icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
22. nov 2010

@blondi2 ja som si objednala odsavacku aj s flastickou za 13 eur z netu a za tolko tam tusim mali aj ten mikrovlnkovy strilizator

ellahop
22. nov 2010

@blondi2 my sme kupili komodu v ikei, a sme s nou moc spokojny a nebola ani velmi draha. ikea je celkom fajn na nakupovanie veci pre babatko a samozrejme tesco s ich super vecickami pre babatka

vikaki
22. nov 2010
blondi2
22. nov 2010

@ellahop my sme museli dat spravit komodu na mieru, lebo zatial byvame v garsonke a miesta teda nazvys nie je. ale uz sa pracuje na domceku, buduci rok by sme sa mali stahovat, tak dovtedy to musime vydrzat. snad to nebude take zle. svokra, ktora byva v susednom cinziaku, nam sice ponukala, ze ked chceme, mozme sa nastahovat ku nim, ze tam predsa bude ovela viac miesta, ale ja to radsej vydrzim tu.

blondi2
22. nov 2010

@vikaki na tu odsavacku avent som pocula same dobre ohlasy, aj sesternica ju ma, takze v tomto radsej experimentovat nebudem. ten sterilizator chicco vyzera dobre, ale zas vies, ked budem mat zadara ten avent k odsavacke...

vikaki
22. nov 2010

@blondi2 aj ja by som radsej byvala na 50-iatich metroch stvorcovych ako u svokrovcov=145 m stv........Byvala som tam 2 roky s nimi az mi z toho svyhalo....Esteze sme rychlo postavili,lebo neviem ako dlho by som to tam este vydrzala

vikaki
22. nov 2010

@blondi2 sak kazdy podla svojho gusta a financii....ja napriklad viem,ze je to v pohode aj s lacnou odsavackou,mam to uz vyskusane.....radsej vrazim tie nasporene peniazky do niecoho co vyuzijem dlhsie

blondi2
22. nov 2010

prave mi pisala jedna baba tu na MK, nech si do porodnice neberiem pampersky, ale nejake lacnejsie plienky, lebo vraj pampersky sestricky v nemocnici radi vymienaju za tie lacnejsie. to uz co je?! vsak to je hrozne!!!

blondi2
22. nov 2010

@vikaki no vsak to, viem ako by to dopadlo, kebyze sa k nim prestahujeme, takze pre pokoj v rodine, sa radsej budeme tlacit tu, ako nervacit tam.

vikaki
22. nov 2010

@blondi2 no to je teda fakt uz vrchol...ja ale napriklad hned uprednostnujem plienky z lidlu,pretoze mi mala dcera na pamperskuy hroznu alergiu...vseliake znacky sme uz vyskusali,no nakoniec zvitazili tie z lidlu,lebo jej ako jedine nevadili

ellahop
22. nov 2010

@vikaki ja mam doma babylove z dm drogerie, neviem ake budu ale asi skusim aj ich kozmetiku, a uvidime...samozrejme sudokrem, ten mal sestrin maly a fakt si ho nevedela vynachvalit, a kolko vlastne plienok si mam kupit? lebo tych babylove mam jeden balik co bude asi malo

kinsli
22. nov 2010

Ahojky holky, tak jsem tu 🙂 Dnes jsme si s Kačenkou hezky pospaly, vstávaly jsme v 8:30h a to jsme měly být v 9h na cvičení 🙂 Máme to ale naštěstí kousek tak jsme dorazili jen o 5 min. déle. Co jste se bavili o odsavačce a sterilizátoru tak mám tyto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=19932218&tab=8 - můžu maximálně doporučit, má výborný tah 🙂
takže je fakt odsáto během chviličky. S Kačenkou jsem ji měla půjčenou a teď už jsem si koupila svoji 🙂

sterilizátor máme tento: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/kinsli/album...

Teď už nevím kdo ale někdo jste tu psal, že jste ty jednorázové kalhoty nenatáhly ani přes nohu. Já teď je nekupovala, ale u Kačenky ano a tyky jsem se do toho nedostala. Nemají ani žádné gumičky, je to jakový pofidérné slaboučký papír.

