Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dobré ráno holky, zase som v noci buntošila. Vôbec som nemohla spať a keď som konečne na chvíľu zaspala, manžel vstával do práce a to ma zobudilo 😒
Inak holky, čo ste si už chystali veci do pôrodnice, preboha, kde to všetko dávate? Ja som to zatial nachystala na jednu kopu a to ešte ani nemám všetko a už vidím, že mi bude kufor určite malý a to teda nemám žiadny mini kufor 😀 Teraz ako som to nachystala, tak mi príde, že toho potrebujeme do pôrodnice straaaašne veľa 😀 😀 😀
ahojte tehulienky,ja dnes nemozem spat tak tu surfujem.....som hotova z toho tlaku a nejak ma to znepokojuje.Cara.m. sa ma tusim pytala z coho tomoze byt a ci mam dobry KO......Ja nemyslim,zeby to bolo zo stravy,pretoze pred tehu som jedla este viac a vselico mozne,teraz si skor davam pozor co papam,lebo sa bojim velmi pribrat.A pred tehu som mala ukazkovy tlak....Moze to byt hadam aj tym,ze sa v tehu viac rozculujem,ale teraz sledujem ze aj v klude,ked som sama doma tlak stupa.....Takze vsetko sveci na nejaku tehu gestozu...ale testy na bielkovinu,ktora poukazuje na gestozu som mala ok...a aj krvny obraz,proste vsetky testy su v norme....Zajtra mam ist este raz na vysetrenie mocu a krvi+kazdy den na meranie tlaku...dnes rano som mala zas 140/90=hned jak som sa zobudila a v klude...takze neviem.Podla mna mi mal dat doktor nejake tabletky na tlak,ale on caka,ci sa to dietou neupravi.No ale podla mna je to blbost,predsa zvysok tehu nebudem jest len ryzu a jablka,ze?
Dobré ránko, já jsem taky už tak od šesti vzhůru. Malý se hemžil a bolelo mě z toho v podbřišku. Čekala jsem, že to přestane, ale nic. Tak jsem šla do sprchy a nasnídat se a přestalo to a malý zase spinká 🙂
@vikaki hlavní je, že KO a bílkovina v moči jsou ok! Uvidíš, co Ti na kontrole řekne, třeba už něco nasadí. Musíš přece taky něco pořádného sníst když Tě čeká porod. Já taky nevím, kde vezmu tu sílu, když pořád ležím a organismus a svaly budou ochablé 😒
@neliq noooo s balením do porodnice mám taky problém. Mám tam zatím pár věcí a už je taška plná. Ale chci vše dokoupit v pátek a dobalit, takže uvidím jak s tím budu bojovat. Zatím jsem si říkala, že vložky do podprsenky vytáhnu z krabičky a dám do sáčku ať krabička nezabírá místo. Ale stejně to moc velká úspora není. Když vezmu balík plínek a min. tři ručníky (má jich být prý dost), tak už tam moc místa nemám. Je mi jasné že župan budu brát do ruky nebo do igelitky zvlášť 😒
dobre ranko, tiez sa hlasim po znacne prebdetej noci. Jednoducho tak od tretej v noci som nevedela spat 😝 . Tak to byva teraz skoro kazdy den. Vcera nam prisla autosedacka, matrac do postielky a snuza halo. Tak sa vytesujem akoby boli vianoce. Tak som si uvedeomila, ze pre seba si uz nic nekupujem, okrem tehu podprdy a nohaviaciek do porodnice a iba sa vytesujem z toho co nakupime pre malu. Dnes rano som bola na vahe a mam plus 14 kg. Skoro som odpadla a to jedavam rovnako ako pred tehu. Niekde sa mi to musi ukladat asi vo vodnej podobe, prstene uz nemozem nosit a hodinky su mi male.
Veci do porodnice mam tiez zbalene. Doporucuju to mat v dvoch taskach - s jednou pojdem do porodnice a druhu mi pre babo donesu. Snazim sa balit tak ale tie veci pre mna sa mi tam uz ani nezmestia 🙄 .
