icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kinsli
21. nov 2010

@vikaki my jsme měli hlavičku necelých 30 cm. délka stehení kosti nevím jakou zkratkou se značí ☹

@janicac Já byla před 11 dny a váha byla 2110g tak teď počítám okolo 2500g

vikaki
21. nov 2010

@janicac ak ti dal fotky sona,malo by tam byt napisane=FL alebo FEM=steh.kost a BPD=hlavicka

vikaki
21. nov 2010

@kinsli asi si si to zle precitala,hlavicka ak by bola 30 cm=to by bolo ako E.T mimozemstan 🙂

janicac
21. nov 2010

@vikaki fotky už mi teď nedává.

kinski: tak to jsem ráda, protože mi doktor říkal, že zatím je trošičku větší.

vikaki
21. nov 2010

@kinsli my sme mali hlavicku=BPD=0,77 mm a femur=steh.kost=0,58 mm=co zodpoveda 31.tt+1 den.......ale normalne by sme mali byt este v 29.tt.....ale uz som si to prehodila na 32,kedze od posledneho sona presiel tyzden a doktor povedal ze si to mam zacat ratat podla sona

vikaki
21. nov 2010

@janicac ale do tehotenskeho preukazu ti musi predsa zapisovat merania,alebo nie? u nas to zapisuje

vikaki
21. nov 2010

@janicac bud rada ak bude v norme...velke deti sa tazko rodia...my s kynsli vieme co hovorime,ze??/

sonka31
21. nov 2010

@sjussi Jasne, on vydrzi, neboj sa 🙂

janicac
21. nov 2010

@vikaki Doktor mi právě řekl, že když to tak půjde dál, že půjdu na cís. řez, což strašně nechci, Říkal, že by to bylo náročný, protože jsem malá a drobná.

vikaki
21. nov 2010

@janicac ved to je to,ze cisarsky robia za od 4 kg a viac...ak ti babo bude vazit 3900 ,mozno budes rodit aj prirodzene a ak si k tomu uzka........tak to nebude med lizat

janicac
21. nov 2010

@vikaki snad to půjde normálně.

beryk
21. nov 2010

@kookaij díky, stolička je nádherná

kookaij
21. nov 2010

@beryk nemáš zač,len náhodou by si si ju objednávala,tak daj pozor,lebo je taká stolička aj bez toho lehátka,tá sa volá polly,táto je polly magic.Inak objednávala som ju na českej stránke,detský raj.cz,tam som ju našla najlacnejšiu za 132,40€ u nás na Slovensku stojí až 171 a niekde 180€.

vikaki
21. nov 2010

@kookaij inak ta stolicka s tym lehatkom sa mi zda super

kookaij
21. nov 2010

@vikaki ďakujem,keď som ju objavila,tak mňa hneď zaujala,musela som ju objednať,ešte ju nemám doma,ale tento týždeň by mala prísť.

blondi2
21. nov 2010

@vikaki prave som si aj ja pozerala tie skratky v mojom preukaze a mam tam take ze BPDxFOCD = 81 to bude asi ta hlavicka a asi je to v milimetroch. a FL mame 60. To mi merali este 31.t.t.

vikaki
21. nov 2010

@blondi2 no to su take fyziologicke cisla

blondi2
21. nov 2010

Inak baby tu su vysvetlene skratky z ultrazvuku...

kinsli
21. nov 2010

@vikaki proč ET 🙂 obvod hlavičky je HC = 294 mm = 29,4 cm 🙂
příčný průměr od ucha k uchu 84,8 mm
obvod bříška 275 mm
délka stehení kosti 64,2 mm
váha na 30+5d ... 2110g

monalis
21. nov 2010

@kinsli Ahojky, tvá kamarádka rodila v Hradci? Mohla by jsi když tak napsat, co s sebou do porodnice. Já to na stránkách porodnice nemůžu najít. Třeba máš i nějaké vychytávky, co s sebou. Předem děkuji. Hezký večer 😵

