Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kinsli tiez som raz videla jedneho japonskeho novorodenca v telke,ten mal tiez okolo 7 kil....No je to hrozne.V dedine kde byvala moja starka som poznala jedneho chalana ten mal uz v 16.rokoch vyse 2 metre a v 18.rokoch zomrel,pretoze srdce nestacilo prepumpovat tolke mnozstvo krvi....
Ahojte januarovky, aj ja sa k vam pridavam 🙂 Ked citam tie vahy babetiek, tak som sa celkom ukludnila nakolko som bola v strese, ked mi doktor povedal, ze nasa mala slecna ma v 31 tt 1830 g 🙂
@kinsli cakame chlapceka Samko mal v rovnakom tyzdni o 100g menej takze toto babetko bude o nieco vecsie ale nevadi ved druhe by malo ist von lahsie 😅 . Aj ked ja som mala super porod za 2 hodiny som mala po vsetkom a to som mala vyvolavacku super mi zabrala a po pusteni vody bol maly do pol hodky na svete. Boli to kontrakcie sice jedna za druhou, nevedela som ani odhadnut kedy skoncila jedna a zacala druha ale stalo to za to. Aj teraz by som to tak prijala ze pridem s usmevom do porodky otvorena na 2cm bez kontrakcii a za 2 hodiny by som mala maleho v naruci.
@kinsli prosim ta nestras sa........ziadnu paniku,nie vsetky velke deti narastu do takej vysky......a tvoj manzel je velky? Mne doktor vravi,ze je mala geneticky vyvynuta po manzelovi,ma urcitu porepoziciu jeho genov,takze je to ok,pretoze v tom nevidi iny telesny ani zdravotny problem
@grenka ja som skor myslela na vahu rodicov.....ze obcas ak maju deti obeznych rodicov,su aj deti obezne...no to nie je pravidlo...inak som si prave kukla tvoj fotoblog...ten tvoj manzelko je fakt vysoky.....ale kukam ze brusko si v 28.tt mala este v pohode,tusim aj mensie ako ja.....no ono sa to az potom zacina prudko zvacsovat,ze?
Teď koukám do průkajdy a mám tam kolonku pod obvoďákem, zubařem : Registrující praktický lékař pro děti a dorost. Myslíte, že mi tam má dát razítko vybraná dětská doktorka?
ja mam posledne merania zo sona este z 24.tt= BPD 57,6 , AC 194 , FL 42,4........vaha 645gr...zaujimave na tom vsak je,ze tyzden predtym=23.tt mi to iny gynekolog nameral=BPD 55 , AC 212 , FL 48.....vaha 890 gr.........tak si vyberte
holky díky schválně kouknu co co znamená 🙂
Tedy nestačím se divit to jsou váhy miminek 🙂 to mi s naší vahou jsme asi prckové 😀 Mohu dotaz co vám píše dr.do průkazky při kontrol mě už 3m.nic a říkám si kdybych jela do nemocnice a tam ukázala průkazku tak nic nevyčtou krom tlaku ☹ Dr.co mám teď tak tam je jen dva dny v týdnu co když by se něco dělo a musela jet jinam na kontrolu?Některá maminka odtud taky chodi do Třebechovic co ti tam píše ??Díky
a tera tu citam ze na vypocet vahy je dolezite aj -=HC a TCD...........v 24.tt=....HC som mala 217 a TCD 25,3
Jinak já jediné měření co mám tak z 18+5 a tam jsem měla BPD 42 mm 18+6 , AC 159 mm 18+5 , AC 132 mm 18+6 , FL 26 mm 18+1 , váha 244 g tak se snad dočkám dalšího měření 🙂
@vikaki tak u mě byly oba porody skvělí žádné bolesti 🙂U prvního mi dr.říkala že budu mít problémy protože jsem vysoká a prý úzká , ale nebylo to tak kluk se narodil spontánně v 39 tt.to jsem šla na kon.k dr.pěšky ještě jsem bydlela v HK a k dr.jsem to měla 8min.když jsem tam došla tak mi řekla že rodím a jestli se mám dostat jak do porodnice 🙂 tam jsem dorazila po objedě a začala příprava já nic necítila žádné kontrakce ani bolesti 🙂 tak se mi pokusily kolem 16hod.protrhnout plodovku , ale nešlo jim to nakonec praskla sama a pak se to rozjelo to bylo peklo taky si pamatuji že jsem jim chtěla utéct museli mě držet za ramena a pak mě nastřihl to pan dr.neměl dělat protože jsem ho kopla automaticky bolelo to víc než celí porod a v 18 hod.byl kluk na světě u holky to bylo od začátku že bude předčasně ani nevím proč a při kontrole to už jsem bydlela 30 km.od dr.jela jsem na kontrolu sama chlap v práci a dr.mi řekla že rodím že jsem na 4 cm otevřená opět sem nic necítila žádné bolesti ani kontrakce 🙂 opět se ptala zda se mám jak dostat do porodnice tak sem řekla že jo a po objedě jsem tam byla tam mě hned vzali a po kontrole mi řekli jestli chlap nedorazí tak to může prošvihnout 😀 vše šlo jak po másle a v 17 hod.byla holka na světě takže já jsem spokojená a jsem zvědavá jaké to bude do třetice kaž dej řika abych to vůbec poznala a nerodila doma
@romik123 no super,tak to ti zavidim.....ja som dosla do nemocnice s odtecenou vodou na 5 cm otvorena,ale bez kontrakcii a bez bolesti...A to mi neverili,ze mi odtiekla voda,vraj tam neni hotel.,lebo som nemala kontrakcie..no zostala som celu noc a od rana ma dlali behat po schodoch aby som zacala mat kontrakcie...cely den som behala,az mi spuchli ruky a nohy a kontrakcie nic....tak mi dali na vecer 2 vyvolavacky...tlacila som potom vyse 2 hodiny a nic...dali mi predtym klystyr,ale doktorovi som to vysplechla nechtiac pri tlaceni do tvare,tak nadaval......dobre som mu spravila 😀 No a kedze sa mala nemohla prepchat,kdesi o 22hod-10 min som ju konecne dostala von=2-e sestry mi tlacili na brucho a dvaja doktori tahali prisavkou...bola cela modra,pupocnik 2 krat okolo krku a nedychala...Ja som vtedy uz ani nevnimala ,nerozoznala som rozdiel medzi kontrakciami od bolesti,medzitym som odpadavala=v lahu a museli ma fackat...a vtedy som sa zatala a stiahla nohy,ze bud mi spravia cisarsky alebo budu mat problemy...Az vtedy sa doktor spamatal a zavolal pomoc a vytiahol prisavku....Dozvedel sa od svokry cez sestricku ze som zdravotna sestra a az potom zacal konat...Nakoniec mi ani nepovedali co je s malou,hned ju utekali kriesit,poslali ineho doktora aby ma pozasival.Az potom,ked za mnou pustili muza a videla som ho ako place,som pochopila ze nieco s malou nie je ok...ja som to totiz od bolesti uz potom skoro nevnimala,co sa dialo...Ani ma nenechali sa ist na nu pozriet...manzel spal celu noc v cakarni na lavicke zakryty bundou a cakal co bude.....Mna nechali ist za malou az na druhy den vecer

@kinsli ja som poprosila maminku aby mi poslala ten malinik,ja koli krcku ten epido nesmiem....ale chcem skusit ten malinik pit aspon od 36.tt