icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kinsli
11. nov 2010

@renatka100
@vikaki Taky se přikláním k jednorázovkám. Myslím, že s dvěmi dětmi se nebudu nudit, že bych si potřebovala vymýšlet práci na víc. Ani nemáme prostory kde bych ty kvanta plan sušila. Já zatím nakoupila jen pampersky a pak z Alberta co kupujeme na Kačenku. Jsem s nimi maximálně spokojená, jsou to snad jediné plíny které nepročůrá 🙂
Ona má na noc 400 ml mlíčka + minimálně 300 ml čaje takže ta plína fakt dostane zabrat 🙂
Teď už tedy jak kdy, už většinou dost vydrží do rána 🙂

ajkalc
11. nov 2010

Ja som za konbinaciu. Aj latkove a aj pampersky. Dietatko je kludnejsie,ked ma pampersku. Na noc urcite nie latku. Pri latkovej sa aspon skor nauci na nocnik. A tie pampersky su fajn,lebo je v suchu ritka. Teraz je menej zaparenin,ako dakedy bolo. Takze urcite kombinacia.

kinsli
11. nov 2010

@albao co to máte za porodnice??? To zní jako nějaká nemocnice v buši 🙂
nebo někde v těch chudých Afrických zemích, ani jsem netušila, že něco takového v Evropě je 😅

My máme porodnici střední je tu 4-5 porodních sálů a rodí se v průměru asi 10 miminek denně. Je to jak kdy, když jsem byla s Kačenkou tak nás rodilo za ten den 17 😀

albao
11. nov 2010

@kinsli 😀 ja som z toho bola tiez v soku, ked mi povedali, ze okrem Ruzinova sa vsade rodi len oddelene plentami 😒 Takze vlastne spolu 😀 A do Ruzinova sa clovek neodvazi, ked som si dnes precitala v novinach ze im 3 dnove babo pri prebalovani spadlo na hlavicku a sestricky este arogantne reagovali na mamicku 😠 Ja mam pocit, ze horsie ako v Bratislave to nikde nie je. Su tu 3 porodnice a na kazdu som uz pocula dost hororove pribehy. 😒

renatka100
11. nov 2010

@albao co nam vska zostava, jednu z tych troch si musime vybrat...

albao
11. nov 2010

@renatka100 vsak prave, a cim sa mi blizi nevyhnutny cas rozhodnutia, tym viac chytam strach 😀 Ale zatial asi Antolska, hm ... mozno uz zajtra rano budem vyberat inu 😀

lavazza
11. nov 2010

@vikaki přeju aby to bylo v pořádku
mě je docela líto, že manžel nehladí bříško, že necítí ty krásný pohyby, je to krásný to cítit nebo vidět jak se to malé hýbe, stará se o mě, ale tohle mi chybí

luuca1
11. nov 2010

Baby chcem sa vás spýtať či niektorá z vás má tiež taký vysoký pulz že 104, 107 a podobne dosť mám z toho hrôzu

lavazza
11. nov 2010

teda prcek je dnes pěkně živej, kope o 106,aktivista malej 😀

peach
11. nov 2010

@albao ano kupila som aj vkladacky- nohavickove aj kapsove, bg flip, aj bg 3.0 a tak nejake pulky, flisove... taky mix

vikaki
11. nov 2010

@kinsli tak to uz musis malu pomaly naucit na nocnik,lebo zasobovat dve deti plienkami ide nie len do penazi ale aj do casu a nervov....Ja som Piu ucila na nocnik hned jak sa naucila behat.....Plienky nie su lacna zalezitost,alebo bolo vtedy aj leto=u nas 40 stupnov a to som ju samozrejme s plienkami lutovala...chodili sme na plaz,doma mame obkladacky,tak som ju nechavala len so suknickou a pod nou nic...2-3 krat sa mi pokakala a vycikala na dlazku,ale po 2-och tyzdnoch uz plienku vobec nechcela ani v noci

vikaki
11. nov 2010

@lavazza no moj sa vcera vecer prekonal a nejak ma dlhsie pohladil po brusku,aj ked sa mi skor zdalo,ze to robi len preto,ze mu Pia zakazdym pripomina ze ma teraz uz dve deti na rozlucku pred odchodom alebo na privitanie po prichode z prace....asi tak,ze aby sme nehundrali ze sa nezaujima

vikaki
11. nov 2010

@luuca1 ja mam zvyseny pulz zvacsa rano ked sa zadycham koli domacim pracam.Zobudzam sa o 7-15,robim ranajky,pripravujem desiatu,zaveziem dceru do skoly a potom upratujem izby,postele,kuchynu,pozametam,nahodim pracku a postavim na obed.....to vsetko mi trva tak do 9-30...A to uz potom naozaj nevladzem....a nemala by som to ani robit,kedze mam naordinovany klud .No,ak to neurobim,zozeru nas pavuciny.....No a potom mi zacina buchat srdiecko,zle sa mi dycha a zvysuje sa mi pulz...ale len cosi trosku oddychnem na gauci,je vsetko ok

luuca1
11. nov 2010

@vikaki nooo to ja aj ked is večer lahnem tak stále mi srdce búši a tep tepe jak blázon.... veľmi nepríjemné

sova33
11. nov 2010

@peach Já jsem se taky rozhodla pro látkové, ale nebudu to hrotit. Když to nepůjde, nepůjde to. Je fakt, že dnes jsou ty látkovky tak vymakané, že to zase taková námaha není 😀 A když si pořídíme brzy druhého prcka, tak je použiju na obě děti. Nakoupila jsem nějaké AIO, nějaké kalhotkové, ale zkusím i klasické pleny, uvidíme (pro jistotu už mám doma i balík jednorázovek)

vikaki
11. nov 2010

@luuca1 no lucka ty to mas mozno aj v suvislosti s tym inym problemom.... 😒

luuca1
11. nov 2010

@vikaki asi ano..... ale neviem ako to do pôrodu ešte vydržím...

