Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m ono sa casto stane aj to,ze odtecie len jedna cast plodovej vody ako mne....a potom mi v nemocnici neverili ze mi voda odtiekla,lebo na pristrojoch ukazalo,ze plodova voda je este v maternici.....Pred porodom ma museli napichnut,aby vytiekol aj ten zvysok......Moj gynekolog mi ale potvrdil,ze sa to stava casto a tak si nemam robit zbytocne starosti
@renatka100 s tlakom mam problemy aj ja,meriam 3 krat denne a mavam okolo 140/90 a pulz nad 100.....ked sa rozculim,vylezie mi tlak aj nad 160........Inak uz mam novy tlakomer,lebo ten stary som prisla na to,ze nemeral sprave....Moze to byt aj u teba tak,kedze u doktora meriate inym tlakomerom ako doma....Ja som si moj stary tlakomer zobrala so sebov k doktorovi a porovnali sme hodnoty na jeho a mojom....No a vtedy sme zistili ze ten moj neukazuje spravne....Neskor som si dala premerat aj v lekarni a tam som mala zhodne hodnoty s doktorovym tlakomerom....Takze ten moj stary som zahodila.....Ten novy co som si kupila=som zahodila
@frandy babky ja sa tak strasne tesim tiez ze sa budem moct sama obut a zohnut a nebudem viac musiet nikoho prosikat o pomoc s nakupom,smetami,vysavanim...atd.A okrem toho sa tesim,ze budem lahsia,budem sa moct bez obmedzenia pohybovat a pojdem ku kadernicke,nahodim novy look,zafarbim vlasy,dam masku na tvar atd.....a zas sa budem citit ako clovek
vidim,ze sa tu dnes nejako nic moc nedeje...koli tomu ze je sobota? alebo mate koli pocasiu tak ako ja problemy s internetom? Neviem ako u vas,ale tu ked prsi,signal je na figu,furt vypadava.....
@frandy
Ahoj, ja mam termín začiatkom januára. cca okolo 9.1.2011, čakám prve dieťatko. Bude to chlapček. Otehotnela som po IVF. Našťastie mi počas celého tehotenstva nebolo zle. Po pravde som ani nevedela, že som tehulka. Zato som však v 14 tt. musela urgentne bežať do nemocnice a podstúpiť vybratie ľavého vaječníku. Mala som na nom cystu. Lekári si mysleli, že je vodová ale ta mrcha bola prirastená na cievku. Takže keď praskla zaliala cely vaječník krvou.
Našťastie sme už v pohode. Aj keď mam malinko vyšší tlak. Ale dostala som magnezium vraj by to malo trošinku upraviť tlak. Tak dúfam, že už nás nič nepekné nestretne.
Jaaj,toto je teda den,nic sa mi nechce a som taka unavena...este by som mala povysavat,ale kaslem sa asik na to...
Holky vidím, že dnes sa ani vám nejako nechce písať. Dnes som sa konečne zbalila do kufra, mala som veci nachystané už dlhšie, len sami to stále nechcelo zbaliť 😀 A tiež som aj vyprala veci do postieľky, hádam sa už nestihnú nejako výrazne zaprášiť. Inak v posledných dňoch už ani poriadne neviem stáť na nohách, to bruško ma neskutočne ťahá k zemi.
@auroruska clovece fakt ...nestaci to,ze mame tehotenske potiaze,do toho sa este zvyknu dostavit aj vseliake tie komplikacie,ako u teba ....Kolkokrat som uz v duchu prosikala,ked som isla na sono,aby aspon raz bolo vsetko ok....Raz ma trapi tlak,raz mi hrozil potrat,raz ma strasili koli veku,raz koli krcku.....uz ma to fakt nebavi,stale nieco....Uz aj dcera mi hovori,ze mami to chce trpezlivost,no im sa to lahko hovori,ze?
@vikaki
nastastie sme otehotneli hned na prvy krat a to len z jedneho embrijka. Teraz sa mi preventivne lekar vyhraza cisarskym porodom. No su ludia co vobec nechapu co si niektore zeny musia pretrpiet.
Alebo ked kolko krat pozeram na niektorich muzov, aj na toho mojho tak si uvedomujem ake sme strasne silne. 😀
@vikaki
Ani si nevies predstavit aka som bola stastna. Uvedomujem si, ze sa to nemusi podarit na prvy krat. Preto sme boli s manzelom krasne prekvapeny.
