icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

pastelka99
10. nov 2010

Je tu nejaká budúca mamička z Lučenca, ktorá očakáva príchod bábätka v Januári 2011??? 🙂

zanin
10. nov 2010

@kinsli uff tak to je uz naozaj dobra vaha. Ale zvykne sa to aj zastavit. Mozno mal teraz len taky rastovy spurt. Ale asi by som sa tiez bala a dohodla si cisarsky.

kinsli
10. nov 2010

@zanin on už od cca 24tt přestával odpovídat, ale tohe jsem fakt nečekala. Dcera měla 1539g tak u něho jsem počítala 1750g. Ale rozhodně ne 2110g a to já teď ani nijak moc nepřibrala. Za poslední měsíc 700g a to ještě jsem se vážila ráno před WC a pak jsem měla 3x pořádný břichobol 🙂 takže mám fakt tak 500g. to dítě přibralo mnohem víc. No jsem z toho fakt špatná. Chtěla jsem fotku na ní není nic moc vidět, možná tím lépe, to musí být jak zápasník sumo 😀 Myslím, že se nemusím bát, že by jsme potřebovali vel. 56

vikaki
10. nov 2010

@kinsli ...JA TI uplne rozumiem a sucitim s tebov.......to je moj najvacsi strach ☹ .....a tazko sa stym v tehotenstve clovek vysporiada,lebo to mas potom az do konca neustaly strach.....Ak mozes,dohodni sa s lekarom,hadam ti nakoniec povoli ten cisarak....Mne male naposledy merali v 24.tt na velkom sone,zatial cakam na najblizsie meranie 18.11.,ale doktor mi hrozil prirodzenym porodom....sak ja nemam nic proti,keby som sa nebala ze babo bude zas velke....Uz zo strachu ze babo nadmerne narastie ani ziadne tuky a sladkosti nejem,cukor nahradzam ovocim

kinsli
10. nov 2010

@zanin koukala jsem, že vážíte jako měla Kačenka 🙂 A čekáte holčičku nebo chlapečka???

vikaki
10. nov 2010

@kinsli a to som sa rano lutovala,ze sa bojim porodu...no,ako vidim u teba je to ovela horsie....nastastie necakam chlapceka ale dievcatko,tam aspon mozem ratat s mensou hmotnostou......A tvoja mala kolko vazila pri porode? Porodila si prirodzene?

renatka100
10. nov 2010

@kinsli jaj a ja som sa bala ze moja s 1530 g je vela 😲 . Kinsli hlavne ze je zdravy...

kinsli
10. nov 2010

@vikaki ale já taky nijak moc nejím, prostě normálně. Ale po tom co jsem se vrátila z UZ jsem si dala oběd na dezertní talíř 🙂 V pátek se snad nějak dohodnu v nemocnici. Ale nemůžu s tím 100% počítat aby pak na porodnici nebyl nějaký blbeček jako jsi chytla ty ☹ Tak začnu už za 14 dní cvičit s epinem. jsem uzavřená, žádný problém by neměl být. I kdyby se něco stalo a já předčasně porodila tak na tom 34tt budeme mít okolo těch 3 kg což mají normální děti co se rodí v termínu.

grenka
10. nov 2010

@vikaki baby aj jasa pripajam ku vam...ja tiez cakam macka 😀 termin sa nam posunul na 22.12. ale minuly tyzden som bola v pradni tak maly je uz dost nizko...mam prisne lezanie a nohy do hora aby mi plodovka a predcasny porod neprisiel....mam vydrzat aspon do 36 tyz....co narobim ked sa bude pytat na silu 😀 a to baby ani tolko nejem aky je velky....v 28 tyz.mal 1800g 😲 a odvtedy som sa radsej nepytala 😀 ...ale nas ocko je aj 1,90 vysoky 🙄

kinsli
10. nov 2010

@renatka100 ne není neboj, to je tak akorát 🙂

kinsli
10. nov 2010

@vikaki v 37tt měla 4000g/ 55 cm a rodila jsem přirozeně.

Kámoška mi teď psala, že její kamarádka má termín 30.11. čeká chlapečka, teď už má přes 4000g a nikdo to neřeší.
No to by mě z toho asi švihlo.

grenka
10. nov 2010

@kinsli citam ze sa vezieme na jednej lodi 😀 aj my sme o mesiac vacssi 😲 😀

kinsli
10. nov 2010

@grenka ježiš tak to jste na to asi tak stejně jako my ☹

kinsli
10. nov 2010

@grenka a co ti k tomu řekla dr. čím to je??? To přeci není normální. Většina holek má 2 termíny ale třeba týden od sebe určitě ne o měsíc.

