Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m ja mam normalne termin az 30.1. Ked idem k doktorovi a pyta sa ma v ktorom som tyzdni,mu poviem,ze v 31.tt ako mi normalne podla menstruacie vychadza.A on mi vzdy na to ze=v 33 tt,lebo ze sak sme povedali ze je o 2 tyzdne dopredu...tak uz ani neviem co mu mam odpovedat.Vraj sa babo urcite vypyta skor ako to bolo aj u prvej dcery,lebo bude koli vahe tlacit a odtecie plodova voda.No neviem,niekedy sa mi zda,ze on aj trosku chce aby som predcastne porodila,lebo chce aby som rodila u neho na klinike=za poplatok 1600 eur=pri prirodzenom porode....Asi sa boji,ze keby sa narodilo neskor,asi by muselo koli vahe ist cisarskym a on vie,ze to by som potom urcite nerodila na klinike u neho,lebo by som to financne tam nezvladla.Okrem toho mam pocit,ze mi uz aj koli tzvysenemu tlaku pomalicky naznacuje,zeby mi porod vyvolal o 2 tyzdne skor,aby dieta nebolo hypertonicke...Ako sak hej,koli zdraviu a vahe babatka by sa mohlo uz aj skor vyvolat....len nie som si ista,ci to je fakt len koli zdravotnej stranke,alebo je doktor prefikany a chce aby som porodila u neho na klinike......Inak sa ja by som bola rada tam porodit a aj skor,ale obavam sa,ze to asi fakt financne nezvladneme
@kamusek Tak já mám vycházky v pohodě (celý den od 8 do 20). Ale spíš mi šlo o to, že se konečně dostanu na víkend třeba k tátovi. Takhle se bojím nebýt přes noc doma, kdyby náhodou někdo přišel. I když mi doktorka říkala, že na těhotný kontroly moc nechodí, ale stejně mám strach 😉 Tak to ještě musím chvilku vydržet. Jinak mě se doktorka ani neptala, kdy chci nastoupit na mateřskou, prostě mi to napsala a bylo.
Jj, mám porod naplánovaný na narozky, tak uvidíme, jak se malýmu bude chtít ven (teda pokud už náhodou nebude) 😀 Tobě to teda taky vychází o pár dní 🙂
Prave som dostala hroznu chut na mlieko,isla som si kupit take riadne kvalitne,drahe,reku aspon raz si doprajem nejaky ten luxus kedze mam nedostatok proteinov....Tak som si dala rovno z flase asi pol litra tak riadne z chuti a netrvalo to ani 5 minut a uz som letela na wecko,riadne ma zas prehnalo...zeby mi vadilo mlieko?....Ocino mi hovoril,ze u nich na slovenku priniesli do dediny automat na cerstve mlieko.=vhodis mincu a nacapujes si do flase,a ak nemas flasu,kupis si v tom automate.To musi byt supeR 😀 .Ides rano do prace,kupis cerstve rozky a naberes cerstveho mlieka a uz ma ranajky...mnaaam
@annmarie je jasné že keď to niekomu ohrozuje zdravie tak predsa neumrie pre to aby dokázal že porodí normálne, ale ja mám v okolí kamarátky napr jedna sa bála tak si to vydupala po známosti u doktora hoc nebol žiaden problém porodiť normálne,druhá to chcela aby ju nenastrihovali a bála sa hádam že jej po pôrode zostane namiesto vagíny asi tunel Branisko 😀 ,lebo jej narozprávali známe somariny o natrhnutí a nastrihnutí a tak ďalej,to sa mi nepáči,že načo špekulujú keď je všetko v poriadku.Pri tom keď to niekto potrebuje tak majú s tým poisťovne problém,presne kôli takýmto kozám.
@misag23 Miško, ty máš taky v lednu narozky? 😀 S Kamčou jsme si už o tom psaly 😉 Já mám narozky 28.ledna a malý se má narodit 26.ledna, takže se přidávám do klubu 😎 Ale budu ráda, když na moje narozky už budeme s prďolkou doma 😉 A všechny tři máme 26, jestli jsem se dobře dívala 😎
Jinak můj Dr. právě říkal, že kontroly už chodí celkem hodně i na těhotný 😖
Já jdu příští týden na ten velký UZ, už se nemůžu dočkat, snad je hlavou dolů (ale mám pocit, že ne) a jsem zvědavá kolik váží.. a snad nám potvrdí chlapečka, dneska jsem zase nakupovala modré bodýčka už na léto 😀 😀
@albao pichajú mi magnesium a fakt pomáha včera keď mi pichli prvú tak to bola taká úľava lebo ja som už od bolesti nemohla prejsť ani dva kroky. Je to hlavne tým že je veľký a tlačí na pravú stranu a kedže ja som po troch gynekologických operáciach tak to bolí viac ale zatiaľ je malý ešte vždy priečne uložený. Ináč budem musieť prehodnotiť manželov výber mená lebo ja som tiež pod stromček 25.decembra a k tomu Eva takže malému nemôžem urobiť to isté. 😀
@monik1 taky se hlásím mezi vás, co jste narozené v lednu 🙂
Holky, dneska jsem byla něco kupovat v drogerii - nejmenší jednorázové plíny, přebalovací podložky, vlhčené ubrousky, vložky do podprsenky, koupel a olejíček pro mimi... Dostala mě cena Bepanthenu - toho většího - 275,-Kč. Tak se chci zeptat, co ještě koupit a taky jak se jmenují ty hnusný vatový vložky do porodnice...? 😝
@tereza79 Je to pravda ja som prvého syna chcela porodiť normálne aj kôli operáciam ma presviedčala na sekciu po siedmych hodinách som skolabovala a porodikla na sekciu. Ale u nás lekári na sekciách zarábajú ak niekto chce vybaviť sekciu tak najlacnejšia v nemocnici stojí 5.000,-Sk do kešky lekárovi a to si dajú preplatiť aj zdravotnej poisťovni ako nevyhnutnú. Ja druhého budem mať tiež na sekciu jednak kôli operáciam ale teraz ešte aj kôli miómom.