@renatka100 JA som pri dcere pribrala vyse 20 kilov a tiez som sa snazila si to vysvetlit vseliako,len som si nechcela pripustit,ze priberam......Po porode po dvoch tyzdnoch stieklo zo mna presne 12 kilov=do toho uz je zaratana aj vaha babatka=4 kg,voda...proste vsetko komplet.A musim podotknut ze som tiez bola ku koncu taka spuchnuta,ze som z 37 c.topanok presla na 41c....Ono to asi fakt je pravda,ze sa ma pribrat len tych 12 kilov....Ostatne kila na vyse su tuk....Tiez sa mio to nechcelo verit,reku sak babo bolo velke a k tomu tie opuchy....atd.Ale priznam sa ,ze som pocas tehotenstva hlavne v poslednych mesiacoch vypila denne aj 3 litre dzusu,a nie 100%-tny dzus,s pridavkom cukru.....Okrem toho som zmenila stravovacie navyky=akurat sme sa prestahovali do grecka vtedy a svokryna kuchyna nie je taka lahka ako ta nasa,vacsina jedal=vysmazane a vela tuku...Aj ked som toho vela nepojedla,moc pohybu som nemala,bola som tu cudzia a nikoho nepoznala a cele dni sedela doma.Takze predpokladam,ze koli tomu som tak pribrala...som o tom teraz uz presvedcena,lebo vidim teraz v druhom tehu,ze ak si davam pozor ,da sa menej pribrat aj popri opuchom,ktore mam,okrem toho,som uz dost davno na rizikovom a bez veskereho pohybu.Doteraz som pribrala 7,5 kg.A ked vidim,ze to nejak zacina stupat,na druhy den obmedzujem cukry a tuky,alebo nahodim ako vcera polievkovy den bez chleba.A dnes mam pol kila menej...Ratam s tym ze do konca priberiem dalsie 4 kila,takze som tentokrat spokojna ze som v norme....Pri dcere som po porode stratila tych 12 kilov a potom som pocas nasledujucich rokov eswte pribrala,takze teraz som uz jak slon a normalne placem pri myslienke,ze by som nejak vela pocas tehu pribrala...uz sa normalne o zdravie koli vahe bojim....Pred otehotnenim sa mi podarilo delenou stravou schudnut 8 kilov,predtym som koli vahe nemohla otehotniet....len co som schudla=baaaaac a bola som tehotna
@cara.m fakt,aj mne uz chyba pohybova aktivita,bola som zvyknuta na pracu,plavanie ,bicykel...teraz si pripadam jak ovisnuty vechet...Ja totiz napriek tomu ze som v poslednom case dost pribrala,nikdy som nebola jak huspenina 😀 Bola som pri tele,ale taka pevna,nie slaninka hopsa= hopsa.Pred par rokmi som dokonca chodila vyse roka denne do posilovne a bola som takmer pripravena na sutaz vo fittnes....A predstav si ze pred prrvym tehu som vazila 55 kilov..a teraz som dospela na vahu 94,5 kg,kym porodim asi budem mat 100.Ale som sa pevne rozhodla po porode zacnem s tym nieco robit. 😀
@vikaki no len aby ta nedali lezat,ja som pri malej posledny mesiac musela tiez som mala vysoky tlak,dali mi dietu,vsetko bez soli,a len caj som pila,kazdy den som dostavala horuce magneziovky do zili a bolo,tiez mi stale stuuupal,pre istotu mi porobili predoperacneee,ale nejako sme to zvlaaadli,neboj bude dobreee
ahojte baby, tak sa znovu hlasim 😉 som konecne na predcasnej materskej 🙂 tak si to poriadne uzivam - akurat sme vstali. mm ma na tyzden volno aby sme si to spolu uzili 🙂 a hlavne preto ze sa ideme stahovat...no netesim sa z toho, moc sa mi teda nechce. ale som hrozne rada ze uz nemusim do prace, davalo mi to v poslednom case hodne zabrat.
tiez uz mame ultrazvuk v 31tt za sebou, malinky vazil 1800g, takze to bude valibuk.
zdravim vas vsetky a prajem krasny den
Ahojte holky, možná že jdu s křížkem po funuse a vy už to všechno víte a znáte, ale i tak: včera jsem se ve škole na hygieně dozvěděla, že v ČR je od 1. 11. zrušeno plošné očkování novorozenců proti TBC (téměř ve všech severských státech a západní Evropě se neočkuje už dávno a ani v jednom státě to nevedlo ke vzrůstu počtu TBC), takže pokud nejste v rizikové skupině (sociálně hodně slabé rodiny, narkomani, bezdomovci, TBC v rodině), vaše dítě už očkováno nebude, pokud si to vysloveně nebudete přát.
