icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
30. nov 2010

@kamusek krasna fotka a ako vam to pristane 😀

vikaki
30. nov 2010

@albao
@cara.m dievcata nejak ste znedbali ten fotoblog...uz ste pekne davno nedali nejaku aktualnu foto bruska

albao
30. nov 2010

@vikaki veru veru, uz sa chystam odfotit z profilu ten smiesny tvar mojho bruska 😀 Taky padnuty balonik 😵

lolelole
30. nov 2010

ahoj skoromaminy 🙂 mám dotázek - nevíte někdo jak je to s pobíraním mateřské ? Bere se 28 týdnu od data vystavění nebo proste do 28 týdnu věku dítěte ? Jde mi o to kdy je pro mne výhodnější nastoupit na mateřskou..
díky za rady 🙂

misag23
30. nov 2010

@kamusek Krásná fotka, moc vám to sluší 🙂

ellahop
30. nov 2010

dnes trosku smutne, ale stretla som byvalu kolegynu, nemohla mat deti, mala tri umele oplodnenia, a nakoniec sa jej narodil chlapcek, tehotenstvo na to vsetko idealne, narodeny planovanou sekciou v 39 tyzdni. a dnes si pre neho isla do specialnej skolky, ze v troch rokoch sa konecne naucil chodit ale nerozprava a nerozumie nam, takze asi autista. tak to je teda pech.... ☹ ako sa niekomu dari.. ☹ . to je tak strasne ze hoci je v tehotenstve vsetko v absolutnom poriadku, tak vlastne do hlaviciek a rozumceku sa tym nasim malinkym nevidi...

neposedna
30. nov 2010

@vikaki nemam v plane predvianocne upratovanie, tu kuchynsku linku chcem prehadzat, bo bude nova stena v obyvacke, tak niektore pohare popresuvat do obyvacky, ostatne pekne rozdelit v kuchyni... a spravit miesto pre pripadne nanetkovske veci do kuchyne, flasticky, pripadne mliecko a doplnky vyzivy....... 🙂 🙂 🙂 🙂 a v spajzi vyhadzat uz nepotrebne veci a tiez to tak trochu zredigovat a uparatat, bo tam posladny rok odkladam vsetko hlava nehlava 😀 😀
uz citim aj ja problemy pri zohynani a celkovo pri pohybe, ale nemozem len sediet doma a nic nerobit, bo by som potom vyzerala strasne, musim sa aspon trochu hybat..... budem mat snad na to moje upratovanie dost casu a nebudem sa premahat.... vobec nemam problem, ze ked mi stvrdne brusko od namahy, tak okamzite lahnut, nohy hore a lezim kym mi nie je dobre a vtedy mi nevadi ani celkovy bordel okolo mna 😀 😀 😀

vikaki
30. nov 2010

@neposedna no sak ani ja cely den nelezim,napriek tomu zeby som mala....ale po case som prisla na to,ze naco sa nahanat pre nieco co nieje az take dolezite,a mozem to urobit aj po porode....Rada by som totiz mala malu este aspon 4 tyzdne v brusku .Bojim sa namahy koli otvorenemu krcku...........

vikaki
30. nov 2010

dievcata chcem sa opytat,ci ste uz niektore uvazovali o nejakej antikoncepcii po porode..............ak ano,co uprednostnujete?

neliq
30. nov 2010

@vikaki tak nad antikoncepciou som vôbec ešte nerozmýšlala. Pred tehotenstvom som brala tabletky 8 rokov a potom mi zistili polycystické vaječníky a nakoniec čakáme nášho drobca vďaka IUI. TAk ani neviem, či má vôbec zmysel rozmýšľať nad antikoncepciou, aj keď sa často stáva, že rodičia, ktorí nemôžu dlho mať baby a potom sa im to podarí, tak k druhému prídu ani nevedia ako 😀 😀 😀

aha1
30. nov 2010

@lolelole u vydatej ženy 28 týždňov od začiatku MD u slobodnej matky je to 32 týždňou aj ak sa narodia dvojčatá

vikaki
30. nov 2010

@neliq mas pravdu,ja tabletky nechcem,boleli ma uz aj od tych najslabsich vajecniky=+pribera sa z nich a tie 3.generacie,co sa z nich nepribera,maju velke riziko embolie=videla som o tom celu reportaz.........zacinam uvazovat o niecom inom.......Pre nas uz planovanie potomstva skoncilo........metoda neplodnych dni sa neosvecila=otehotnela som 1 den po menstruacii 😀

aha1
30. nov 2010

@neliq Je to presne tak ja som sa liečila na sterilitu a keď som už myslela po ôsmych rokoch, že nebudeme mať už viac deti iba Adamka tak sa podaril Števko. 😀

vikaki
30. nov 2010

@neliq Co je to IUI?

