icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neliq
18. nov 2010

@kinsli dnes som presne 34+0. Ja by som to aj vyskúšala, ale je to dosť peňazí, keď si ešte predstavím že musím kúpiť epidurálku a tiež chcem aj dianatal, nehovoriac, že ešte stále prerábame a teraz ideme ešte kupovať vaňu, aby sme do pôrodu mali hotovú kúpelňu ☹

neliq
18. nov 2010

@vikaki čo sa týka prísavky, tak to som ani nepočula, že by to robili u nás, čo viem, tak v prípade komplikácií sa robí okamžitá sekcia, aspoň čo holky písali

vikaki
18. nov 2010

@neliq ja si myslim ,ze v tvojom pripade,kedze mas velke babo =epiduralka nie je moc vhodna.Pretoze budes mozno musiet spolupracovat ovela viac ako pri mensich detoch=viac tlacit a na to potrebujes ten pocit bolesti...no len v pripade ak si dole uzka samozrejme....

vikaki
18. nov 2010

@neliq no neviem ako na slovensku,ale tu su prisavky an dennom programe,zial

neliq
18. nov 2010

@vikaki práve pre to by ma asi celkom potešil nakoniec ten cisársky, aj keď som nad ním pôvodne ani neuvažovala 🙂

kinsli
18. nov 2010

@neliq tak to je fakt docela mazec na 34tt 2900g mylím, že takových nás tu moc nebude 🙂
Já bych epidural asi taky zavrhla, přeci jen kdyby šel přirozeně, tak se musíš sakra přisnažit.

Určitě na slonensku přísavka nebo kleště se používají. Mě hrozili kleštěmi to bylo jak když do mě koupnou hned jsem začala tlačit o 106. Při kleštích může dojít k poškození mozku. Kámoška rodila kleštěmi, a malý je fakt brzda, ale to nebude kleštěmi ale tím, že ho nechali v porodních cestách moc dlouho.

neliq
18. nov 2010

@kinsli ono sa kliešte určite používajú, akurát viem, že u nás v nemocnici, ťa radšej pošlú dopredu na cisársky, ako by potom mali používať kliešte alebo tú prísavku, ale určite to záleží aj od okolností.
Inak akurát mi kamoška písala, že nedávno tam rodila nejaká holka a malý mal 4,8 kg a na sone jej povedali, že bude mať 3,5 kg, to sa teda pekne sekli 😀

vikaki
18. nov 2010

@kinsli podla mna klieste a prisavka su zastarale a rizikove metody,mali by sa uz konecne prestat pouzivat.....Kedysi ked este neexistoval cisarsky,to mozno bolo dobre na zachranenie aj matky a aj dietata,ale v dnesnej dobe si mysdlim je to viac pohravanie so zdravim,kedze existuju secie

cara.m
18. nov 2010

Podle mě, z laického pohledu přísavku nebo kleště použijou když už je dítě hodně dole a nejde udělat CS? Aspoň si to myslím kámoška měla dlouhý porod a nakonec malý šel přísavkou.

neliq
18. nov 2010

@cara.m
@vikaki našla som o tom jeden článok
http://www.mojedite.cz/article_detail.php?id=724
ale aj tak mi to príde choré v dnešnej dobe 😒

cara.m
18. nov 2010

@neliq četla jsem začátek a dál už asi číst nebudu. Se už tak stresuju co se vše může stát, tak raději asi ani nevědět. Budu věřit doktorům a tomu, že vše půjde dobře.

tereza79
18. nov 2010

kamarátka rodila s kliešťami a dôvod bol že jej nevedelo bábätko prejsť von,bola na to priúzka ,tak jej ho ťahali kliešťami a vykĺbili mu ruku,inak je úplne ok,chodili na cvičenia. myslím že to bude asi lepšie ako Cisár keďže jej manžel je v tej nemocnici lekárom aspoň myslím že lekárovu ženu by zbytočne netrápili, keby to nemalo niečo do seba a navyše ju rodil lekár ku ktorému chodia rodiť z ďaleka lebo je fakt trieda..ktovie.