Ked ma manzel viezol v 14 tt do nemocnice krvy by sa mu nedorezal. Nedokazal vtedy hrat ani frajera. Najhorsie bolo ze ked ma po 10 dnoch prepustili z nemocnice tak som jeho vliekla na urgentnu pohotovost. lebo mal bolesti v podbrusku ako ja. Mal silny zapal mocovych ciest. Jedine ako som ho dostala do auta, bola vyhrazka bud pojde somnou alebo zavolam sanitku. 🙂 😀 Chcel nechcel musel nastupit do auta. Na pohotovosti ocikal papierik, a si mala vidiet radsot zo zapalu mocovych ciest.
POSTREH porovnávam ružinov a antolskú a z reakcií mamičiek vedie antolská ... skoro .samé pozitívne ohlasy na sestričky, lekárov, asistentky .....
Já budu rodit v Benešově. A asi před dvěma dny byl v televizi test nemocnic zhlediska hygieny (byly tam teda jenom tři nemocnice a jedna z nich byla ta moje). A z testu vyšlo, že na benešovské gynekologii se snad na WC absolutně neuklízí. Tak nevím, co si o tom mám myslet 😅 Samozřejmě to byl jen namátkový test, ale jedině benešovská nemocnice výsledky úplně ignorovala, dokonce i popřela.
Ahojte! Tak pokud se mala nevykuli do pondeli,pusti me domu. Dnes mi delali utz a mala vyplazovala na nas jazyk 😝 Vazi 2,5kg a hlavu ma uplne sestoupenou v panevni kosti. Na utz byla videt jen pusinka. Nataceli nam i monitor,krasne ji bije srdicko 🙂
...vím, že to není zrovna ideální zpráva pro klidnou noc, ale když já se s vámi o to musím podělit- příteli před chvíli přivezli na ARO čtyřměsíční holčičku, resuscitovali ji a i přesto umřela. Maminka s ní šla na procházku a měla ji ve vaku na těle pod oblečením, až doma zjistila, že nedýchá... Ach jo, je mi z toho hrozně smutno... Chudák holčička a chudák maminka, co ta si teď prožívá a co si ještě prožije... To musí být peklo... Jsem doma sama a udělalo se mi z toho opravdu zle...
Holky, pozor na všechny šátky, vaky, autosedačky, ve kterých je miminko skrčené, člověk si myslí, že jemu se něco takového nemůže stát, ale...život je někdy sakra krutý...
@elzu to je hrozné čo sa stalo,ale mne sa to nosenie detí v tých šatkách vôbec nepáči,už kôli chrbtici,u nás v tom tiež tu nosia tak deti,no ja by som to tak nenosila,je síce blízky kontakt s matkou,ale najskôr sa to bábo tam prehrialo a zomrelo na ten syndóm náhleho úmrtia v spánku.
@kookaij Doktoři říkali, že se prostě udusilo, no... A hrozně na ty šátky a vaky nadávali, říkali, že indiáni a černoši tak sice děti nosí, ale dělají to celé věky a narozdíl od nás to umí! A je to pravda... Člověk si sice nesmí připouštět, co všechno by se mohlo stát, protože jinak by se zbláznil, ale je pravda, že jsou věci, kterým se dá vyhnout...já sama jsem vak chtěla na to, když půjdu jen naotočku vyvenčit psa před barák a zpět, ale kašlu na to, raději stokrát vytáhnu kočár...
Mam takovej dotaz, mam mimco hlavickou dole a od patku me pri chuzi boli podbrisek.Pri sezeni nebo lezeni je to ok.Myslite, ze je to tou hlavickou dole, predtim mi to nedelalo.Mate taky nekdo takovy problem?

@vilca mi mame najblizsiu porodnicu 40 km odtialto,takze ja radsej vyrazim aj pri kontrakciach a 10 minut......Naposledy mi odtiekla plodova voda ale ziadne kontrakcie som nemala,hoci som bola na 5 prstov otvorena....A tak som sa trapila celu noc a cely den v nemocnici,behala hore dole po schodoch a nic...Potom po 2-och vyvolavackach som konecne o 22 hod vecer zacala mat kontrakcie....