Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@stanulka551 prosím pošli mi odkaz na email na ebuy podporu, nemůžu to najít ☹
moc díky 🙂
@neposedna no taky zrovna nemám navíc tolik peněz, i když jako penízky jsou, ale jsou potřeba na jiné věci 😖 Ale porodní asistentka nám říkala, že se setkala s tím, že rodiče tak zachraňovali své první dítě, že si u druhého nechali odebrat pupečníkovou krev, pže to první dítko mělo leukémii ☹
Jen se musím příště zeptat, jestli u toho odběru může manžel přestřihnout pupečník 😉
Holky, mě ten můj manžel kolikrát tak překvapí a to už ho znám tolik let - jsem mu říkala, že u porodu nebude fotit mě, ale jenom malinkého a on se na mě podíval a řekl, proč by měl fotit malého, když bude od krve... že si ho vyfotíme až hezky oblečeného 😀 😀 😅 😅 no mě z něj trefí, protože takové ty první fotky chci a on, že nee 😝 😝 takže já budu rodit a své dítě si fotit sama 😅 😀
Zdravím. Tak se hlásím z poradny. Všechno je OK. Sice čípek pořád trochu zkrácený, ale prý je to v normě. Jen mě překvapilo, že další kontrola až za měsíc :-/ a to už bude i s KTG (ozvy srdíčka) a taky stěry. Byl tam dneska jiný doktor, než tam moje doktorka, která má dovolenou a byl strašně super, sympaťák. Prý můžu být ráda, že je trošičku níž, že prý budu mít lehčí porod, tak jsem se smála a samozřejmě, že bych za to byla ráda 🙂 No uvidíme. A taky jsem se ho ptala, jestli když je níž, jestli budu rodit dřív a říkal, že to takhle vůbec nejde říct. Že někdy už se bojí u maminek od 20.tt, že potratí nebo porodní dřív a některé nakonec přenášejí. 🙂 Tak hezký den přeju 🙂
@vera1132 inaaak sa citim v pohode... až na bolenie krížov,zle mi trávi a sem tam tá moja hlava ma trápi 🙂)) ale to su asi klasicke problemy...dufam ze teba tiez nic vazneho netrapi :D
@kookaij asi ozaj to teda zavisi od tej pokozky, ale hned to lepsie znie ako pat rokov :D ako nikdy som nemala problem s hojenim rán, až teraz pocas tehotenstva sa mi to zvyklo dlhsie hojit... no uvidime 🙂
a k tomu tvojmu cisarskemu, tak kamoska mala prve cisarskym a druhe tiez porodila cisarskym...aj mi vraveli,ze ak uz si raz rodila cisarskym tak aj ostatne porody sa robia cisarskym...teda podla mna ked si mala taky vselijaky prvy porod,tak by ti to mohli jednoducho odsuhlasit aj teraz...