@vilca a kterého ledna jsi ty? tak vítej do klubu 😀
A neproplácí ti něco pojišťovna? Já jsem 205 (bývalá HZP) a ta mi proplatila 1500 Kč - i ten Bepanthen, taky jsem si říkala, že je drahý 😝 A ty vložky mají speciální jméno? 😕 Já řekla v lékárně jen vložky do porodnice a dali mi SAMU Classic a ty druhé BATIST Flower 😉
@aha1 držím pěsti ať je vše v pořádku a na jménu fakt nezáleží, hlavně zdravíčko.. člověk to tomu malinkému vynahradí jinak 😉
@monik1 já mám svátek 7.1. a narozeniny 22.1. 🙂 Tak kdyby se mimi narodilo o něco dřív, jak mi pořád říká doktorka, tak by to mohlo vyjít 😵
Já mám pojišťovnu 211 - Ministerstva vnitra a nevím o ničem, že by něco takhle proplácela...
Aha, tys ty vložky kupovala v lékárně... Já jsem se po nich dívala v drogerii a nevěděla jsem, jestli jsou to ty správný... Už si vůbec nepamatuju, kde jsem to kupovala před prvním porodem... 😅
@vikaki Mne sa klasické slovenské mená takže Šimon alebo Matej atď. ale neviem či mi to prejde kedže prvému som vyberala meno ja a kedže máme demokraciu tak sme boli dohodnutý že pre druhé bábo vyberie meno on. Ináč ja som podľa ms mala tiež termín 31.01.2011 ale od 12 tt po utz mi daváju termín 19 január a pri tých bolestia za posledný skoro týždeň by som to prijala aj skôr ale zasa si hovorím, že doteraz som skoro nevedela že som tehotná tak môžem byť rada, že som nemala bolesti už skôr. A na Slovensku si nemohla rodiť keď je to u Vás také drahé .
@vilca no tak to jste s holkama hezky po sobě - 21., 22., 23. ledna 😀 😎 Jsem zvědavá jestli to některé z nás vyjde - rodit přímo na narozeniny 😀 😀
V drogerii myslím najdeš jen takové ty jednorázovky-kalhotky, ale nevím, já to kupovala v lékárně 😉 Kukni se, zda tvoje pojišťovna něco neproplácí, škoda toho nevyužít 😉
@aha1 nie ,nemozem cestovat,som na rizikovom...Tak to s tym terminom mame priblizne rovnako...ja mam stastie ze mi mame s manzelkom rovnaky vkus na mena...prvu dceru sme dali po svokre s kompromisom ze nebude Prokopia ale len Pia a druhe meno Antonia po mojej starkej....Teraz manzel chcel dat bebe meno po mojej maminke=Ludmila,ale to tu v grecku neexistuje,tak sme to pogrectili na Lukia a sme obaja spokojni...uz pred otehotnenim sme to tak mali vymyslene.Ak by bol chlapec,musel by byt po svokrovi Kosmas 😝 fuuuj tak sme mali kompromis ze by sme mu dali dve mena=Lukianos=tiez od Ludovit=to je moj otec=a mamka Ludmila a druhe po svokrovi=Kosmas,ale tak by sme ho urcite neoslovovali=len Luka alebo luki
Ahojte aj ja som januarova. Ja som sa narodila 30.1. a malz bz mal bzt 14.1. tak ak bz som prenasala tak sa nam moye stat ye bude aj na moje narodkz. Ale ja bz som bola rada kebz sme to stihli este v tomto roku najlepsie 31.12. 😀
babky prave pisala jedna kocka na fore o chudnuti,ze prave prisla z nemocnice=bola rodit.....ma chlapca 4700 g a 53 cm.....vraj to bola fuska dostat ho von....tak som sa jej opytala,ze jak ho porodila...cakam na odpoved
Tak hlasim, ze zase rastie moje srdiecko presne podla tabuliek. Dnes sme 34tt+6 a vazime tak na 34tt+4 dni, co je podla maa akurat. Uz ma 2, 212 kg 😀 Moje slniecko 😵
A streptokok je negatinvy, z coho som sama prekvapena, mavala som sklony k tymto infekciam 😅

@misag23 A jinak mi říkala moje doktorka, že záleží pouze na mě, kdy chci nastoupit. Jestli 8 nebo 6 týdnů před porodem.