Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vera1132 keď ho máš už otočeného ako má byť,tak sa nemusíš báť,už tam má málo miesta aby sa pretočil opačne,inak musím povedať,že do tých 7 cm otvorenia,som nemala dokopy žiadne bolesti,mala som pri sebe manžela a to mi veľmi pomohlo,my sme sa stále smiali,on ma tak rozosmieval,že som o bolesťách ani nevedela.
Ahoj holky, včera jsme s manželem i Evičkou byli na ultrazvuku 😵 Mimi má 1910 g, je v pořádku, hlavičkou dolů a zase nám Dr. potvrdila, že je to chlapeček 😵 Velikost prý odpovídá 31+3 tt., tak jsem se ptala, jestli je nějak větší, než by měl být. A Dr. mě uklidnila, že je akorát a že už vidí nějaké změny na placentě, což znamená, že už nějak moc nevyroste 🙂
Evička se pořád ptala, co to je, proč se to tam tak vlní..., že se i Dr. musela smát 😀 Po UTZ jsme zašli do DM drogerie a Evička vybrala dudlíček a lahvičku pro mimi, tak byla spokojená 🙂
Dneska se chystám konečně vyprat věcičky pro mimi, tak se těším, jak budu ty malý kousíčky probírat 😵
@vera1132 mala som ho tam,ale len do tej doby než mi to išli ukončiť cisarským,moc mi to pomohlo,že tam bol,ale teraz povedal,že nevie či by už mal na to odvahu,ale vtedy bol super,lebo nevedel,čo nás čaká a tak celú dobu si robil srandičky,tak sme sa nasmiali ako nikdy predtým,ak môžeš tak si zober tiež so sebou manžela,aj doktori sa potom lepšie správajú,nedovolia si nejako na teba kričať,lebo aj také prípady sa stávali.
@vilca gratulujem, ja som v 30 tyzdni mala malu 1530 g. Beries aj nejake vitaminy?
Musim sa pochvalit, ze vcera sme doniesli uz aj postielku aj sme ju zlozili. Tak uz mame vsetko. Chodim sa pozerat do izbicky a vytesujem sa z kazdej veci 😉
@vera1132 to sa tesim, ze nie som sama, ktora pojde na porod bez muza. Teraz je to uz taky trend, ze ludia skoro pozeraju ze sme cudni. Ja sa s tym nejako neviem stotoznit, aby ma videl v tekej dost nelichotivej situacii a myslim, ze ked tam nebude, budem sa moct viac sustredit. Potom, co som pozerala videa porudov na youtube, tak som s tym stotoznena, aby pri mne nebol.
@renatka100 ved to, každý sa nas pyta či sa priatel zúčastní, a my NIE 🙂 načo, neni lepšie ked už uvidi maleho potom, ked bude umyti... a ok. Teraz je moderné mať niekoho pri pôrode, ale ak sa dostavia niake komplikácie, tak ajtak otecka alebo niakeho rodinného prislušnika ktorého ma mamička pri pôrode pošlu von z pôrodnej sláli.
@renatka100 neberu nic, jen magnezium...ze začátku jsem brala těhotenské vitamíny, ale bylo mi z nich špatně, takže jsem je přestala brát 🙂
@vera1132 aj môjmu je niekedy zle,hlavne tiež keď berú jemu krv alebo je u zubára,no tu mu teraz nebolo,lebo sa tešil na malého,a bol otočený tvárou ku mne,inak tiež som už dosť krvácala,aj občas pozrel,ale vydržal,veď nemusí na to pozerať,stačí ak ťa bude držať za ruku pri kontrakciách alebo mne sa páčilo,keď ma hladil po chrbte.
@kinsli mi si bud nic medzi sebov nekupujeme,alebo skor kupime nieco do domacnosti,ako spolocny darcek...Pia chodi na vianoce a novy rok spievat kalandy=tu je to teda riadne silny zvyk a zvykne vyzbierat aj 400 euro...Minule vianoce sme dolozili peniazky a kupili sme jej laptop=okrem ineho......Tento rok uvidime....chodime do jedneho velikanskeho nakupneho centra pre deti=JUMBO ,su tam aj veci pre dospelych a domacnost....a tam malej vzdy nakupime plny vozik vseliakych malickosti=je to tam dost lacne=polovicne ceny,ceruzky,bloky,zosity,kazety,cd-ecka,farbicky,drobne hracky,oblecko...a tym padom sa zaplni miesto pod stromcekom tak-tak a jej sa to lubi,lebo ma sice malickosti ale strasne vela pod stromcekom 😀...Boooze a ako sa vie z toho vytesovat 😀
@vilca len sondujem, ci je pravda, ze vacsie deti su z tych vitaminov. Mne doktor kaze stale brat teh. vitaminy. Ja si davam tak 3x za tyzden, ale myslim, ze stravu mam dost bohatu na vitaminy.
