Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
no babky nejak som pri tej teme vyhladla....pojdem sa najest...a musime robit s piou ulohy=chodi do prvej.triedy,takze sa zatial lucim.....ahojte a strazte si tie vase pokladiky 😵
Ahojte! Tak už mám takmer všetko - ešte nám chýbajú nejaké maličkosti . Dnes sme boli s manželom a so sestrou na veľkom nákupe - kočík, postieľka, matrac, vanička, fusák, autosedačka,zavinovačka, podložka na prebaľovanie, ....................... sestra už má dieťa, tak mi vo všetkom poradila a som s nákupom veľmi spokojná, pretože pred týždňom som nemala takmer nič. Teraz ležím, oddychujem, čítam si vás a manžel skladá postieľku 🙂 Mám za sebou pár náročných hodín....
@cara.m ja viem ze bolieva brucho v tehotenstve, nerobim z toho paniku, len ide o to , ze tu nerobia vysetrenia krcka a potom som si nie je ista ked mam take stahy ze ci je to ok alebo nie 😒 , ale s tym nic ja nenarobim, oni tu maju taky nazor ze to skodi zene ked sa tam doktor zbytocne sprta - ale podla mna zase sa moze vela veciam predist
a inac ako ste tu pisali zienky ze vsetky mate podla velkosti babatka skorsie terminy, moze byt, ale ja som pri prvom bola otvorena uz neviem kedy na 3cm, bola som na rizikovom, maly bol tiez dost velky a nakoniec som ho prenasala, takze moze to tak byt a aj nemusi. Ja sa tiez uz neviem dockat, a tiez mam pocit ze uz budem rodit hadam zajtra 😀 ale aby to nakoniec nebolo ako pri prvom
@sjussi Ne, žádnou další změnu nevím, ale pokud se zase něco dozvím, dám určitě vědět! 🙂
@renatka100 Nevím, dokud nám to ještě neodsouhlasili, tak mi říkali, že mám podepsat revers, takže to můžeš zkusit!
Tohle jsem našla na netu, odkazovali na to ve zprávách. Můžete si přibližně spočítat, kolik bude příjem vaší rodiny. http://www.penize.cz/kalkulacky/narozeni-ditete...
@vikaki
@albao Ono ten problém bol v 20 tt kde malému diagnostikovali 0,22 cm dierku v srdiečku ale z dostunej literatúry a internetu som dozvedela, že do 30 tt by sa mala uzavrieť čo sa pravdepodobne aj stalo podľa včerajšieho UTZ ale pre istotu lekári odporúčali keď už raz bola nejaká vada diagnostikovaná tak chcú pre istotu aby bolo po ruke aj detské kardiocentrum. O kramároch som počula aj ja len keď ja som taký problemový typ jednak vek, miomatická maternica a minimálne jeden miom rastie
@misha8 ja som mala v 30 tyzdni 1500g a doktorka mi povedala ze malicka je o tyzden popredu....
@kinsli Tak to netuším, nám to vyšlo asi dobře, protože to přibližně sedělo. No ano, po tom prvním měsíci ti to vyjde možná o 100%, protože tady je ještě možnost, že se bere porodné (pod výpočtem je graf a vysvětlivky). Jinak nemocensky jsi pojištěná pokud jsi zaměstnaná (i na dohodu) nebo pokud jsi živnostník a platíš si pojištění....aspoň tak to já chápu.
Taky přeju krásné ráno....dneska jsem už taky vzhůru. Jinak si zatím na spaní nemůžu stěžovat (hlavně to nezakřiknout 🙂 ). Spím jako dřevo. Sice se někdy jednou, někdy víckrát za noc vzbudím kvůli záchodu, ale jinak spím dobře. A protože jsem na PN, tak spím někdy i přes den. To počasí, co tady od včera máme tomu nahrává 🙂
Jo holky slyšeli jste včera ve zprávách, od víkendu se má ochlazovat a od středy nemají teploty ani přes den překročit nulu. Má být mínus a ještě sněžit. No hrůza ☹
Jinak jsem si včera sbalila tašku do porodky. Radši....mám ji hezky v pokoji pro hosty přichystanou 🙂 Člověk nikdy neví. Ale pro malinké tam oblečení nemám. To přichystám jenom doma a přiveze to pak až manžel.