kinsli
21. nov 2010

jj, leží v Hk v porodnici 🙂 kopíruji seznam 🙂

# Jinak ty vecicky - takze nejdriv doklady - tehotenska prukazka,tvuj obcansky
# prukaz, Lukášův obcansky prukaz - kopie(nemusi byt overena),vas oddaci list +
# kopie(ta musi byt overena,nebo aspon kopie,pani je z matriky a staci ji to
# neovereny,ale musis mit original sebou),radeji oba rodne listy vas(i kdyz tady v
# HK je ani jednou nechtela pani videt nevim zda to nezmenili),zdravotni karticka
# a hlavne vyplneny formular o jmenu ditete - ten najdes v porodnici v cekarne
# kdekoliv ve spitalu.
# Pro sebe - pisnu co jsem mela ja 🙂 - takze poporodni vlozky(v HK dostanes,tak
# si vem max. jeden balik,nevim co se zmenilo a kdyztak ti Lukáš donese),vlozky do
# podprdy,kojici caj,homeopatika na kojeni,teple ponozky,hodne jednorazovych
# kalhotek nebo stare ktere rovnou vyhodis do kose,svoji kosilku jestli na tom
# lpis,jinak dostanes tam a je to lepsi,ty ocistky jsou nekdy silne ☹,papirove
# kapesnicky(obcas rves jak zelva 🙂),vodu NEPERLIVOU,knizku,cucave bonbony na
# dodani energie pri porodu - hroznovy cukr je nejlepsi,svacu na porodni sal pro
# Lukáše(ty mas utrum ☹) a hlavne dobrou naladu 🙂)
#
# Pro mimi - bavl. rukavicky na rucicky,ponozticky,max. cepicku ted v zime
# bavlnenou,nevim jestli tam bude teplo.Vlhcene ubrousky,radeji cele vetsi
# baleni,plinky vel.1.no ja mela i navic dudlik(hl. na noc),ale neradi to tam vidi
# ☹ a kapicky na prdiky 🙂Doma mej pro nej pribalenou tasku co ti Lukáš doveze
# az pujde prdolka domu - bodyno,dupacky,kombinezku - nevim co mas pro nej
# nachystane tak at to ma Lukáš po ruce v tasce a radeji prichystej dve velikosti
# 🙂) 56 a 62 a autosedacku - no dej mu tu tasku do vajicka 🙂
#
Jo a urcite kosmetiku pro sebe,kojici podprdu a toaletak je lepsi ze zacatku mit svuj jemnejsi 🙂).No a samozrejme mozna i cokosku budes mit hlad 🙂
A jeste Yal,drobne do automatu na kafco,mobil+nabijecku,prezuvky a kalhoty na cestu domu,jinak ti spadnou 🙂)

kinsli
21. nov 2010

holky jinak strašně moc doporučuji prací kalhotky myslím, že je to od Teny
já je mám schované ještě po Kačence, chtěla bych ještě jeden balík dokopit, abych nemusela pořád prát 🙂
Jsou fakt úžasné, kdo by chtěl tak pro představu nafotím. myslím, že jsou 4 ks v balení a před těmi 2,5 roky stály 150,- takže žádná darda. Je to jen taková lehčí síťka, mají nohavičky takže vložka pěkně drží a nic nikde nedře. Může je mít na sobě stejně tak 60 kg maminka jako 90 kg maminka. Určitě bych nekupovala ty crampol babies, ty jsou fakt děsný ☹

vera1132
22. nov 2010

ahojte budúce maminky! začal sa nám nový týždeň, a zase o pár dní bližšie k vytúženému dňu D . 🙂
Len to počasie je také hrozné.
Ako sa vám darí ? ? ? čo nového?

vikaki
22. nov 2010

@kinsli HC je obvod hlavicky,to mas pravdu,asi sme si nerozumeli,lebo ja som skor myslela na BPD=dlzka v mm od jednej spankovej kosti cez vrch k druhej 🙂 HC je totiz tazsie meratelne

vikaki
22. nov 2010

..ja som vcera upiekla zakusok a aj my ho skoro vsetok zjedli ,len 3 kusky mi nechali..Ta hovorim kamoske,ze porad co teraz ponuknem svokre...A ona mi na to,ze ponukni jej nech poumyva taniere 😀

renatka100
22. nov 2010

@misha8 periem v tekutom prasku Frosch, je bez chemie a z prirodnych zdrojov, maju aj avivaz. U nas predava tuto znacku DMka.

renatka100
22. nov 2010

@kookaij ja mam taku peg perego tata mia - tiez sa da pouzit od 0 mesiacov a je fakt dobra, maju ju svokrovci pre vnuca takze je aj overena.

renatka100
22. nov 2010

@kinsli to mas pravdu, tie tena vyzeraju najlepsie, ja som si kupila chicco a aj som ich hned vyhodila, pretoze najvacsie cislo mi neslo ani navliect na jednu nohu 🙂

cara.m
22. nov 2010

@sjussi tak držím pěsti ať máš dnes dobré zprávy 😉

sjussi
22. nov 2010

@cara.m diky ale bohuzel dneska mi pobyt prodlouzili na dalsi tyden,ale nastesti se nalez nezlepsil ani nezhorsil ale pry pro jistotu si mne tu jeste nechaji