Včera jsem si fotila svůj břuch tak pak vožím fotky 🙂

Jinak já oblečení zatím vůbec neřeším, nejdříve pořešim tažku do porodnice a pak třeba něco málo vyperu. Ale zatím ani nevím jakou vel. připravit ale 56 můžu asi rovnou vyřadit 🙂

renatka100
22. nov 2010

@kinsli aj aj mam ten sterilizator, vyzera ze to bude dobre. Este k tej odsavacke, ja rozmysla ci rucnu alebo elektricku. Za aky cas si odsavala touto rucnou? Pocula som,ze to trva aj 40 min/ jeden prsnik, ved to by som cely den iba odsavala a ruka by mi odpadla ak je to pravda.

A este som teraz citala, ze v tehotenstve a hlavne takto na konci je potrebne nosit cely den aj noc podprsenku. Ja si to neviem predstavit, neznasam ju a a nie to este na noc. Teraz sa aj dost potim a ked ju mam som dost spotena. Ako to mate vy? Mate ju cely den doma na sebe?

neposedna
22. nov 2010

@renatka100 ja ked nemusim, tak podprsenku nenosim..... citim sa ako v retaziach, ked ju mam 🙂
vzdy, ked pridem z roboty, tak prve, co robim, vyzliekam podprsenku... a ked som doma, ako dnes, tak si za cely den ani len neobleciem podprsenku 🙂 🙂 🙂 a spat v nej, asi by som sa velmi nevyspala ☹ ☹ ☹

kinsli
22. nov 2010

@renatka100 jéé 40 min.?? Co by jsi chvěla odsávat??? žádné litry ze sebe nedostaneš 🙂 ze začátku než se mlíčko rozjede tak cca 10 min. z každého po kojení a pak třeba po týdnu 5 min. z každého po kojení. Ono ze začátku zase až takové přebytky mlíčka nejsou, prcek většinu vyžahne a odsávat můžeš pouze po kojení. Aby jsi neodsávala třeba po 2h od kojení, nestihlo by se další mlíčko do dalšího kojení udělat 🙂

Ta odsavačka by Ti měla rozjet větší množství mlíčka a hlavně zabrátit zánětu 🙂 To je pak fakt nepříjemný ☹
Já ho dostala ještě když jsem byly v nemocnici, přes 40 c horečky, zimnice a hned jsem vyfasovala ATB.
Ještě, že byly na dětském hodné sestřičky a o Kačenku se mi postaraly 🙂

vikaki
22. nov 2010

@renatka100 ja tiez doma podprdy moc nenosim,teda v lete vobec nie a cez zimu len obcas aj to zriedka=taku nejaku sportovu alebo volnejsiu,ale nie push up na doma....Ja som mala kedysi odsavacku taku klasicku s balonikom...ale netrva to 40 min.ked to odsavas...To zalezi aj od toho kolko mas mliecka,ak malo ide to samozrejme pomalsie.A este zalezi od toho kolko mliecka chces odsat.Na zaciatku si pamatam pila dcera 60 ml,a to mas zachvilku odsate

vikaki
22. nov 2010

@vikaki inak tiez si pamatam ked mi stvrdli prsniky jak kamen a boli horuce,otrasna bolest...esteze som mala tu odsavacku

ellahop
22. nov 2010

@vikaki ahoj a a ko je to, ked si chces odsavat a nazbierat si mliecko na dni ked nebudes moct byt s babatkom? mlieko sa zmrazuje? moze sa nazbierat aj z viacerych dni, nechat v chladnicke a potom zmrazit alebo ako?
ja som externa studentka, takze budu soboby ked budem musiet ist do skoly na cely den. o maleho sa postaraju to mi je jasne, ale ako to bude s mlekom to neviem. mam spoluziacku co nema problem a mlieka ma dost, druhu, ktora v ten den jednoducho da malej umele mlieko a ked pride domov, tak mala ide zas na prsnik / podla mna to dieta je zazracne.. 🙂