Výhodou toho je, že se může dříve očkovat hexavakcínou proti 6ti nebezpečným infekcím (dětské obrně, hepatitidě B, dávivému kašli, tetanu, záškrtu, hemofilus influenzae B) a nemusí se čekat do zhojení chráničky (jizvička po injekci TBC). Navíc si potom do jednoho roku věku dítěte můžete zažádat o očkování proti pnemokokům, které musí hradit stát (málokdo o té možnosti ví!).
Pokud si ale budete přát,aby vaše dítě bylo očkováno proti TBC, počkejte s tím na později, nedělejte to rovnou v porodnici, protože v té době nikdo nemůže vědět, zda-li právě vaše miminko nemá poruchu imunitního systému a že mu ta injekce neublíží.
Tak uf 🙂 doufám, že se tomu dá aspoň trochu rozumět... 🙂
@monulik0209 ahoj môžem sa spýtať tvoje bábo koľko váži???? pozerám že chlapci sú valibukovia , naša 32tt 1440g
ahojte!!!
tak sa hlasim po dlhsej odmlke....
sono v 30. tyzdni dopadlo OK, mala uz bola hlavickou dole, takze dufam, ze sa od vtedy neotocila 🙂 🙂 🙂 mala mala cca 1579 gr. vraj sme tyzden dopredu, takze uvidime 🙂 🙂 🙂
este 2 tzdne budem pracovat a potom hura na matersku, uz sa neviem dockat, uz mam toho v robote aj dost 🙂
na kontolach zatial vsetko ok, mame +5 kg, comu som rada 🙂 🙂 🙂 ziadne opuchanie ani opuchy, dokonca stracam obrucku a prstene, hocikedy mi sklzne z prsta ☹ ☹ ☹
zacinam sa rochu bat bliziaceho sa porodu, trochu ma to desi, ale ked to zvladmi miliony zien pred nami, tak snad to bude ok 🙂 🙂 🙂
este mi chyba zapar veci pre malu a kozmetika, pre mna este nejake malickosti do porodnice a mala by som sa potom zbalit, tak dufam, ze este vydrzime, bo mam v plane to nakupit a zbalit, az ked budem doma 🙂 🙂 🙂
zatial pekny den!!!
ahojte ja som dnes bola u midwife, zdorazdnovala som jej ze v poslednej dobe ma bolieva brucho, viac ako zvycajne, a vcera v noci som fakt mala take tlaky a stahy v bruchu. No ale nedockala som sa nicoho klasika moc, tlak - aspon ten mam ok co som rada a prezrela mi brucho a povedala ze babo je hlavickou dole. Na tie moje bolesti povedala len ze ak to bude pokracovat tak si mam zajst do nemocnice. Vysetrenia krcka som sa nedockala , takze neviem ci je vsetko ok alebo nie, ale vlastne co som cakala vsakze 😒
@misha8 detske vecicky mam uz poprane, este ma cakaju nejake plienky, fusak, perinka, zavinovacky a baldachyn. Ale aspon budem mat co robit a nebudem sa nudit, ked uz som doma na materskej..
@elzu to Vam teda zavidim, u nas v SR je to stale povinne. Vraj to urobia v porodnice este aj bez vedomia matky. Ja by som chcela, aby nase babo zaockovala az nasa detska doktorka.
@misha8 nasa v 31 t. mala 1500 - 1530 g. Takze asi len chlapci su taki velki.
@stanulka551 mě taky bolí břicho více, hlavně v noci a ráno. Dnes celkem dlouho, ale neměla jsem stahy, jen bolest v podbřišku. Asi to k těhotenství patří? Není to ta příprava na porod?
@stanulka551 mne uz i vcera a dneska rano po probuzëni bolelo bricho,musim se zeptat zitra dr proc.
ja som vcera bola na sone,a prosila som doktora aby mi pomeral babo......lebo len tak pokukal,ci je vsetko ok.Tak nakoniec ho pomeral,aj ked to bolo tazke,lebo si naslo taku polohu,ze sa to moc merat nedalo...Odmeral len hlavicku a stehennu kost....skoda,ja som chcela vediet kolko vazi,,,,,len tolko mi povedal ze je to presne o 2 tyzdne a jeden den navyse....

@cara.m Presne tak, ja som sa prve dni bala pohnut. Doslovne. Ani flasu s mineralkou som si nesla sama vziat. A na WC som stale isla s tym, ci nakrvacam, ci neodteka voda... Som v zivote nebola taka nestastna. Teraz uz lepsie.