Přeju krásný, ničím nerušený den. 🙂
Ahoj, hezké ráno přeju. Já sice v noci spím teď docela dobře, ale na záchod se budím snad co hodinu. Navíc pořád předěláváme ten byt, tak přes den si moc neodpočinu, i když samozřejmě nic nedělám, není tu ani možnost si oddáchnout. Máme rozbouranou koupelnu, zaskládané dva pokoje .... Věci do porodnice ještě nemám ani koupené, věci pro mimčo sice ano, ale manžel to při přemísťování zaskládal, takže jsem si to ani nemohla vyprat, dokud šla pračka. Tak mě začíná mírně jímat hrůza.
ja som sa v noci prebrala zas na upchaty nos a moj muz povedal ze to je strasne takto sa v noci budit. a ja, ze prepac ze som ta zobudila. a on na to: nevadi, to nas priroda takto pripravuje na to, ked tu bude tomasko....aj vtedy sa asi budeme takto v noci budit. niekedy som z neho totalne hotova, kde sa v nom bere tolko mudra 😉
@sjussi to zavisi asi od toho ako ta to brucho boli. mna teraz tiez casto bolieva ale skor ma bolia svaly taha sa to od pupku az po prsia. pokozka je uz maximalne napnuta a svaly pod nou tiez. navyse mam po bruchu hnusne zili, a celkovo sa mi moje telo uz nepaci. ked som bola v takom 5/6 mesiaci, vtedy som si pripadala tak pekne tehotna. male mile brusko vsetci ma chvalili ako dobre vyzeram, teraz mam uz trosku aj tvar opuchnutu, divne vlasy a tak, mala by som sa dat do porodu do poriadku lebo potom sa ku kadernicke uz asi tak lahko nedostanem 🙂
@sova33 ahoj, mymtiez este co-to prerabame a tak som n tom podobne ako ty, ale nestresujem 🙂 zatial sa citim dobre verim ze drobec sa von ako v termine pytat nebude (sak je to prve babo a chlapec a tym sa von akosi nechce) takze sa chystam prat detske veci az po tom co doprerabame a veci pre sba do porodky az potom ked budem na MD (teraz som na PN tak radsej nerizkujem a vela von nechodim len cez vychadzky). Takze si uzivam doma rozpravam s malym citam a oddychujem a hlavne nestresujem :D neboj casu dost 🙂
Ahoj holky já na záchod kupodivu ted v noci chodím max 2 🙂 ale trápí mě křeče do stehen a lýtek jak blázen 😠 kord v noci je to hnus. Dneska jdeme na ultrazvuk na nahrávání druhého dvdčka 🙂 -jde poprví u tatínek tak sem zvědavá co bude říkat 😀
To počasí jee hrozné že? tady na Kladně už 4 den máme mlhu a prší 😠
Pohladte bříška a pěkný den vám i miminkům 🙂
dobre ranko, ja som bola teraz u doktora v 32+6 a CS mam 2-3, S ojed menej ako 3/d. Neviete co to znamena? Uz mi aj odporucil zbalit si tasku do porodnice a chodit na cvicenie. Taktiez mam prestat brat magnezium.
@vera1132 ten termin je len orientacny. Moze to byt +- 2 tyzdne od tohoto datumu. Zalezi aku si mala pravidelnu menstruaciu a kedy dolslo k ovulacii. A ak si nahodou brala magnezium tak to urcite bude neskor. Ja som pri Samkovi brala a isla som na vyvolavacku 6 dni po termine. Ale rozbehlo sa to super a za 2 hodiny som mala maleho na svete. 😀 . Prijala by som aj teraz taky porod ale nerobim si velke nadeje. Tentokrat neberiem magnezko tak snad pojdeme na termin.

@sjussi
@neliq ja som raz skusala 90-dnovu dietu...babky z nej schudli az 14-18 kilov...ale mne nerobila dobre,bolo mi z nej na odpadnutie lebo tam nie su ranajky....tak som potom presla na delenu....