holky tak něco na odlehčení, docela jsem se pobavila 🙂
# # # POKUTA
# # #
# # # "Co to bylo za záblesk?" zeptala se nervozním hlasem moje právoplatná
# # manželka.
# # # "Ty demente, to byl určitě radar! Radar!" Čímž ale její lamentování
# # neskončilo.
# # # "Panáček smrdí korunou, nemá ani na zimní gumy, ale na pokuty v Eurech to
# # určitě
# # # dá dohromady. Uvědom si, že nemáme už ani cent, na hranice dojedeme
# # # nejspíš na výpary a ty si klidně jedeš jak kdyby pro tebe žádný předpisy
# # # neplatily. Seš nezodpovědnej až to bolí! Bože, za co jsem se to provdala.
# # Matka
# # # měla pravdu, když říkala, že s tebou se místo do ráje dostanu tak leda do
# # # prdele!"
# # # "Co furt máš, lásko? Jedu padesát, svítím, nevím co to bylo. Třeba jen
# někdo
# # # ulici něco fotil zkoušel jsem navrhnout."
# # # "A co by jako kdo na týhle ulici fotil?" Kateřina se zavrtěla na sedačce
# # # spolujezdce, potáhla z cigarety a pokračovala: "Našeho vomlácenýho Favouše?
# # To
# # # si děláš prdel ne? Říkám, že si jel víc jak padesát a radar nás vyfotil."
# # stála
# # # si na svém.
# # # " Kecy, prdy, beďary, jel jsem padesát, nejsem blbej, abych riskoval
# německou
# # # pokutu ne?" snažil jsem se Katce oponovat. "Času máme dost, otočím to a
# # projedem
# # # tuhle ulici znova padesátkou, abys viděla, že nekecám."
# # # Uzavřel jsem. Trošku mě hryzalo svědomí, jel jsem opravdu padesátkou?
# Vraceli
# # # jsme se z Drážďan z předvánočních nákupů, oba dva utahaní z celodenního
# # # prolejzání krámů a obchoďáků, a tak bych se ani nedivil, kdybych po tý
# štrece
# # # neměl už takovej cit v noze. Nebo že by únava? Však uvidíme.
# # # Zabočil jsem do první vedlejší ulice, bravurně otočil Favouše a vrátil jsem
# # se
# # # zhruba dva kilometry, kde jsem opakoval týž manévr.
# # # Manželka vedle mě ostřížím zrakem sledovala ručičku tachometru, která se
# # držela
# # # na čtyřicetipěti kilometrech v hodině. I já jsem se snažil jet touto
# # rychlostí.
# # # Ale bylo to marné, najednou to blesklo a na ulici ani noha. To byla
# # samozřejmě
# # # voda na manželčin mlýn. Hned spustila: "A je to tady, určitě jsme v nějaký
# # # čtyřicítkový zóně! Sereš na značky, čumíš, co kde lítá a bude akorát mastná
# # # pokuta! Proboha, za co mě trestáš?!"
# # # Strašně jsem litoval, že neexistuje nějaký dálkový vypínání na ženský. To
# by
# # # byla paráda, jen by otevřela hubu, já bych zmáčknul čudlík, ona by zhasla a
# # # zapnul bych jí na chvilku až na hranicích, aby se mohla usmívat na celníky.
# # # Pak zas vypnout a zapnout až doma, aby mohla otevřít vrata na zahradu.....
# # # Po pár vteřinách scifi představ jsem zase vrátil nohama na zem. Vrhnul jsem
# # na
# # # ní dost nevraživej pohled a navrhnul jsem, že zajedem až na začátek Pirny a
# # # schválně jestli tam bude nějaká čtyřicítka.
# # # "Jo!" vyštěkla na mě. "Máme prachů na rozdávání a budem si vozit prdel po
# # # Německu sem a tam, aby se ukázalo, že mám pravdu. To zrovna.."
# # # To mě ale dožralo tak, že jsem se otočil skoro na místě, s výrazem šílence
# v
# # # očích a ručičkou tachometru na čtyřicítce jsem dojel až za město, kde jsem
# se
# # # otočil a vyrazil zpět.
# # # Jel jsem jak šnek třicítkou. Nikde samozřejmě žádná značka, která by
# # upravovala
# # # rychlost. Němčouři, kteří ve své vlasti opravdu dodržují povětšinou
# rychlost
# # mě
# # # problikávali a předjížděním mě dávali jasně najevo, že se seru jak hlemýžď.
# # # Banhofstrasse. Tuhle ulici si asi budu nadosmrti pamatovat. Za nervózního
# # # blikání aut v koloně za mnou jsem jí pomalu projížděl. Blik! Zase ten
# blesk.
# # # Zase nás něco vyfotilo. To už bylo i na mou ženu Kateřinu dost, rezolutně
# se
# # # natočila zády ke mně a celou cestu až na hranice a posléze i domů do Děčína
# # se
# # # koukala z okénka a nepromluvila ani slovo. Její mlčenlivost trvala ještě
# # skoro
# # # týden. Čas od času jsme spolu sice prohodili pár frází nutných k přežití,
# ale
# # # bylo na ní vidět, že vina je zcela na mé straně. Pak se vše vrátilo téměř
# do
# # # normálu.