neliq
18. nov 2010

@cara.m ja som to tiež len tak prebehla očami, lebo mi to príde strašne nechutné. Ja sa zatial nejako nestresujem, len čakám, kedy ten stres na mňa príde, uvidím po ďalšej kontrole
🙂

vikvik
18. nov 2010

ahojky
prvni porod jsem mela klestemi. porad se pouziva oboji. v Evrope je oblibenejsi ten "zvon" nicmene na to uz musi byt mimco fakt celkem dole a jen se mu pomuze. kleste se casteji pouzivaji, kdyz je mimco vys a ve "spatne" poloze a opravdu se musi tahnout (proto u toho hrozi horsi poraneni nez u "zvonu") ale vyber zalezi vetsinou na porodnikovi, s cim se mu lip pracuje, cemu vic veri. kdyz selze zvon, sahnou po klestich, naopak vetsinou ne.
Erin se vytlacit nedala, byla v divne pozici, tlacila jsem skoro dve hodiny. doktorka si musela zaprit nohy o postel, aby ji vytahla (a pak ze novorozenci nic nevydrzi :o) jedine poraneni bylo povrchove - mela pohmozdeny oblicej. zadne nasledky nema, ted uz mluvi ve vetach ve dvou jazycich a mysli ji to tak, ze me tim desi :o)
jinak ja byla radsi za kleste nez za c-section... ono nasilim dostavat dite zpatky do bricha taky neni zrovna idealni, ze... takze mozna to vypada zastarale, stredovece, ale cisar taky vsechno nevyresi a nese s sebou taky dost rizik jak pro matku tak pro dite (nehlede na to, ze jeho priprava trva rozhodne dyl nez pouziti klesti a ve chvili, kdy uz se diteti nevede dobre...

elzu
18. nov 2010

Ahojte, všechny vás zdravím, jsme po poradně a ultrazvuku, máme radost, protože Johanka je opravdu Johanka, je hlavičkou dolů, váží 1637 a všechno je vpořádku 🙂 jen se mi teď objevila mykóza, která mě pěkně otravuje a kvůli které si musím zavádět čípky a strašně to pálí...nechce to furt přejít...ale co...to jsou malé věci...

@cara.m Máš pravdu, přísavka se používá ve chvíli, kdy je dítě v porodních cestách a nejde ven, někdy se nedá dopředu předvídat, že neprojde a musí se vytáhnout takhle...

neliq
18. nov 2010

holky, našla som niečo úžasné, možno ste to už niektoré videli, ale nedá mi to sem nedať 🙂
http://www.horiaciker.sk/archiv/archiv1.php?art...

alerka
18. nov 2010

Prosím Vás chcela by som sa opytat.. v pondelok som bola na ultrazvuku to bol 30 +3 a mala vazila 1320g. Je to este niekto co ma podobny problem? Neviem si predstavit ze (ak dajme tomu by dnes nejakym zazrakom uz mala 1400g) za 66 dni priberie 2 kila.. :( Lekar povedal ze ta vaha je ok.. aj na nete som si nasla priemernu vahu a celkom to sedi.. Na druhej strane vsetky zname co cakame naraz maju daleko tazsie babatka.. tak ma len zaujima ci je to skutocne priemerna vaha..

annmarie
18. nov 2010

ahojky babeny... na poradni prebehlo vsetko v poriadku, akurat som sa len dozvedela ze sa narodime skor...cisarsky mi naplanuju uz koncom decembra alebo prvy januarovy tyzden, podla toho ze mala ma vyse 1700 gramov a je dole hlavou uz dlhsie. No zevraj sa mam prichystat uz na Vianoce...sice si to neviem predstavit, a urcite by to bol krasny darcek pod stromcek,hadam sa mala nebude az tak ponahlat 🙂 asi je to komplikovanejsie skrz personalu a doktorov ked su sviatky, nie? 🙂

janettan
18. nov 2010

@albao je to skutočne úľava, lebo som sa bála, či takéto nakupovanie zvládnem a či nakúpime všetko podľa našich predstáv ... dnes som bola kolegyňke vypomôcť v práci a manžel nám zatiaľ vymaľoval spálňu a aj po sebe všetko upratal 😀 bol to pekný návrat domov ... 😉