Máte někdo hodnoty z UZ pro srovnání???

vikaki
10. nov 2010

@grenka no ved to je to,moj manzel ma 187 cm a 106 kg a to nie je tucnucky,ma silnu kostru,obravske ruky=museli nam special objednat svadobnu obrucku lebo jeho cislo neexistuje a ma aj dost velku hlavu...a dcera je po nom=ma 6 rokov a kupujem jej c.12 oblecenie,a je vacsia ako jej kamosky co su o 2 rocniky vyssie.Manzel sa narodil 4700 gr.a prirodzene,ale to preto ze bol uz 5.dieta v poradi.Prva svokryna dcera mala len 3200 g a museli ju tahzt prisavkou

vikaki
10. nov 2010

@kinsli boooze nestras...sak to je hadam aj protizakonne...mne doktor hovoril ze ak je dieta 4100 g a viac musi sa koli bezpecnosti cisarskym,

kinsli
10. nov 2010

BPD 84,8 ..... HC 293,9 ..... AC ..... 274,9 ...... FL .....64.2 ...... EFW 2110g

grenka
10. nov 2010

@kinsli no ja neviem cim to je ☹ ci sme uz mesiac boli tehu a mohli sme mat menzes alebo?.....moj manzel ma 1,90cm ci aj tym....ved ani nejem tolko alebo nejak specialne chuti nemam....a to esteneviem ako sa rodit bude ☹

petulke
10. nov 2010

@cufinka no tak to pujdeš o dva týdny pozdějš, já musím dřív kvůli tomu že jsem už dlouho na neschopence.
@kinsli tak to bude pořádnej macek, a třeba stihneš ještě i porodné 😉

grenka
10. nov 2010

@vikaki radsej nech mam cisar.on mal tiez cez 4 kila...

kinsli
10. nov 2010

@vikaki tak to tě vyvedu z omylu. Sice jsem maminku neviděla takže neznám její proporce, ale na dětském ležela holčička a porodní váhou 6100g/61 cm. Je to neuvěřitelné, ale narodila se přirozeně.

vikaki
10. nov 2010

@kinsli nooo to je fakt nejak vela ten mesacny rozdiel,suhlasim s tebov...jedine ze by sa nejak pomylili s vypoctom,alebo zeby to nejak pomylila slaba menstruacia..neviem....A nechcemn strasit nejakou vyvojovou chybou=gigantizmus.....Mne doktor povedal ze mame rozdiel 2 tyzdne,ale druhy doktor ma ubezpecoval,ze je to presne podla normy...tak len dufam,ze ten druhy sa lepsie trafil

vikaki
10. nov 2010

@grenka a robili ti glukozovy test?

kinsli
10. nov 2010

@petulke no to s tím počítám, že jak už jsem se dostala do rizikovky tak budeme v prosinci. S dcerou mi vyvolávali porod od 36tt a narodila se 37+3 takže kdyby to bylo stejné tak by mě vyvolávali porod od půlky prosince.

kinsli
10. nov 2010

@vikaki já cukrovku nemám ale mám řádanku na celý glikemický profil.

Snad, žádná vada není, to ze strany od přítele ( jeho matky ) mají obry.
Jeho teta měla 3 děti a všechny okolo 5 kg.

vikaki
10. nov 2010

@kinsli no pekneeee...ja by som toho porodnika asi strcila za mreze.....ja mam koli velkemu dietatu cely krcok na cimpr-campr,a mala bola priskrtena,nedychala...takze ak by som nahodou zas rodila prisavkou,a chcela este niekedy 3.dieta,uz by som ho nikdy nemohla donosit...uz teraz som cele tehu otvorena a na rizikovom..A to je na vine doktor,ktory su trufol ma odrodit prirodzene..pritom mala mala len 4 kg...A ta zena,co porodila to 6 kg dieta nevies ci bola viacrodicka???? Lebo ako prvorodicka si myslim,ze by nebola schopna to porodit,jedine ak bola riadne roztiahnuta

vikaki
10. nov 2010

@kinsli inak mali sme na izbe jednu rusku a ta prisla...pritlacila si prstom na brusko a uz aj bolo babo von,ani ju nesili,ani nestrihali,proste skoro vypadlo a to bol tiez riadny macko a mal dlhe cierne brckave vlasy jak medvedik.....no,ale to bolo uz jej 3.dieta v poradi...Niekdy vsak nezabudnem,ako sa rozculovala,lebo sa jej zdal skaredy,ze taky maco chlpaty hovorila,trubka

kinsli
10. nov 2010

@vikaki vůbec nevím co to bylo za paní, vyprávěly mě o ní sestřičky když jsem byla na dětský. Protože s námi tam leželi samé nedonošeňátka okolo 1,5-2 kg a mezi nima my 4 kg obříci tak jsem říkala sestřičce, že to tu ještě asi neměli, 4kg nedonošence a ona ,že jo že o vánočních svátcích ( takže 4 měsíce před námi ) tam byla holčička 6100/61 cm
ta byla donošená, ale asi zkoumali, jestli je v pořádku, jak mohla dorůst do takových kil a cm.

grenka
10. nov 2010

@vikaki ano a ten mi vysiel dobry....

grenka
10. nov 2010

@kinsli tebe ako vysla glukoza?mne dobre