Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
tak viete co, som to ja ale krava, vyskusala som prave taky ten depilacny krem na nohy, ze ked uz je teraz take obtiazne sa holit, som myslela ze fajn vydrzia nozky dlhsie hladke - a vysledok??? - reakcia jak svina, cervene vyrazky na nohah a palivy pocit - no proste perfekt 😠
@stanulka551 fúú nezávidím, ja tie krémy nemôžem používať vôbec, robia mi vždy alergiu. Ja som sa pre zmenu nechala včera oholiť od manžela a musím povedať, že mu to celkom išlo 😀
@vikaki tak to je sila, čo tam s tým krstom narobia, vykašľala by som sa na to, chúďa dieťa, keď to všetko musí vydržať. Ja inak ani neviem, ako to urobím s krstom, pretože ja krstená nie som, ani po tom nijako netúžim, ale svokre som sľúbila, že malého pokrstíme v kostole, no a moja sestra, ktorá má byť krstná, tiež nie je krstená v kostole. Tu na okolí s tým bude určite problém, pretože kamoška chcela tiež malého pokrstiť a nakoniec ho krstili až 40 km ďaleko, lebo nikde inde nezohnali kňaza, ktorý by bol ochotný to urobiť. V jej prípade to zas bolo to, že nebola vydatá za otca dieťaťa. A to si osobne myslím, že kňazi by mali byť radi, že vôbec niekto chce dať svoje dieťa pokrstiť v kostole, hlavne, keď je na Slovensku čím ďalej tým menej veriacich, no nie?
Ahoj Baby, sorry, že vám sem vstupujem, chcem sa len opýtať, či nepoznáte Lilix, tiež čaká bábo v januári. Ked som si pozrela jej profil, už tam nič nemá (teda, že je tehotná), ani žiadne krátke správy od septembra. Chcem len vedieť, čo sa s ňou deje, či je všetko OK. Ďakujem baby 😉
@neliq no,to chapem,v najhorsom pripade das dieta pokrstit niekde dalej od vas.....Mna krstili za komunizmu potajomky v Pohradi,vtedy totiz boli vsade sami spioni a kto chodil do kostolu to mal tazke....Moja starka vsak bola riadna krestanka,tak ma pokrstili u nich v kostole vo vsetkej tichosti.,na jej zelanie.....No a ja samozrejme som bola ako za kominizmu vedena k ateizmu,takze som sa do kostola moc nenachodila.....Ja som nazoru, ze kazdy si moze verit v co chce a nemaju sa koli tomu robit ziadne vycitky...Tu v grecku sa to vsak praktizuje inak,tu ak nechodis do kostola,zavrhuju ta.Ja nechodim a ked to niekto zacne rozoberat,ze preco,vzdy to skonci hadkou,pretoze tu to nikto netoleruje a neakceptuje.Moja svagryna je madarka,zila tu skoro 6 rokov a ona je vyslovene totalne neveriaca....mala koli tomu so svokrou riadne problemy,dceru pokrstit nedala a svokra nadavala ze ju ma jak ciganku bez krstu.....No ja som ju koli tomu obdivovala,ze si presadila aj popri tomu tlaku svoje.Ja som Piu dala pokrstit koli manzelovi,tolerujem jeho vieru a dieta ked vyrastie,moze sa rozhodnut samo...Okrem toho,ked sa Pia narodila,nedostala meno,na matrike ju zapisali priezviskom=Ntaraktsi a ze=zenskeho pohlavia,ortodox.viera....Az do krstu bola bez mena,len beba ju volali...No sa mi zda ze sa to uz konecne zmenilo a mozes dieta uz hned po narodeni zapisat celym menom