@vikaki uz 6 rocne dietatko ma laptop? a to taky skutocny? to aby sme sa mohli pripravit, co nas caka, dufam ze ako 2 rocna nebude chciet iphone... 😀
@renatka100 já vím, říká se to...proto jsem při prvním těhotenství brala těh. vitamíny jen asi do 5. měsíce. Kdyby mi Dr. řekla, že bych měla něco brát, tak bych to brala, ale asi mám všeho dostatek 🙂
@vera1132 moj muzicek odpadava uz u zubara,mu musi normalne trhat zub po 2-och injejciach a v lahu....este mu aj vzdy hovori,ze si ma predtym radsej vypit...asi sa doktor boji,aby ho nepohryzol alebo nevybil.. 😀 Raz isiel darovat krv a museli ho kriesit 🙂 ...Inak to s tym,ze doktori si pri porode dovolia na zenu nakricat to poznam z vlastnej skusenosti=aj urazky a vulgarizmus.....no,skoda moj manzel nie je schopny byt pri porode,zosypal by sa...pritom ako hovorime je 187 cm vysoky chlapisko a ma v gatiach uz aj u zubara...To su ti chlapi teda padavky....a robia sa,ze su frajeri,ze?
@renatka100 no renatka,nasa Pia podobne ako aj moj synovec ...je uz dost pokrocila co sa techniky tyka...vie si to sama zapnut,vojst do facebooku=ma vlastny=ma tam detske hry nastelovane,rozne ulohy vie robit a uci sa dokonca uz aj pisat na klavesnici...No,nemysli si,ze ju nejak dlho nechavam...len ak ma hotove ulohy a je zle pocasie a nemoze vyjst na dvor.....ale vies,ono to uz fakt zacina byt normalne od takehoto veku,cim dalej,tym su tie deti vyspelejsie
dobre rano , ano dobre rano. ja neviem co sa mi stalo ale teraz spavam do deviatej, idem si lahnut okolo jedenastej a o deviatej sa preberam, v noci sa tak dva krat preberiem ze idem na wc ale som uz taka unavena ze sa neviem dospat.
@vera1132 si predstav ze ma doktor pourazal,racista=ja som tu cudzinka a on si myslel ze som tu nejak ako na dovolenke otehotnela alebo tak...proste,ze slovenka???/ a hned drgal kolegynu laktom....No a rovno na rovinu sa ma opytal,ze ak chcem cisarsky nech mu to poviem...chcel uplatok a ja ze nie,nechcem...tak bol nastvany a kedze som mala komplikovany porod a vedela som,ze to skonci zle=som stiahla nohy z kozy a on ze,otvor tie nohy lebo budes mat problemy....a ja mu na to ,ze on bude mat problemy ak sa to dieta narodi mrtve alebo postihnute.....A ziapal na mna,ze nekric a co kricis,a ze injekciu mi neda,lebo sak musim mat bolesti aby som vytlacila....no nakoniec,jak sa dozvedel,ze som zdravotna sestra a ze som normalne vydata za greka a nie nejka pobehlica,zavololal kolegu a vytiahli potom malu prisavkou a este sa mi musel aj ospravedlnit
@vikaki naše 4-letá Evička už ovládá náš notebook skoro tak dobře, jako my 😀 O prázdninách ji jedna sestřenka naučila hrát takové ty dětské PC hry (oblékání princezen, vybarvování obrázků, zdobení dortů........). A ona už si to teď dokáže sama najít a s myší už nemá nejmenší problém... 🙂 Samozřejmě máme PC na komodě, kam ona nedosáhne, takže vždycky záleží na nás, jestli jí ho podáme. Třeba když jsme teď večer dřív doma, tak ji k němu na hoďku pustíme... 🙂
@renatka100 inak renatka ,nemysli si,ze to ten laptop ako je len jej cisto privat...mi mame totiz len ten jeden a pouzivame ho vsetci...ako ked v buducnosti kupime najky druhy pre nas rodicov a Pia podrastie,bude ona tento mat=-v podstate je jej ale zatial nie oficialne
@vilca no to som z toho uplne hotova, ale moj muz sa bude tesit on je totiz blazon do iphonov a uz aj potajme stahuje nejake detske aplikacie...

@kookaij no pekne, je to zaujímavé. mne doktor povedal že malý je už otočený ako ma byť, ale ked príde den D tak boh vie ako to nakoniec skonči. ale dúfam že dobre 🙂