icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

annmarie
25. nov 2010

@aha1 jasne ze maju...bohuzial...v podstate aj oni musia z niecoho zit

aha1
25. nov 2010

@vikaki Mne sa meno Štefan páči len som chcela aby nemal všetky sviaky pokope ako narodeny, meniny a vianoce. Ale môj muž kedže oni majú grófsky pôvod ( jeho otca vychvávala ešte pestúnka a mali kuchárku, slúžky ) a jeden z jeho predkov bol kráľom ( dávno...dávno ) tak chcel meno Štefan.

aha1
25. nov 2010

@annmarie Ano musia z niečoho žiť ale majú aj plat a skladajú prísahu. Mne sa nepáči, že keď vedia v akej finančnej situácii sa väčšinou mamičky nachádzajú tak aj tak nemajú hanbu pýtať si peniaze.

misag23
25. nov 2010

@elzu Děkuju za odpověď, já jsem si myslela, že VZP nic takovýho neproplácí. Tak to mám smůlu 😒 Já teď mám nějakou slevovou poukázku z O2 do lékárny, ale bude platit až někdy v prosinci (teď přesně nevím to datum), tak tam plánuju dokoupit věci, které nám ještě chybí.

stanulka551
25. nov 2010

ja taketo spravy nechapem, myslite ze sa to naozaj moze stat ze niekto nevie o tom ze caka dieta...?

http://www.topky.sk/cl/13/840640/Nevedela-ze-je...

elzu
25. nov 2010

@stanulka551 Jo, určítě může, stalo se to už hodněkrát! Pokud je žena při těle, má třeba nějakou divnou peristaltiku střev a do toho v průběhu těhotenství menstruuje, tak to poznat fakt nemusí...

misha8
25. nov 2010

@neliq ahoj skús nejaký olej ja mám taký čo nemastí veci.... 😉

misha8
25. nov 2010

@kamusek jeeej aj ja mám vtedy termín ale na slovensku 🙂

neliq
26. nov 2010

@misha8 vecer som skusila ten, co mam nachystany pre drobca a mam pocit, ze ma to taha menej. Ved uvidim, sice tych co uz mam sa nezbavim, ale hadam sa uz neobjavia dalsie 🙂

tereza79
26. nov 2010

@elzu to je ok že má menzes a je pri tele,ale tie pohyby to sa myslím prehliadnuť nedá...

tereza79
26. nov 2010

@blondi2 navyše je polotučné takže žiaden zázrak to nieje,taký strik a u nás stojí v automate 50centov a v obchode stojí 60 centov 3,5% ktoré je lepšie.

sova33
26. nov 2010

@tereza79 Moje sestřenice, když čekala malou, pohyby skoro necítila. Malá se prostě skoro nehýbala. Byli z toho pěkně na nervy, na kontrole kolikrát musela dělat psí kusy, aby se malá probudila a mohli ji změřit apod. Takže Za určitých okolností a při souhře náhod to asi možné je, že o tom ta ženská neví, hlavně pokud pořád aspoň trochu menstruuje.

annmarie
26. nov 2010

@aha1 presne...ale dokazeme to my nejako zmenit?v podstate uz cely tento system v tomto state je tak stavany, aby sme sa my zeny co maju alebo cakaju dieta snazili prezit z toho nic co dostaneme...ja mam doma zakazane na tuto temu sa bavit 🙂 pretoze sa vzdy tak rozculim, az mi da mala najavo, aby som sa upokojila :D

vikaki
26. nov 2010

@blondi2 si si ista ze to mlieko nieje pasterizovane? sak to je zakazane ...moj svokor ma ovce a denne nadoji v sezone vyse 70 litrov mlieka,ale to smie predavat len do mliekarne...keby ho chytili,ze dava niekomu nepasterizovane cerstve mlieko priamo z dojenia,mal by z toho velke problemy....este aj mliekar co od nas to mlieko vykupuje,berie pravidelne vzorky na kontrolu mikrobov,hustoty...atd

vikaki
26. nov 2010

@misag23 to zalezi od toho kolko vloziek obsahuje to jedno balenie...mne manzel dokupoval asi 3 balicky pamatam,ale ja som bola v nemocnici po porode 5 dni a velmi som krvacala tak preto....Fakt to zalezi od toho ako porodis......sak ak ti nepostacia posles niekoho dokupit.....ja byt tebov uz viac nekupujem,lebo to potom zbytocne ostane bez pouzitia...skoda vyhodit peniaze,nie?

vikaki
26. nov 2010

@aha1 ja to vidim inak...samozrejme ze to nie je pekne si pytat peniazky,ale to podla mna zalezi od viacero veci a situacie...Napriklad mamicka co moze porodit prirodzene a chce cisarsky=jasne ze si zaplati,to je bez rozmyslania,pretoze doktor jej to urobi na poziadavku=nie z nutnosti.Alebo ak si nahodou chces vybrat doktora k porodu sama a porod padne na den,ked on nema sluzbu=jasne ze mu zaplatis,pretoze ti venuje svoj volny cas....ato som dokonca citala na niektorych nemocenskych stranakach na slovensku,ze za svojho vybraneho porodnika doplacas oficialne podla zakonu...ako aj priplacaqs za veskery komfort=samostatnu izbu,epiduralku atd.......Ak si beru doktori peniazky pomimo za normalny porod v pracovnom case,je to samozrejme nemoralne...uz si tak zvykli hnusaci na peniaze,to je hruuuza...no aspon si si ista,ze ked si priplatis,budu k tebe mili a pozorni......to je v dnesnej dobe uz tiez komfort v nemocniciach