@vikaki u nás to bolo tak isto, boli sme obidve, teda sestra aj ja, vedené k ateizmu a môj otec dodnes kostol nemôže ani cítiť. Nebol vtedy u nás nikto, kto by presadil, aby nás dali pokrstiť. Ale to, čo tam máte vy, mi teda príde poriadne na hlavu. Nikdy nepochopím, toto presadzovanie a vyžadovanie si viery, príde mi to ako v arabských krajinách, kde ťa za nedodržiavanie zákonov viery ukameňujú. Ja vo všeobecnosti rôzne náboženstvá tolerujem, teda pokiaľ nie sú nijak radikálne. Každý predsa má právo veriť v čo chce, ale nejaké presadzovanie názorov určitej skupiny ľudí mi prišlo vždy úbohé. Skutočne ti nezávidím, že to musíš trpieť. A ešte aj to, že do krstu je dieťa bez mena, tak to už je poriadne na hlavu. Sila toto 😲
@neliq ja som sa po case naucila to mat vsetko "na haku".Pribuznym som vysvetlila ako to prebiehalo u nas a ze si nezelam viac na tuto tematiku diskutovat,lebo to vedie len hadkam a ze si nezelam ziadne donucovanie ist do kostola.Piu necham ist so starkou do kostola kedy chce,co ale nie je casto...a aj to ide skor aby sa prevetrala a stretla kamaratky...Inak jej tam vzdy niekto z pribuznych alebo znamych da nejaku tu 'korunku",tak sa jej lubi obcas tam ist.....Ale nikto ju nenuti,ani nezakazuje.Stavimn sa ze budeme mat teraz problemy koli malej ked sa narodi a bude ma chcet svokra tahat po tych ceremoniach....este neviem ci pojdem.....mozno aj nie.....uvidim.....Muz suhlasi aj s tym,ze dame malu na slovensku pokrstit,aj vybavime dvojite obcianstvo=bude mat 2 cest.pasy...esteze on je taky tolerantny.Zili sme predtym 6 rokov v nemecku,tak on je uz trosku zeuropsteny co sa nazorov tyka.....toleruje vela veci nastastie
@neliq @neliq svokor bol v tom obdobi po mozgovej prihode a chcel aby sme prisli,okrem toho,Kyriako odisiel z Grecka do Nemecka hned po vojne a to boli v grecku este drachmy=nie euro...Vtedy tu bol este dobry zivot a on to tak mal v pamati.Nevedel ze sa to tu po 6-ich rokoch tak zhorsilo,takze sme nevedeli do coho ideme.....V nemecku sme pracovali,aby sme splatili pozicku na dom....takze potom sme tu uz aj koli domu boli priputani.....Inak neviem ,nelutujeme ze sme nesli na slovensko,ked uz tak,boli by sme radsej ostali v nemecku,tam sme na tom boli financne aj pracovne najlepsie.....Vies,je tu sice tazky zivot,ale je to zaujimavejsie,nie je tu taka nuda,vsetko je tu volnejsie,proste zvykla som si zit tak inak ako na slovensku=bez pravidiel a bez zhonu...tu je to skor tak,ze uvidis,kde ta zajtra odvanie....zijes si volne zo dna na den.
Už jsem doma!!!!! A s malou v bříšku... Podle dr. jsme asi do konce týdně zpět, ale aspoň na pár dní doma...Čípek je vstřebán, pochva na 2 prsty otevřená, plodové obaly zachovány... Snad ještě večer nepojedu zpět, pobolívá mě břicho... 😖
Nedají se koupit v lékárně lakmusové papírky na zjištění plodovky???
114 obvod mojho bruska, pri mojej vyske 160 cm, celkom riadna velkost 😀 uz ma ani nevidno len brusisko. Kto da viac???
@stanulka551 Já mám při výšce 156cm 108 cm.... Nějak jsem v té nemocnici nabrala
@haniula
@stanulka551 Tak na vas dievcata nemam. Vyska 160, ale stale sme na 99cm 😨
@stanulka551
@haniula
@albao
@vikaki no tak ja mam pri 173cm vyske brusko 115cm, co uz ked sa podarilo 🙂 a papkat nam chuti :D
Takže hlásím: výška = 170 cm, obvod = 114 cm. No já jsem ani předtím nebyla žádný drobek, takže je to dost 😅

To já už se na to vánoční pečení těším 😵 Mám ráda tu vůni, která je cítit v celém domě... A Evička je štěstím bez sebe, když může válet těsto a hrát si s tím vším... Samozřejmě je pak pro mě těžší to všechno uklidit, ale co bych pro tu svoji kuchařinku neudělala... 😵 Ale začnu s tím asi až příští týden, zase tolik toho neplánuju 🙂