icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

blondi2
16. nov 2010

@kinsli dakujem 🙂

kinsli
16. nov 2010

krejčovským metrem si změřte obvod pod prsy. Přičtením 12,5 cm získáte konečný údaj.

změřte se kolem nejplnější části prsou, pokud je výsledek shodný s bodem 1
potřebujete košíček A, pokud o 2,5 cm více, košíček B a pokud o 5 cm košíček C.

kinsli
16. nov 2010

tak jsem se byla schválně změřit a mě vychází A, ale kupovala jsem B a je mi hezky 🙂

albao
16. nov 2010

@blondi2 mne radili v obchode, ze obvod pod prsiami sa mi zuzi, lebo prestane tlak na pluca, takze podprsenka by pri skusani v theotenstve mala byt na poslednom haciku. A kosicek sa zase nafukne, takze kosicek ma byt volny 😉 Tak som aj kupila a uvidime, ci dobre 😅 😀

sjussi
16. nov 2010

@albao to zni strasne slozite 😀

albao
16. nov 2010

@sjussi 😀 pardooon. No nemam ucitelsky vysvetlovaci talent, ale v obchode urcite poradia 😉

sjussi
16. nov 2010

@albao jako vysvetlene je to dobre 🙂 akorat ze se mi to zda pro mne slozite nebo jak bych to rekla...tezke,asi si nebudu umet dobre vybrat 🙂

luuca1
16. nov 2010

@vikaki nič mi nepovedal na pulz nikto netuší z čoho je taký....

vikaki
16. nov 2010

@luuca1 ja som bola prave u gynekologa...aj koli tomu vysokemu tlaku lebo som sa zlakla aby to neuskodilo malej....no a dopadlo to tak,ze musim zas 3 dni jest ryzu a jablka.musim chodit stale na meranie tlaku a ked sa zisti ze ani po diete tlak neklesa,cakaju ma injekcie na dozretie pluc babatka ,tabletky na tlak a predcasny porod..,mozno uz nejake tri tyzdne skor,pretoze okrem zvyseneho tlaku sa ukazuje babo na sone o 2 tyzdne vacsie.

vikaki
16. nov 2010

@luuca1 ten pulz budes mat mozno aj koli tej psychike,inak ja som dnes u doktora mala pulz 125/min,ale to skor aj koli tomu zvysenemu tlaku

vikaki
16. nov 2010

ozaj babo je uz dole hlavickou

aha1
16. nov 2010

takže dnes sme po utz máme 1560g a dieročka na srdiečku sa už asi zavrela ale dostala som odporúčanie aby som si vyberala pôrodnicu kde je aj detské kardiocentrum najlepšie v Bratislave alebo Košiciach nemáte nejaké info.

albao
16. nov 2010

@aha1 iha, to som nezachytila, ze mate problemik so srdieckom. Inak v Bratislave je myslim najlepsie detske kardiocentrum na Kramaroch, kde sa aj rodi, aj ked na porodnicu su rozne nazory - ale to na vsetky 3 porodnice tu v BA 😒 .

vikaki
16. nov 2010

@aha1 jooj to mi je luto,tiez som o tom nevedela.asi si tu aj dlho nebola,ze?

misha8
16. nov 2010

tak aj ja mám po uzv info pravdepodobne sa narodíme skôr ako 14.1. už sme dole hlavičkou a máme 1440g 🙂

vikaki
16. nov 2010

@misha8 sranda sa mi zda,ze sme vsetky nejak popredu,my o 2 tyzdne

misha8
16. nov 2010

@vikaki no podľa placenty ktorá je zrelá medzi II- III a normálne ma tri stupne ..... takže ja možno na silvestra 🙂a koľko váži tvoje bejby ???

kamusek
16. nov 2010

@misha8 My se asi taky narodíme dřív než 14.1. 🙂 Nevím čím to je, že všechny dětičky jsou tak nějak dopředu 😀

cara.m
16. nov 2010

@vikaki a co ti k tomu tlaku řekli? Z čeho to je kdyby ne z jídla? Krevní obraz máš ok?

sonka31
16. nov 2010

Pekny vecer, dievcata. Aj nam hrozi predcasny porod, kvoli krcku, mate niektora podobny problem? Dufam, ze sa nam to podari co najviac oddialit, ach jaj :(

kamusek
16. nov 2010

@sonka31 Jjj, asi budu mít stejný problém, taky jsme moc nízko ☹ Ale klidový režim, který už 3 týdny dodržují to prý trochu napravili....tak snad to vydrží ty naše zlata co nejdýl....

cara.m
16. nov 2010

@sonka31 mi taky hrozí předčasný porod, bojujeme s tím už dlouho

sonka31
16. nov 2010

@kamusek No... ja som 30.tyz., lezim od 24. nie cely den, ale mam nakazane moc nebehat, maximalne nieco uvarit, sprcha a tak. Aj ja mam nizko brusko. Snad sa udrzia aspon do konca roku.

sonka31
16. nov 2010

@cara.m Aj my, od 24. tyzdna kludovy rezim. Hneva krcok, ci este nieco ine?

kamusek
16. nov 2010

@sonka31 Jojo, to já taky. Sice taky neležím celý den, ale snažím se opravdu odpočívat. Předtím jsem to fakt asi přeháněla. Od 8 do půl 5 v práci, pak někdy nakoupit, něco na cvičení. Teď se opravdu šetřím. No, taky si říkám, že aspoň do Vánoc, kdyby to bobišek vydržel.

neliq
16. nov 2010

holky, ale čo to tak pozerám, tak ani jedna z nás tu nebude rodiť v termíne, všetky skôr 😀 tým našim drobcom sa vo vnútri asi príliš nepáči.
Akurát som si pozerala nejaké sms pri narodení babatka. Niektoré sú celkom vtipné 😀
http://sms.090x.sk/sms-narodenie-dietata/

cara.m
16. nov 2010

@sonka31 začalo to od 24 tt tím tvrdnutím, v 30 tt jsem skončila v nemocnici - měkký krček, zkrácený čípek a otevření na cca 2 cm. Kultivací zjištěna infekce močových cest, nasazeny atb a od té doby kontroly každý týden v porodnici. Zatím se nález díky Bohu nemění a je to stejné což je v této situaci důležité. Ležím, mám klidový režim.

matula00
16. nov 2010

@misha8 joooj, aku peknu vahu... ta nasa slecna mala v 31 tt uz 1830g, tak sa troska obavam, aby nebola prilis velka

cara.m
16. nov 2010

@neliq nooooo oni doktoři říkají, že někdy hrozí předčasný porod a nakonec se přenáší, takže abychom nakonec všechny nepřenášely 😀

monik1
16. nov 2010

Ahoj holky, tak já počítám, že snad budu i přenášet 😝 😀 ale to je jen můj pocit, kdyby se malý narodil tak o 14 dní dřív, byla bych šťastná 😀 Uvidím co mi řekne doktor 1.prosince, zatím nic nenasvědčovalo porodu dřív 😉

Dneska jsem byla na 2.lekci předporodního kurzu - probírali jsme 1.dobu porodní 😉 a porodní asistentka říkala, že epidurál chtějí maminky v praxi ve 40 % 😉
hezký večer 🙂