icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

tanicka1976
20. nov 2010

@luuca1 neboj ked to male uvidis vrati sa ti sila a postaras sa o neho uplne super..A neboj sa vyuzit pomoc rodiny, budes najprv velmi unavena aj z anemie aj z porodu..
nuz pan. porucha nie je nic moc ale predychas to nejak...ja som mala minule tep 130 normalne som sa zlakla ci mi srdce nezlyha..v pondelok mam poradnu tak uvidim co mi dr. povie.

ozaj aky si mala Hb v prvom trimestri? ja som mala v 10tt 119g/l co je celkom ok...a vidis takto mi to kleslo teraz 😖

kamusek
20. nov 2010

@annmarie No já myslím, že u nás v Česku se musí minimálně 6 týdnů před porodem nastoupit na mateřskou. Je to 6-8 týdnů, ale 6 to musí podle mě být....

luuca1
20. nov 2010

@tanicka1976 cica ja som mala 137 a teraz že 89...tak to je aký skok, čo??

sjussi
20. nov 2010

@sonka31 no mne rekla ze ktg ukazuje cinnost delohy ale cinnost tam nema byt zadna,ze na tu je cas az za mesic...tak asi to budou slabe kontrakce,ale ja nic necitim,ani tvrdnuti bricha,nic

misag23
20. nov 2010

@vikaki Děkuji moc za odpověď. To jsou dobré zprávy. Ona nemá právě moc dobrou pověst, i když teď jsem taky slyšela, že se hodně zlepšila, tak uvidíme v lednu, snad tam na nás budou taky hodní. Ono asi všude záleží, na jaký lidi tam zrovna narazíš a jakou mají zrovna náladu 😉

misha8
20. nov 2010

@annmarie ahoj na matersku môžeš isť 6 ale zo zdravotných dôvodov 8 týždňov pred vypočítaným termínom pôrodu

misha8
20. nov 2010

tak aj ja už viem čo je to tvrdnutie brucha alebo je malá už väčšia doteraz som to nemala ☹

sova33
21. nov 2010

Přeju dobré ráno, tak u nás jsou opět řemeslníci. Už aby byl konec ...

lavazza
21. nov 2010

Taky nemuzete vubec spat? Ja se porad prevaluju.Uz me boli i boky.
Od vcera je prcek nejak moc aktivni az z toho mam vzdycky bouli na pravem boku 😀

monik1
21. nov 2010

Hezké nedělní dopolene přeju 😵 jakpak se daří?
Manža šel cvičit, tak jsem tady zase sama 😒
@sova33 ještě rekonstruujete? Já hlásím úspěšný konec, konečně máme obývatelné 3+1, jen chybí takové drobnosti jako záclona v ložnici a ještě nedorazila skříň ze Sconta, a to už je objednaná skoro 5 týdnů 😠 Tak teď máme jeden volný pokoj, kde si manža dal počítač a jeho věci a zatím tam stojí postýlka...
Holky, prosím vás - budete mít všechny postýlku v ložnici a miminko bude spát s vámi?? Ještě uvažuju, že by malý měl svůj pokojíček a kooupili bychom tam taky postel a spala bych tam s ním, ale je mi zas líto, že by byl manža v ložnici sám... No, nejspíše budeme všichni tři v ložnici, snad nebude prcek ukřičený a manžel se do práce vyspí 😀 😅

monik1
21. nov 2010

@misha8 v ČR můžeš jít kdykoli na MD 6-8 týdnů před porodem a nemusí k tomu být žádné zdravotní důvody, když jdeš 8 týdnů před porodem.. Já mám nástup 1.12. a porod 26.1. - což je přesně na den 8 týdnů před porodem 😉
@lavazza můj malý je poslední dobou taky hrozně aktivní, přes den vůbec nespí a furt mě kope až to fakt bolí.. V noci naštěstí spí a já vstávám jen na WC 😒 Ale zase mám problém s usínáním, dlouho mi to trvá 😝

sova33
21. nov 2010

@monik1 Ahoj, pořád ještě rekonstruujeme. Teď je tu malíř na ložnici a zedník na koupelnu. Zítra už bychom snad měli ložnici jakž takž dodělat, ale koupelna ještě nebude. Třetí pokoj zatím bude taky pro manžela jako pracovna. Mimčo bude s námi v ložnici, v největší krizi odešleme taťku spát do obýváku 😀

annmarie
21. nov 2010

@misha8 dakujem, aj som si myslela, len potom mi ozaj nejde do hlavy, ze preco ma dr vypisuje neskor..ale no to je jedno...mozno ked ides na planovany cisarsky tak to oni nejak inak riesia, neviem...