vikaki
26. nov 2010

@elzu alebo si to dievca nevsimne ze je tehotne,lebo je bud primlada, trosku 'pribrzdena',alebo naivna,alebo po drogami...okrem ineho...aj to moze byt

vikaki
26. nov 2010

@neliq ta zienka s tym velkym babatkom sa este neozvala na fore...no,sak chuda urcite ma teraz vela roboty okolo synceka a je nevyspana......tak to asi potrva,kym odpise

vilca
26. nov 2010

@lavazza já jsem dneska měla problém, když jsem malou vedla do školky...poprvé jsem si vzala svoje zimní pohorky...no a ve školce Evička trvá na tom, že ji musím doprovodit ještě po schodech do patra do její třídy...tam mi dá pusu a je spokojená... Když jsem nosila ještě do včerejška tenisky, tak jsem je před schody zula, ani jsem je nemusela rozvazovat...dneska jsem ale porušila všechna pravidla a šla v těch pohorkách až nahoru 😀 Jak jsem byla nabalená v bundě, tak by mi dělalo fakt problém ty boty zouvat a pak zase obouvat 😝 Jsou tam sice návleky, ale za prvé po těch schodech strašně kloužou a za druhé navlékat je a sundávat je pro mě podobný problém jako zouvat boty 😅 No ale tak snad jsem jim tam moc nenašlapala 🤐

ellahop
26. nov 2010

@blondi2 ano ja viem, uz som si to zistila. prepac. 😉

cara.m
26. nov 2010

Ahojky holky, tak jsme po kontrole. Malý jo ok. Ale vypadá to, že se čím dál více tlačí na svět. Doktor říkal, že už by mě v tomto týdnu neomezoval a nemusím pořád ležet, že už je malý dovivinutý a že kdyby se rozjel porod, že už ho zadržovat nebudou, že mám být v klidu, že mimi už je v pořádku. Na čípku mám změny a už se zkrátil. Takže fakt nevím, kdy mám čekat porod 😕 Joooo a hlavička naléhá na vchod 😨

vilca
26. nov 2010

@cara.m ahoj, tak to už máš asi opravdu za pár 🙂 Tak žádný strach, hlavní je, že mimi je v pořádku 😉

aha1
26. nov 2010

@vikaki Ale u nás na Slovensku ak si vyberieš pôrodníka tak platíš 165 EUR pre nemocnici z toho lekár dostane 100 EUR a ešte si od teba vypýta mimo peniaze ( a to sa stane aj to, že keď má prísť k pôrodu tak má niečo iné a pri pôrode máš iného lekára hlavne ak sa jedná o noc, víkend alebo sviatok ) a cisírsky rez ak nie je indikovaný tak si tiež platíš v nemocnici ale samozrejme aj lekárovi do kešky.

zuzkaro
26. nov 2010

@monik1 ahoj ja mam tiez narodeniny 28.1. :D teda dobra zhoda nahod, len moj maly by sa mal narodit uz 5.1. ale aspon uz budeme na mmoje narodky doma 🙂

stanulka551
26. nov 2010

@cara.m waaau tak teraz uz len cakat kedy to pride 🙂

vikaki
26. nov 2010

@cara.m to znamena,ze dietatko je uz natolko vyvinute,zeby snat nemuselo ani do inkubatoru,ze? no super,hlavne nech ste zdravucki=aj ty aj babo...drzim palce

cara.m
26. nov 2010

@vilca
@stanulka551 noooo ale snad tam ještě aspoň dva týdny vydrží 🙂

@vikaki to nevím, záleží asi jak na tom konkrétním miminku. Ségřiné dvě kámošky porodily v 35 tt a jedno mimi bylo ok a druhé nemělo ještě vyvinutý sací reflex. Takže malému říkám ještě tak 14 dní aspoň posečkat, nebo týden. Ale uvidím, kdy se maly rozhodne jít na svět. Ale myslím si že až v lednu to nebude 🙂

annmarie
26. nov 2010

@aha1 @vikaki ked sa to vezme takto, tak mas pravdu...a nam ozaj neostava nic ine len si ozaj priplatik...za izbu, za ochotu ci starostlivost, aj ked to maju uz raz zaplatene, preco im nezaplatit druhykrat? tak to tu asi funguje skoro vsade...najvacsia drzost je podla mna ozaj to, ze cisarsky mi bude robit moj doktor, pocas jeho sluzby, ktoru ma zaplatenu nemocnicou aj poistovnou a aj napriek tomu si pyta aj od nas...je to blbe nie?teda teoreticky je to jeho praca...a teraz kebyze nemam a nezaplatim, tak ma dokalici? toto ma rozculuje...ked nedam sestrickam hned pri nastupe do nemocnice kavicku a bonbonieru, tak ma tam nechaju skapat od bolesti a nedaju mi lieky? hroza.

misag23
26. nov 2010

@cara.m Tak to zatím vypadá, že z nás budeš první. Hlavně že jste oba v pořádku, třeba se Adámkovi ještě nějaký ten den bude u maminky v bříšku líbit 😉

blondi2
26. nov 2010

@vikaki ano urcite to mlieko nie je pasterizovane. je to aj napisane na automate, teda aspon na tom co je u nas v meste. Ale vzorky na mikroby musia brat a testovat kazdopadne. Ja som to mlieko este nechutnala, ani ma to nelaka. ja pijem nizkotucne.