cara.m
22. nov 2010

@ellahop když jsem studovala já, tak spolužačkám Ti co hlídali mimča vozili na kojení o přestávce 🙂

ellahop
22. nov 2010

@cara.m no lenze ja studujem 70 km od miesta bydliska... tak to nevidim tak ruzovo

artee779
22. nov 2010

ahoj, jsem tu nova. celou diskuzi jsem neprocitala, 500 stranek 😀 nejak neni moc cas na internet posledni dobou 😅 ja jsem skladovala odstrikane mliko v lednicce 24 hodin, pak jsem zamrazovala, max. na 3 mesice. mela jsem takove plastove kalisky od Aventu (Avent Via - zasobniky na materske mleko). Daji se popisovat a pak se hodi i na presnidavky a prikrmy. A dokrmovala jsem pres hadicku a strikacku. Lahve ani dudliky nase mala nechtela ani za boha.

janettan
22. nov 2010

@ellahop ja si mám do pôrodnice doniesť 40 ks plienok. Zatiaľ sme kupili 3 balenia pampersiek po 72 ks. Minulý týždeň boli v Tescu po 6,5 eur, uvidíme, či malá nebude na ne alergická. Bola to výhodná cena. Sestra mi hovorila, že po narodení budem potrebovať cca 1 balenie na týždeň.

janicac
22. nov 2010

Ahoj, něměla jste některá bílkovinu v moči? Já jsem byla v pátek a měla ji tam. Dnes posílali moč do laboratoře, tak jsem zvědavá, co zjistí.

annmarie
22. nov 2010

v tescu maju tie pambersky tusim stale v akcii, ale aj v dmke budu tie huggiesky...my sme kupili tie pampersky aspon dve balenia a k tomu som dostala do daru babylove z dmky tiez dve balenia... myslim si ze zatial staci a potom poslem mužička na nakup 🙂
tiež som počula že podprdu je v poslednych tyzdnoch dobre nosit stale aby sa prsia vahou moc netahali a nespadli ale aj kvoli chrbtici zevraj je to lepsie, neviem...ja sa taktiez neviem dockat kym dojdem domov z prace aby som si mohla podprdu vyzliect...
a ešte otazočka k tomu odsavaniu a odkladavaniu mlieka... takže zhruba na jeden den v chladnicke sa da odloziť? pretože taktiež študujem externe a budem musieť toto kojenie dajako vyriešiť, ale keď nie je problem mlieko aspon na den uskladnit, to znie fajn...

artee779
22. nov 2010

@annmarie Urcite v chladnicce na jeden den uplne v pohode. Ja jsem odstrikavala vzdycky vecer a pak druhy den pred spanim jsem to davala male jako dokrm na noc. Byla jsem pres den uz tak vycucana, ze vecer toho mlicka nebylo dost, tak jsem ji prikrmovala, asi prvni dva mesice. a co zbylo, tak do mrazaku, ale to jsem pak vetsinou vyhazovala.

