casto mam depkove stavy hlavne tiez ked som sama, tiez nie som velmi rada byt sama. Drzkaj sa

vikaki
8. nov 2010

@stanulka551 ja nefajcim uz asi 4 roky..inak aj pocas prveho tehu som mala rok pauzu,takze som hrda,ze som to vtedy tak zrazu=zo dna na den dokazala ...Hned jak som sa dozvedela ze som tehotna=to bola moja vtedy posledna cigareta....Potom,jak mi skoncilo mliecko som ja truuubka zas zacala,som sa bala ze neschudnem nabrate kila.....aaale aj tak som ich neschudla...Ale teraz som stastna prestastna ze mam ten sprosty navyk za sebov....Inak dobre ze chlapi nie su tehotni,to by urcite vacsina z nich neprestala fajcit,su psychicky labilnejsi ako zeny...to sa len tak hraju na frajerov a pritom ani fajcit sa nevedia odnaucit=nemaju pevnu volu a len sa hraju na silnych

stanulka551
8. nov 2010

@vikaki ja milujem kavu, strasne mi chuti, teraz pijem len bezkofejnovu tak dve za den, ale milujem ked v kaviarni urobia taku uzasnu, nejake latte alebo cappucino s penou

vikaki
8. nov 2010

@stanulka551 mnaaam a este taku angeliku s vajecnym likerom a slahackou vo vysokom sklenenom pohari

luuca1
8. nov 2010

@stanulka551 budem sa snažiť ale je to ťažké pre mňa.... že si to nemôžem užívať lebo okrem týcgh stavov sa cítim fajn aj ked ma bolí hrozne chrbát je to stále pre mňa menej ako ked mám mať záchvaty úzkosti...

ellahop
8. nov 2010

@luuca1 ahoj, nechcem byt nejaka mudra, ale v skole sme sa ucili ze panicke stavy a uzkosti sa nemaju liecit iba liekmi, ale skor sa ma ist za pricinou.... nieco sa niekde muselo stat, nieco si musela zazit, co ti psychika nespracovala. a vraj preto pri takejto poruche treba kombinovat lieky s psychoterapiou, jednoducho musi sa prist na to ze co to spustilo...

ellahop
8. nov 2010

@tereza79 no 5 kav za den to by som mu asi neurobila... 🙂

kinsli
8. nov 2010

@neliq 1840g je fakt hodně ☹ Kačenka měla na 30tt 1539g a na 37+3 už měla 4000g ( porodní )
určitě Ti dám ve středu vědět. v 24tt byl asi o 9 dní starší a na 27tt už o víc než než 14 dní.

tereza79
8. nov 2010

@ellahop preboha to ti ani nekážem,ja som len poukázala na moju skúsenosť,je to ťažko,niektoré bábätko by strovilo aj klince inému škodí všetko,no čo už,každé bruško je iné 😀 😅

romik123
8. nov 2010

Děkuji všem za uklidnění jsem po návratu z kontroly a výsledek přetažená svalstvo už nezvládá jak ty bolesti na konci páteře tak toto bodáni v podbřišku svalstvo už nemůže mám prý vysadit 3 psi 2 děti domácnost manžel je na mě moc.Mám si uvařit čajíček hodit nohy nahoru a ležet,nebo mě příště už domu nepustí a pomažu do nemocnice tam mě sestřičky ohlídají abych ležela ☹ Jinak mimišek je ok hlavičkou dole mává vesele ručičkami a váha 1580 g takže mám být v klidu

misha8
8. nov 2010

@renatka100 ahoj budeš rodiť v ružinove??

janettan
8. nov 2010

@blondi2 ja neviem, či ju potrebujeme všetci, ja som si tú kolonku v teh. preukaze už dávno všimla a keď som bola u dr na kontrole v 28. týždni, tak mi povedala, že si tam mám zájsť... možno je to individuálne aj od lekára, či ťa tam pošle

janettan
8. nov 2010

@vikaki akonáhle mne vyšiel pozitívny tehotenský test, tak som úplne prestala piť kávu, pritom ju mám veľmi rada. Najmä s cukrom a mliekom 🙂 Určite sa k nej vrátim, ale teraz mi vôbec nechýba ... Na nejakých stránkach som čítala, že v prvých týždňoch tehotenstva je škodlivá ....

neliq
8. nov 2010

@blondi2 no to už mal teda dosť, aspon ked porovnávam, čo píšu ostatné holky, takže môžeš byť kludná 🙂 svokra sa mýli.

@luuca1 ja periem vecičky pre malého v Persile sensitive, mal by byť vraj jemnejší ako normálny prášok.
A nemyslím si, že by to malo byť málo, ved by ťa na to na UTZ upozornili, keby je príliš malá. To mne hneď doktor po UTZ povedal, že drobec je väčší ako je normálne 🙂

misag23
8. nov 2010

@romik123 Tak to máme stejné, taky mě dnes doktorka na kontrole strašila, že pokud se to nezlepší, tak si mě tam příště nechá. Zvýšila mi magnesium na maximální dávku (4x2 tablety) a zítra jdu ještě na natočení do nemocnice.
Teda chápu že 2 děti + 3 psi jsou na tebe moc. Já mám zatím jen toho manžela 😀

romik123
8. nov 2010

@misag23 já si říkám že kdyby to bylo vážné tak mě nepustí už dnes , ale prý to je naše domluva že doma lehnu tak se budu snažit do nem.nechci za nic na světě ☹ Taky to mám na max. i ten hořčík už 3 x denně.Ale já si nepřipadám že by toho bylo moc 🙂 já bych radši něco dělala proto že to sezení mě přijde kolikrát horší prý si mám uvědomit že mám v bříšku o 1580 g více a nepočítá to okolo

