Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@annmarie jo jo věřím, že domluva je důležitá a pomáhá. Už jak jsme leželi v nemocnici, tak jsem mu před kontrolou domlouvala ať povyleze trošku výše, že je ještě brzy a není kam spěchat a na kontrole fakt byl výše a pustili nás domů 🙂 Teď už mám pozitivní přístup, když už jsme zase starší a jsem na tom psychicky lépe ale přece jen doufám, že v bříšku ještě min. do 37 tt zůstane 🙂 Jo jo už jen 6 týdnů do termínu a jak píšeš měsíc do toho aby to nebyl předčasný porod, to už zvládneme, musíme 🙂
@vera1132 první jdeš na monitor, kde natáčejí ozvy - trvá to cca 30 min. Pak si povykládají jak je a mi dělají každou kontrolu cervikometrii, ale to jen u mě kvůli tomu zkracování čípku. A zdola pohmatem mě zkontrolujou jak kdy a taky jen kvůli tomu otevření si myslím. Jinak kouknou na malého jak se má, jestli je placenta v pořádku a zkontrolují průtoky.
@cara.m 🙂 presne, pozitivny pristup a to dohovaranie urcite nejako pomozu 🙂 tak drzim palce teda a hlavne menej starosti 🙂 predsa si myslim ze malinky citi ked sa o neho bojis a hadam ho treba dajako naucit aby maminku posluchal... ja napriklad uz teraz viem ze mala je urcite po otcovi,pretože je taká tvrdohlava ze niekedy hroza :D a ked si pomyslim že bude aj kozorozec ako tato a nebodaj sa narodi este aj na jeho narodeniny, nooo asi vyvesim potom doma bielu vlajku a vzdam sa :D :D :D
@cara.m :D tak to ti teda nezavidím...ked sme ešte nevedeli, že budeme mať dievčatko, tak som niekedy zo srandy vravievala, že ich doma necham samých, bo kto by zviťazil s dvojčatami ( tato a syn) ? teraz len dufam ze sa mala dá trosicku aj na mamku, pretože inak to bude ozaj zaujimave 🙂))) ako s kozorozcami vychadzam dobre, aj mama moja je kozorozec, ale co je moc to je moc :DDDD
@vera1132 bohuzial som si vyberat nemohla a cisarak je bezpecnejsi, pretoze by sa mi mohlo daco prihodit pri tlakoch pri prirodzenom... barana moc nepoznam... sestranica je tak isto tehu ako ty a chodi k havranekovi, tak sa mozno aj stretnete...ja este neviem kedy ma vypise presne.
@vera1132 možno by aj išlo, ale riskovať nebudeme ani ja ani doktor...ako aj u mna je vsetko v poriadku, len dako ma hlava neposlucha 🙂 aj s malou je vse v najlepsom poriadku, takze to najme kvoli mne idem na cisara... a to je dobre teda ze aj u teba vse v poriadku...havranek je mily doktor a dost otvoreny 🙂 a sestranica je tiez v 35tt a tusim ma termin na 4.1.
@vikaki ja sa zas citim skor na vianoce u mojich rodicov, bo sa mi nechce vyvarat doma a este aj mame ist pomoct, tak to spojime.... a piect budem len take trvanlive, my moc nie sme na plnkove zakusky 🙂 🙂 🙂 a to pecenie mi vyplni dni doma sama, budem si pomalicky postupne vypekat 🙂 🙂 🙂 ale zas prehanat to nebudem, bo kto to bude potom jest, kedze ja budem chciet schudnut 🙂 🙂
@annmarie
@vera1132 ja som po cisárskom 6 a pol roka a teraz ma bude čakať asi aj druhý,jazva sa zahojila tak do jedného roka,bola vidieť taká ružová čiara,no po dvoch rokoch už bola super a teraz je až neviditelná,ten rez sa robí hneď v mieste bikín,takže nie je to vidno.Ale ozaj záleží kto má akú pokožku,lebo kamarátka to mala pekné hneď po pol roku.
@vera1132 povedal mi,že na 30% budem rodiť normálne,ale asi teda cisárskym kôli Kp polohe,bábätko je otočené ritkou,ono sa robí taký porod,len je o kolko ťažší a dlhšie trvá,pri chlapcoch je to viac nebezpečné kôli vajíčkam,mne síce pred tými skoro 7 rokmi to vyvolávali normálne a to bol chlapec,len po 7 cm už otvorenia to išli ukončiť cisárskym,tak radšej teraz by som to chcela hneď cisárskym,než sa trápiť aj tak, aj keď toto čakáme teraz dievčtko.

@cara.m jasné, chápem...ale no hádam všetko dobre dopadne 🙂 možno postačí malinkému dohovárať :D a ked si to tak vezmes tak uz len necely mesiac,nie?