annmarie
21. nov 2010

@monik1 ahoj, ja som trpela dost silnou nespavostou ked sa mala zacala tak intenzivne hmyrit, kopat, natahovat, prevracat a prosto nudit sa v brusku... musela som sa ucit do skoly plus praca a tak na styroch hodinach spanku sa to nedalo... moj doktor mi odporucil homeopatika sedatif, ktore su uplne super podla mna... nie su to sedativa v pravom slova zmysle,nie su navykove, das si to niekedy navecer a pred spankom a upokoji ta to natolko, ze malinka sa nehmyri v noci tolko, alebo ju necitis, bez problemov zaspis a mozes sa budit aj 30x na zachod... a najdolezitejsie, neoblbnu ta vobec a rano sa zobudis aj ked po piatich hodinach spanku ako rybicka a netrva ti hodinu co sa stveras z postele 🙂)))

sonka31
21. nov 2010

@sjussi Ani ja som nic necitila, ja uz od 24. tyz. Len lez a ziadne stresy, to je absolutne najhorsie pre male. Ved tyzden este vydrzis, a ak sa aj narodi, prezije, neboj.

kinsli
21. nov 2010

holky nemám čas dočítat, ale včera rodila kamarádka mé kamarádky, nechala si píchnout epidudal a moc si to chválila 🙂

misag23
21. nov 2010

@lavazza Mně se spí taky čím dál tím hůř. Dneska to bylo vůbec hrozné, usnula jsem až kolem třetí hodiny ráno 😖
A každý tři hodiny se budím v noci na záchod.
Boule na břiše se mi taky dělají. Je to sranda pozorovat, jak sebou mimi mele 😀

@monik1 Moni, my máme postýlku zatím složenou v pokojíčku, ale až se mimi narodí, tak ji přestěhujeme k nám do ložnice. Manžela jen tak něco nevzbudí, tak jsem na to zvědavá 😀

misag23
21. nov 2010

@kinsli Taky nad ním hodně uvažuji 😉

cara.m
21. nov 2010

@kinsli no já to původně chtěla zkusit bez něj, ale teď je mi jasné, že když budu mít bolesti a nabídnou mi ho, tak že na něj kývnu, vidina že bude lépe bude určitě fajn 🙂

kinsli
21. nov 2010

já uvidím, pokud bude ovej tak do něj jdu 🙂
Kámoška mi poslala rozpis co do porodnice, tak to začnu pomalu chystat. kdyby náhodou tak ať nejsem překvapená. Břicho mě dost spadlo a cítím jak mě malý hodně dole tlačí ☹

kinsli
21. nov 2010

teď zrovana nahrávám fotky do kalendáře, mají ve 24 print akci do zítra na 13ti stránkový kalendář 147,- ve formátu A3 při odběru 3 kusů. Kdo máte už dětičky a nevíte co babičkám k vánocům tak na to koukněte. Platí to do zítřka do 6h.

sjussi
21. nov 2010

@sonka31 abych ti pravdu rekla tak uz sem celkem klidna,ve ctvrtek a v patek sem mela docela strach ale ted uz sem celkem v klidu,nejen ze sem pod dohledem ale verim tomu ze vse bude ok....a taky kdyby se matymu chtelo uz na svet tak bude v poradku,prece jen ma pres 2kg ale jeste radsi bych byla kdyby aspon 14 dni vydrzel aby se plne vyvinuly plice

neposedna
21. nov 2010

@misha8 dakujem, to neopuchanie je zatial 🙂

beryk
21. nov 2010

ahojda holky ,zas po delší době se hlásím,asi měsíc nešel net ,to byla hrůza
jj se spaním to je čím dál horší a na záchodě bych mohla být furt
holky kupovaly nebo budete kupovat polohovací lehátko a od jaké značky?

kookaij
21. nov 2010

@beryk ja mám objednané,je to vlastne jedálenská stolička od Chicco Polly Magic,dá sa použiť od narodenia do 3 rokov,do 6 mesiacov slúži ako také lehátko,má hrazdičku na hranie a potom ako stolička s pultíkom a neskôr sa dá odopnúť a prisunúť normálna k stolu.Pridávam foto.

janicac
21. nov 2010

Ahoj, kolik teď váží Vaše miminka? Byla jste některá koncem tohoto týdne u doktora? Díky.

vikaki
21. nov 2010

@janicac ja som bola na sone,ale babo malo nevhodnu polohu na vypocty vahy,odmeral len stehennu kost a hlavicku

janicac
21. nov 2010

@vikaki aha. já mám asi obříka🙂

vikaki
21. nov 2010

@janicac a kolko ti meria a vazi? napis mi dlzku stehennej kosti a hlavicka

janicac
21. nov 2010

Jéé, tak délku stehenní kosti a hlavičky nevím. Řekl mi doktor celkovou váhu a to 2270 g🙂