luuca1
8. nov 2010

@ellahop ja momentálne lieky neberiem ale k psychologičke chodím ale zatiaľ sme na to neprišli že čo mi to spustilo.... a to rozoberáme všetko

neliq
8. nov 2010

@kinsli fúha no keby to takto pokračuje u mňa, ako u tvojej Kačenky, tak pri pôrode bude mať drobec tak 4,5 kila 😀

vikaki
8. nov 2010

@neliq podla mna to je s tymi praskami na pranie trosku prehnane.....ze musia byt special pre babatka...ja sa priznam,ze pri prvom dietati som tiez prvych 5 mesiacov prala s babatkovskym praskom a vsetky bebe vecicky zvlast od ostatneho pradla,ale to bolo len preto,ze sme v rodine sami alergici,takze som sa bala,ci aj male nebude alergicky reagovat...ale v pohode.Teraz pri druhom babu,skusim prat aj s normalnym arielom...ak uvidim nejake zle reakcie,az potom prejdem na bebe praci prasok...No lebo u nas su tie veeeeelmi drahe

neliq
8. nov 2010

@vikaki tak tu na sk stál ten sensitive persil uplne rovnako ako obyčajný tekutý, takže mi to tak neprišlo, možno to je prehnané, ale tiež sa bojím tých alergických reakcií, kedže ja mám alergiu asi na všetko ☹

vikaki
8. nov 2010

@neliq ja som sa na zaciatku tiez velmi bala ze budem mat velke babo,a modlila som sa aby nebol chlapec=lebo ten by bol pravdepodobne este vacsi ako moja prva dcera.Mam strasny strach z toho,ze sa mi dieta zas nezmesti cez porodne cesty.A tu dokrori veeelmi radi pouzivaju v takych pripadoch prisavku .A to ja uz v ziadnom,ale v ziadnom pripade nechcem....bola to hroza hrozuuuuuuuuca 🙄 Uz nikdy viac to nechcem zazit 😒 Skodi to aj dietatu aj matke,,,radsej cisarsky a naisto.....Ale zatial to vyzera ze nase 2.babo bude mat aspon par gramikov menej ako 1.dcera a ak to je pravda,som stastny clovek...Lenze moc sa na to nespolieham...Lebo su to zatial vsetko len orientacne cisla,nesedi to presne,rozdielny doktor,rozdielne meranie,rozdielne hodnoty.....Pri dcere tiez vyzeralo vsetko ok na prirodzeny porod,no az pri porode sa ukazalo aka velka je v skutocnosti,ako sa dokaze panva otvorit atd...Nas doktor nam tvrdil,ze budeme mat velke dieta,druhy mi povedal ze sa narodi mensie ako moja prva dcera.....Iste je len,ze bude vysoke.....ale kolko tuku sa na nom ulozi pocas dalsich 2-och mesiacov sa da tazko presne vyratat

vikaki
8. nov 2010

@neliq u nas pesil nepredavaju...skoda .....a tak...kupujem ariel,hlavne ked je v akcii=77 odmeriek=14 euro,normalne stoji 18 eur.,ale aspon mi vypere pekne dobiela tie pracovne manzelove veci....Z detskych u nas dostat len Proderm=9 odmeriek =5 euro,a to je teda riadne drahe podlamna.....

misag23
8. nov 2010

@romik123 Taky se teď snažím co nejvíce odpočívat, ono ani nic moc jiného dělat nejde. Když jsem delší dobu na nohách, tak mi právě tvrdne břicho a chytají mě křeče.

albao
8. nov 2010

@vikaki aj ja periem v beznom persile a davam 2 razy plachat. Nie sme alergici, a navyse viac doverujem cistej vode a viacej plachaniam ako takzvanym jemnejsim praskom. Ja som hrozny skeptik na chemiu.

@luuca1 inak taka blbost. Nemozes mat malo vitaminu D? Vraj vacsina nasej populacie ho ma nedostatok a preto aj na jar vznikaju caste depresie, lebo to uz po zime nema skoro nik vitamin D. U mna to teda rozhodne funguje, ja som bez slniecka smutna a spustnuta a to ani neviem pricinu. 😒

renatka100
8. nov 2010

@misha8 nie na Antolskej, tam sme nasli porodnika znameho takze to rozhodlo. Ale Ruzinov je vraj tiez ok.

renatka100
8. nov 2010

@neliq ja pouzivam znacku Frosch - je na prirodnej baze, robia tekuty prasok, avivaz, cistiace prostriedky atd, maju to aj v DM drogerii. My sme totiz obaja s muzom silni alergici na kremy, prasky atd, takze predpokladam, ze aj nase babo bude.

stanulka551
8. nov 2010

ja som prala pre Samka v normalnom prasku od zaciatku a vobec ani nie zvlast, asi mam stastie ze nemal ziadnu reakciu, teraz skusim tiez tak, a ak by sa nieco crtalo tak potom by som to riesila. Je mozne ze niektore babatka su alergicke uz od malicka, ale ak nie, tak to podla mna netreba priliz prehanat, dieta si musi vytvorit imunitu.

lavazza
8. nov 2010

Ahoj, tak já sem přibrala 8.5kg. Někdy přiberu rovný kilo za týden a někdy třeba jen 20deka.
Dneska sme zas měli cvičení, bylo to fajn, přiští týden už nastupuju do pokročilejších.
Při příchodu domů sem se nestačila divit. Manžel vybíral fusak na netu.Byla sem mile překvapená. Sem se ptala co ho to popadlo a on na to, že fusak určitě potřebujem.