icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zanin
18. nov 2010

@cara.m toho sa bat nemusis. Ja som ho brala, vysadila som ho mesiac pred urcenym terminom a malemu sa nechcelo ani za svet von tak sme mu museli pomoct. Ja som este mesiac pred terminom zvladla za jeden den vystup na Chopok a hned za tym sme sli do jaskyne. A maly nic. A kedze som vedela ze v utorok rano musim ist na prijem tak vecer pred tym som skusila vsetko mozne aby sa to rozbehlo. Horuca vana s muzom sme skakli po schodoch aj tutu mutu bolo a ten nas maly nic. Tak nakoniec sa umudril az v nemocnici po vyvolavacke a zbehlo to strasne rychlo.

vikaki
18. nov 2010

@matula00 nechcem ta strasit,ale moj manzel mal pri porode 4,7 kg a moja dcera mala pri porode 4 kg....ak by to bol chlapec.........to by mala este viac....Uz viete co cakate?

vikaki
18. nov 2010

@aha1 a kolko mas rokov? ...ja ti samozrejme drzim palceky,mas toho fakt neurekom a dotoho aj to strdiecko babatka....no nezavidim ti.....U nas to bolo tiez od zaciatku komplikovane,tiez ma strasili koli veku a to mam len 34...dotoho krcok a babo dole hlavickou v 5.mesiaci.....no vsetko sme to zvaladli...Teraz nas uz trapi len krvny tlak ,ale ten sa uz tiez zacina upravovat po neslanej diete...tak hadam nejako vydrzime...Uz mame len jednu starost=po financnej stranke...lebo porod na klinike vyde 1600 eur minimum>kedze do nemocnice uz nejak po prvom porode bojim ist.....ale zatial je to vo hviezdach,......drzkaj sa aj ty,nech ti vsetko dobre dopadne a nech je to tvoje chlapculiatko zdrave

vikaki
18. nov 2010

@monulik0209 pozdrav diviacku novu ves!!!!!!! ja pochadzam z dolnych vestenic

vikaki
18. nov 2010

@sova33 jaaaj to budenie,aj ja v noci furt lietam na vecko...vazim sa vecer pred spanim a rano mam o kilo menej=z cikania 😀

vikaki
18. nov 2010

@renatka100 to cs je asi cervix=krcok,asi sa ti otvara? doktor ti to nevysvetlil,ani si sa nepytala?

sova33
18. nov 2010

@vikaki To mi vykládej. Navíc mě bolí kyčel, takže každé vstávání z postele je pro mě hrůza 😠

vikaki
18. nov 2010

@zanin to zalezi od toho v ktorom tt sa prave nachadzame.Ja som teraz v 30.tt,aj ked doktor tvri ze mam zacat ratat 2 tyzdne naviac podla sona,takze 32.tt.Mam skrateny a makky krcok maternice ,takze sa tiez podobne ako cara obavam vysadit magnezko,aby nezacali kontrakcie=uz som nejake mala v 5.mesiaci a hrozil potrat....Pri dcere som ziadne magnezko neuzivala a tiez som porodila o 10 dni skor....Ty si mala asi fyziologicke tehotenstvo,bez problemov,mohla si aj po horach behat...my sme vacsinu tehotenstva v posteli,tak nechceme riskovat predcastny porod tym ze nejak zavcasu vysadime magnezium

sova33
18. nov 2010

@vikaki Jestli je renatcin doktor jako moje doktorka, tak se nedivím, že to neví. Na co se nezeptám polopatě, to se nedozvím. Jenže kolikrát ani nevím, že by něco mohl být problém, tak jak se na to mám zeptat?

matula00
18. nov 2010

@vikaki nooo, mala by to byt slecna, tak dufam, ze sa doktor nemyli 🙂 ... a ta vaha ma fakt strasi ☹ no co uz, musim verit, ze to dobre dopadne a mala ma moc nepotrapi 😉

blondi2
18. nov 2010

@lavazza no verim, ze to je pohodlnejsie, ale ma desi, ze podprsenky na kojenie nie su push up, tak preto sa do toho neponahlam. sice sa mi prsia tehotenstvom trochu zvacsili, ale stale to nie je ktovieco 🙂

vikaki
18. nov 2010

@blondi2 tak ty chces byt riadne sexy mamicka 😀

blondi2
18. nov 2010

@vikaki ja len nechcem byt plocha ako lata 😉

renatka100
18. nov 2010

@sova33 no povedal, ze je to na tento tyzden v poriadku, ale som chcela e ako to mate vy. Asi to znamena, ze uz sa otvaram a neviem ci to tak ma alebo nema byt. Niekedy asi ani nie je dobre vediet vsetko, mne by doktor povedal ak by bolo nieco v neporiadku. Len clovek je taky, ze musi do vsetkeho rypat 😉

renatka100
18. nov 2010

@vikaki pocula som, ze na Korfu su zaplavy. K Vam to hadam nedoslo, neviem sice kde presne byvate.

blondi2
18. nov 2010

Od buduceho pondelka som na materskej. neviete nahodou ci ten papier musim do socialnej poistovne zobrat uz v piatok (zajtra) alebo staci az v pondelok? zabudla som sa opytat sestricky, lebo tam bol prave taky zhon...

tereza79
18. nov 2010

@blondi2 prečo od pondelka?ja mám taký istý termín ako ty,nástup na materskú vychádza v nedeľu 21.11 tak mi kázala doktorka prísť 10.11 dala mi papier s dátumom nástupu na MD 21.11 ten som poslala ekonómke,k tomu ona podopisovala čo bolo treba a podala ho dnes na soc poisťovňu.