vikaki
30. nov 2010

jedna zienka mi radila bilingsonovu metodu....no neviem,v mojom pripade by to asi nebolo vhodne,kedze som otehotnela den po menstruacii,uz by som sa na take veci nespoliehala

vikaki
30. nov 2010

neliq uz chapem to IUI,ja ti nejak tie skratky neovladam,ale kukla som si na nete

neliq
30. nov 2010

@vikaki 😀 ja by som asi ani nevedela do čoho ísť. Tabletky by som už nechcela, stačilo mi, že pred otehotnením do mňa pchali rok hormóny a pribrala som z nich 10 kg, kamoška má tú tyčinku v paži, ale to je zas na 5 rokov a to mi príde veľa, keďže by sme určite časom chceli ďalšie baby a okrem toho je tam dosť nepravidelný cyklus, teliesko je tiež asi vhodné, keď už žena nechce ďalšie baby, stále je množstvo možností, ale úprimne mi ani jedna nepríde to pravé pre mňa. Ale zas keď nad tým tak uvažujem, tak bez antikoncepcie byť 😒 náhodou by sa skutočne zadarilo hneĎ druhé a to si ani neviem predstavioť. Rada by som si nášho Kikuša užila aspoň dva - tri roky a potom sa pokúšala o ďalšie baby. 🙂

vikaki
30. nov 2010

@neliq no tak to mas pravdu,si predstav ze by si hned zas bola tehotna... 😲 Inak to s tou tycinkou by sa mi hadam aj lubilo,len musim zistit ci to tu v tom zapadakove vobec existuje 😒

vikaki
30. nov 2010

@neliq ale vraj aj tie injekcie su celkom schopne.len neviem na ake je to obdobie

neliq
30. nov 2010

@vikaki našla som niečo celkovo o anti http://www.zdravie.sk/sz/content/721-33851/anti... no neviem, ale tá injekcia má teda dosť nevýhod 😒

neliq
30. nov 2010

@vikaki haha vidím, že pozeráme rovnakú stránku 😉 😀 😀 😀 😀

vikaki
30. nov 2010

@neliq to zato ze sme z rovnakeho kraja 😀

neliq
30. nov 2010

@vikaki 😀 😀 inak ako to tak čítam, tak aj mne sa najviac pozdáva tá tyčinka, najmä tá, čo netreba vyberať a má účinok 18 mesiacov, to by mi akurát tak stačilo 🙂

vikaki
30. nov 2010

@neliq sak tam citam ze ta tycinka je na 3 roky..................tiez ma zaujala ale nesmie sa s nou kojit ☹

vikaki
30. nov 2010

@neliq moja maminka bola uz v 42 rokoch v prechode...takze ak budem po nej,staci mi antikoncepcia na 7 rokov 😀

neliq
30. nov 2010

@vikaki práve naopak, tá tyčinka je vhodná pre ženy, čo koja. "Naopak je vhodná pre ženy, ktoré koja, nemôžu užívať inú antikoncepciu a zabúdajú denne užívať tabletky." A normálne je to na 3 roky, ale píšu tam, že existuje nejaká, ktorú netreba po troch rokoch vyberať ale vstrebá sa sama, akurát, že jej účinok je len 18 mesiacov

vikaki
30. nov 2010

ideme pisat s piou ulohy ,tak sa zatial opatrujte a drzte sa plotika= 😀 ako hovori moj ocko..................a to teraz sedi aj doslovne,ked tam mate tu poladovicu 🙂

vikaki
30. nov 2010

@neliq fakt,zle som si precitala...tak to je super,,,,,,,,,,,,,,,,skusim sa na to popytat,ak to tu nezozeniem,skusim pri navsteve slovenska

tereza79
30. nov 2010

dnes by malo byť jasno v tom rodičovskom príspevku, nie?ak sa mi dobre zdá tak 30.11 o tom mali hlasovať nie?nemá niekto nejaké info ako to dopadlo?