vikaki
11. nov 2010

@luuca1 skusala si nakuknut tam jak som ti poslala tie linky?

luuca1
11. nov 2010

@vikaki hej hej... ja si píšem aj tu z modrého konika s babami čo majú také problémy...

vikaki
11. nov 2010

@luuca1 tak to je dobre,ze si mas o tom aspon s kym pokecat,aspon ta to trosicku rozptyli

peach
11. nov 2010

@sova33 aj ja podobne, mam aj jednorazovky, nechce. kvoli tomu na zaciatku stresovat ale o kazdu tonu odpadu menj na zemi - o to lepsie. vsetko sa rata podla mna, kazda usetrena plienka

matula00
11. nov 2010

@kookaij ahoj, hej som priamo zo Senice a kam pojdem rodit je zatial moj najvacsi problem 🙂 stale sa nemozem rozhodnut ... uz som zvazovala aj Trnavu, ale vitaza este nemama 😀 ... tazko sa je rozhodovat, ked netusim ake bude pocasie, mozno nakoniec porodim doma, lebo sa nikam autom nedostaneme 😀 ... a mne teraz na poslednej poradni doktor podla merania napisal termin 4.1. 😀 tak som zvedava aka bude nakoniec realita 🙂 vobec by som sa nehnevala, keby si to mala rozmyslela a isla o nieco skor 🙂 ...a ty si na tom ako? uz vies kam chces ist?

luuca1
11. nov 2010

@vikaki no aspoň trocha ....

sonka31
11. nov 2010

Kocky, pekny vecer prajem!

kinsli
11. nov 2010

@vikaki jéé kačenka je samozřejmě dávno bez plen, to by byla mega brzda 🙂
Na nočník jí dáváme od 8 měsíců a sama chodí a je bez plen od 18 měsíců.
Kačka má plínu na noc. Ještě se na čůrání nebudí. Ale to nějak neřeším, má dost času. Každý to má jinak někdo je plně bez plen od 2 let někdo třeba až od 4 let. Myslím, že taková zlatá střední cesta je po tom 3 roce.
Ale to stejně neovlivníš. Prostě se musí naučit budit na WC.

zuzkaro
12. nov 2010

@albao ja sa chysta, baby tu na fore ma hrozne navnadili a uz mam aj dake pokupene a dake vymyslemne co budem este kupovat a mama mi da asi tak 60 stvorcov 🙂

albao
12. nov 2010

@zuzkaro No prave vcera som si kupila 6 stvorcov Kiko z DM a rozmyslam, co dalej 😀 Musim si to lepsie nastudovat a premysliet, hmmmm 😝

zuzkaro
12. nov 2010

@albao nooo, ja som baby na fore studovala asi mesiac, kym som sa rozhodla co a ako, ale vedela som, ze mama ma doma kooopec socik. stvorcov a baby na for ich na den aj celkom odporucali a tak som sa rozhodla do toho ist, kupim si trosku viac vrchnych gatusiek, dake tie nohavickove na noc a zopar tych vystanych kapsoviek a AIO na zaciatok a potom uvidime co a ako dalej, co sa malemu bude pacit 🙂

kookaij
12. nov 2010

@matula00 Ahoj, aj ja som seničanka. Rodiť pôjdem do Skalice, rodila som tam aj prvé a aj preto, že tam pracuje aj môj gynekológ. Ku ktorému gynekológovi chodíš? Ja do Holíča. Termín mám 4.1,ale v 12 týždni mi povedal,že je bábo o týždeň väčšie a hovoril ,že možno 26.12. Teraz mi ho však zatiaľ neposunul ani do knižky. Možno to bude teda aj skôr, lebo asi pôjdem rodiť cisárskym kôli KP polohe a to sa robí 10 dní pred termínom. Uvidíme.

albao
12. nov 2010

@zuzkaro fuuuha, ty sa v tom vyznas! 😀 Ja zatial kupujem len stvorce. Aky je rozdiel medzi nohavickovymi a kapsovymi? Nejak mi to nelezie do hlavy 😅
Zatial som pochopila tolko, ze AIO je presne ako jednorazova plienka, len z bavlny a perie sa, nezehli sa. A este som pochopila, ze na Bavlneny stvorec si potrebujem kupit vrchne gatky PUL, nieco ako toto:
http://www.ekoplienky.sk/produkty/vrchnenohavic...
Ale uz v nohavickovych a kapsovych sa stracam v pojmoch 😅 😀