# # # Den před štědrým dnem jsem spěchal domů z práce vystresovanej tím, že ještě
# # # nemám pro manželku dárek pod stromeček. Mám jí rád a chtěl jsem jí koupit
# # něco
# # # hezkého. Něco co by jí mě stále připomínalo. Na příhodu z Německa jsem už
# # dávno
# # # zapomněl a tak mi otevření poštovní schránky doma doslova vyrazilo dech.
# # Nejsem
# # # většinou škodolibej, ale to, co bylo v dopise na úředním papíře, s německou
# # # poštovní známkou a německou zpáteční adresou, mě rozesmálo, jako nikdy před
# # tím.
# # # Moje němčina stačila přesně na to, abych z dopisu vyčetl, že nám byla
# # vyměřena
# # # třikrát pokuta ve výši dvacet Euro při průjezdu Nádražní ulicí v Pirně,
# totiž
# # # zdejší policejní radar třikrát zdokumentoval, že spolujezdec nebyl
# # připoutanej
# # # bezpečnostním pásem!
# # # Pak už stačilo jen vzít novou obálku, lejstro do ní vložit, zabalit do
# # vánočního
# # # papíru, šoupnout to pod stromeček a jen čekat až zazvoní Ježíšek a má milá
# # # Kateřina se posere...
@tereza79 podla mna ako som pisala by mala mat zena na vyber, nie ze by som bola ako zastankyna cisarskeho, lenze poznam aj pripady, kde zena zle znasa bolest, dokonca aj to mala na papieri ze ma ten prah bolesti inac ako je priemer, alebo ze su dajake komplikacie, a kvoli peniazom ta doktori pretlacia na prirodzeny sposob porod, kde sa trapis a skoro aj krk tam nechas... a to len kvoli hre s peniazmi....a nie ze vydupavat si a vybavovat si cisarsky...ked tak chce ist, nech ide...ja nemam na vyber, ale aj ma upokojilo ze idem cisarskym,pretoze bohvie ako by som zvladla porod normalnou cestou...
pečiem sladké rožky s kakaovým a vanilkovým pudingom 😀 😀 aspoň mi čas utečie,ja to papať nemusím ale môj syn to má rád a bude mať na zajtra aj na desiatu do školy 😅 😀 😎
@annmarie no musim s tebou nesuhlasit, cisarsky rez je operacia, a je to ovela nebezpecnejsie aj pre matku aj pre dieta. rodit sa ma prirodzene, kedze je na to nase telo stavane. nehovorim, ze nie su pripady kedy sa musi rodit cisarskym | ja sama som nim |. ale co ja viem, nebude to po nom sranda. takze sa moc asi netes... 😒 ale zas na druhej strane vieme co nas caka a v tom mame pred normalne rodiacimi maminkami vyhodu
nieje to len náhoda že pár rokov dozadu pristupovali k cisáru tak, že ho robili len v navyhnutnom prípade,asi vedeli prečo.Dnes je takmer viac cisárskych ako normálnych pôrodov.
to je jasné,keď človek nemá na výber a ide o zdravie tak je to takto lepšie,ale ide o ten prístup.Podľa mňa je tak 50% neopodstatnených cisárskych a to nieje dobre,je to ako si napísala operácia a nie strihanie nechtov.
inak k tym cisarskym, akurat sme vcera na predporodnej priprave rozoberali aj toto a sestricka hovorila, ze teraz sa prislo na to, ze zeny co rodili cisarskym maju vacsie problemy s maternicou a aj im robili castejsie hysterektomiu ako zenam co rodia prirodzene, sak to je pre kazdu zenu normalne a prirodzene rodit tak, ine je ak ma clovek tazkosti a musi ist cisarsky, vtedy je to OK
a aj ja som uz od dnes na MD a mozeme sa zacat pripravovat vo velkom, najma ked krpec sa uz vo velkom pripravuje, normalne ma uz zacinaju boliet lonove kosti ako sa asi zacinam roztahovat, no co uz maly je uz asi vacsi takto ma pripravuje 🙂
Po včerejší kontrole vážíme 1670g a jsme prý podle tabulek 😀 Jinak hlavičku už má otočenou dolu a je vše v pořádku 🙂 Na další kontrolu jdu až za měsíc, což mě trošku překvapilo. Myslela jsem, že teď už budu chodit častěji. Nástup na mateřskou mám vypočítanou na 16. prosince - což je 6. týdnů před porodem.
Tak Adámek musel přes noc neskutečně vyrůst, protože si dneska připadám jak velryba. Mám malého přes celé břicho hlavičkou péruje na močáku, kope mě do žeber. Nemůžu se ohnout, oblékání ponožek je sakra těžká aktivita. A bude hůř ..

@matula00 no supeer 🙂