artee779
22. nov 2010

jeste jsem nasla primo toto (na kojeni.net):
Manipulace s mateřským mlékem, skladování mléka
* nedělejte zbytečně veliké zásoby mléka, myslete na to, že mateřské mléko má variabilní složení, jiné je mléko novorozence a jiné je mléko tříměsíčního dítěte. Jednotlivé zamražené dávky by měly odpovídat tomu, kolik dítě průměrně na jedno kojení vypije (velmi orientačně – dvoutýdenní dítě asi 60-70 ml, měsíční dítě asi 80-90 ml, dvouměsíční 100-120 ml, tříměsíční a starší 150-180 ml).
* skladujte mléko ve vhodných nádobách – existují plastové kelímky, sáčky, lahvičky (plastové i skleněné), které jsou přímo určeny pro skladování mateřského mléka. Je možné také vyvařit skleničky od přesnídávek se šroubovacím uzávěrem. Neplňte nádoby až po okraj, zmrazené mléko se rozpíná a sklenice by mohla prasknout. Je nutné vždy důkladně nádoby nebo sáčky uzavřít! Nádoby označte aktuálním datem.
* minimalizujte dobu, kdy mléko zůstane v pokojové teplotě. Zahraniční zdroje uvádějí, že při teplotě 27°C je tato doba 4 hodiny, při 21°C až 10 hodin.
* v lednici je možné mléko skladovat 24 hodin (ale zahraniční zdroje uvádějí, že při 4°C mléko vydrží i 5 dnů). Neskladujte mléko ve dveřích lednice.
* je možné sbírat mléko během celého dne, ale do jedné nádoby v lednici je slijte až budou mít obě dávky stejnou teplotu.
* v mrazáku můžete mléko skladovat 3 měsíce (zahraniční zdroje uvádějí, že při teplotě pod -19°C se tato doba prodlužuje až na 6-12 měsíců)
* rozmrazování mléka může probíhat uložením na 24 hodin do lednice anebo pod vlažnou či teplou tekoucí vodou. Až je mléko rozpuštěné, tak ho protřepejte (aby se opět spojily tukové částice, které se oddělily do smetanové vrstvy nahoře) a ve vodní lázni (nebo ohřívačce) velmi pomalu ohřejte maximálně na 37°C.
* nikdy nepoužívejte k ohřevu mikrovlnnou troubu! Dochází ke zničení některých imunitních složek v mléce a také např. snížení obsahu vitamínu C. Mléko se v troubě nerovnoměrně ohřívá a může dojít až k popálení dítěte.
* rozmražené mléko musí být spotřebováno do 24 hodin. Zbytky mléka vylijte. Nikdy mléko znova nezmrazujte.

Krácený článek vyšel v časopise Děti a my, číslo 7/2010, autor: Jiřina Mrázková

annmarie
22. nov 2010

@artee779 ďakujem veľmi pekne...tak skúsim aj ponuriť nejaké tie nadobky ci flasky a hadam aj toto skuskove dajako zvladnem, pretože najviac som sa obávala toho kojenia a času...už si spolužiačky srandu robili že s malou budem chodiť aj na skúšky a keď bude treba kojiť no tak aj počas testu :D

lavazza
22. nov 2010

Tak jsem byla dnes na kontrole.Dneska to byla fakt rychlovka, doktor zkontroloval čípek, udělal rychlý UZ a byla sem venku, ani malého nezvážil.Že až přijdu za 3 týdny.Dneska mi napsaly mateřskou, nastupuju od 4.12. Ale jedna dobrá zpráva, prcek je zase zpět hlavičkou dolů, tak se snad už neobrátí.

neliq
23. nov 2010

@blondi2 tak to už čo je?! ja som zase počula, že čo dávajú v nemocnici ten baby kufrík, tak sestričky z neho radi vyberajú fľašku, čo je vlastne jediná poriadna vec v tom kufríku.
@renatka100 ja podrsenku vyzliekam automaticky, ako prídem domov, lebo mi je každá strašne nepohodlná a neviem si ani predstaviť, že by som v nej mala spávať
Inak holky ja som mala strašnú noc dnes, včera mi volal môj ocino. On robí v zahraničí a volal mi s plačom, že mu zamestnávateľ nechce vyplatiť dve posledné výplaty, poslal policajtov, aby mu zobrali auto, ktoré ocino šéfovi splácal. Teda, auto bolo písané na šéfa s tým, že mu každý mesiac strhával polovicu výplaty s tým, že keď ho splatí, ocino si ho bude môcť prepísať na seba. No a včera, že prišli policajti a auto mu zobrali. Teraz nemá ani peniaze, ani auto na cestu domov a volal, že nech po neho prídeme. Tak dnes ráno išiel môj muž pre neho 550 km a ja sa teraz bojím aj o manžela, aj o ocina, proste som z toho dnes úplne na prášky 😢 😢 Dokonca asi aj drobec to vníma, lebo celú noc kopal ostošesť 😒
Ozaj, úplne by som zabudla, dobré ráno všetkým