Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ja len dúfam že toto naše zlatíčko sa poponáhľa a narodí aspoň o dva týždne skôr,taký 15 december by bol úplne super 😀 😀 to by som pekne v pohode bola na vianoce už doma,by som veľa chcela čo?čo už,uvidím ako sa rozhodne.
ahojky holky 😉
nám říkali v předporodním kurzu, že máme jet do porodnice, když máme pravidelné kontrakce co 5 minut a sprcha nezabrala (půl hodinky si máme sprchovat břicho teplou vodou - v případě poslíčků bolest přejde, u kontrakcí ne).
Já už jdu druhý pátek "pařit" 😀 minulý týden měli mojí studenti stužkovák, tak jsem byla dokonce na Stodolní 😀 a dneska slaví kamarádka narozky, tak jdem hrát bowling, já teda spíše koukat 😅 😀
@kinsli ja som pri pii poslickov nemala,no co nebolo moze byt pri druhom babu,ze? Dnes sa citim mizerne,nejak to male zacalo brutal rast zo dna na den,ani sadnut,ani lahnut,prave som vysla z vane a som jak dobita.....lapem po vzduchu.Zacina mi to pripominat prve tehu,doteraz som sa tesila ze to ide nejak lahsie ako naposledy,snat preto,ze som tolko nepribrala ako minule,ale dnes vidim,ze uz to zacina byt namahavejsie.....
@monik1 já jsem v prvním těhotenství měla v sobotu celé odpoledne kontrakce po 5 minutách (ale je fakt, že nebyly až tak hrozně bolestivý)...tak jsme večer vyrazili do porodnice, kde mi řekli, že se ještě neotvírám, takže máme přijet, až budou kontrakce po 3 minutách...což bylo v neděli v noci...pak už si mě tam zaplaťpánbůh nechali...ale i tak jsem se otvírala strašně pomalu...tak doufám, že na druhý pokus to bude rychlejší... 😅
Ahoj dievčatá, dovoľte, aby som sa pripojila.....
Termín mám 14.1.2011.čakám druhého chlapčeka po troch rokoch.Ktorá to znášate tak zle ako ja, napíšte mi, bude mi ľahšie.6 mesiacov ma nutilo na zvracanie a teraz mám pocit, že to brucho má už 100kg.Začínaju sa mi nalievať a puchnuť ruky a tvár i keď mám nizky tlak a ledva lapám dych, všetko ma tlačí a bolia ma klby.Pribrala som 11kg, tak teraz neviem,či je to veľa, alebo norma?!!Som na prelome 33/34tt.
@frandy Buď naprosto v klidu. Vše co píšeš je bohužel u některých z nás normální. Já do konce šestého měsíce trpěla se střevy a myslela jsem, že už tu bolest nesnesu. Měla jsem štěstí v tom, že jsem alespoň nezvracela. Prostě se mi změna hladiny hormonů projevila na střevech a musím říci, že to nikomu nepřeji. Jinak já jsem ve 34 tt a nabrala jsem 10kg, začínám se nalévat vodou a při chůzi do schodů funím jak když lezu někde po horách. A to nemluvím ani o uklízení. Dnes jsem vysávala a když jsem skončila, myslela jsem, že jsem právě uběhla maraton. Co se týká kloubů tak mě hrozně bolí kyčle a klouby na rukou, které mám po ránu jak plácačky (oteklé a obrovské) 😀 . Takže buď naprosto v klidu vše co popisuješ je opravdu v normě. Bohužel některým z nás není dopřáno aby jsem si to těhotenství užívaly ☹
Takže nezoufej a hlavu vzhůru 😵
@vilca botasky se nazouvají a zavazují dobře, ale ty zimní pohory bohužel ne 😀 co by pro nás manžílkové neudělali, že?
včera sem si vzala do práce takové nízké kozačky, ale podrážka je rovná a tak sem byla ráda, že se můžu chytnout manžela,protože kdybych šla sama tak ležím několikrát na zemi, ale při vystupování z vlaky mě docela nohy podjely, ještě že příští týden nastupuju na mateřskou a nemusím nikde trajdat
Holky díky, je to tak já našla toto, kdy jet do porodnice jeden z bodů:
jestliže mám pravidelné stahy, které zesilují a které mě nutí měnit rytmus dýchání a polohy těla. Intervaly mezi jednotlivými kontrakcemi by měly být asi 5 minut a nelze od nich odpoutat pozornost a musím se plně každé kontrakci věnovat.
Prvorodička by měla pociťovat tyto stahy zesilující alespoň 2 hodiny a z toho by nějakou dobu měla vyzkoušet koupel v příjemně teplé vodě asi 37–38 °C. Musím cítit pohyby a nesmím krvácet. Jestliže mi ve vodě odteče plodová voda, nic se nestane. Jestliže po koupeli zjistím, že plodová voda odtéká, odjíždím do porodnice. Plodová voda teče až do porodu miminka, tudíž ji nelze přehlédnout,
ahojte, dnes som bola u lekara v 34 tyzdni, vsetky vysledky ok tak sa tesim, az na tlak. Mala som raz 145/100 a pred odchodom 140/80. Doma si meriam tlak a vsetko je ok. To je podla mna tym stresom kym tam clovek pride, a tie nervy ci je vsetko ok. Aj vy to tak mate? Asi mam nejaky syndrom bieleho plasta 😲
Inac aj ja som narodena v januari, je nas tu takych dost vela 😉
@renatka100 no ja som tiez uz mala 140/80 a to som u mojho lekara dost v pohode. Proste mi to obcas podskoci, inokedy nameria 120/80. Ale ked mas bezne dobry tlak, netreba sa tym podla mmna zaoberat 😉 Gratulujem k poradni 😵
@frandy no v tvojich písmenkách som sa našla aj ked ja budem mať prvé mimi , má to byť dievčatko , prvých 6 mesiacov som blila zo všetkého a teraz mi trpnu ruky asi 24 hodín denne , sklon k nízkemu tlaku mám aj ja ,a nohy mam tiež opuchnuté a to má začať snežiť takže neviem čo obujem 😉
Dobré ránko, tak já zase dneska nemohla vstát a od šesti jsem byla vzhůru. Bolí mě podbřišek, ale ne silně, jen ho pořád cítím a v kuse, takže je to nepříjemné chjo ☹ Asi se tam něco zase připravuje a natahuje nevím 😒 Ale myslím si, že bude čím dál hůře 🙂
ahoj, dobre ranko. ja som dnes zas spat mohla vstala som az o deviatej, ze uplne super. aj ja mam problem so zaspavanim, ale potom pride noc, ked uz som velmi unavena a to si teda takto riadne oddychnem. a dnes nemusim nic upratovat, lebo som to spravila vcera a tak iba navarim.... supeeer sobota 🙂

určitě stračí sprcha já šla v porodce do sprchy a málem jsme se nedostala ani na sál 🙂 Ty kontrakce se po hodké vodě fakt děsně rozběhnou 🙂