vikaki
18. nov 2010

@renatka100 no aj mne to dnes vravela mamina cez telefon,ale u nas=sme pri thassose je dnes pekne,len v noci sprchlo=mame okolo 19 st.,len fuka vietor.Ale hlasia v najblizsich dnoch aj v nasej oblasti dazde,uvidim.......Ja moc grecku telku nekukam,tak sa zo slovenska skor dozvedam,co sa tu deje

kamusek
18. nov 2010

@blondi2 Myslím, že stačí v pondělí. Protože já jsem na mateřské od 24.11. a teprve ten den mi ten papír doktorka dá na kontrole. A pak ho teprve ponesu do práce a oni ho budou posílat na sociálku. Takže doufám, že doktorka si je toho vědoma a ví, že se to může přinést až později a bude se to brát zpětně. Jinak nevím....asi by si ode mě vyslechla svoje 😀

blondi2
18. nov 2010

@tereza79 ano ano, mas pravdu pomylila som sa. prave som to skontrolovala v tehu preukaze. nastup na matersku mam tiez 21.11. teda zajtra to musim zaniest do socialky, ano?

tereza79
18. nov 2010

podľa mňa je to jedno či zajtra alebo v pondelok,aspoň si myslím,lebo každá zmena sa nahlasuje do 3 alebo 8 dní takže by to malo byť ok aj v pondelok 😀

neliq
18. nov 2010

Tak holky, už som prišla z poradne. Malý má 2900g, takže si ani nechcem predstavovať, koľko bude mať do konca, 😅 aj keď mi dnes doktor povedal, že je stále strašne vysoko a ak sa mu nebude chcieť zliezť nižšie, tak nás čaká sekcia. O dva týždne idem na nejaký ster a ďalšiu kontrolu, tak som zvedavá, či konečne trochu klesne, alebo ani nie 🙂

cufinka
18. nov 2010

Ahojky mám otázku 😀 Jak to je s trvalím bydlištěm pro prcky? dostane automaticky bydliště tam kde mám já a nebo jí mužu přihlásit jinam? Já jen že já mám bydliště ve Varech a přítel tady na Kladně a kvůli doktorům atd aby nebyli problémy tak jí chci přihlásit na Kladně kde bydlíme. 😉
Jinak sem ted přišla z ultrazvuku a malá je héérečka 😀 pořád tam mlela pusinkou a něco ochutnávala 😀 tatínek ten byl na měkko 😀

tereza79
18. nov 2010

ako ste dopadli na pásoch CTG?ja som bola dnes poslala ma tam DR s tým že ak to bude ok tak naspäť k nej nemusím chodiť,pomerali ma zo 20-25min a potom to sestrička odniesla k Dr a tá mi odkázala že s tým mám ísť za svojou doktorkou a ukázať jej to,normálne ma vystrašila.Dr to pozrela a skonštatovala že je to v poriadku,že to skákalo preto, lebo sa dieťa hýbalo že je to normálne,to sa teda hýbalo a poriadne len mi tak nadskakovalo brucho,keby bola sestrička pri mne a neodišla do čerta tak by to možno vedela aj ona a nemusela ma dostrašiť.

vikaki
18. nov 2010

ja som bola dnes na kontrole u doktora a jupiiiiiii..............klesol mi tlak po diete,este som aj schudla....Zobrali mi aj krv na KO a moc na bielkovinu..ci nemam gestozu,,,ale nemyslim,lebo mi to uz raz robili a bolo to negativne

kinsli
18. nov 2010

@neliq tak to jsi mě docala uklidnila 🙂 Taky jsem říkala odhad na necelých 35tt 2900g 🙂
Uvidíme jaká bude realita 🙂 To uvidím 1.12. pokud do té doby vydržíme. podbříšek mě bolí čím dál víc,
a myslím, že jsme naopak dole. břicho mě kleslo a když mě malý packou máchne jako by na vchod tak vyjíknu ☹

začala jsem cvičit s epinem, jde to hezky denně udělám +1 cm do obvodu. Tak hlevně ať vydrží ještě měsíc a pak už by mohl ven. v půlce prosince bude mít k 3,5 kg to si myslím, že by se rodil krásně 🙂

kinsli
18. nov 2010

jinak dnes si holky dělám glikemický profil a je to pěkný hnus. Ráno jsme píchali na 6x než jsme vymačkali potřebné množsvní do zkumavky. po večeři mám odebírat sama, Lukyn je v práci tak to jsem na to zvědavá ☹

neliq
18. nov 2010

@kinsli keď som etraz tak nad tým uvažovala, tak by som celkom rada asi aj išla do toho cisaráku, lebo ak bude drobec takto rásť ďalej, tak si neviem predstaviť, čo by som rodila v 40tom týždni 😀 Inak mne 35 týždeň začal len dnes 🙂

kinsli
18. nov 2010

@neliq zkus to epi-no když to nepomůže tak rozhodně neublíží. Kámoška zvládla 4 kg s jedním pidi stehem a měla natrénováno jen na 29 cm a malá měla hlavičku 34 cm.
Ty jsi 34tt a kolik dní??

vikaki
18. nov 2010

@neliq tak ten strach poznam z prveho porodu a uz nikdy nechcem...fakt cisarsky je lepsi ako nejka prisavka,kde moze babo aj oslepnut alebo aj cosi horsie.......Bodaj by by sme dovtedy nasetrili tych 1600 eur na kliniku,tam by nad prisavkou urcite nerozmyslali...Tam v pripade komplikacii hned robia sekciu