meduliacik
18. nov 2010

@alerka Ahoj, bud uplne kludna, my sme vazili 1279g, tiez som uz mala byt v 30+1tt, ale podla tohto USG vraj este nie som ani v 30tt. O tyzden som bola kvoli kontrakciam na USG znova a uz boli parametre na ukonceny 31 tt. Kazdy pristroj ma ine nastavenia, kazdy lekar inac meria, odchylky su vraj az okolo 500g. Moj prvorodeny mal v 30 tyzdni tiez takuto hmotnost a narodil sa s vahou 4 kg! 🙂

kamusek
18. nov 2010

@alerka Asi to nebude zase tak málo.....a navíc, když je to holčička. My sice nevíme, co čekáme, ale náš miláček měl v začátku 31.tt 1590g a říkala doktorka, že žádný drobeček to nebude. Tak nevím. Za prvé si myslím, že to není podle toho ultrazvuku tak přesné a za druhé mi přijde, že každá doktorka říká něco jiného. Neboj, určitě to bude OK. A hlavně, teď prý děti v těch posledních týdnech přibývají nejvíc....

vikaki
18. nov 2010

@neliq zaujimavy a poucny clanok,dakujem...Asi bude na tom nieco pravdy,no podla mna dobry a skuseny porodnik musi uz skorej vediet odhadnut riziko...napriklad mne mala pia 2 krat pupocnik okolo krku a to by sa v ziadnom pripade nemalo tahat prisavkou alebo kliestami,lebo to dieta skrti...Doktor to mal uz pri prijme v nemocnici spozorovat na sone...okrem toho mi odtiekla voda uz den predtym,a napriek tomu ze som nemala kontrakcie,bola som dostatocne otvorena...+ mala som dieta velke 4 kg a mohol aj spozorovat pri vysetreni,ze som dole priuzka.....Takze asi som natrafila akurat na nejakeho zaostaleho doktora...dobreze ho Kyriako po porode nechytil pod krk

neliq
18. nov 2010

@vikaki hej, aj ja si myslím, že niektoré príznaky sa dajú zistiť oveľa skôr ako až pri pôrode, napr. tá pupočná šnúra alebo veľké bábo a pod. myslím, že vtedy je skôr riziko to ťahať na silu ako urobiť cisársky, čo mi určite príde lepšie pre bábo

vikaki
18. nov 2010

@vikvik ja to vidim trosku inak,pretoze som to zazila na vlastnej kozi....Neviem akym zazrakom to moja dcera prezila a nechcela by som to nikomu zelat ....Manzel celu noc ulozeny na lavicke pred novorodeneckym zakryty bundou cakal,ci to mala vobec dobojuje.....ci prezije....Ono musi porodnik pozerat aj na to,ci sa okrem velkosti babatka a uzkej panvy rodicky nevyskytuju aj ine problemy a musi byt schopny ich zavcasu rozpoznat...samozrejme podla moznosti

sjussi
18. nov 2010

tak sme dneska byli na kontrole a vazime 2302g takze mame obrika,a pry sem ve 34tt,bohuzel mi dr zjistila ze sem volne pro prst otevrena takze zitra nastup do nemocnice ☹

lavazza
18. nov 2010

@blondi2 mají i podrsenky s vycpávkama, ale sou o mnoho dražší, a vypadají moc pěkně, já sem si taky nemohla zvyknout na podrsenku bez kostic a výstuže, ale je to fakt pohodlný a to mám prsa větší

neliq
18. nov 2010

@sjussi držím palce, nech tam nepobudnete dlho a nech ste obaja v poriadku 🙂

sjussi
18. nov 2010

@neliq diky,o sebe strach nemam ale o maleho strasne moc

vikaki
18. nov 2010

@sjussi joj tak to ti nezavidim,drzkaj sa ,nech ta skoro pustia

vikaki
18. nov 2010

@lavazza nooo aj ja teraz po prvy krat nosim podprdu bez kostic,ale fakt je ok,sak uz aj tak sme cele ubolene,a tieto prakticke podprdy nam zabezpecuju aspon trosku pohodlia..V prvom tehu som nosila tie sportove=elasticke,jak sa to vola?