Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m V 24. t. som mala 21 mm, to ma okamzite po poradni brali na prijem. Pred troma tyzdnami mi povedala, ze stav po prepusteni z nemocky nezmeneny. Bolo to 28 mm. No a na bud. tyzden mam UTZ aj poradnu, tak snad sa dozviem konkretny rozmer 🙂 A Ty?
Inak, ani nehovor, ja nemam okrem par obleciek nic nachystane pre maleho, prazdna vymalovana izbicka.
@cara.m Ja beriem magnezko, plus na kontrakcie tabletky chronadalate. Ja zijem vo Francuzsku, tu to predpisuju v takychto pripadoch. To je ale proti kontrakciam, tie si Ty ale asi nemala. Kontrolu mam kazdy mesiac. V nemocke mi robili testing, ci nemam infekciu, monitorovali srdiecko a pohyby maleho a robili mi vaginalny UTZ. Po par dnoch lezania sa krcok trochu upravil, tak ma prepustili s tym, ze prisny kludovy rezim.
Lezis cely den, ci ako? 🙂
Tak jsem se dnes vrátila z nemocnice ( 5dní..myslela jsem že umřu), byli jsme tam vůli vysokému tlaku, tlak se stabilizoval, ale léky mi zůstaly 2 x denně a k tomu clexal na ředění krve, takže bájo 😖 , původně jsem si myslela že do sebe nedokážu bodnout..no snad mi tlak vydrží až do koncev poho...ale aspon něco pozitivního na tom všem vidím poznala jsem prostřední oddělení (i když ne úplně) porodnice a hlavně doktory, kteří se objevují u porodu..a taky mámm za sebou už 2 monitory, zatím to byla sranda a břiše mám pěknýho divocha
Jinak v úterý jsme byli u paní doktorky na utz hlavičkou dolů a do čtvrtka, když mi dělali utz při příjmu, jsme zase byli otočeni naopak, nevím jak to stihlo...i když ted je zase asi hlavou dolů, protože ráno jsem dostala fakt ránu pod žebra (typuji že nohou, protože předtím takový rány nebyli)...vážíme odhadem 1680g
@cara.m No ja varim, lebo inak je uplne vsetko na mojom muzovi, chudacik. Ale snazim sa co najviac lezat. Cely den to nejde, to by som klamala, ved by sme hladom pomreli. Aj tak stale jeme spagety, pecene kura a zemialy, salaty ... 🙂 Davam si pozor, aby som nesedela a nezohynala sa.
Tvoje prve tehotenstvo?
ahojte! Tak pan primar chce od pristiho tydne vysazovat tablety. Tak uvidime,jestli se odstehujem na porodni sal nebo domu. Jsem na to zvedava. Vsechny zdravime!!
😉
@cara.m Mne povedala lekarka, ze kym sa najeme, to sedenie je OK. Hlavne nesediet dlho, nechodit dlho.
Moje prve tiez, ja by som chcela este jedneho drobca, ale neviem... asi by som nezvladala toto vsetko este raz. Mozno casom zabudnem a dam sa na to. Nepytala som sa, ci sa tieto problemy opakuju pri dalsich tehotenstvach.
Mozno budeme aspon lahko rodit, ked sme uz take elastickeeee 🙂
@cara.m Ano, my chlapceka tiez. Tak blahozelam! Presne na toto som ja myslela, ze radsej ziadne cakanie na nejake intervaly, ale rovno do nemocky, aby som nakoniec neporodila na nasej posteli, kde travim vacsinu dna. Muz si zo mna strielal, ze ved co, umyjes, oblecies a presunies hned vedla do postielky 🙂
Ako to berie Tvoj manzel? Moj sa snazi podporovat ma, hoci ma hneva, ze niekedy zlahcuje a striela si, napr. ze pred sobasom som sa nezmienila, ze mam elastic tube (tak to mam napisane v papieroch z nemocky, ale vo franine). No proste, aj zasmiat sa treba, ved snad zvladneme.
@sonka31 manžel mě taky neskutečně podporuje. Vlastně dělá vše v domácnosti on a drží mě nad vodou. Když jsem byla v nemocnici tak mi dodal sílu, abych věřila, že to dopadne ok.
Je dobře, že si Tvůj manžel z toho dělá i srandu, někdy je fajn se nad to povznést a udělat si srandu, nebo by se z toho člověk zblázni. Kdo nezažil ten strach, tak to nepochopí.
ahojte januarovky,
prisla som vas pozdravit....dnes som bola na sono+prietoky, vsestko super, Šimon ma 1960g...vyzera to na chlapiska riadneho 😀 , žial z priečnej polohy sa otočil do polohy nôžkami dolu...Dr mi vravel,, ze este sa moze otocit, ale ja tomu dajak nedavam nadej....asi ma čaka cisarsky...fnuk 😖

@cara.m haha 😀 😀 tak to by ma dostalo, ja sa už teším, že to bude skôr 😀 lebo sa už ledva hýbem, tak by mi to o nejaké tie dva týždne skôr ani nevadilo, ale tiež som to už počula, že lekári stále hovorili, že to bude skôr a nakoniec tie holky prenášali pekne dva týždne 😝